- 19 Nisan 2009
- 1.071
- 705
-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #40.401
merhaba ben de blwmarketimden siparis verip aldimKeçiboynuzu ununda özellikle kullandığınız bir marka var mı. Bizim ilçede büyük marketler yok BİM a101 falan var onlarda da yoktur zaten . Netten sipariş verebilirim ancak onun için sordum
Rahat konuşuyor derken hangi kelimeleri söylüyor . Direk sen söyler söylemez aynı kelimeyi tekrar mı ediyor. Mesela bizimki baba mama dede al ver araba ce gibi kelimeleri söyleyebiliyor ama anne demiyor anne diyor ama bana demiyor ortaya diyor:)) anlamını bilerek bu kelimeler hariç bişey dese de öle ortaya soyluyor
Renkleri şekilleri tanıdıklarından değil de nesneleri tanıtırken nasıl söylersek öyle öğreniyorlar bence. Ben mesela kızıma bir nesneyi tanıtırken sadece adını söylemiyorum, özelliklerini de söylüyorum, mesela kırmızı küçük araba gibi. Böyle öğrendiğinden kırmızı arabayı ver diyince onu veriyor yoksa renkleri bildiğinden değil bence. Bultak şekillerini de aynı şekilde kare daire diye isimlerini öğrettiğimden sorduğumda direk gösteriyor ama bu da şekilleri bildiğinden değil. Benim kızımda böyle. Birçok eşyayı tanıyor. Klimadan kepçeye varana kadar. Hangisini sorsam gösteriyor. Ağzını burnunu saçlarını göz ayak ellerini hepsini gösteriyor sorduğumda. Kıyafetlerini biliyor çorap pantolon yelek vs. Anne baba emme dede gel ver hadi diyor. Uykusu gelince ee eee eee diyor :d
Ama şu sıralar baya huysuz 1 yaş atağından sanırım. 3 haftamız var doğum gününe. İştahı da kesildi ve geceleri yine defalarca uyanmaya başladı. Tam anlamıyla kaç yaşından itibaren rahata ereceğiz acaba doğduklarından beri bitmedi şu ataklar.
Doğum gününü sırf ilerde bakacağı fotoğrafı olsun diye kutlicaz. pasta yaparım ben kızım ve babası 3 kişi kutlicaz yeter bence : )
canim mamayi gunde 3 defa ver sabah ogle aksam 1 yasina girdiginde 2 defaya dusur sabah ogle veya aksam hangisi sana uyarsa inek sutu verebilirsin 1 yasina girince gunde 2 defa mama 1 defa sut veya 2 defa sut bir defa mama nasil istersenAramızda sadece mama kullanan varmı bir yaşa gireceğimiz için böyle bir değişiklik heyecanındayım nedense. Mamayı şimdiden azaltsammı dişlerimiz henüz çıkmadı hala bekliyorum çıksın diye. Diş kutlamayı sevmezdim ama kutlanılacak gibi oldu :))))
Yemek konusunda istahsizdi ve hala da istahsiz belki mamayi azaltinca istahi artar. Ne yapacagimi bilmiyorum.
ben mama takviyesi yapiyorum sutum cok az.gunduz bir defa mama yiyor gece uyumadan once ve geceleri 3 defa uyanip mama yiyor.ben de sut konusunu dusunuyorum su ile karistirip mi versem susuz mu versem sevecek mi kabiz olabilir mi surekli dusunuyorum.Aramızda sadece mama kullanan varmı bir yaşa gireceğimiz için böyle bir değişiklik heyecanındayım nedense. Mamayı şimdiden azaltsammı dişlerimiz henüz çıkmadı hala bekliyorum çıksın diye. Diş kutlamayı sevmezdim ama kutlanılacak gibi oldu :))))
Yemek konusunda istahsizdi ve hala da istahsiz belki mamayi azaltinca istahi artar. Ne yapacagimi bilmiyorum.
Sut konusunda uzman olarak henuz sut verme direkt olarak sulusuda susuzuda hicbir yarar saglamaz aksine zarari var. Kansizligi tetikliyor. Sut urunleri yedirmek yeterli. Ya da corbasina hamur isine koyabilirsin sutu.ben mama takviyesi yapiyorum sutum cok az.gunduz bir defa mama yiyor gece uyumadan once ve geceleri 3 defa uyanip mama yiyor.ben de sut konusunu dusunuyorum su ile karistirip mi versem susuz mu versem sevecek mi kabiz olabilir mi surekli dusunuyorum.
kac yasinda sut vermeyi tavsiye edersiniz?Sut konusunda uzman olarak henuz sut verme direkt olarak sulusuda susuzuda hicbir yarar saglamaz aksine zarari var. Kansizligi tetikliyor. Sut urunleri yedirmek yeterli. Ya da corbasina hamur isine koyabilirsin sutu.
2 yasa kadar anne sutu /yoklugunda formul mama 2 yas sonrasi 1 bardak verilebilinir ama ben yine verilmesini gereksiz buluyorum. Asil besleyici ozelligi olan yogurt peynir ve kefirdir bebek bunlari tuketiyorsa sute hic gerek yok. Hadi bebegim doysun diye sut vermek cok gereksiz.kac yasinda sut vermeyi tavsiye edersiniz?
Bizim doktorumuzda sütü direkt çok az ver dedi. Süt bağımlısı olup ek gıdayı reddedebilir dedi.Sut konusunda uzman olarak henuz sut verme direkt olarak sulusuda susuzuda hicbir yarar saglamaz aksine zarari var. Kansizligi tetikliyor. Sut urunleri yedirmek yeterli. Ya da corbasina hamur isine koyabilirsin sutu.
Canım diş falan çıkartacaksa belki ondan yemiyordur. Çok fazla zorlama bence.Bugün canım çok sıkıldı yemek konusunda çok sıkıntılı kızım hiç yemiyor hep oyalayarak yediriyorum. Zaten heosini de yemiyır. Bugün de kahvaltı yapmadı öğlende aynı sonra daha ilk kaşıkta ağzını açmadı. Sonra püskürttü sonra eliyle kaşığı itti hızlıca heryer yemek sinşrlendim bağırdım sonra elini sıkmışım sinirle biraz. Sonra çok üzüldüm ağladı falan sonra da ben de ağladım. Gelmiş o an göğsüme yattı ya bittim ya o an. Nasıl darmadağın oldum. Sizde de oluyormu. Bu yememesi beni bitirşyor. Zayıf zaten mamayı azaltınca ne yapıcam kara kara düşünür oldum.
neden mamayi azaltmayi dusunuyorsunuz? oglumda mama cok az anne sutu ve ek gida aliyor 1 1.5 ay once gunde 2 ogun mama icerdi bazen 3 daha sonra kendi 1 sefere dusurdu yani ben ozellikle mamayi biraktirmak icin ugrasmadim.kizinizda belki benim oglum gibi kendi tercihiyle azaltabilir.ek gida yemediklerinde de zor da olsa tabii kimi zaman benim de cok sabrim tasiyor yemedigi zaman zorlamamak lazim.Bugün canım çok sıkıldı yemek konusunda çok sıkıntılı kızım hiç yemiyor hep oyalayarak yediriyorum. Zaten heosini de yemiyır. Bugün de kahvaltı yapmadı öğlende aynı sonra daha ilk kaşıkta ağzını açmadı. Sonra püskürttü sonra eliyle kaşığı itti hızlıca heryer yemek sinşrlendim bağırdım sonra elini sıkmışım sinirle biraz. Sonra çok üzüldüm ağladı falan sonra da ben de ağladım. Gelmiş o an göğsüme yattı ya bittim ya o an. Nasıl darmadağın oldum. Sizde de oluyormu. Bu yememesi beni bitirşyor. Zayıf zaten mamayı azaltınca ne yapıcam kara kara düşünür oldum.
Eger doymadigini düşünüyorsan cikartabilirsin bence sütünü azaltmana gerek yok . Ben sadece süt ictiginde doydugunu düşünmüyorum bizde emme öğün degilde tamamlayici gibi oldu yemek yemediginde doymadigini düşündüğümde arkasindan emziriyorum uykudan önce emiyo bide cani istediğinde ben kac kez emzirdigimi saymıyorum yani. Uyanınca emziriyorum yarim saat sonra kahvalti kahvaltidan 1 saat sonra yine emiyo uyuyo uyaniyo bazen emiyo bazen direk yemek yiyo sonra arada meyve yada yogurt sonra emiyo uyuyo uyaninca yine bazen emiyo bazen yemek yiyo aralarda yine süt ictigi oluyo emzirmek icin acikmasini beklemiyorum. Yine meyve yada yogurt oglen birini aksam digerini yiyo tabi yatmadan once yine emip uyuyo. Ara ogunlerle beraber 5 kez yiyo. Oglum 13 aylik bu aradaArkadaşlar bir konuda fikir danışmak istiyorum size kendi Dr sorduğunda tatmin edici bir cevap alamadım sana kalmış dedi tecrübeli yada benimle aynı durumda olan anneler vardır illaki kızım 1 yaşına girdi ve ben 1 yıldır sağarak veriyorum hiç emmesi beni günde kahvaltı çorba ve yoğurt veya meyve olarak 3 öğün ek gıda alıyor şimdi anne sütünü azaltıp ek gıdayı 4 e mi çıkarmamak lazım günde ne kadar anne sütü vermem lazım kafam karisti
evet bu yememe durumu bizde de oldu üstelik o dönem kilo bile verdi. Sonra hem grip oldu hem diş çıkarttı. O dönem yemediği için gece de sürekli uyanıp ekmek istiyordu tabi bana da uykusuz günler.insanda sinir mi kalır .Bugün canım çok sıkıldı yemek konusunda çok sıkıntılı kızım hiç yemiyor hep oyalayarak yediriyorum. Zaten heosini de yemiyır. Bugün de kahvaltı yapmadı öğlende aynı sonra daha ilk kaşıkta ağzını açmadı. Sonra püskürttü sonra eliyle kaşığı itti hızlıca heryer yemek sinşrlendim bağırdım sonra elini sıkmışım sinirle biraz. Sonra çok üzüldüm ağladı falan sonra da ben de ağladım. Gelmiş o an göğsüme yattı ya bittim ya o an. Nasıl darmadağın oldum. Sizde de oluyormu. Bu yememesi beni bitirşyor. Zayıf zaten mamayı azaltınca ne yapıcam kara kara düşünür oldum.
Canim sinirlere hakim olmak biraz zor oluyor bazi durumlarda benim oglumda kaba tabirle iyice azitti. 6 aylik halimize geri donduk resmen. Cok guzel catal kullaniyorken birakti elle yiyor hadi nasil yerse yesin diyorum ama eline aliyor 1 saat elinde tutuyor agzina az bir sey tattirinca yiyor 2 3 lokma tamam. 1 yas sendromu sabretmek lazim bu sendromin en buyuk etkisi istahsizlik yemeyi redediyorlar yani herkesten duydugum ortak.ozellik bu malesefBugün canım çok sıkıldı yemek konusunda çok sıkıntılı kızım hiç yemiyor hep oyalayarak yediriyorum. Zaten heosini de yemiyır. Bugün de kahvaltı yapmadı öğlende aynı sonra daha ilk kaşıkta ağzını açmadı. Sonra püskürttü sonra eliyle kaşığı itti hızlıca heryer yemek sinşrlendim bağırdım sonra elini sıkmışım sinirle biraz. Sonra çok üzüldüm ağladı falan sonra da ben de ağladım. Gelmiş o an göğsüme yattı ya bittim ya o an. Nasıl darmadağın oldum. Sizde de oluyormu. Bu yememesi beni bitirşyor. Zayıf zaten mamayı azaltınca ne yapıcam kara kara düşünür oldum.
3 ogun veriyorsun ara ogunleri ne kadar veriyorsun? Eger 1 kere veriyorsan 2 ara ogun yapabilirsin. Ana ogun 3 yeterli 4e hic gerek yok zaten karni doyacagindan aksama yakin yedirirsen aksam yemegini rededer. Anne sutunu istedikce veriyorum ben ozellikle gel emzireyim demiyorumArkadaşlar bir konuda fikir danışmak istiyorum size kendi Dr sorduğunda tatmin edici bir cevap alamadım sana kalmış dedi tecrübeli yada benimle aynı durumda olan anneler vardır illaki kızım 1 yaşına girdi ve ben 1 yıldır sağarak veriyorum hiç emmesi beni günde kahvaltı çorba ve yoğurt veya meyve olarak 3 öğün ek gıda alıyor şimdi anne sütünü azaltıp ek gıdayı 4 e mi çıkarmamak lazım günde ne kadar anne sütü vermem lazım kafam karisti