2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
bebeklerimiz artik 1 yasindalar.artik 3 ana ogune gecmeye baslayacagiz.ancak ben bir turlu ayarlayamiyorum siz kac sefer besliyorsunuz?duzenimiz soyle
sabah uyandiginda formul sut ardindan uyku
uyaninca kahvalti peynir zeytin v.s. aktivite
formul sut pesinden ogle uykusu
uyaninca 4 civari bazen 5e dogru uyanir sebze yemegi ve yogurt aktivite
2 saat sonra meyveli irmikli muhallebi aktivite
yatmadan once formul sut.
bizim beslenme seklimiz bu sekilde.sanki eksik besliyorum gibime geliyor ama 3 ogun olsun diye surekli.yedirmek de istemiyorum

Son düzenleme:
bebeklerimiz artik 1 yasindalar.artik 3 ana ogune gecmeye baslayacagiz.ancak ben bir turlu ayarlayamiyorum siz kac sefer besliyorsunuz?duzenimiz soyle
bizim beslenme seklimiz bu sekilde.sanki eksik besliyorum gibime geliyor ama 3 ogun olsun diye surekli.yedirmek de istemiyorum
Bende 3 ogun beslemeye basladim bazen sabah emziriyorum bazen emzirmeden direkt olarak kahvalti veriyorum uyurken corbasini ya da sebze yemegini hazirliyorum ki hemen yesin yoksa dedigin gibi saatlee tutmuyor hazirla sogut derken zaman geciyor. Sonrada aksam yemegi zaten bende yavas yavas ayarliyorum ama sabah uykusunu abartirsa ogle saati de sadece yogurt ya da meyve veriyorum

Sabah uyanınca kahvaltı, öğle saat 1-2 civarı yemek, öğleden sonra ara öğün, akşam 7 gibi akşam yemeği şeklinde bizim yemek düzenimiz.
Ne zaman isterse o zaman emziriyorum...
Şimdiye kadar hiç meme düşkünü olmayan oğlum yaklaşık 10 gündür yeni doğan bebekler gibi emmek istiyor. Bazen 1 saat arayla bile istiyor
10 gün önce hastalanmıştı ondan mı oldu yoksa başka bir sebepten mi anlamadım:işsiz:
Uyku düzenimiz ise allak bullak olmuş durumda. Gündüz en uzun uykusu 45 dk.
Mesela bugün ilk uykusunu 40 dk. İkinci uykusunu yarım saat uyudu.
Kucağımda olursa uyuyor, yatağında çok kısa uyuyor. Bende artık akışına bıraktım ne zaman isterse o zaman uyutuyorum. Kısa uyudu diye tekrar uyutmaya çalışmıyorum çünkü genelde uyumuyor. Önceden kısa uyuduğunda huysuz olurdu şimdi neşesi falan da yerinde.
1 yaş bizi çok kötü etkiledi...

birakin icmesin zorlamayin yavrucagi.sut gazdan tutun da kabizliga demir eksikligine varana kadar yan etkisi var.ben bebegimi formul sut ile besliyorum sutum yok.buna ragmen sut vermedim vermeyi de dusunmuyorum.belki 1 bucuk yasinda sadece kahvaltida ya da 2 yasa dogru.gun icinde peynir yogurt ayran kefir aliyorsa sute gerek yok.tabii.yine siz bilirsiniz.bir de siz gece oglunuzu emziriyor musunuz?yanlis hatirlamiyorsam kesintiz 12 saat uyuyordu masallah.benim oglum bir dort saat uyusa tek bir gece bayram yapacagim.
son zamanlar geceleri bir defa kalkiyor.b3n yurt disinda yasiyorun gercekten turkiye ile buranin sistemleri cok farkli burdada doktor israrla sute gec diyor burdaki cocuklar 1 yas olur olmaz hemen sute baslaniyor kizimdada oyle olmustu ama oglum icmek istemiyor ve burda cocuk 4 yasina kadar vitamin D kullanmak zorunda cocuklarda hic kansizlik sikayeti gormedim burda acaba vitamindenmi kaynaklaniyor bilemedim

Sabah uyanınca kahvaltı, öğle saat 1-2 civarı yemek, öğleden sonra ara öğün, akşam 7 gibi akşam yemeği şeklinde bizim yemek düzenimiz.
Ne zaman isterse o zaman emziriyorum...
Şimdiye kadar hiç meme düşkünü olmayan oğlum yaklaşık 10 gündür yeni doğan bebekler gibi emmek istiyor. Bazen 1 saat arayla bile istiyor
10 gün önce hastalanmıştı ondan mı oldu yoksa başka bir sebepten mi anlamadım:işsiz:
Uyku düzenimiz ise allak bullak olmuş durumda. Gündüz en uzun uykusu 45 dk.
Mesela bugün ilk uykusunu 40 dk. İkinci uykusunu yarım saat uyudu.
Kucağımda olursa uyuyor, yatağında çok kısa uyuyor. Bende artık akışına bıraktım ne zaman isterse o zaman uyutuyorum. Kısa uyudu diye tekrar uyutmaya çalışmıyorum çünkü genelde uyumuyor. Önceden kısa uyuduğunda huysuz olurdu şimdi neşesi falan da yerinde.
1 yaş bizi çok kötü etkiledi...
belki tek uykuya gecmek istiyordur

Ben de pek sut verme taraftari degilim. Peynir agzina sürmüyor. Evde lor yapiyorum, azıcık avokadosuna katıyorum onu yiyor ama her gun degil. Bazen biraz yumurtasina katıyorum.
Ama guzel yogurt yiyor. O yüzden sut 2 yasina kadar vermeyi düşünmüyorum. Evde yaptigim yogurt hafif sulu oluyor zaten, onu cirpiyorum su katmadan. Alistirma bardagina koyuyorum içiyor gunde 200 ml kadar. Insallah kalsiyumunu ondan alıyordur.
Kek borek vs yaparsam icine sut koyuyorum
2 haftadir bizde de ne uyku var ne huzur. Artik 1 yas atagi mi, kopek dis mi bilmiyorum ama elleri hep agzinda. Damaklari fena kabarmış beyazlamis. Gece uyaniyor ve sakinlestiremiyorum saatlerce agliyor :KK43: insallah gecicidir.
Bir de, disari cikarken mont giydirmek benim icin iskence. Bere atki zaten asla taktirmiyor. Ama montu mecbur giydiriyorum. Aglaya aglaya terliyor dışarı cikinca usutecek diye korkuyorum

Kızlar yarın bebeğime doğum günü kutlaması yapacağız.

1 ay sonra yurtdışına taşınacağımız için, gitmeden yakınlarla da görüşelim diye görece daha büyük bir kutlama yapalım dedik, hem de evde hazırlık toparlanma vs zor olacağı için.

Ama benim yavrum hasta oldu :KK43: dünden beri burnu çeşme gibi, Allahtan ateşi yok sürekli kontrol ediyorum. Doğum gününü de iptal edemeyiz bu saatten sonra, tüm hazırlıklar yapıldı.

Yavrum hasta olunca ben çok etkileniyorum ya bütün modum düştü :KK43: Ama şükür yine de, Allah beterinden korusun başka dert vermesin.

Benim kızım da yenidoğan gibi emiyor şu sıralar. Hele geceleri sürekli memede. Uyku eğitimi falan yalan oldu. Uyanık olduğu her an hareketli. Hiç oturup oyuncaklarıyla vakit geçirmiyor. Koltuklara çıkmayı da öğrendi. Tırmanıp üstünde koşturcam diye kaç defa düştü koltuk tepelerinden. Durduramıyorum ben bu çocuğu asla yalnız bırakamıyorum. Tuvalete gideceksem park yatağına koyup öyle gidiyorum Allahtan ondan çıkamıyor daha.
İştahı falan da kalmadı ama çook fazla su içiyor. Sanırım yeni dişler gelecek.

Ogluma gece emzirmesini kismi olarak kestim artik daha fazla uyuyor. Uyandiginda sakinlestirip yatagina tekrar yatiriyorum bir sure mizmizlandiktan sonra uykuya geciyor. Uyku danismanlari emzirmeyi komple kestirmekten yana(ozellikle anne sutu alanlar icin gecerli mama icenler icin kadame kademe ml azaltmayi oneriyorlar)1 gece o sekilde denedim ama ertesi gun baya sinirliydi ve surekli emmek istedi yakama yapisiyordu gecenin acisini cikarir gibi davranislar sergiledi. Sonra gecede 3 sefer kalkiyorsa 1 tanesinde 1 dkyi gecmeyecek sekilde emzirdim ve uykusu 1e dustu. Genelde aglamadan uyaniyor eger aglarsa ve sakinlesmezse yine 1 dkyi gecmeyecek sekilde emziriyorum. Umarim fikir olur sizlerede bu arada 5 6 kere uyanmaya o kadar alismisim ki sabah cok uyudugum icin acayip uykulu kalkiyorum uyumadigim zaman sanki daha dinc kalkiyordum:KK64:

Ogluma gece emzirmesini kismi olarak kestim artik daha fazla uyuyor. Uyandiginda sakinlestirip yatagina tekrar yatiriyorum bir sure mizmizlandiktan sonra uykuya geciyor. Uyku danismanlari emzirmeyi komple kestirmekten yana(ozellikle anne sutu alanlar icin gecerli mama icenler icin kadame kademe ml azaltmayi oneriyorlar)1 gece o sekilde denedim ama ertesi gun baya sinirliydi ve surekli emmek istedi yakama yapisiyordu gecenin acisini cikarir gibi davranislar sergiledi. Sonra gecede 3 sefer kalkiyorsa 1 tanesinde 1 dkyi gecmeyecek sekilde emzirdim ve uykusu 1e dustu. Genelde aglamadan uyaniyor eger aglarsa ve sakinlesmezse yine 1 dkyi gecmeyecek sekilde emziriyorum. Umarim fikir olur sizlerede bu arada 5 6 kere uyanmaya o kadar alismisim ki sabah cok uyudugum icin acayip uykulu kalkiyorum uyumadigim zaman sanki daha dinc kalkiyordum:KK64:
Slm canım nasılsın İnstagram hesabına bayıldım çok faydalı gerçekten takipteyim :KK200:

ben gece uykularini bir turlu duzene koyamiyorum gece 3 kere besliyorsam 2 kere beslemeyi denedim olmadi surekli uyanip durdu.geceligimi cekistirdi bir turlu sakinlestiremedim emzik versem bir nebze rahatlayacak ama alismasini istemiyorum.hem biberon hem emzik biraktirmak zor olur diye korkuyorum.uykuya o kadar hasretim ki:110:

Iyiyim canim sen nasilsin. Begenmene sevindim kendi capimda yaptiklarimi bildiklerimi paylasmaya calisiyorum tesekkur ederim:KK15:
İyiyim canım teşekkür ederim
Kendi çapında da olsa oldukç başarılı ve gerçekten çok faydalı olmuş canım emeğine sağlık
Bebeğine de kocaman maşallah diyorum allah nazarlardan sakınsın :nazar:

ben gece uykularini bir turlu duzene koyamiyorum gece 3 kere besliyorsam 2 kere beslemeyi denedim olmadi surekli uyanip durdu.geceligimi cekistirdi bir turlu sakinlestiremedim emzik versem bir nebze rahatlayacak ama alismasini istemiyorum.hem biberon hem emzik biraktirmak zor olur diye korkuyorum.uykuya o kadar hasretim ki:110:
Kararli olmak cok onemli o kadar alistilar ki surekli emip uyumaya tabi kolay olmuyor oglum dun fazla uyandi ama uykuya gecisi ogrendigi icin tek basina uyuyup kaldi. Hic vazgecmiyorlar aglasam bagirsam yine verir diye duaunuyorlar cunku simdiye kadar hep oyle oldu. Insan dayanamiyor ama su an dis sikintisi atak falan yasamiyor kilo alimi gelisimide guzel oldugu icin basladim. Eger bebeginde herhangi bir sıkıntı varsa gece emzirmesini kesmeyi erteleyebilirsin.

Eger gelisimi iyiyse gece beslenmesini kesebilirsin. Veya seni rahatsiz etmiyorsa 1 2 kere kalkiyorsa devam edebilirsin. Ama azaltmak cok da sonuc vermiyor açıkçası. Bir onceki uyanmamda emzirdi, simdi neden emzirmiyor diye dusunuyor bebekler, anlam veremiyor. Ki haklilar da bence :KK70: eger sabaha kadar emmezse aciktigini düşünüyorsan, o uyanmadan ruya öğünü verebilirsin. Boylece bir sonraki uyanmasinda, aç olmadığını bilirsin. Kucağında vs sakinlestirmeye çalışırsın. Ağlayinca ağzına meme girmesine alışmış bebegi baska turlu teskin etmek zor oluyor. Sakinlesmesi için emzirdigimde, once dikkatini baska birseye çekip 5 dakika sakinlestirip,sonra meme veriyorum. O aglar halinde vermiyorum. Bu sefer gunde bin kere emmek istiyor.
1 yasindan sonraki alışkanlıkları degistirirken 2 hafta lazim diyorlar. Biz 2 3 gun deneyip pes ediyoruz.

Benim bebegim de 3 haftadir iyice sapitti :KK43: ne gece uyuyor ne gunduz. Bazen 2 uyku yapiyor gunduz, bazen tek. Gece sayisiz kere kalkıyor. Köpek disleri 1 aydir cok sivri beyaz ama bir turlu delmedi. Simdi de 1 yas aşısı geldi onun huzursuzluğu binecek üstüne.

Eger gelisimi iyiyse gece beslenmesini kesebilirsin. Veya seni rahatsiz etmiyorsa 1 2 kere kalkiyorsa devam edebilirsin. Ama azaltmak cok da sonuc vermiyor açıkçası. Bir onceki uyanmamda emzirdi, simdi neden emzirmiyor diye dusunuyor bebekler, anlam veremiyor. Ki haklilar da bence :KK70: eger sabaha kadar emmezse aciktigini düşünüyorsan, o uyanmadan ruya öğünü verebilirsin. Boylece bir sonraki uyanmasinda, aç olmadığını bilirsin. Kucağında vs sakinlestirmeye çalışırsın. Ağlayinca ağzına meme girmesine alışmış bebegi baska turlu teskin etmek zor oluyor. Sakinlesmesi için emzirdigimde, once dikkatini baska birseye çekip 5 dakika sakinlestirip,sonra meme veriyorum. O aglar halinde vermiyorum. Bu sefer gunde bin kere emmek istiyor.
1 yasindan sonraki alışkanlıkları degistirirken 2 hafta lazim diyorlar. Biz 2 3 gun deneyip pes ediyoruz.

Benim bebegim de 3 haftadir iyice sapitti :KK43: ne gece uyuyor ne gunduz. Bazen 2 uyku yapiyor gunduz, bazen tek. Gece sayisiz kere kalkıyor. Köpek disleri 1 aydir cok sivri beyaz ama bir turlu delmedi. Simdi de 1 yas aşısı geldi onun huzursuzluğu binecek üstüne.
azaltmak bana da mantikli gelmiyor.oglumun da disleri geliyor sanirim bir sure daha boyle idare edecegiz.aliskanliklari kirmak zor oluyor maalesef.

X