• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Uzuun bi aradan sonra tekrar merhaba herkese. Nihayet kesemizi gördük cuma günü ama kalp atışı için iki hafta sonraya gideceğiz doktora. Ufak bir bebekle mide bulantilari fena oluyormuş geçen sefer çok rahattı bu sefer birazcık zorlayacak galiba :KK64:
Bu arada kalp atışlarını duyanların heyecanını ile bebeğini kaybedeblerin üzüntüsü arasında ne hissedeceğimi bilemez konumda kaldım. Herkes için hayırlısı olsun inşallah.
Cinsiyet tahminleri başlamış kiven sevdiğim kısım burası. Kiz da olsa erkek de olsa sevinmeyecek anne yoktur eminim ama yine de eğlenceli oluyor tahmin etmesi. ismetbeyinbiricikhanimi ismetbeyinbiricikhanimi ben de isterim ben de isterim :) ne bilgi gerekiyor bilmiyorum ama aklıma gelenleri sıralayım ben. Yaş 35de doğacak sat 18 subat ama martta oluştu minik meleğim 25 kasım 2017de doğması planlanıyor tabi ne kadar erken gelir bilmem. 2 ay sonra doğum günü olayını nasıl çözeriz bilmiyorum çünkü doğum günüm 16 ocak. :işsiz:
Teşekkür ederim şimdiden.
Ay çok yazdım susayım biraz :KK45:

sebnemcan sebnemcan Yanlış hatırlamıyorsam çatlak kremini sormuştun sanırım. İlk hamilelikte epey bi krem yığdım ama kullanamadim. neticede bildiğimiz 1 liralık güllü vazalin kullandım. Hiç çatlak olmadı. Genetik de olabilir, annemde de çatlak olmamış hiç. Bakalım bu sefer neler olacak..

Kızlar benim gibi bebişi biraz daha büyümüş olanlar ufak da olsa hareket hissediyor mu? Bu hafta bebisler dönmeye hareket etmeye başlıyor. Hissedebilen var mı merak ettim :anneadayı:

Bugün anneannem diyor daha hissetmeye başlamadın mı bişeyler :)) o 40 günden sonra erkek bebeğinde hissetmiş. Erkekler daha çabuk hissettirirmiş kendini :) ama 2.5 3 cm bebeği nasıl hissedelim :)) anneanne gazdır o gaz diyorum :-):-)

Geçmiş olsun canım;
benimde cildim de kuru o yüzden biraz erken başlasam belki etki eder diye düşünüyorum ve açıkçası hazır krem değilde doğal bitki yağları kullanmanın daha sağlıklı olacağını düşünüyorum kafam karışık aslında ondan danışmak daha iyi sonuçta tecrübeli anneler var aramızda ve bize öneride bulunabilirler, peki şimdi nasıl çatlakların geçti mi doğumdan sonra yoksa kalıcı mı ?
Teşekkür ederim canım. ..biraz belirginligi azalıyor ama maalesef kalıcı :(bir kere catladinmi lazerle bile tam düzelmiyormuş maalesef...
O yüzden özellikle cildi kuru olanlar önlem olarak yağlardan faydalanmali, Biraz olsun faydası olur diye düşünüyorum. Ama bazi yaglara dikkat!kılcal damarlar yoluyla emildigi icin bazi yağların kremlerin zararlı olabildigini okudum daha geçen gün ama hangileriydi aklımda kalmadı .
Bu sefer bende catlaklarıma yenileri bari eklenmesin diye bio oil aldım bakalım :)
Bide mumkunse birden bire fazla kilo almayın kızlar ;)

Son düzenleme:
Bugün anneannem diyor daha hissetmeye başlamadın mı bişeyler :)) o 40 günden sonra erkek bebeğinde hissetmiş. Erkekler daha çabuk hissettirirmiş kendini :) ama 2.5 3 cm bebeği nasıl hissedelim :)) anneanne gazdır o gaz diyorum :-):-)
maşallah anneannene ellerinden öperim. ah bende ne anneanne ne babaanne ne anne ne baba kimsem yok büyüklerin dedikleri sevinmeleri duaları bir ayrıdır:KK36: annemin teyzesini görmeye gitmiştim 7 haftalıkken kendini oyalamak için bebek yeleği örüyormuş benim hamile kalmamı çok istiyordu duyunca çok sevindi hemen bir tane yelek hediye etti:KK61: bebişimin ilk kıyafetim:KK36::nazar:

sebnemcan sebnemcan Yanlış hatırlamıyorsam çatlak kremini sormuştun sanırım. İlk hamilelikte epey bi krem yığdım ama kullanamadim. neticede bildiğimiz 1 liralık güllü vazalin kullandım. Hiç çatlak olmadı. Genetik de olabilir, annemde de çatlak olmamış hiç. Bakalım bu sefer neler olacak..

Evet çatlak kremi sormuştum sağol canım cevabın için :) Sanırım güllü vazelin her derde deva :D Annemde hiç olmamış ama ben esmerim ve zaten bir dönem çok kilo alıp verdiğimden kalçalarımda hafif çatlaklar var bundan dolayı önlemi almak istiyorum.

Merhaba arkadaşlar umarım herkes iyidir. Ben iyi bi doktor ve hastane.arayisindayim en azından ilerleyen zamanda..Anadolu yakasında. .tavsiyeleriniz olursa memnun olurum. Benim doktorum daha kilo mu bile ölcmedi. .ilk hamileligimde ilk kontrolumde olcmuslerdi. Bilemedim

o kadar moralim bozuldu ki, sabah 9,00 dan beri tuvalete de gidemedim o kadar kalabalık bir gündü ki, gerçekten hamilelik döneminde çalışmayanlar çok şanslı, bi yandan bir şey mi oldu diye endişeleniyorum :KK43: adet sancısı gibi ağrı sanki karnımda basınç var gibi, magnezyum tablet mi kullanıyosun cnm
Suda eriyen tabletlerden kullaniyorum 150 mglik gunde 2-3 defa

Teşekkür ederim canım. ..biraz belirginligi azalıyor ama maalesef kalıcı :KK43:bir kere catladinmi lazerle bile tam düzelmiyormuş maalesef...
O yüzden özellikle cildi kuru olanlar önlem olarak yağlardan faydalanmali, Biraz olsun faydası olur diye düşünüyorum. Ama bazi yaglara dikkat!kılcal damarlar yoluyla emildigi icin bazi yağların kremlerin zararlı olabildigini okudum daha geçen gün ama hangileriydi aklımda kalmadı .
Bu sefer bende catlaklarıma yenileri bari eklenmesin diye bio oil aldım bakalım :)
Bide mumkunse birden bire fazla kilo almayın kızlar :KK66:

O zaman hemen başlıyorum kremlere :) birde youtube'da "Akaysa Ana"diye bir kanal var oyuncu Akasya TÜRKMEN'in onu takip ediyorum onda da güzel ipuçları veriyor mesela orada çok güzel yağları karıştırıp kullandığını anlatmıştı ondan da faydalanabiliriz aslında :D

O zaman hemen başlıyorum kremlere :) birde youtube'da "Akaysa Ana"diye bir kanal var oyuncu Akasya TÜRKMEN'in onu takip ediyorum onda da güzel ipuçları veriyor mesela orada çok güzel yağları karıştırıp kullandığını anlatmıştı ondan da faydalanabiliriz aslında :D
Bencede zarari olmayan, yararlı bütün yağları karistirip kullanmali :D
Vallahi dönüşü yok bunun; )biz tedbirimizi alalimda yine olursa yapacak birsey yok!

Benim göbişş kaşınmaya başladı bile. Ya bide kızlar benim yüzümde lekeler çıkmaya başladı onları nasıl yok edicez baya 2tane leke oluştu yüzümde

Kızlar suyla aranız nasıl? Ben bulantılar dan günde en fazla zorlayarak 3-4 bardak icebiliyorum .Susuz kaldı minişim diye uzuluyorum.oğlumda ki gibi kusmalar im yok acaba kızmı diye düşünürken bugün ilk açılışı yaptık bakalım. :/

20. haftadan sonra inşallah canım öncesindekiler ya damar seğirmesi ya da bağırsak hareketi oluyormuş 23mm yazıyor bebişine baksana:KK48:
İlk hamilelikte geç hissediliyor da sonrakilerde erken hissediliyor. Hatta bundan önceki hamileligimde 11-12 haftalıkken bebegin hareketlerini bağırsak hareketi türü hareketlerden ayırt edebiliyordum :) Ultrasonda doktor öksür dedikçe ben öksürdum bebiş hareket etti o hareket ettikçe ben hissettim. Ama ilk gebelikse dediğin gibi gec hissediliyor canım. Bu arada önceki gebeligimde doktor aynı kontrolde erkek demişti ve gerçekten erkekti. Erkekler pipi hemen görünüyor ama kızsa ve doktor pipiyi gormuyorsa biraz daha bekleyelim diyor o yüzden kız anneleri cinsiyeti öğrenmek için erkek annelerinden biraz daha sabırlı olmalı :) Ayyhhh yine çok konuştum :D

Ben onu da icemiyorum canim.. İlaç içerken içtiğim su hariç mide bulantisindan su icemiyorum. Umudum havaların ısınmasında.. Isınınca mide bulantimiz da biraz hafiflemiş olursa içeriz inşallah..

Kızlar suyla aranız nasıl? Ben bulantılar dan günde en fazla zorlayarak 3-4 bardak icebiliyorum .Susuz kaldı minişim diye uzuluyorum.oğlumda ki gibi kusmalar im yok acaba kızmı diye düşünürken bugün ilk açılışı yaptık bakalım. :/
Ben onu da icemiyorum canim.. İlaç içerken içtiğim su hariç mide bulantisindan su icemiyorum. Umudum havaların ısınmasında.. Isınınca mide bulantimiz da biraz hafiflemiş olursa içeriz inşallah..

Bugun cok yedim cokta su ictim suyu tek basina icemiyorum agzimdaki lok ayi kaktirmak icin kullaniyorum bende:KK70:

arkadaslar merhaba uzun zamandir yazamadim ama hep okuyorum yazdiklarinizi bugun ilk defa bebisimin kalp atisini duydum 112 6+5 teyim ama cok az degil mi?? doktorada heycandan soramadim bi dahaki randevum 28 nisan

Back