Renkleri şekilleri tanıdıklarından değil de nesneleri tanıtırken nasıl söylersek öyle öğreniyorlar bence. Ben mesela kızıma bir nesneyi tanıtırken sadece adını söylemiyorum, özelliklerini de söylüyorum, mesela kırmızı küçük araba gibi. Böyle öğrendiğinden kırmızı arabayı ver diyince onu veriyor yoksa renkleri bildiğinden değil bence. Bultak şekillerini de aynı şekilde kare daire diye isimlerini öğrettiğimden sorduğumda direk gösteriyor ama bu da şekilleri bildiğinden değil. Benim kızımda böyle. Birçok eşyayı tanıyor. Klimadan kepçeye varana kadar. Hangisini sorsam gösteriyor. Ağzını burnunu saçlarını göz ayak ellerini hepsini gösteriyor sorduğumda. Kıyafetlerini biliyor çorap pantolon yelek vs. Anne baba emme dede gel ver hadi diyor. Uykusu gelince ee eee eee diyor :d
Ama şu sıralar baya huysuz 1 yaş atağından sanırım. 3 haftamız var doğum gününe. İştahı da kesildi ve geceleri yine defalarca uyanmaya başladı. Tam anlamıyla kaç yaşından itibaren rahata ereceğiz acaba doğduklarından beri bitmedi şu ataklar.
Doğum gününü sırf ilerde bakacağı fotoğrafı olsun diye kutlicaz. pasta yaparım ben kızım ve babası 3 kişi kutlicaz yeter bence : )