• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Anladım canım, tabi senin ihtiyaç ve işlerin 2 kat.. Ben şu an diyarbakirdayim ve 1 ay sonra inşallah tayinimiz var, evlenip buraya geldim ve evime sadece yatak odası ve oturma odası aldim, fazla eşyam yok yani.. Nasipse yeni evimizi de 2+1 düşünüyoruz ve yine 1 odam boş kalacak o yüzden düşünmüştüm bebek odasını.. Aslında kafama takılan diğer konu hani sen demişin ya yatak odama koycam besikleri diye, şimdi ben öyle bisey yapsam eşim de bebekle zırt pirt uyancak, yazık adam sabah işe de gitcek, pek istemiyorum o yüzden, diğer taraftan çocuğu odada yatırsam benim ilgilenmem nasıl olcak.. Ayy karışık işler, çok merak ediyorum nasıl günler bizi bekliyor diye..
Gecede kim bilir kaç kere uyanıcaz canım. Bunu düşününce beşikleri yatak odasına koymak daha uygun geldi bana. Diğer odada olursa sen çok zorlanacaksın. İki oda arasında mekik doku bütün gece. Ayrı oda yaparsan da o odada yatabileceğin bir yer ayarlarsın belki kendine.

Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum daha şimdiden taytlarım ve pantolonlarımın sıkmaya başladı ve ciddi rahatsız ediyor özellikle tecrübeli anneler nerelerden kendinize hamile kıyafeti aldınız internetten alışveriş yapıyor musunuz ?
Ben de factodan ayarlamalı buldum aldım bir tane. Fena değil rahatlığı güzel. Bel kısmındaki kumaş pamuklu penye olduğu için hiç sıkmıyor ve ince bir penyeydi. H&m de de inceledim mesela o pantolonların bel kısımları daha kalın penyeydi. Denemedim ama sıkabilir diye bıraktım. H&m de başka çeşitli güzel şeyler de var.

Gecede kim bilir kaç kere uyanıcaz canım. Bunu düşününce beşikleri yatak odasına koymak daha uygun geldi bana. Diğer odada olursa sen çok zorlanacaksın. İki oda arasında mekik doku bütün gece. Ayrı oda yaparsan da o odada yatabileceğin bir yer ayarlarsın belki kendine.

Ben de factodan ayarlamalı buldum aldım bir tane. Fena değil rahatlığı güzel. Bel kısmındaki kumaş pamuklu penye olduğu için hiç sıkmıyor ve ince bir penyeydi. H&m de de inceledim mesela o pantolonların bel kısımları daha kalın penyeydi. Denemedim ama sıkabilir diye bıraktım. H&m de başka çeşitli güzel şeyler de var.
yeni doğan bebiş ayrı odada tutulmaz zaten insan o kadar evham oluyor ki adamları düşünmeyeceğiz onlar salona bebişler karyolaya:KK70:nefes alıyorlar mı döndüler mi zaten zırt pırt acıkıyorlar uykuya zor dalıyorlar derken. birde bebişlerinin odasına kanepe koyanlar oluyor ama annenin kanepede ne kadar rahat edeceği de meçhul.:işsiz: defacto hamile giyimi satıyor mu:KK57:aa hiç dikkat etmedim galiba bende bakayım

Valla ben çok çok memnunum. Çok fazla carters ürünüm var. Ama ben ütülemiyorum kıyafetlerini, bunun da etkisi olabilir mi bilmiyorum. Sadece ilk kıyafetlerini ütülemiştim oğlumun. Yıkadıktan sonra güzelce asınca kırışmıyorlar. (Tabii gömlek gibi şeyleri hariç.) Ben tek sefer giydirip yıkıyorum kıyafetlerini, leke falan olmasa bile kirleniyorlar sonuçta. O kadar yıkanmaya penye takımları da, polarları da, pijama tulumları da dayanıklı çıktı. Çoğunu sakladım, çok sık giydirip sıkıldıklarımı da verdim ama verdiklerim de çok iyi durumdaydı.
H&m, carters, gap sıkıntı yaşamadığım markalar. Gap mağazasında da sezon sonunda güzel indirim yakalayabiliyorsun. Lcw çok yıkanmaya dayanmadı. mothercare ben memnunum ama arkadaşım yıkadığında saldığını söyledi ben denk gelmedim. E-bebekte hello baby diye bi marka var, içine giydirdiğim beyaz bodyleri ondan alıyorum, mothercaredan aldıklarımın kumaşı kalındı bu daha ince ama çok sık değiştirince uygun olan kullanışlı oldu. İdil baby markasından da memnun gibiydim ama aldığım yenidoğan takımda solma oldu, başka bi aldığımda çıtçıtları kaymıştı bıraktım. Kipa mağazalarında f&f diye bi marka var, kumaşı çok güzel onların da. Gene koton kids ve zara kids favorilerimden. Mango mağazasının da çocuk bölümü açılmış, hediye geldi daha kullanmadım ama arkadaşlarım memnunmuş. Hepsi marka değil tabii, pazarda tezgahlarda da çok güzel kaliteli şeyler olabiliyor. Biraz alışınca elleyince kumaşından anlıyorsun :) Aklıma gelen markalar bunlar şu an :)
Canim seni gokte ararken yerde buldum Allah razi olsun uzun uzunda yazmissin emek vermissin butun yazdiklarinin ekran goruntusunu aldim cok isime yarayacak cooookkk tesekkur ederim:KK36:

ay senin minnakların sıkı sıkı tutundular sana annesi. inşallah hayırlısıyla haftaya bende yavrumu sağlıklı bir şekilde görürüm:nazar::KK200: cinsiyet vs demedi mi doktor sana?
Allah bebişlerimizi korusun. Annelik böyle bir şey demek ki. Daha karnındayken endişelenmeye başlıyorsun. İnşallah sen de göreceksin canım.
Cinsiyet için bişey demedi. Ben ultrasona bakarken aklıma sormak için hiçbir şey gelmiyor. İyi olup olmadıklarına odaklandığım için sormamışız doktor da bişey demedi. Zaten bebişin biri dönmüş arkasını uyuyordu. Babasına benzicek anlaşıldı :KK70::KK70:diğeri yan duruyordu ama ben anlayamadım ayaklarından göremedim. Bi ay sonra inşallah beklicez :)

Bnde de hic olmadığı kadar çikolata yeme isteği var :ıslık: öyle ki yemek yemesem çikolata yesem yetiyo ve hergün dayanamayıp bi paket yiyorum:cool:nedense paketli ürünleri yiyesim geliyo sürekli evde yemek pişiriyorum ama yiyemiyorum ki ya:kızgın:

Allah bebişlerimizi korusun. Annelik böyle bir şey demek ki. Daha karnındayken endişelenmeye başlıyorsun. İnşallah sen de göreceksin canım.
Cinsiyet için bişey demedi. Ben ultrasona bakarken aklıma sormak için hiçbir şey gelmiyor. İyi olup olmadıklarına odaklandığım için sormamışız doktor da bişey demedi. Zaten bebişin biri dönmüş arkasını uyuyordu. Babasına benzicek anlaşıldı :KK70::KK70:diğeri yan duruyordu ama ben anlayamadım ayaklarından göremedim. Bi ay sonra inşallah beklicez :)
bende şok olmuş bir vaziyette ekrana kilitleniyorum ne aklıma soru sormak geliyor ne de doktorun dediklerini duyuyorum. saplıklı olsunlarda er ya da geç cinsiyetlerini de gösterecekler:KK200:

Yaa herkes te çikolata isteği ben ağzıma tatlı hiç birşey koyamıyorum meyvelerin tadı bile rahatsız ediyor tat içeren birşey yiyince ağzım da çamur çiğnemişim gibi oluyor

Canim seni gokte ararken yerde buldum Allah razi olsun uzun uzunda yazmissin emek vermissin butun yazdiklarinin ekran goruntusunu aldim cok isime yarayacak cooookkk tesekkur ederim:KK36:
daha çok erken ama sen böyle yazınca acaba bebişlerimizin hazırlıkları için ileri ki aylarda yeni bir topik mi açsak dedim orada sırf o tarz konuları konuşuruz burada normal sohbet olur böylece deneyimlilerden daha fazla yararlanmış oluruz. çünkü eşya konusu mutlaka gerekliler olursa da olurlar ya da gereksizler diye baya kafamızı karıştıracaklar.

Kizlarrr yaa keske 1 ay onde olsaydik 23 nisan a ozel cok guzel indirimler var degerlendirirdik ne guzel kehribar kolyesindde indirim filanda var ekstra seyleri alsammi acaba diyorum ilerleyen zamanlarda bu tarz seyleri para ayiramayabilirz

daha çok erken ama sen böyle yazınca acaba bebişlerimizin hazırlıkları için ileri ki aylarda yeni bir topik mi açsak dedim orada sırf o tarz konuları konuşuruz burada normal sohbet olur böylece deneyimlilerden daha fazla yararlanmış oluruz. çünkü eşya konusu mutlaka gerekliler olursa da olurlar ya da gereksizler diye baya kafamızı karıştıracaklar.
Bilmiyormki canim kopukluk olmazsa guzel olur:halay:

Kizlarrr yaa keske 1 ay onde olsaydik 23 nisan a ozel cok guzel indirimler var degerlendirirdik ne guzel kehribar kolyesindde indirim filanda var ekstra seyleri alsammi acaba diyorum ilerleyen zamanlarda bu tarz seyleri para ayiramayabilirz
kehribar kolye muamma canım ya bir piyasa oluşturdular ama yabancı bir kaynakta çocuklarda alerjiye neden olduğunu okuyunca korkmuştum hiçbir etkisi olmuyormuş.:KK64:işte bu tarz şeyleri konuşacağımız bir topik şart:KK70:

bende c vitamini alayım diye meyvelerin üstüne limon sıkmaya başladım ama midem çok kaynıyor limondan ekşi imkanı yok yiyemiyorum:KK43:
Benimde midem fena ama elimde değil tuzlu ekşi ne varsa canım onları çekiyor
Oğlumda çok çikolata yerdim cinsiyete bağladım olayı yine :KK48:

Benimde midem fena ama elimde değil tuzlu ekşi ne varsa canım onları çekiyor
Oğlumda çok çikolata yerdim cinsiyete bağladım olayı yine :KK48:
benim içime erkek doğmaya başladı zaten geçen çok sancım olunca yaramazlık mı yapıyor benim oğlum dedim hatta sonra düzelttim pardon bebişim dedim bir de kız ise kızmasın annesine:KK70:

Hemen hemen bütün arkadaşların canı tatlı çekiyor :) Erkek bebişler mi olacak acaba... Halk arasında tatlı canı çekenlere erkek bebek diyorlar, ekşi canı çekenlere de kız bebek derler. sağlıklı olsunlar da cinsiyeti hiç önemli değil bence...

Back