-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #40.501
Çok geçmiş olsun canım. Rabbim bir daha yaşatmasın...Teşekkür ederim hepinize Allah razı olsun. Çok şükür dün gece ateşlenmedi bugün akşam normal odaya alırız dediler . inşallah atlattık . çok hareketli çocuğu yatakta tutmak çok zor gerçekten inşallah bir an önceönce de taburcu oluruz
Amin Allah hepimizin evladını korusun onların huzur kokusundan bizi mahrum bırakmasınÇok geçmiş olsun canım. Rabbim bir daha yaşatmasın...
Memede geçiyor tabi :/ tam o geçişte memeyi agzından çekersem kıyamet kopuyor. Bebeğim herseye ağlayan mızmız bir bebek değil o yüzden ağlayınca elim ayağıma dolanıyor. Ama denicem bu yöntemi yatağa yatırıp uyumasını beklemekten daha iyi bir yöntem en azından benim içinCanım bebeğin ilk uykuya nasıl geçiyor? Ben uyumadan emziriyorum ama kesinlikle uykuya dalmasına izin vermeden yatağa koyuyorum. İlk başlarda kızıyor mızıldıyordu. Uykuya dalacağını anladığım an çekiyorum memeden. Zamanla alıştı kendi uyumuyor zaten o şekilde. Emzirip yatağına koyuyorum, ben ninni söylerken uyuyakalıyor. İlk uykusu 6 saat kadar sürüyor. Gece 3 gibi uyanıyor emip uyuyor, sabah 6da tekrar uyanıp emiyor geri uyuyor. En son da 8:30 gibi tamamen kalkmış oluyor. Toplamda 2 kez emiyor yani, öyle olunca insan daha sabırlı kalabiliyor. Ama emerek uyuduğu zamanlar 2 saatte bir kalkıyordu.
Üstteki arkadaşta aynı yöntemi önermiş birde bunu deniyim bakalım. Gece uyanınca emzirip uyumadan yatağa mı koyuyorsun aynı şekilde? Benim kızım memeye gelince uyuyor zaten ya da durup durup emıyorMemeden komple kesmenin temeli gece beslenmesini kesmektir gunduz yerine bir seyler koyulabiliniyor ama gece cok zor bence tamam hazirim dedigin anda ve bebegimin keyfi cok cok yerinde dedigin zaman basla cunku tamamiyle birakmalari uzun suruyor biz 2. Haftamizdayiz hala direniyor. Ama emzirip yatagina koyduktan sonra kendi uyumayi ogrendi. Gunduz uykusunda da ayni yontemi uyguluyorum. Emziriyorum daha uyanikken yatagina koyuyorum yatiyor kalkiyor mirildaniyor bazen yarim saati bile buluyor ama illaki uyuyor gecede ayni sekilde. Bazen dayanamayip uyuyup kaliyorum uyaninca bir bakiyorum coktan uyumusgece bazen 1 bazen 2 kere kalkiyor 5 6 seferden dustuk bu sayilara. Uzmanlar uyanmalarinda emzirilmemesini oneriyor ama bazen cok agliyor o zaman 1 dkyi gecmeyecek sekilde emziriyorum bazen sadece mizildaniyor bekliyorum uyuyor.
formul sutle besliyorum.bir sure daha bu seklide idare edecegim.Emziriyor musun? Emen bebekler daha çok uyanıyor sanki. Arkadaşımın kızı mamayla besleniyor oda 3 saatte bir kalkıyor ama bebek çok iştahlı yani gerçekten acıkıyor ve açlıktan uyanıyor. Çözüm gece beslenmesini kesmek ama öncesinde meme-uyku bağlantısını kesmem gerekıyor. İşte ona hiç sabrım yok :/ bu gidişle emzirmeyi 2 yaşına gelmeden kesıcem sanırım
Uykuyla ilgili okuduğum hic bir yazıda, izlediğim hic bir videoda 1 dk emzirmek diye birşey ne gordum ne duydum. Çok yanlisiamgroot bir garip oblomov dün gecemizi anlatmak istedim size.
Kızımı emzirip 8.40 gibi yatağa koydum biraz ağladı mızmızlandı tam yarım saat sonra uykuya daldı. Tamam dedim oldu bu iş kolay alışacak. Saat 12de kalktı meme istıyor beşikte 5 dakika kadar şiddetli ağlayınca en azından biraz emzireyım dedim bir dakika kadar emdikten sonra tam uykuya dalmadan tekrar beşiğe koydum. Aman allahım daha önce kızımı o şekilde hiç görmedim tam 15 dakika boyunca hiç susmadan çığlıklarla ağladı. Sonra babası gelince odadan çıktım belki onda uyur dıye, bir 5 dakika kadar eşim sakinleştirmeye çalıştı artık öğürmeye başlayınca aldım tekrar memeye. Kızım düşse çok canı yansa bile en fazla 2-3 dakika ağlayan bir bebek doğduğundan beri ilk defa böyle ağlamasına şahit olduk. Memeye alınca bile 15-20 dakika boyunca hıçkırdı. Eşimde bende çok üzüldük. Beni yine uykusuz geceler bekliyor anlıcağınız 1 sene daha.
iamgroot bir garip oblomov dün gecemizi anlatmak istedim size.
Kızımı emzirip 8.40 gibi yatağa koydum biraz ağladı mızmızlandı tam yarım saat sonra uykuya daldı. Tamam dedim oldu bu iş kolay alışacak. Saat 12de kalktı meme istıyor beşikte 5 dakika kadar şiddetli ağlayınca en azından biraz emzireyım dedim bir dakika kadar emdikten sonra tam uykuya dalmadan tekrar beşiğe koydum. Aman allahım daha önce kızımı o şekilde hiç görmedim tam 15 dakika boyunca hiç susmadan çığlıklarla ağladı. Sonra babası gelince odadan çıktım belki onda uyur dıye, bir 5 dakika kadar eşim sakinleştirmeye çalıştı artık öğürmeye başlayınca aldım tekrar memeye. Kızım düşse çok canı yansa bile en fazla 2-3 dakika ağlayan bir bebek doğduğundan beri ilk defa böyle ağlamasına şahit olduk. Memeye alınca bile 15-20 dakika boyunca hıçkırdı. Eşimde bende çok üzüldük. Beni yine uykusuz geceler bekliyor anlıcağınız 1 sene daha.
Canim her bebek bir olmuyor yazdigim gibi uyku danismanlari uyandiginda hic bir sekilde emzirmemeyi soyluyor eger 1 dk emzirip cekmek cok aglattiysa hic emzirmezsen daha cok aglayacak her yontem her bebege uymuyor bize de yatir kaldir yontemi hic uymamisti dedigin gibi hic aglamadigi kadar aglamisti hatta o yontemi biraktigim halde yatagina her yatirisimda ciglik cigliga aglamisti unutturana kadar baya zorlanmistim. Deneme yanilma yontemiyle size uygun olani bulacaksin.iamgroot bir garip oblomov dün gecemizi anlatmak istedim size.
Haklısın tam olarak öyle olduUykuyla ilgili okuduğum hic bir yazıda, izlediğim hic bir videoda 1 dk emzirmek diye birşey ne gordum ne duydum. Çok yanlisbebek tam agzina memeyi almis, sakinlesecek, küt diye ağzından çekmek cok sinir bozucu. Biri benim ağzımdan lokmamı çekse ben de deli olurum.
Onun uyanma saatinden once uykusunun arasinda emzirmeniz lazim. Böylece uyandığı zaman aç olmadığından emin olursunuz ve kucakta sakinlestirirsiniz meme vermeden.
Bu arada 1 yas üstü bebeklerde alışkanlık değiştirmek 2 haftadır. Birseye karar verdiyseniz veya verecekseniz lütfen en azından 1 hafta sabırla devam edin. 1 hafta sonunda belli oluyor fark. Tam oturması 2 hafta sürüyor. 1 gece deneyip vazgeçince bebegin aklı karışıyor
Kesinlikle ben de anneyi yormayan 1 2 emzirmeyi kesme taraftarı değilim. Ama ben de yaşadım bebeğinin 15 20 kere uyandığı geceleri. En önce kendisi icin cok sağlıksızher bebegin de huyu farkli. Besige koyunca yanında durursam 1 saatten fazla bile dursa uyumuyor. Yatırıp çıkarsam 1 2 dk ağlayıp mızlayıp uyuyor.
Şu an 2 uyku yaptirmaya devam ediyorum çünkü kisa tek uykuya dayanamıyor. Besige birakirsam cok uzun sürede daldığı icin 2 uyju yapmiyor, gun yetmiyor. Emzirip ayagimda sallıyorum gunduz uykularında. Gece uykusunda emzirip yatırıp çıkıyorum.
Bence uyku rutini de cok onemli. Cocugu birden mama sanldayesinden veya oyunun içinden alıp şak diye uyuyunca uyumuyor. Odada biraz yere yatıyoruz birlikte yuvarlaniyoruz. Sırtını kaşıyıp saclarini okşuyorum. Mutlaka kitap okuyoruz. Sonra binmesini acip, panjur perde kapatıyoruz. O aşamada uyku sinyalini aldığı için zaten esnemeye başlamış oluyor.
Dışarıdan geldiysek ve uyku saati geçtiyse, rutinleri yapmadan yatırsam da uyumuyor.
Her bebegin ihtiyacı farkli. En iyisini de kendi annesi bilir
Bebeğim 1 yas kontrolünde 75 cm cıktı. Ben çok uzunum, eşim kisa. Gitmiş babasina çekmiş yumurcaksaglik odağındaki hemşire de erkek bebek 1 yas ortalaması 72 dedi. 72 çok kisa degil mi? Mesela waikiki 1 yaş olanlarda 80 cm yazıyor
Biz de eşimle uyku öncesi hep aynı şeyleri yapıyoruz bir rutin belirledik, bebeğimiz 5 aylıkken başladık tamamen oturdu artık rutin. Akşam yemeğinden sonra yarım saat koşturmaca yuvarlanmaca enerji atması için. Yazın her gün duş aldırıyordum şimdi 2-3 günde bir. Sonra üstünü değiştirme pijama tulum giydirme, emzirme ve kapanış :) yatağına koyup ninni söylüyorum öyle yatakta debelenip oynarken uyuyakalıyor.
Canım giyimde 80 en üst persentil sanırım 1 yaş için. Çünkü sınır 82 falan diye biliyorum ona göre hazırlanıyordur bebek kıyafetleri. Dedikleri ortalama doğrudur yani en azından Türkiye için. Dünya genelinde 74 cm erkek bebek 1 yaş ortalaması. Ben de uzunum 175 cm boyum, hatta baba tarafından kadınlarda en kısalardan biri sayılırım. Eşim de baya uzun, bizimkinin 81 cm boyu.
Kitaplara ya da o kisinin ya da su danismanin demesiyle zaten cocuk yetistirilmez kitapta yazilanlar her bebege uymuyor genelleme cogu sunu yaparsan cocuk yer bunu uygularsan cocuk uyur vs vs. Her cocuk ayri bir kitap zaten ve onu okumayi becerebilen sadece annesidir. Biz burda yasadiklarimizi yaptiklarimizi ve basardiklarimizi yaziyoruz bire bir herkese uymasinin imkani yok. Annelikte ic guduye cok onem veriyorum. 13. Ay kontrolumuzde oglum 13.5 kilo 84 cm cikti gelisimi cok onde gece 5 6 kere uyaninca emmesini azaltma kararini ke dim verdim ben basindan beri uyku egitimine karsiyim 3 aylikken meme reddini dibine kadar yasadik memeyi birakacak korkusunun tarifi imkansizdi bebek memede guzeldir keske her bebek anne sutu alabilse ama 13 aylik olmus 5 6 kere hatta saat basi uyanan bebekte pek normal degildi bana gore. Ben bir yontem buldum ve onu kendime gore uyarladim. Ayni sey yemek konusunda da gecerli klasik beslenme bana gore hep yanlis bir yontemdi. Bebeklerin cigneme becerilerini koreltmekten oteye gitmeyen bir yontem bana gore. Eli kolu tutuyor kendi yiyebilir diye dusunup blw yontemini tercih ettim. Yani her sey tercih ve uygulama meselesi. Su ayda sunu yemeai konusunuda alerjik besinlerin zamaninin beklenmesi gerektigini dusunuyorum. Misal kuzenim hic dikkat etmedi 8 aylik kizina kahvaltida domates yediriyordu ve hic gecmeyen pisige sebep oldu onuda benim uyarmam sonucu ara verdi ve pisiginin gectigini gorunce domatesin dokundugunu anladi. Yani bazen kuralina gore oynamak lazim kurali bozunca istenmeyen seyler olabilir.Bu gece beslenmesi olayını birkaç kişi ile görüştüm. Ben de tamamen kesmeyi düşünüyordum sabaha kadar kesintisiz uyur belki diye. Bir ebe “ben doktorların üstünde değilim onlar tabii bilir ama anneyim, eğer 1 ya da 2 sefer kalkıp da emmek istiyorsa emzirmemek neden? Hiçbir sebep göremiyorum 2 yaşına kadar süt kuzusu bunlar” dedi. Aslında tam kalbimden geçenleri söyledi. Ama bir yandan da şu kitaba göre yönteme göre çocuk yetiştirme olayına takılı kalıp yanlış mı yapıyorum iyi büyütemiyor muyum hissi geliyordu arada. Sonra da baktım arada kala kala nereye kadar dedim tamamen içgüdüsel davranıyorum artık.
Örneğin uyku bebek için çok önemli olduğu için yazılı yöntemleri bırakıp kendi yöntemime bebeğimin kendi karakterine göre bir yol izledim ve çok da ağlatmadan bu işi çözdüm. Ninni söyleyip uyumasını izlerken mest oluyorum. Yatır kaldır vs çok geçici çözüm oldu bıraktım. Ferber i zaten denemedim bile. Ama kendi kendine uyuması gerektiğinin de bilincindeydim kesinlikle meme sallama vs destek ile uyumasına izin vermedim.
Yemek desen ayrı konu, kitapları doktorları baz alınca “şu ayda bunu yemesi şunu içmesi lazım mutlaka” gibi önerilere takılı kalınca insanda yetersizlik hissi baş gösteriyor. Evet biliyorum bebeğim onları yese çok güzel olacak iyi beslenecek ama yemiyor ne yapsam yemiyor? Ne yapmalıyım burnunu kapatıp ağzına mı tıkmalıyım misal? Şu oyunları bu aktiviteleri yapması lazım şu ayda, evet ama benim bebeğim o aktiviteden hiç zevk almıyor ilgisi yok bütün gün kitap yapraklarını inceliyor yani benim bebeğim iyi gelişmeyecek mi?
Hep bu düşünceler ile içim içimi yiyordu artık tamamen kendi içgüdülerime ve bebeğimin karakterine tercihlerine göre hareket ediyorum. Çok daha mutlu ve huzurluyuz ikimiz de.
belki emzik bebeginizi rahatlatabilir.eger emzige karsi degilseniz.Haklısın tam olarak öyle oldu
Dün gece meme vermeden sakinleştirmem mümkün değildi belki ayağımda sallarsam uyutabilirdim o da bi ihtimal. Uyku eğitimini de senle konuştuktan sonra vermiştim ozaman da yardımcı olmuştun teşekkür ederim. Bilemiyorum nasıl başlamalıyım, bende artık tahammülsüzleştim hem uykusuzluga tahammülüm yok hem de tekrar eğitim vermeye öyle bi arafta kaldım.
Suan da memede uyuyor mesela :/
Almıyor emzik de. Emzik ve biberon olarak göğsümü kullanıyorbelki emzik bebeginizi rahatlatabilir.eger emzige karsi degilseniz.