-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #40.441
Geçmiş olsun canım.Merhaba kızlar uzun bi dönemdir giremiyorum kadınlar kulübüne. Nasılsınız?
Yarın tam 1yaşına girecek oğlum. Ayağa kalkıyo hala yürümüyor. G GUL_84 benimki de ateş ishal geçirdi 1-2gün yoksa adım atmaya başlamıştı.Şimdi hiç teşebbüs etmiyo.
Ben emerken ısırmasına bir türlü çözüm bulamıyorum. Elimi sallıyorum hayır diye kızoyorum. Gülüyo oyuna çeviriyor. Yara bere içindeyim. Ben de emmek istediği halde vermiyorum meme. Yine de çözüm olmuyo yine ısırıyo
Canım ısırma bende de oluyordu bazen kaniyordu hatta. Ben okuduğum kadariyla kısmen bir çözüm buldum, ısırdığında basit cümlelerle ısırmaması gerektiğini anlatıyorum ve emzirmeyi bırakıp kalkıyorum bir süre emzirmiyorum. Bende ise yaradı biraz birazMerhaba kızlar uzun bi dönemdir giremiyorum kadınlar kulübüne. Nasılsınız?
Yarın tam 1yaşına girecek oğlum. Ayağa kalkıyo hala yürümüyor. G GUL_84 benimki de ateş ishal geçirdi 1-2gün yoksa adım atmaya başlamıştı.Şimdi hiç teşebbüs etmiyo.
Ben emerken ısırmasına bir türlü çözüm bulamıyorum. Elimi sallıyorum hayır diye kızoyorum. Gülüyo oyuna çeviriyor. Yara bere içindeyim. Ben de emmek istediği halde vermiyorum meme. Yine de çözüm olmuyo yine ısırıyo
Hayırlı olsun ilk yaşıMerhaba kızlar biz dün 1 yaşımıza girdik çok şükürinşallah pazar günü de doğum günümüzü kutlayacağız .Ama dün KV annem ve kız kardeşimden çok bekledim doğum günümüzü kutlamalarını ama hiç birinden ses çıkmadı cidden çok kırıldım . Üstelik dün KV gittik gece 9 a kadar oradaydık hiç oralı bile olmadı .
Ben u un süren tedavi sonunda 9 yıl sonraHayırlı olsun ilk yaşıben kimseden beklemedim. Kendi annemi abilerimi çağırdım, abimin çocukları da var, kuzenleriyle bir pasta kestik oğluma. Elimden geldiğince evi süsledim. Fikir isteyen olursa ozelden fotoğraf gönderebilirim suslemeleri.
Bugun de babaanne dede halaya pasta kesecegiz.
Bir gun de, kendi arkadaslarim ve cocuklarini davet edeceğim, onlarla eglenecegiz.
Ve daha asıl dogum gunu gelmedikimseden birsey beklemedim. Kasim ayını kendime gore planladim. Cok kalabalik olup herkes bunalacagina, ayri ayri dusundum. Gunleri belirledim ve herkese onceden haber verdim.
Kimse kutladi mi, kutlamadi mi diye beklemem. Cocuk benim çocuğum. Cani isteyen gelir, istemeyen gelmez.
Zaten 1.yaşı diye bu kadar abarttim. Sobrakiler daha sade olur
Ben uzun süren tedavi ile 9 yıl sonunda kavuştum oğluma üstelik bir kayıptan sonra. 3 tane yeğenim 1 görümcem var ve ben onların şimdiye kadar hiçbir şeylerini atlamadım doğum günü bayram karne.. . Normal olarak benimde ilk yaşadığım bu güzellikte hatırlanmak istedim. Ne bileyim belki de ben fazla beklentiye girdim. Yıllardır çocuğum olmadığı için doğum günlerine diş buğdaylarına çağılmamış olmanın burukluğu da var tabi .Ben u un süren tedavi sonunda 9 yıl sonra
8 disi var oglumun parmak fircayla fircaliyorum ciktigindan beri disi yokkende islak temizbir bezle agzinin icini siliyordum agiz hijyeni cok onemli 1 yas kontrolunde dia kontrolumuzde vardi doktor bu aylarda bile tartar ya da dis tasi olabilecegini oglumun dislerinin tertemiz oldugunu soyledi. Sadece su icirmekle olmuyor parmak silikon fircalardan almani oneririm. Hem damaklarina iyi geliyor hem disleri temizleniyormerhaba kandiliniz mubarek olsun.bebislerin dis sagligi icin yaptiginiz bir seyler var mi dis fircalamaya basladiniz mi? oglumun 7 disi var bir arkadasim beni korkuttu.geceleri biberonla besledikten sonra su veriyorum biraz agzi calkalansin diye.
Dis fircasini doktor tavsiyesiyle mi aldiniz? Bildigim kadariyla 2 yas oncesi ne kadar yumusak olsada firca onerilmiyor disten cok damak var cunku damaklarina zarar verebilir yariklar iltihap vs kapabilir diye. Silikon parmak fircalar is goruyor hem damak kasiyorlar hem dis fircalama aliskanligi kazaniliyorDiş fırçası aldım ben 2 aya yakın oluyor,aylardır da 8 dişiyle kaldı.Hergün olmasada balık yediğinde,ya da aklıma geldiğinde fırçalıyorum.Hatta eline alıp kendi fırçalıyor Hoşuna gidiyor...
tesekkur ederim hemen almali o zaman.hangi marka kullaniyorsunuz?8 disi var oglumun parmak fircayla fircaliyorum ciktigindan beri disi yokkende islak temizbir bezle agzinin icini siliyordum agiz hijyeni cok onemli 1 yas kontrolunde dia kontrolumuzde vardi doktor bu aylarda bile tartar ya da dis tasi olabilecegini oglumun dislerinin tertemiz oldugunu soyledi. Sadece su icirmekle olmuyor parmak silikon fircalardan almani oneririm. Hem damaklarina iyi geliyor hem disleri temizleniyor
Dis fircasini doktor tavsiyesiyle mi aldiniz? Bildigim kadariyla 2 yas oncesi ne kadar yumusak olsada firca onerilmiyor disten cok damak var cunku damaklarina zarar verebilir yariklar iltihap vs kapabilir diye. Silikon parmak fircalar is goruyor hem damak kasiyorlar hem dis fircalama aliskanligi kazaniliyor
tesekkur ederim hemen almali o zaman.hangi marka kullaniyorsunuz?
Dedigim gini firca yumusak olsa bile ciziyor damaklarini demisti doktorumuz hatta dis minesinde mikroskobik catlaklar olusturup meyve asitleri ve yedikleriyle curuklere zemin hazirliyor demisti. Disleri ve damaklari cok taze oldugundan ekstra dikkat etmek lazim. Ben kucukken disten cok cektim halada sorunludur hatta dolgusuz disim yok malesef o nedenle ogluma ekstra ozen gosteriyorum cok hassasim bu konudaHayır doktora sormadım.R.O.C.S. 0-3 yaş olan fırçasından aldım.Çok yumuşak kılları.Damağına zarar verebilecek gibi değil.Memnunuz,arada alıp dişliyor,oynuyor :)
Diş macunu kullanmıyoruz tabii kimisschery
Daha oncedende sutun zararlarindan bahsetmistim vermek icin cok erken illa sut kullanmak isterseniz kek pogaca ya da tatlilarina kullanabilirsiniz. Ama.direkt olarak icirmeyin sut urunleri daha saglikli yogurt peynir kefir tuletiyorsa sadece sutu tuketmesine gerek yokbiz tek uykuya duseli 1 ay oldu oglumda sabah 7 gibi kalkiyor 11 gibi yatiyor ama 3 saat uyuyor bazen geciyorda aksam 7 de tekrar yatiyor.
kizlar bi sorum olacakti ben ogluma sutte vermek istiyorum ama kesinlikle icmiyor her yolu denedim ama agzina aldigi an istemiyor kizim hemen icmisti hic zorluk cikartmamisti sizler sut veriyormusunuz?
Gelisimi konusunda doktorunuz ne diyor? Kiz mi erkek miydi bebegin erkek persentilinde en dusuk 8 kilo 74 cm demisti doktorumuz oglum 13 kilo 81 cm su an 13 ayligiz. Ama erken dogum oldugundan duzeltilmis 12 ayligiz.Biz de dün 1 yaş aşılarımızı olduk bu sefer çok ağladı yavrum ya .Gitmeden calpol içirmiştim ama akşam hafif ateş oldu 38 derece kadar. Yalnız bizim boyumuz 71 cm kilo 8.5 çok gerideyiz neler yapabilirim ki özellikle boyunun uzaması için .9 aylik kıyafetleri giydiriyorum hala .12 aylıklar çok büyük geliyor.
birakin icmesin zorlamayin yavrucagi.sut gazdan tutun da kabizliga demir eksikligine varana kadar yan etkisi var.ben bebegimi formul sut ile besliyorum sutum yok.buna ragmen sut vermedim vermeyi de dusunmuyorum.belki 1 bucuk yasinda sadece kahvaltida ya da 2 yasa dogru.gun icinde peynir yogurt ayran kefir aliyorsa sute gerek yok.tabii.yine siz bilirsiniz.bir de siz gece oglunuzu emziriyor musunuz?yanlis hatirlamiyorsam kesintiz 12 saat uyuyordu masallah.benim oglum bir dort saat uyusa tek bir gece bayram yapacagim.biz tek uykuya duseli 1 ay oldu oglumda sabah 7 gibi kalkiyor 11 gibi yatiyor ama 3 saat uyuyor bazen geciyorda aksam 7 de tekrar yatiyor.
kizlar bi sorum olacakti ben ogluma sutte vermek istiyorum ama kesinlikle icmiyor her yolu denedim ama agzina aldigi an istemiyor kizim hemen icmisti hic zorluk cikartmamisti sizler sut veriyormusunuz?