- 19 Mart 2010
- 21.479
- 15.166
-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #40.381
Bence o cocuga iq testi yaptirsinlar renkleri min 2 yaşından önce öğrenmeleri imkansız gibi bişey hemde şekilleri diyorsun senin çocuk normalde kuzenininki fazla bence:)))masallahhHer cocugun gelisimi farkli. Oglum her seyle ayni anda ilgileniyor bana hic odaklanmaz en buyuk sorunumuz bu cok hareketli kipir kipir onceki oturup dinleyen cocuk gitti yerine hiperaktif cocuk geldi. Anne baba dede babaanne hadi gel bay bay mama meme pisi pisi bebe bunlari bilincli soyluyor. Kendi dilinde de cok konusur hic susmaz. Biz neye nasil tepki veriyorsak oyle tepki verir biz bagirarak sevdigimizden o da cocuk ya da bebek gorsun hemen ayyy diye bagirmaya sevmeye baslar. Yuruyoruz emekliyoruz ortaya karisik ilerliyor.
Kuzenimin kiziyla arasinda 47 gun var (benim.oglan buyuk)onun yapabildigi cogu seyi yapmiyor. Kuzenimin kizi sekilleri renkleri biliyor. Sari arabayi ver diyor getiriyor kare seklini veriyor kare bosluga atiyor isik nerde diyoruz tavani isigi gosterir bizimki yuzume bakarcok cok goze batacak gerilik gozlemlemedikten sonra ( bu aylarda hala oturamama tam olarak yere basamama gibi) cok kafaya takmamak.lazim bazilari gec bazilari cok cok erken ogreniyor. Saglikli olsunlarda hepsinin zamani var
Gozumle gormesem imkani yok inanmazdim. Ogluma yap dedigimde imkani yok yapmaz. Ama kuzenim hadi kizim alkis yap hado baybay yap arabayi getir vs dediginde aninda dinliyor. Kizlarin farki mi bilmem ama benim oglan baya haylaz olacak simdiden belli. Kuzenimde cok akilli anadan kiza gecen bir sey mi bu bilmemBence o cocuga iq testi yaptirsinlar renkleri min 2 yaşından önce öğrenmeleri imkansız gibi bişey hemde şekilleri diyorsun senin çocuk normalde kuzenininki fazla bence:)))masallahh
Kızım 16 Ekim dogumlu kırmızı topu getir mavi topu ver diyince veriyor. 48 karttan olusan toplam 24 hayvanın oldugu eslestırme kartları var 2 aynı hayvanı bulup onca kar arasından veriyor.Çok hiperaktif.Ama bu gibi durumlar bu yasta belli olmuyor.Su an yapılabilecek bir test var mı bilmiyorum.Bence o cocuga iq testi yaptirsinlar renkleri min 2 yaşından önce öğrenmeleri imkansız gibi bişey hemde şekilleri diyorsun senin çocuk normalde kuzenininki fazla bence:)))masallahh
Benim oğlumda yap dediğimiz şeyleri hemen yapıyor. Tabi renk ve şekilleri bilmiyor daha...Gozumle gormesem imkani yok inanmazdim. Ogluma yap dedigimde imkani yok yapmaz. Ama kuzenim hadi kizim alkis yap hado baybay yap arabayi getir vs dediginde aninda dinliyor. Kizlarin farki mi bilmem ama benim oglan baya haylaz olacak simdiden belli. Kuzenimde cok akilli anadan kiza gecen bir sey mi bu bilmem
Bildiginden degil. Demissinizde zaten boyle ogrenilmiyor mu? Tabi kullanim amaclarini aa bak bu kirmizi mantigiyla degil verdiginiz ona ogrettiginiz sekilde ogrenmis beynine kazimis bence bu cok onemli. Benim haylaz dinlemez bile beni. Cep telefonumu halinin altina saklamasini bilir amaRenkleri şekilleri tanıdıklarından değil de nesneleri tanıtırken nasıl söylersek öyle öğreniyorlar bence. Ben mesela kızıma bir nesneyi tanıtırken sadece adını söylemiyorum, özelliklerini de söylüyorum, mesela kırmızı küçük araba gibi. Böyle öğrendiğinden kırmızı arabayı ver diyince onu veriyor yoksa renkleri bildiğinden değil bence. Bultak şekillerini de aynı şekilde kare daire diye isimlerini öğrettiğimden sorduğumda direk gösteriyor ama bu da şekilleri bildiğinden değil. Benim kızımda böyle. Birçok eşyayı tanıyor. Klimadan kepçeye varana kadar. Hangisini sorsam gösteriyor. Ağzını burnunu saçlarını göz ayak ellerini hepsini gösteriyor sorduğumda. Kıyafetlerini biliyor çorap pantolon yelek vs. Anne baba emme dede gel ver hadi diyor. Uykusu gelince ee eee eee diyor :d
Ama şu sıralar baya huysuz 1 yaş atağından sanırım. 3 haftamız var doğum gününe. İştahı da kesildi ve geceleri yine defalarca uyanmaya başladı. Tam anlamıyla kaç yaşından itibaren rahata ereceğiz acaba doğduklarından beri bitmedi şu ataklar.
Doğum gününü sırf ilerde bakacağı fotoğrafı olsun diye kutlicaz. pasta yaparım ben kızım ve babası 3 kişi kutlicaz yeter bence : )
Aynen bende gorunce cok sasirdim. Ogretileni ogrenmesi verileni almasi harika.Yani ben şok oldum renk ve şekil ogrenmesine 1 yaşında bile değil enteresan.benim kızımda komutları yapıyor ama renk ve şekilden hiç haberi yok. Bu aralar çay takımı aldık tavsiye ederim inanılmaz güzel zaman geçiriyorlar onunla oynuyoruz
Ay yok benimki cok yaramaz oyle boyle degil herif yasindan once yurudu ben heyecanlaniyorum seviniyorum hadi gel annem diyordum yere yuz ustu ya da sirt ustu yatip ciglik atiyordu. Neyse duzeldi tekrar basladi yurumeye ben ustune dusmuyorum artik serseri serbest stil takiliyor.Benim oğlumda yap dediğimiz şeyleri hemen yapıyor. Tabi renk ve şekilleri bilmiyor daha...
Keramet kizlarda sanirim daha mi uyumlu oluyorlar acaba. Masallah ya valla minikler cok akilliKızım 16 Ekim dogumlu kırmızı topu getir mavi topu ver diyince veriyor. 48 karttan olusan toplam 24 hayvanın oldugu eslestırme kartları var 2 aynı hayvanı bulup onca kar arasından veriyor.Çok hiperaktif.Ama bu gibi durumlar bu yasta belli olmuyor.Su an yapılabilecek bir test var mı bilmiyorum.
Olabilir canım daha meraklı oluyorlar bu yuzden ogrenmeye daha yatkın sanırımKeramet kizlarda sanirim daha mi uyumlu oluyorlar acaba. Masallah ya valla minikler cok akilli
Canim 1 yas alti cocuklarda gunde 1 cay kasigi 1 yas ustu 1 tatli kasigi verebilirsin. Ben keciboynuzu özü ve hurma özü veriyorum. Isil isleme tabi tutmadan vermeni tavsiye ederim. Iceriginde katki maddesi yok dimi cunku özler pekmezler gibi isil isleme tabi tutulmaz soguk sıkim olurlar ve cok degerlidir iceriginde katki maddesi varsa bu degerini kaybeder. Ben ebebekten hamm marka olanini kullaniyorumBebişlerinize keçiboynuzu özü veriyor musunuz ben dün eczaneden hünnap marka aldım vitaminli falan yaziyor. ama dikkat etmemişim gelince baktım üzerinde 4 yaşından büyük çocuklar için yazıyor tereddüte kaldım.
Canim 1 yas alti cocuklarda gunde 1 cay kasigi 1 yas ustu 1 tatli kasigi verebilirsin. Ben keciboynuzu özü ve hurma özü veriyorum. Isil isleme tabi tutmadan vermeni tavsiye ederim. Iceriginde katki maddesi yok dimi cunku özler pekmezler gibi isil isleme tabi tutulmaz soguk sıkim olurlar ve cok degerlidir iceriginde katki maddesi varsa bu degerini kaybeder. Ben ebebekten hamm marka olanini kullaniyorum
Bende hemen hemen her kahvaltisinda hurma veriyorum. Ama ozleri kan ilaci yerine veriyorum degerlerimiz cok guzel cikti. Adam.akilli temiz icerikli kan ilaci bulamadigim icin boyle bir yol sectim cok sukur ise yaramis. Bende biskuvilerine pankeklerine keciboynuzu unu kullaniyorum severek yiyor. Her seyden faydalansin diye ugrasiyoruz iste simdikiler cok sansli vallaBen ek gıdaya geçtiğimizden beri her gün hurma veriyorum kahvaltıda. Kabuğunu soyup veriyorum ve ayıla bayıla yiyor çok seviyor hurmayı. Hatta kabuğunu soyarken çok sabırsızlanıyor, “ hıı hıı hııı” diye istiyor :) Hurmanın kendisini yiyemeseydi hurma özü verirdim ben de herhalde. Keçiboynuzu özünü pek sevmiyor, ben de keçiboynuzu unundan bisküvi pankek falan yapıyorum bari o şekilde biraz alsın diye.
Keçiboynuzu ununda özellikle kullandığınız bir marka var mı. Bizim ilçede büyük marketler yok BİM a101 falan var onlarda da yoktur zaten . Netten sipariş verebilirim ancak onun için sordumBende hemen hemen her kahvaltisinda hurma veriyorum. Ama ozleri kan ilaci yerine veriyorum degerlerimiz cok guzel cikti. Adam.akilli temiz icerikli kan ilaci bulamadigim icin boyle bir yol sectim cok sukur ise yaramis. Bende biskuvilerine pankeklerine keciboynuzu unu kullaniyorum severek yiyor. Her seyden faydalansin diye ugrasiyoruz iste simdikiler cok sansli valla
Hurmayı biz de çok sevdik görünce sabırsızlanıyor yemek için. Ben cok yedirmek istememiştim bir zararı olur diye nedense öyle düşündüm .bundan sonra vereyim ben deBen ek gıdaya geçtiğimizden beri her gün hurma veriyorum kahvaltıda. Kabuğunu soyup veriyorum ve ayıla bayıla yiyor çok seviyor hurmayı. Hatta kabuğunu soyarken çok sabırsızlanıyor, “ hıı hıı hııı” diye istiyor :) Hurmanın kendisini yiyemeseydi hurma özü verirdim ben de herhalde. Keçiboynuzu özünü pek sevmiyor, ben de keçiboynuzu unundan bisküvi pankek falan yapıyorum bari o şekilde biraz alsın diye.
Ben bakliyat tarzida satan buyuk aktarlardan aliyorum. Googleye Vitma dogal gida yazarsaniz ordan alabilirsiniz. Guvenilir bir site instagramda da makarnavitma diye geciyorKeçiboynuzu ununda özellikle kullandığınız bir marka var mı. Bizim ilçede büyük marketler yok BİM a101 falan var onlarda da yoktur zaten . Netten sipariş verebilirim ancak onun için sordum