- 4 Temmuz 2017
- 129
- 186
-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #40.361
Bebişlerinizin gelişimi nasıl gidiyor biz bu aralar cam, ayna ,kalorifer peteği gibi yerleri yalamaya başladı ayağa kalkmaya başladı ve tutunup yan yan bir kaç adım atıyor eee artık karıştırmadığı çekmece dolap kalmadı .Çekmece dolap kullarını bugün çıkardık. Bir de çok aşırı sinirli ya bu normalmi bilemedim ama resmen kendini sıkıp sıkıp bırakıyor. Benim saçlarımı resmen yoluyor arada emerken meme ucunu tutup çekiyor .sizde durumlar nasıl
Ay inşallah geçer gerçekten çok aşırı sinirli o zaman sevineyim yürümeye az kaldı yaşasın. Onu tek başına adım atarken görmek düşüncesi bile şimdiden heyecanlandırdı beni . hadi inşallah doğum gününde yürür şurda 14 günümüz kaldıYürümeyi söktüğünde geçecek siniri :) Biz de birebir aynılarını yaşadık. Bir haftadır gayet güzel yürüyor her yere yürüyerek gidiyor. Ama ondan önce yavrum canavar gibiydi :) uykuları bozulmuştu, tam bir sinir küpüydü:) atak yaşıyorlar canım bebeklerimiz. Normal bence bunlar.
Canım uyurken ve emerken kafasinin olduğu yer bizde de terliyor doktora sordugumda normal demişti. OnunKızlar günaydın bi şey danışacağım benim oğlumun kafası özellikle emerken be uyuyacağı zaman aşırı ısınıyor geceleri yatakta kafasını nereye koyarsa orası su gibi ıslanıyor var mı aynı durumu yaşayan
Ben bi parti evi ayarladım onlar yapıcak herşeyi. Kıyafet ayarlama işi bile çok zor valla bakinmaktan beynim donduBende sırf bu terleme yüzünden doktora götürecektim normal mi diye.Ne yapacağımı şaşırıyorum,üstünü örteyim mi açayım mı.Gerçi örtünce sinirlenip açıyor uyurken bile.Yastığının her yanı hep ıslak...
Doğum günleri ne alemde,neler yapıyorsunuz?
Ben bi parti evi ayarladım onlar yapıcak herşeyi. Kıyafet ayarlama işi bile çok zor valla bakinmaktan beynim dondu
Diş etleri şişmiş, dili de yara olmuş cnm ..doktora götürdük tahlil yapıldı.sonuç çıkmadı daha.1 yas atagi bizde ayniyiz gecici diyorlar insallah gecicidir.
Ben evde aile içinde birşeyler düşünüyorum çok abartılı şeyleri sevmiyorum basit bir kaç süs balon falan .Diş buğdayını yeni yaptım sayılır öncesinde de mevlüt okumuştum baya kalabalık olmuştu her ikisi de. Şimdi tekrar insanları çağıramam . Sadece Apartman komşularımı davet edip etmemekte kararsızım .bakalımBende sırf bu terleme yüzünden doktora götürecektim normal mi diye.Ne yapacağımı şaşırıyorum,üstünü örteyim mi açayım mı.Gerçi örtünce sinirlenip açıyor uyurken bile.Yastığının her yanı hep ıslak...
Bende sırf bu terleme yüzünden doktora götürecektim normal mi diye.Ne yapacağımı şaşırıyorum,üstünü örteyim mi açayım mı.Gerçi örtünce sinirlenip açıyor uyurken bile.Yastığının her yanı hep ıslak...
Kızlar bebekleriniz neler yapıyor yürüyor mu bilinçli olarak konuşuyor mu söylenenleri anlıyor mu neler yapması gerek acaba 1 yaş cocujlarinin
Kiyamam ben ona cok gecmis olsun canim. Tabi takip etmek onemli gozunmuzun onunde olmayinca atak diyip gecebiliyoruz. Annenin takibi cok onemli.Diş etleri şişmiş, dili de yara olmuş cnm ..doktora götürdük tahlil yapıldı.sonuç çıkmadı daha.
Kasımda beklenen bebekler Ekimde gelince doğumgünleri başlamış :) Sağlıkla nice yaşları olsun. Bizimki Kasım sonu bebeği daha 1 aydan fazla var
Bebekleriniz hep sizle mi duruyor? Benim kızım asla oyuncak oynamıyor farklı çeşit birsürü oyuncağa elini bile sürmüyor. Tüm gün ya paçamda ya kucağımda. Yemek yaparken ocaktan dolaba geçerken paçamı tutarak oda geçiyor asla ayrılmıyor. Fırça ruj, diş macunu falan gibi şeylerle bi 5-10 dk oynuyor okadar. Oyuncaklara bukadar ilgisiz anneye bukadar düşkünler mi sizinkiler de?
Ben buyuk dogum gunu yapmadim hatirlamayacak nasil.olsa. buyudugu de yapmak daha mantikli geliyot bana arkadaslariyla falan oynayip eglenebilecegi bir dogum gunu.Ama annenin kafa dagitmasi eglenmesi gerektigini dusunuyorum bebeklerin bir yasi oldugu kadar annelerinde 1 senelik anneliklerinin kutlanmasi lazim. Bebek hatirlamiyor ama bizler hatirliyoruzbirde deger verildigini gormek hatirlanmak her zaman guzeldir. Ablamla kardesim supriz yapti . Birde dayimla yengem supriz yapti o kadar. Yengem kendi elleriyle.pasta yapmis cok duygulandirdi beni Babaanneside kuru kuru arayip kutlamakla yetindi. Acikcasi onlardanda beklemedim degil ama kendileri bilirler cocuk benim cocugum kimsenin degil
Merhaba kızlar bişey danışacağım sizlere ilk adım ayakkabısı aldınız mı? Şimdiye kadar hiç ayakkabı giymedi oğlum şuan 1 yaşında daha yürümeye başlamadı ama kış geldi artık dışarı ayakkabısız çıkarmak istemiyorum. Beğendiniz yada önereceğiniz bi ayakkabı var mı? Alırken nelere dikkat etmeliyim?
Bebişlerinizin gelişimi nasıl gidiyor biz bu aralar cam, ayna ,kalorifer peteği gibi yerleri yalamaya başladı ayağa kalkmaya başladı ve tutunup yan yan bir kaç adım atıyor eee artık karıştırmadığı çekmece dolap kalmadı .Çekmece dolap kullarını bugün çıkardık. Bir de çok aşırı sinirli ya bu normalmi bilemedim ama resmen kendini sıkıp sıkıp bırakıyor. Benim saçlarımı resmen yoluyor arada emerken meme ucunu tutup çekiyor .sizde durumlar nasıl
Kızlar bebekleriniz neler yapıyor yürüyor mu bilinçli olarak konuşuyor mu söylenenleri anlıyor mu neler yapması gerek acaba 1 yaş cocujlarinin
Benim sıpa 10,5 ayı geçince yürümeye başladı, yaşına 26 gün var paldır küldür dolanıyor hem evde hem sokakta:) söylenenleri anlıyor , tabi basit şeyleri. Örneğin gel diyince geliyor, elindekini ver annecim bana diyince uzatıp veriyor. Konuşma için daha erken sanırım, bizim söylediğimiz sesleri tekrar ediyor. Baba, dede, gak gak ( karga sesi öğretmiş babaannesi :)), yarım yamalak anni (anne) falan diyor. Biz konuşunca o da gaza gelip bişeyler anlatmaya başlıyor ama kendi dilinde :)
Onun dışında elleri ile gel gel, bay bay, alkış vs öyle öğrettiğimiz şeyleri yapıyor.
Bu konuda rahatım ben ya zamanı gelince her şeyi yapar diye düşünüyorum. Sık sık konuşuyorum, kitap okumama izin vermiyor hemen elimden alıp kendi karıştırmaya başlıyor:)
Rahat konuşuyor derken hangi kelimeleri söylüyor . Direk sen söyler söylemez aynı kelimeyi tekrar mı ediyor. Mesela bizimki baba mama dede al ver araba ce gibi kelimeleri söyleyebiliyor ama anne demiyor anne diyor ama bana demiyor ortaya diyor:)) anlamını bilerek bu kelimeler hariç bişey dese de öle ortaya soyluyorYürümeye yeni bşaladı ama tam değil birkaç adım gidiyor. Bugün 15 adım gitti rahat konuşuyor duyduğu kelimeleri söylemeyw çalışıyor. Söylediğimi hemwn hafızasına kaydediyor. :))))