Kesinlikle ben de anneyi yormayan 1 2 emzirmeyi kesme taraftarı değilim. Ama ben de yaşadım bebeğinin 15 20 kere uyandığı geceleri. En önce kendisi icin cok sağlıksız
her bebegin de huyu farkli. Besige koyunca yanında durursam 1 saatten fazla bile dursa uyumuyor. Yatırıp çıkarsam 1 2 dk ağlayıp mızlayıp uyuyor.
Şu an 2 uyku yaptirmaya devam ediyorum çünkü kisa tek uykuya dayanamıyor. Besige birakirsam cok uzun sürede daldığı icin 2 uyju yapmiyor, gun yetmiyor. Emzirip ayagimda sallıyorum gunduz uykularında. Gece uykusunda emzirip yatırıp çıkıyorum.
Bence uyku rutini de cok onemli. Cocugu birden mama sanldayesinden veya oyunun içinden alıp şak diye uyuyunca uyumuyor. Odada biraz yere yatıyoruz birlikte yuvarlaniyoruz. Sırtını kaşıyıp saclarini okşuyorum. Mutlaka kitap okuyoruz. Sonra binmesini acip, panjur perde kapatıyoruz. O aşamada uyku sinyalini aldığı için zaten esnemeye başlamış oluyor.
Dışarıdan geldiysek ve uyku saati geçtiyse, rutinleri yapmadan yatırsam da uyumuyor.
Her bebegin ihtiyacı farkli. En iyisini de kendi annesi bilir
Bebeğim 1 yas kontrolünde 75 cm cıktı. Ben çok uzunum, eşim kisa. Gitmiş babasina çekmiş yumurcak
saglik odağındaki hemşire de erkek bebek 1 yas ortalaması 72 dedi. 72 çok kisa degil mi? Mesela waikiki 1 yaş olanlarda 80 cm yazıyor