-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #39.941
kizlar gun gun ne yediriyorusnuz yemek ismi verir misiniz..oglum secici hemde ise basladim..ne yedirecegimi sasisiriyorum
Soğanı ne kadar koyuyorsunuz sonrasında hepsini ezerek mi veriyorsunuzTek kullanımlık tavuk ve kiyma paketliyorum buzluga koyuyorum. Her yemegine mutlaka sogan ve sarimsak koyuyorum. Evde de ne sebze varsa.
Mesela bugün kendimize kabak dolmasi yaptim. Çikan içle de ogluma pisirdim. Sogan, sarimsak, kiyma, kabak içi, bulgur. Az suyla pişiyorum.
Dün de sogan, sarimsak, tavuk, patates az suyla pişirdim.
Sogan, sarımsak, taze fasulye, irmik.
Bu şekilde yapıyorum
Tek porsiyon pisiriyorsan yarim soğan. Iki öğün olacaksa bir soğan koyuyorum. Patatesi kabağı falan tavla zarından biraz buyuk doğruyorum. Iyice yumuşak pisiriyorum o şekilde yiyor ezmiyorum. Ama kendi yemeklerimizden vereceksem, biraz çatalla küçültüyorum. Puturlu yemeye ne kadar erken alışırsa o kadar iyi. Yutmaya zorlandığı oluyor bazen kiymayi falan. Yoğurt veriyorum o zaman daha kolay yutuyorSoğanı ne kadar koyuyorsunuz sonrasında hepsini ezerek mi veriyorsunuz
Kiyamam ya insAllah duzelir biran once oglumdada vardi ozlellikle kollarda hamazinc kullandim ertesi gune soldurdu bize eczacimiz tavsiye etti istersen doktoruna sorup kullan canimEki Görüntüle 2177718
Teşekkür ederim. Aldım kremi sürdüm şimdi inşallah iyi gelirAlerjik bir reaksiyona benziyor doktorunuzun verdiği kremde alerjide lezyonları azaltmak için kullanılıyor hamazincte oluşan yaralara iyi gelebilir duş artı krem yeterli gelmezse zaten bu durumda yapılabilecek ekstra şey bir de şurup kullanmak onu da gerekli gördüğünde doktorunuz tedaviye ekler zaten döküntülü başka bir hastalık olsa dahi yine benzer tedaviler yapılıyor bu yüzden içinizi ferah tutun
Ya ben sinirlerime hakim olamıyorum artık.Sinirden elim ayağım titriyor,oturdum ağlıyorum.
Banyo yaptırırken durmadı bi türlü,günde 2-3 kere sokuyorum küvette yıkıyorum.Ne olduysa durmadı eli ayağı,oturduğu yarde kaydı düştü arkaya.Elim ayağıma dolaştı,sabunlu,durulamaya çalışıyorum bi yandan,bi yandan sakin olmaya çalışıyorum ama yok ağladıkça dahada çırpınıyor,iyice sinirlendim...
Çıkardım zar zor altını bağladım,çay suyu taşıyor,aldım mutfağa götürdüm halıya oturttum,katıla katıla ağlamaya başladı yine.Onu oraya aldım çarptım bunu buraya,vallahi dyanamıyorum.Bağırmak istemiyorum ama dayanamıyorum.Sonrada oturup ağlıyorum böyle
Kızlar oğlumun vücudunda 1 haftadır böyle kızarıklıklar var. Doktoruna fotoğraf gönderdim sıcaktan dedi hergün duş serin tut ve advantan m losyon kullan dedi. Ama hiçbiri çare etmiyor. İyice yayıldı. Bu durumla karşılaşan var mı aranızda?
Kızlar oğlumun vücudunda 1 haftadır böyle kızarıklıklar var. Doktoruna fotoğraf gönderdim sıcaktan dedi hergün duş serin tut ve advantan m losyon kullan dedi. Ama hiçbiri çare etmiyor. İyice yayıldı. Bu durumla karşılaşan var mı aranızda?
Biz ne yiyorsak onu yiyor sadece birkac seyi ayri oluyor salcasi ya da soganin dograma sekli falan. Salcasini biberden yaptim soganlarinida kare degil sogusluk dogruyorum eliyle yedigi icin kolay olsun diye. Instagram sayfama bakarsan fikir olur. Bebeginin yiyebilecegi sekilde degistirerek yapabilirsin. Hic bu kadar sıkılmana degmez canim sakin ol tuzsuz ve tattordigin baharatlarla tatlandirarak kendinize pisirdiginden yedirebilmelisin artikkizlar gun gun ne yediriyorusnuz yemek ismi verir misiniz..oglum secici hemde ise basladim..ne yedirecegimi sasisiriyorum
Içi su doluysa el ayak ağız hastalığı olmus olabilir. Ağız icindede oldu mu yara.Kızlar oğlumun vücudunda 1 haftadır böyle kızarıklıklar var. Doktoruna fotoğraf gönderdim sıcaktan dedi hergün duş serin tut ve advantan m losyon kullan dedi. Ama hiçbiri çare etmiyor. İyice yayıldı. Bu durumla karşılaşan var mı aranızda?
Canım bunu rkadaşım oğluna kullandı hiç kilo alamıyordu bunu kullanınca çocuk toparladı hatta süt allerjisi çıktı ama arkadaşım bu mamayı vermeti devam etti kilo alıyor diye o derece yaniKızlar kızım prematüre olduğu için kilosu baya düşük diye doktorumuz rapor çıkarıp bunu yazdı kilo almasi içim kullanan yada bilen var mı aramız da ?
Biz ne yiyorsak onu yiyor sadece birkac seyi ayri oluyor salcasi ya da soganin dograma sekli falan. Salcasini biberden yaptim soganlarinida kare degil sogusluk dogruyorum eliyle yedigi icin kolay olsun diye. Instagram sayfama bakarsan fikir olur. Bebeginin yiyebilecegi sekilde degistirerek yapabilirsin. Hic bu kadar sıkılmana degmez canim sakin ol tuzsuz ve tattordigin baharatlarla tatlandirarak kendinize pisirdiginden yedirebilmelisin artik
sayfan ne..kendi yemeklerimizden yiyor da iste salcali tuzlu diye ..
Canim yemeklerini.yaparken salcayi tuzu koymadan once ayir bebegin icin. Ben mesele taze fasulye yaparken onceden sogani kavurup cigden fasulyeleri atar biraz kavurur sonra hemen salca koyardim ama gecen gun duduklude fasulyeleri guzelce hasladim ayri bir yerde de soganla salcayi kavurdum icine baharatlari kattim fasulyelerin uzerine eklwdim biraz daha pisirdim cok guzel oldu.bu esimle bizim yemegimizdi. Oglum icinde hasladigim fasulyelerden ayirmistim minik tenceresi var oglumun onun icine fasulyeleri koydum uzerine ceyrek sogani sogusluk olarak onu dogradim birde kendi yaptigim biber salcasini ekledim biraz kaynattim o kadar. Yani bebeklerimiz icin yemek hazirlamak.inan zor degil
Hic mi yemiyor? Benim oglumda bazen cok istahli bazen bir iki lokmadan oteye gitmiyor. Adi ustunde ek gida oldugu icin cok sıkmiyorum onu sadece yemek disiplinine alissin diye ugrasiyorum yemediklerini tuzlayip ben yiyorumyemek hazirlamak zor degil de her hazirladigini dokunce artik ne yapacagimi bilemez oldum. buyuk oglumda cesit cesit yapardim ama yerdi de az veya cok
Oglum da cenelekKızım konuşuyor mu yoksa geveliyor mu bilmiyorum : ) gel diyor bazen. Bi de dış kapıya gidip hadi hadi diye bağırıyor :d sabah daha gözünü açar açmaz dışarıya çıkmak istiyor. Tam bir sokak kuşu oldı. Anneannesi günde 5 defa falan sokağa çıkarıyor evde tutamıyoruz kızı.
Kuşlar nerde diyorum havaya bakıyor. Baybay yapmayı, alkışı, eliyle gel gel yapmayı falan öğretmiş anneannesi. Bir de müzik duyunca oynamaya başlıyor : )
Sıfırdan insan yetiştirmek ne kadar güzel bir duyguymuş. Umarım vatana millete hayırlı, vicdanlı, iyi insan olurlar.