- 27 Şubat 2013
- 14.247
- 40.730
-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #40.521
Canım diş falan çıkartacaksa belki ondan yemiyordur. Çok fazla zorlama bence.
Kendi eliyle yiyebileceği şeyler hazırlayıp verebilirsin. Geçen gün benim oğlumda çorbayı yemedi. Bende tavada pratik hamur işi tarzı birşey hazırladım. Küçük parçalar halinde koydum önüne Hepsini bitirdi mesela...
Yemek yedirirken değilde, bezini değiştirirken bazen çok bunaltıyor beni. Birkaç kere bende bağırdım ağladı. Birde bana sarılarak ağlıyor Anında pişman oluyorum. Akşama kadar içim içimi yiyor. Çok kötü bir duygu... insan bazen engel olamıyor kendine...
evet bu yememe durumu bizde de oldu üstelik o dönem kilo bile verdi. Sonra hem grip oldu hem diş çıkarttı. O dönem yemediği için gece de sürekli uyanıp ekmek istiyordu tabi bana da uykusuz günler.insanda sinir mi kalır .
hala da arada inat ediyor yemek yememek için. Dün çok güzel yedi bugün uğraştım uğraştım yok ne kahvaltı ne öğle yemeği akşam arkadaşa gitmiştik orda makarnaya bir saldırşı var sanki 1 haftadır hiç bir şey yememiş gibi. Belki ortamı değiştirmek işe yarar.
neden mamayi azaltmayi dusunuyorsunuz? oglumda mama cok az anne sutu ve ek gida aliyor 1 1.5 ay once gunde 2 ogun mama icerdi bazen 3 daha sonra kendi 1 sefere dusurdu yani ben ozellikle mamayi biraktirmak icin ugrasmadim.kizinizda belki benim oglum gibi kendi tercihiyle azaltabilir.ek gida yemediklerinde de zor da olsa tabii kimi zaman benim de cok sabrim tasiyor yemedigi zaman zorlamamak lazim.
Bizimde gündüz uykuları azaldı. 2,5 -3 saat uyuyan oğlum şimdi bazen sadece 1 saat uyuyor. Fakat uyandığında uykulu gibi oluyor. Uykusunu alamıyor sanki...Uyku düzeni bir yaşa girince değişiyor gibi.daha doğrusu her anlamda bir evrim geçirdik sanki. Bir yaşına girdiği günlerde yürüdü gündüz daha az uyumaya başladı. Gece daha geç uyumak istiyor ağlıyor uyımamak için. Söylenenleri tekrarlamaya çalışıyor. Birşeulerin daha farkında gibi.
Ben kabuklarını soymadan veriyorummerhabalar bebislere zeytin verirken kac yasina kadar kabuklarini soyarak verecegiz?nohut ve fasulye de dahil.
Acaba benim yerime birisi mi yazdı dedim bu kadar iyi anlatılamazdıDün gece uykusuzluktan oturup ağladım artık aynı yenidoğan gibi belli bir saatten sonra saat başı kalkıp meme istıyor. Huzursuz değil o fırsatı yakalasa oyun oynamak istıyor geceleri ve doğduğundan beri böyle diş yüzünden, aşıdan dolayı falan diyemıyorum. Bir ara uyku eğitimi vermiştim ama yalan oldu zaten çok yorucu ve yıpratıcıydı benim için de. Meme harici bir şekilde uyumayı öğrensin diye ayağımda sallamaya başladım 2 gündür. Kızım 1 yaşında ve ben 1 senedir uyku uyumuyorum zaten uyku sorunu olan biriyim 11-12 de uyuyamam. Gece 1-2 den aşagı yatamıyorum. Gece en az 10 defa kalkıyorum sabah da 7-8 gibi başlıyor günümüz. Anne olmayı çok sevdim hiç zorlanmıyorum aslında ama bu uykusuzluk beni bitirdi artık.
merhabalar bebislere zeytin verirken kac yasina kadar kabuklarini soyarak verecegiz?nohut ve fasulye de dahil.
ilk 1 ay verdigimde soydum sonra hep kabuklu yedi. Ayni sey nohut icinde gecerli fasulyeyi hic soymadimmerhabalar bebislere zeytin verirken kac yasina kadar kabuklarini soyarak verecegiz?nohut ve fasulye de dahil.
Saolasin canim vaktim oldukca guzel.ozenli seyler hazirlamaya calisiyorumbir garip oblomov instagram sayfaniz cok guzel.ben ogluma bu kadar guzel tabaklar hazirlayamiyorum.ne kadar ozenli hazirlamissiniz.
Ilk yarim ceviz demisti doktorumuz artik buyuduler 1 tam ya da 1.5 verilir. Ben surekli havanda dovmekten sıkılıp findik ve ceviz ezmesi yaptim cok sivi degil yogun kivamli oldu bir gun ceviz bir gun findik ezmesini 1 tatli kasigi olacak sekilde tabagina koyuyorum hem tatli ihtiyacini karsilamis oluyorum cok severek yiyor tavsiye ederim.Kızlar bebeklerinize ceviz yediriyor musunuz?
Ben her sabah yediriyorum ama ne ölçüde yedirmem gerektiğini kestiremiyorum. Doktoru da ölçüsü ile ilgili bir şey söylemedi, ben de sormayı unuttum en son kontrolde.
Kendi kabuklu cevizimizden sabahları 1,5-2 taneyi ezip kreplerine katıyorum ben. Fazla mı gelir her gün 2 ceviz?
Bizimde gündüz uykuları azaldı. 2,5 -3 saat uyuyan oğlum şimdi bazen sadece 1 saat uyuyor. Fakat uyandığında uykulu gibi oluyor. Uykusunu alamıyor sanki...
Ilk yarim ceviz demisti doktorumuz artik buyuduler 1 tam ya da 1.5 verilir. Ben surekli havanda dovmekten sıkılıp findik ve ceviz ezmesi yaptim cok sivi degil yogun kivamli oldu bir gun ceviz bir gun findik ezmesini 1 tatli kasigi olacak sekilde tabagina koyuyorum hem tatli ihtiyacini karsilamis oluyorum cok severek yiyor tavsiye ederim.
Kızlar bebeklerinize ceviz yediriyor musunuz?
Ben her sabah yediriyorum ama ne ölçüde yedirmem gerektiğini kestiremiyorum. Doktoru da ölçüsü ile ilgili bir şey söylemedi, ben de sormayı unuttum en son kontrolde.
Kendi kabuklu cevizimizden sabahları 1,5-2 taneyi ezip kreplerine katıyorum ben. Fazla mı gelir her gün 2 ceviz?
1 yas ataginin en buyuk belirtisi istahsizlik ne yazik ki huysuzluguyla aglamasiyla ugrasiliyorda istahsizlik cok zor oglumun 11. Ayinda baslamisti 13. Ayda sukur son buldu sabretmek gerekiyor kiminin 14. Ayda kimisi 15. Aya kadar suruyormus tek yapacagin zorlama ne kadar zorlarsan geri tepiyir emiyorsa sabirla emzirmeye devam et ama kahvaltisini yemegini hazirla onune koy isterse yesin istemezse yemesinarkadaşlar kızım 12 aylık yemek yemek istemiyor dişle alakalı değil sürekli beni emmek istiyor bu da tokluk yaratıyor gece sürekli uyanmaya basladı eskiden öğünlerde yemek isteyen cocuk simdi 1-2 kasık zorla yiyor ve sonrasında yemiyor ne önerirsiniz