2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
1 dakika emzirmeyi nasıl başarıyorsun biz bi başladık mı imkanı yok bırakmaz birde dişlerinin arasına alır hayatta çekemezsin memeyi .Emzik ya da biberon hiç almadı gece de çok sık uyanıp emiyor nasıl azaltırım gece emzirmelerini hiç bilmiyorum . Bir de gelişim boy kilo olarak geride oğlumda .

Gelisim gerideyse emzirmeni oneririm canim. Memedeyken yatagina birakiyorum uykusuna geri donuyor. Zaten ac oldugu icin degil kendini sakinlestirmek icin emmek istiyor sakinlesince memeden kesmek cok kolay oluyor. Ama ac ise memeyi imkani yok cekemem agzindan

Bugün 1 yaş aşılarını oldu bebeğim. Hem de 3 aydır boy kilo bakılmıyordu onlar bakıldı. Tabii ben evde takip ediyordum. 81 cm , 10.6 kg olmuş. Bebeğim ek gıdayı 10. Ay bittikten sonra yemeye başladı. 7-10 aylar arası gram kilo almamıştı. Sonunda 10 küsür kiloları görebildik şükür. Aslında kilo olarak zayıf denemezdi ama çok uzun bir bebek olduğu için indeksi düşüktü, kilosu boyuna göre azdı. Şimdi ortalamayı yakalamışız.

Maşallah ona

Kızlar dualarınıza ihtiyacımız var gece 9 gibi ateşimiz 39 oldu ateşi düşürdük evde sonra gece 2.30 gibi çığlık atarak uyandı sakinlesin diye emzirirken kasıldı birkaç kez sonrada titremeye başladı ama ateşi yoktu acile geldik havale geçirmiş dediler yoğun bakıma aldılar hemen .hafta sonu hastanedeyiz .dua edin inşallah iyileşir çok çabuk

Cok cok cok gecmis olsun canim RABBIM tez zamanda sifa versin insAllah. RABBIM yardimciniz olsun. Simdi nasil oldu daha iyidir insAllah

Canim cok gecmis olsun. Insallah simdi daha iyidir kuzum Allaha emanet dualarim sizinle

Çok geçmiş olsun canım dualarım bebeğinle

Çok geçmiş olsun. Suan nasıl?

Dün gece uykusuzluktan oturup ağladım artık aynı yenidoğan gibi belli bir saatten sonra saat başı kalkıp meme istıyor. Huzursuz değil o fırsatı yakalasa oyun oynamak istıyor geceleri ve doğduğundan beri böyle diş yüzünden, aşıdan dolayı falan diyemıyorum. Bir ara uyku eğitimi vermiştim ama yalan oldu zaten çok yorucu ve yıpratıcıydı benim için de. Meme harici bir şekilde uyumayı öğrensin diye ayağımda sallamaya başladım 2 gündür. Kızım 1 yaşında ve ben 1 senedir uyku uyumuyorum zaten uyku sorunu olan biriyim 11-12 de uyuyamam. Gece 1-2 den aşagı yatamıyorum. Gece en az 10 defa kalkıyorum sabah da 7-8 gibi başlıyor günümüz. Anne olmayı çok sevdim hiç zorlanmıyorum aslında ama bu uykusuzluk beni bitirdi artık.

Teşekkür ederim hepinize Allah razı olsun. Çok şükür dün gece ateşlenmedi bugün akşam normal odaya alırız dediler . inşallah atlattık . çok hareketli çocuğu yatakta tutmak çok zor gerçekten inşallah bir an önceönce de taburcu oluruz

Canim cok sevindim bununla gelmis gecmis olsun insallah tekrarini yasamazsiniz

cok gecmis olsun.Rabbim hepimizin yavrusunu korusun.

ben de uykusuz annelerdenim canlari sagolsun yapacak bir sey yok maslesef.7-8 saat kesintisiz uyuyan bebekleri duyunca kendimi uzayli gibi hissediyorum.

ben de uykusuz annelerdenim canlari sagolsun yapacak bir sey yok maslesef.7-8 saat kesintisiz uyuyan bebekleri duyunca kendimi uzayli gibi hissediyorum.
Emziriyor musun? Emen bebekler daha çok uyanıyor sanki. Arkadaşımın kızı mamayla besleniyor oda 3 saatte bir kalkıyor ama bebek çok iştahlı yani gerçekten acıkıyor ve açlıktan uyanıyor. Çözüm gece beslenmesini kesmek ama öncesinde meme-uyku bağlantısını kesmem gerekıyor. İşte ona hiç sabrım yok :/ bu gidişle emzirmeyi 2 yaşına gelmeden kesıcem sanırım

Çok geçmiş olsun canım Allah tekrarlatmasın. Rabbim yavrunu, tüm yavrularımızı korusun inşallah.

Canım bebeğin ilk uykuya nasıl geçiyor? Ben uyumadan emziriyorum ama kesinlikle uykuya dalmasına izin vermeden yatağa koyuyorum. İlk başlarda kızıyor mızıldıyordu. Uykuya dalacağını anladığım an çekiyorum memeden. Zamanla alıştı kendi uyumuyor zaten o şekilde. Emzirip yatağına koyuyorum, ben ninni söylerken uyuyakalıyor. İlk uykusu 6 saat kadar sürüyor. Gece 3 gibi uyanıyor emip uyuyor, sabah 6da tekrar uyanıp emiyor geri uyuyor. En son da 8:30 gibi tamamen kalkmış oluyor. Toplamda 2 kez emiyor yani, öyle olunca insan daha sabırlı kalabiliyor. Ama emerek uyuduğu zamanlar 2 saatte bir kalkıyordu.

Memeden komple kesmenin temeli gece beslenmesini kesmektir gunduz yerine bir seyler koyulabiliniyor ama gece cok zor bence tamam hazirim dedigin anda ve bebegimin keyfi cok cok yerinde dedigin zaman basla cunku tamamiyle birakmalari uzun suruyor biz 2. Haftamizdayiz hala direniyor. Ama emzirip yatagina koyduktan sonra kendi uyumayi ogrendi. Gunduz uykusunda da ayni yontemi uyguluyorum. Emziriyorum daha uyanikken yatagina koyuyorum yatiyor kalkiyor mirildaniyor bazen yarim saati bile buluyor ama illaki uyuyor gecede ayni sekilde. Bazen dayanamayip uyuyup kaliyorum uyaninca bir bakiyorum coktan uyumus gece bazen 1 bazen 2 kere kalkiyor 5 6 seferden dustuk bu sayilara. Uzmanlar uyanmalarinda emzirilmemesini oneriyor ama bazen cok agliyor o zaman 1 dkyi gecmeyecek sekilde emziriyorum bazen sadece mizildaniyor bekliyorum uyuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…