2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Ben 1. Gunden sonra devam.edememistim kayinvalidem rahatsizlandi orda kaldik eve geldik gittik falan evimizin rahati olmadigi icin orda istedigim gibi uyutamadim ama Sukur bugun yine ayni yontemle uyuttum memede uzun kalmak.istedi ama mutlu son yanima birakir birakmaz uyudu biraz mizildandi ama poposuna vurarak destek verdim biraz insallah bugunden sonra devam ettirebilirim.

Merhaba arkadaşlar
Havalar soğudu tabi bizim evin ısınmaları henüz açılmadı. Odasında yatıyor. Gece üzerini çok açıyor. Tulum giydirsem çok terler. Odası bugun 24 derece ama üstünü açtığında vücutu buz gibi oluyor. Burun hırıltısı gitmedi günlerdir. Ne yapacağımı bilenedim. Eşim ufak elektrikli petek almış dün onu açtık gece vucutu buz gibi değildi ve terlemedi de. Sizce abartıyormuyuz. Ne yapmamız gerekir

ben kolsuz tulum giydiriyorum ama biz kombiyi yakiyoruz.geceleri soguk olur yakmaniz iyi olur benim oglum da ustunu cok acar.

Uyku öncesi ayagimda sallama suresi neredeyse 1 saati geçiyordu artik zivanadan çıkmıştı. Ben de emzirip yatagina birakmaya basladim tekrar. 15 20 dakikada uyuyor masallah. Ama daha once de besigine alistirdigimda, baska evde ve bebek arabasinda, otomobilde uyutamamistim onun sıkıntısını cok cektigim icin ayagimda sallamaya baslamistim. Besigine alismis bebekleri disarida nasil uyutuyorsunuz

Ince penye tulumla yatiyor oda isimiz 23 derece (kendi isisi dogalgazi kullanmaya baslamadik) penye battaniye ortuyorum uzerine terlemedigi surece korkmayin terden korkun soguk degil ter hasta eder. Hatta doktorlar ustunu bile ortmeyi onermiyorlar. Ama ben ne olur ne olmaz bel tarafini ve ayaklarina corap giydirmedigim icin ayaklarini ortuyorum

24 derece cok soguk degil oglumun odasi 20 derece kalaroferde yanmiyor tulum giydiriyorum hic terlemiyor kislik degilde normal tulumkadan giydirebilirsin

Kasımda beklenen bebekler Ekimde gelince doğumgünleri başlamış :) Sağlıkla nice yaşları olsun. Bizimki Kasım sonu bebeği daha 1 aydan fazla var

Bebekleriniz hep sizle mi duruyor? Benim kızım asla oyuncak oynamıyor farklı çeşit birsürü oyuncağa elini bile sürmüyor. Tüm gün ya paçamda ya kucağımda. Yemek yaparken ocaktan dolaba geçerken paçamı tutarak oda geçiyor asla ayrılmıyor. Fırça ruj, diş macunu falan gibi şeylerle bi 5-10 dk oynuyor okadar. Oyuncaklara bukadar ilgisiz anneye bukadar düşkünler mi sizinkiler de?

2 haftaya kadar benimki de aynıydı. Simdi oyuncakla oynuyor. Tabi ben dibinde olacagim. Bir organi bana mutlaka değecek. O zaman oynuyor. Mutfakta da ayni dediğin gibiyiz bire bir.
bir garip oblomov sağlıklı nice yaşları olsun inşallah

Senin ya bdv ya da burda 2. çocuk yorumunu gördüm hay maşallah dedim senin zorlandığının belki çeyreği kadar zorlanmısımdır ikinciyi düşünmüyorum
Aklıma geldi söylıyım dedim :)
Umarım kısa zamanda benimki de düzelir, senin oğlun galiba 10-15 gün büyüktü benim kızımdan

Kasım ortasi. Ay tövbe ikinci cocuk falan yok, kesinlikle su an istemiyorum. Yanlis hatirliyorsundur, biriyle karıştırıyorsundur. Yani istiyorum tabii ki kardesi olmasini, tek cocuk olsun istemem. Ama en azından 4 yaşında olmali diye düşünüyorum Allah verirse

Yok yok sendin ama zaman belirtmemiştin galiba
Allah istediğin zamanda nasip etsin

Rabbim saglikli sihhatli nice guzel yaslar nasip etsin pasaya
Amin canim saolasin
Doğum günü kutlu olsun canım miniğinin
Nice güzel, sağlıklı yaşlarını görmek nasip olsun inşallah
Benim paşanın da Perşembe günü Doğum günü
Tesekkur ederim canim senin oglaninda dogum gunu simdiden kutlu olsun
Aynen bana erken doguracaksin deseler hic inanmazdim o kadar beklemedigim bir anda geliverdi oglum. Alisverise gidecektim evden cikmadan suyum gelmisti oyuncaklarini parca parca koy onune 1 hafta 1 oyuncakla 1 hafta diger bir oyuncakla oynasin. Hepsini koyunca dikkatleri dagiliyor oynamiyorlar. Gerci benim oglanda ayni uslu uslu oturur oynar ne yapiyor diye iceri giderim beni gordu mu yandim o saatten sonra pesimi birakmaz.

Amin canim saolasin

Ben Oyuncak sepetine tüm oyuncaklarını toplayıp kaldırdım iki üç tane oyuncak bıraktım ortada şimdi onlarla oynuyor ortada çok fazla oyuncak olunca hiç biri ile oynamıyordu. Tabi şimdi koltuk kenarlarına tutunup kaklmaya çalıştığı için onu oyun haline getirdi daha çok öyle zaman geçiriyor

Dün büyük bir hevesle masalcı tırtıl aldım.Tepkilerini bazen hiç anlamıyorum.Gülüyor falan ama alttan alttan da korkuyor gibi.Yine benimleyken baktı güldü eğlendi fakat kendi başına bırakacağım an ağlayıp kollarını açmaya başladı.Ve bu 2 gündür devam ediyor.Herşeyden korkuyor.Normaldede beni bırakmazdı ama şu an daha farklı.Nefes aldırmayacak derecede boynuma sarılıyor bırakacağım an.Bende dayanamıyorum tabii bazen,akşama kadar ağlama hali olunca.Ben bağırıncada panik olup yine kucağıma.gelip sarılmaya çalışıyor.Hem sinir hem üzüntü hem yorgunluk...

Geceleride uyumuyor,böyle değildi.İnliyormuş gibi sağa sola dönüyor,yatamıyor.Sonra kalkıp oturuyor ama gözler kapalı,çığlık çığlığa.Kucağıma alıyorum,ne istediğinide anlamıyorum,çırpınıyor resmen.Gözlerini tamamen açınca ancak sakinleşebiliyor.Korkutuyor beni...

Dis donemi mi acaba? Uykusunda oyle ağlaması. Veya acıkıyor olabilir mi?
Bizim de uykular iyice bozulmuştu. Tek uykuya düşürdüm 1 haftadır. Sanirim 2 gunduz uykusu fazla geliyormus. Tek uykuya düşürünce daha iyi oldu. Daha uzun uyumayi tam bilemiyor ama zamanla alisacak diye umuyorum. Gunduz tek uyuyunca gece de yoruluyor deliksiz uyuyor çok şükür.

Benim bebegim de asiri yapışıktı nefes aldirmiyordu. Hic bir oyuncağın yuzune bakmiyordu. Yeni 2 haftadir ben yaninda dibinde oturunca oynamaya başladı. Bebeklerde 2 3 hafta bilr fark ediyor.
2 hafta once ver deyince anlamiyordu. Simdi al ver getir gibi seyleri anliyor ve yapiyor. 2 haftada bir suru yeni kelime ogrendi

Canim buyume ataklari 1 yas sendromu dis hepsi ust uste geliyor gecenlerde bir yazi okudum mukemmel annelikle ilgili hicbirimiz mukemmel.anne degiliz sabrimizin sınırları var ( bebeklerin bu atak dis vs zamanlarinda ekstra ekstra sabrimiz sınanıyor ya) bunun normal oldugunu her annenin bunu yasadigini ama durumu bebeklerimiz yonunden dusunmemiz gerektigi yaziyordu. Hemen hemen hergun yeni bir sey ogreniyorlar dis agrilari yasiyorlar yurumedir kelime ogrenmedir bir suru yenilikle ugrasiyorlar yani onlarin bas etmesi gereken daha cok sey var yani kisaca bebeklerimizin bize garip gelen hallerinin ya da bizim sinir krizlerimiz cok normal. Umarim bu zamanlari gulerek hatirlariz. Gun icinde cok fazla kriz yasiyoruz bizde bazen oturup aglayasim geliyor. Ve bu yaziyi yine bir kriz aninda okudum baya moral olmustu bana. Ciglik atarak uyanma bizde genelde dis cikarma zamanlarinda oluyor o kadar yogun yasiyoruz ki benden baska kimsenin kucaginda susmuyor beni gorene kucagima gelene kadar babasi sakinlestiremiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…