- 8 Temmuz 2017
- 101
- 149
- 36
-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #40.421
Bir de bizim doktorumuz çinko eksikliği de iştahsızlık yapar diyerek çinko şurubu verdi biz hepsini kullanamadık ama kullandığımız kadarı bile fark ettirdi sonrasında iştahı baya açılmıştı. Doktorunuzla bir konuş istersen .Bugün canım çok sıkıldı yemek konusunda çok sıkıntılı kızım hiç yemiyor hep oyalayarak yediriyorum. Zaten heosini de yemiyır. Bugün de kahvaltı yapmadı öğlende aynı sonra daha ilk kaşıkta ağzını açmadı. Sonra püskürttü sonra eliyle kaşığı itti hızlıca heryer yemek sinşrlendim bağırdım sonra elini sıkmışım sinirle biraz. Sonra çok üzüldüm ağladı falan sonra da ben de ağladım. Gelmiş o an göğsüme yattı ya bittim ya o an. Nasıl darmadağın oldum. Sizde de oluyormu. Bu yememesi beni bitirşyor. Zayıf zaten mamayı azaltınca ne yapıcam kara kara düşünür oldum.
Benim kızıma da 1 senedir sagıp verıyorum ustelık cok istahsız cok yoruyor sagmak gece gunduz devamlı makine elimde. Eskiden coktu hıc degılse gece uyumadan dolaba atıp ısıtıp verıyordum. Artık o kadar cok degıl ıcmeden once sagıp verıyorumArkadaşlar bir konuda fikir danışmak istiyorum size kendi Dr sorduğunda tatmin edici bir cevap alamadım sana kalmış dedi tecrübeli yada benimle aynı durumda olan anneler vardır illaki kızım 1 yaşına girdi ve ben 1 yıldır sağarak veriyorum hiç emmesi beni günde kahvaltı çorba ve yoğurt veya meyve olarak 3 öğün ek gıda alıyor şimdi anne sütünü azaltıp ek gıdayı 4 e mi çıkarmamak lazım günde ne kadar anne sütü vermem lazım kafam karisti
Benimki de aynı yemıyor hiçbir şey memmem diye sut istiyor sadece. Ama sagmaktan 45 kiloya dustum.Cok yorucu cidden. Saglık olsun da sagarım ama iştah konusu kafamı kurcalıyordomestic ahhhh canım inan okadar iyi anlıyorum ki seni satmak gerçekten çok çok yorucu bir yandan binlerce şükür ama her anlamda çok yorucu ne zaman kalıyor ne güç Allah yardımcın olsun senin de ben de çok çektim iştahsızlıktan yeni yeni yemeye başladı 1 yaşında 9 kilo oldu şükür ediyorum kiloya takılmıyorum ama yine de canı yerinde olsun o kadar zahmetle sağlıyorum için diye üzülüyor insan
Kan degerleri nasil bebeginin istahsizligin en buyuk sebebi kansizliktir.Benimki de aynı yemıyor hiçbir şey memmem diye sut istiyor sadece. Ama sagmaktan 45 kiloya dustum.Cok yorucu cidden. Saglık olsun da sagarım ama iştah konusu kafamı kurcalıyor
Her ay kontrole goturuyorum bir sorun yok Allaha sukur cok hareketli gelişimi iyi hatta norolojık gelişimi önde ama iştah sıfırKan degerleri nasil bebeginin istahsizligin en buyuk sebebi kansizliktir.
Kan degerlerinde sıkınti yoksa kasıkla besliyorsan kasık reddi yasiyor olabilir ya da yeni istahsizlik basladiysa 1 yas atagidir. Biz cok yasadik onu hicbir sey yemiyordu her seye tepkiliydi yeni yeni yemeye basladi ama ne zaman eskisi gibi istahla yer bilmiyorumHer ay kontrole goturuyorum bir sorun yok Allaha sukur cok hareketli gelişimi iyi hatta norolojık gelişimi önde ama iştah sıfır
1 hafta kadar tek uyku denedim ama yok 2. Uykuyu da illa istiyor 2 uyku uyuttugum zamanlarda da tek uykuyla yetiniyordu emip uyumuyordu sanirim gecis donemleri oluyor gunduz 2 uyku uyumasi acikcasi isime geliyor kendime ve eve vakit ayirabiliyorum.Bebegi tek uykuya gecen var mi? 1-1.5 saat tek uyku yapıyor. 12 saate yakın da gece uykusu var. Gece uyanmıyor, ben gidip 1 kere emziriyorum uykusunun içinde.
Ama gunduz tek uyku yetmiyor. Mutsuz oluyor. Iki uykuya da gün yetmiyor. Nasil yapsam bilemedim 1 aydır böyle
Hala 8 dişi var son 3 aydır yeni diş yok.
Gel ver al, geldim verdim aldım, atta, anne, baba, mama, su, cici gibi kelimeleri bilincli söylüyor. Bunlar dışında ben ne desem bire bir tekrar edebiliyor. Geveze biraz galiba
Tutunarak yürüyor. Desteksiz ayakta durabiliyor ama adım atmıyor.
Alkış yap, kitabı getir, otur gibi komutlari anliyor ve yapiyor.
Bizden haberler boyle
2 uykuyu gune sığdıramıyorum malesef. 9da kalkıyor. 3.5-4 saat dolmadan uyumuyor. En erken 12bucukta uyusa, 2de uyansa. Ikinci uyku 5bucuk-6 ya kalıyor. Kısa bile uyusa, gece uykusu geç vakte kalmış oluyor.1 hafta kadar tek uyku denedim ama yok 2. Uykuyu da illa istiyor 2 uyku uyuttugum zamanlarda da tek uykuyla yetiniyordu emip uyumuyordu sanirim gecis donemleri oluyor gunduz 2 uyku uyumasi acikcasi isime geliyor kendime ve eve vakit ayirabiliyorum.
Oglum 8de kalkiyor 9 gibi kahvalti yapiyor kahvalti sonrasi hemen uyumak istiyor ilk uykusu 3 saat kadar tabi bu saatler bazen degisiklik gosteriyor. Sonra kalkiyor ogle ogunu ara ogun yediriyorum bu sefer baya vakit geciriyor 4.5 5 gibi uyumak istiyor emzirip uyutuyorum.sonra aksam yemegi fasli bitince 9 ile 10 arasi gece uykusi gece en az 3 sefer kalkar2 uykuyu gune sığdıramıyorum malesef. 9da kalkıyor. 3.5-4 saat dolmadan uyumuyor. En erken 12bucukta uyusa, 2de uyansa. Ikinci uyku 5bucuk-6 ya kalıyor. Kısa bile uyusa, gece uykusu geç vakte kalmış oluyor.
Ama tek uykuyla da biraz zor idare ediyor açıkçası. Hic olmazsa 2 saat uyuyabilse yetecek ama 1 saatten azicik fazla uyuyor.
Gunduz uykusunu nasil uzatabilirim acaba
Oglum 8de kalkiyor 9 gibi kahvalti yapiyor kahvalti sonrasi hemen uyumak istiyor ilk uykusu 3 saat kadar tabi bu saatler bazen degisiklik gosteriyor. Sonra kalkiyor ogle ogunu ara ogun yediriyorum bu sefer baya vakit geciriyor 4.5 5 gibi uyumak istiyor emzirip uyutuyorum.sonra aksam yemegi fasli bitince 9 ile 10 arasi gece uykusi gece en az 3 sefer kalkar
Gunduz uyumasi isime geliyor aslinda uyumazsa hicbir sey yapamam o nedenle kendi isteyene kadar cift uyku devam edecek. Ilk 3 saat uyumasi her zaman olmuyor dedigin gibi 1 1.5 saatlik bile uyusa gece uyaniyor meme destekli uyudugu icin bizim uyanmalarimiz. Uykularimizi duzene koymustuk kendi desteksiz uyuyordu ama hastalik dis derken bozuluyor ne yazik ki.Canım gece çok sık kalkmasının sebebi gündüz uykusunu çok fazla uyuması. Bir seferde 2,5 saatten fazla gündüz uykusu uyurlarsa gece uykuları mutlaka etkileniyor bebişlerin. Bebeğin artık 1 yaşını geçtiyse 2-2,5 saatlik tek uyku, tek uykuyla yetinemiyorsa 1-1,5 saatlik iki uyku yeter. Tabi ilk bir kaç gün zorlanır bu düzene alışana kadar. Diğer türlü tam kısır döngü canım, gece çok uyanıyor gündüz uyumak istiyor. Gündüz fazla uyuyunca gece çok uyanıyor.
Kuzum kiyamam ya disler maf ediyor cocuklarimizi. Benim oglumda ilk 6 disini ayni anda cikardi simdide 2 dis birden geldi tek tek cikaramiyor heraldeBenim oğlumda uzun zamandır geceleri sık uyanıyor. Bazı gece 1 saat uyanık kalıyor. gündüz uykuları bile bölünüyor tekrar uyutuyorum. Bazen kucağımda uyuyor sadece... doktor 3 diş birden geliyor demişti. Şu dişler çıksa biran önce. Azı dişleri çok zorluyor.
Hafta sonu hastalandı, ishal, ateş... acile götürdük.Tahlil yaptılar enfeksiyon da çıkmadı. Dişten sanırım....
Oğlum sabah erken kalktığı için tek uyku biraz zor şimdilik. Ancak uyku aralığı uzadığında tek uyku uyuyabilir. Uykusu geldiğinde hiç birşey yaptırmıyor kucak istiyor. O yüzden gece uykusu geç saate kaysa bile bazen uyutuyorum.
5-10 adım atmaya başlamıştı. Hastalandığından beri yürümüyor. İshal mahvetti yavrumu.
Aynen canım kim bilir ne kadar ağrıları oluyor. Birde kulağına vuruyor ağrısı.Kuzum kiyamam ya disler maf ediyor cocuklarimizi. Benim oglumda ilk 6 disini ayni anda cikardi simdide 2 dis birden geldi tek tek cikaramiyor heralde