2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
kizlar gun gun ne yediriyorusnuz yemek ismi verir misiniz..oglum secici hemde ise basladim..ne yedirecegimi sasisiriyorum

Tek kullanımlık tavuk ve kiyma paketliyorum buzluga koyuyorum. Her yemegine mutlaka sogan ve sarimsak koyuyorum. Evde de ne sebze varsa.
Mesela bugün kendimize kabak dolmasi yaptim. Çikan içle de ogluma pisirdim. Sogan, sarimsak, kiyma, kabak içi, bulgur. Az suyla pişiyorum.
Dün de sogan, sarimsak, tavuk, patates az suyla pişirdim.
Sogan, sarımsak, taze fasulye, irmik.
Bu şekilde yapıyorum

Soğanı ne kadar koyuyorsunuz sonrasında hepsini ezerek mi veriyorsunuz

Soğanı ne kadar koyuyorsunuz sonrasında hepsini ezerek mi veriyorsunuz
Tek porsiyon pisiriyorsan yarim soğan. Iki öğün olacaksa bir soğan koyuyorum. Patatesi kabağı falan tavla zarından biraz buyuk doğruyorum. Iyice yumuşak pisiriyorum o şekilde yiyor ezmiyorum. Ama kendi yemeklerimizden vereceksem, biraz çatalla küçültüyorum. Puturlu yemeye ne kadar erken alışırsa o kadar iyi. Yutmaya zorlandığı oluyor bazen kiymayi falan. Yoğurt veriyorum o zaman daha kolay yutuyor

Kiyamam ya insAllah duzelir biran once oglumdada vardi ozlellikle kollarda hamazinc kullandim ertesi gune soldurdu bize eczacimiz tavsiye etti istersen doktoruna sorup kullan canimEki Görüntüle 2177718

Teşekkür ederim. Aldım kremi sürdüm şimdi inşallah iyi gelir

Yalniz degilsin bizde de durum ayni sakin kalmaya calissamda olmuyor disardan cocugu dovdugumu sancaklar diye korkuyorum oyle katila.katila agliyor ki susturamiyorum tek care memeye koymakta emzirince sakinlestirebiliyorum anca. Hu ataklar ne den oluyor ne zaman bitecek bilmiyorum hic.

Oglumunda ayniydi yumurtayi kestim ve dogal.hi diatancevizi yagiyla her gun yagladim kollarini birde hergun yokadim gecti sukur. Hem yumurta hem sicak daha kotu yapiyor. Haftaya tekrar baalicam.yumurtaya bakalim tekrar edecek mi?

canim ayni sekilde oglum

sebamed sabun dokunuyodu onu birakmistim, sebamed sampuani suruyodum vucuduna o da böyle yapri

şimdi sadece kafasina sampuan suruyorum kese yok vucuduna da bisey surmuyorum

banyo sonrasi da yag losyon krem kullanmiyorum, gozenekler cabuk kapanip böyle yapiyo diye düşünüyorum

simdilik bisey yapmadan sonmeye basladi vucuduna hic bişey surmeyince canim

kizlar gun gun ne yediriyorusnuz yemek ismi verir misiniz..oglum secici hemde ise basladim..ne yedirecegimi sasisiriyorum
Biz ne yiyorsak onu yiyor sadece birkac seyi ayri oluyor salcasi ya da soganin dograma sekli falan. Salcasini biberden yaptim soganlarinida kare degil sogusluk dogruyorum eliyle yedigi icin kolay olsun diye. Instagram sayfama bakarsan fikir olur. Bebeginin yiyebilecegi sekilde degistirerek yapabilirsin. Hic bu kadar sıkılmana degmez canim sakin ol tuzsuz ve tattordigin baharatlarla tatlandirarak kendinize pisirdiginden yedirebilmelisin artik

Içi su doluysa el ayak ağız hastalığı olmus olabilir. Ağız icindede oldu mu yara.

Sanirim oglum da atak döneminde. Benden bir cm bile ayrılmıyor. Ayni odanin icinde beni görürken bilr ağlıyor. Dibinde ona yapışık olmam lazım. Işim yokken iyi de, mecbur birseyler yapmak zorundayiz. O zaman cok geriliyorum.
Her atak doneminde birsey öğreniyor. 2 gundur tutunup ayaga kalkıyor. Cekmeceleri açıp içlerini boşaltıyor. Geçen hafta yoktu bunlar. Sağlıkla buyudukce, yeni seyler ogrendikce cok mutlu oluyorum. Ama git gide zorlaşıyor. Allah butun annelere guc kuvvet versin

Kızlar kızım prematüre olduğu için kilosu baya düşük diye doktorumuz rapor çıkarıp bunu yazdı kilo almasi içim kullanan yada bilen var mı aramız da ?
Canım bunu rkadaşım oğluna kullandı hiç kilo alamıyordu bunu kullanınca çocuk toparladı hatta süt allerjisi çıktı ama arkadaşım bu mamayı vermeti devam etti kilo alıyor diye o derece yani

sayfan ne..kendi yemeklerimizden yiyor da iste salcali tuzlu diye ..

sayfan ne..kendi yemeklerimizden yiyor da iste salcali tuzlu diye ..

Canim yemeklerini.yaparken salcayi tuzu koymadan once ayir bebegin icin. Ben mesele taze fasulye yaparken onceden sogani kavurup cigden fasulyeleri atar biraz kavurur sonra hemen salca koyardim ama gecen gun duduklude fasulyeleri guzelce hasladim ayri bir yerde de soganla salcayi kavurdum icine baharatlari kattim fasulyelerin uzerine eklwdim biraz daha pisirdim cok guzel oldu.bu esimle bizim yemegimizdi. Oglum icinde hasladigim fasulyelerden ayirmistim minik tenceresi var oglumun onun icine fasulyeleri koydum uzerine ceyrek sogani sogusluk olarak onu dogradim birde kendi yaptigim biber salcasini ekledim biraz kaynattim o kadar. Yani bebeklerimiz icin yemek hazirlamak.inan zor degil

yemek hazirlamak zor degil de her hazirladigini dokunce artik ne yapacagimi bilemez oldum. buyuk oglumda cesit cesit yapardim ama yerdi de az veya cok

yemek hazirlamak zor degil de her hazirladigini dokunce artik ne yapacagimi bilemez oldum. buyuk oglumda cesit cesit yapardim ama yerdi de az veya cok
Hic mi yemiyor? Benim oglumda bazen cok istahli bazen bir iki lokmadan oteye gitmiyor. Adi ustunde ek gida oldugu icin cok sıkmiyorum onu sadece yemek disiplinine alissin diye ugrasiyorum yemediklerini tuzlayip ben yiyorum sen calisiyordun dimi? Sen isyerindeyken mama mi iciyor yoksa sut sagip mi birakiyorsun? Sevdigi seyleri mutlaka.bulabilirsin kahvaltilarini cesitlendir surekli peynir yumurta krep pankek pekmez falan yesin diye ugrasma. Gecenlerde kahvaltisi muz avokado ve salatalikti. Bugun patates rendeleyip icine peynir avokado koydum tavada pisirdim. Dun aksam.penirli makarna hazirladim. Bu aksamda karisik kizartma yapacagim firinda yaninda yogurt

Çalışan anneler. Süt sağma, saklama, bebeğe verme zamanlarını falan nasıl ayarlıyorsunuz?
Eylülde işe döneceğim o kadar zor geliyor ki şimdiden stres yapıyorum. Rüyalarıma giriyor, her gece rüyamda ben işteyken bebeğim evde çok ağlamış ve acıkmış olarak görüyorum psikolojim bozuluyor. : (
Sadece yenidoğan döneminde biberon kullandık o da toplamda 3-5 kere anca. Biberon ve emzik almıyor. Alıştırma bardağına zor alıştırdım onda da sütümü içer mi bilmiyorum. Sizinkilere nasıl veriyorlar sütü? Bir de sadece emerek uyıyor ben işteyken nasıl uyuyacak hiç bilmiyorum ve çok üzülüyorum düşündükçe. Siz nasıl başa çıktınız bu durumla?
Sabah 6.30-13.30 saatleri arasında ayrı kalacağız. Düşüncesi bile bu kadar zorken nasıl ayrı kalacağım hiç bilmiyorum ama işe dönmem şart : (

Kızım konuşuyor mu yoksa geveliyor mu bilmiyorum : ) gel diyor bazen. Bi de dış kapıya gidip hadi hadi diye bağırıyor :d sabah daha gözünü açar açmaz dışarıya çıkmak istiyor. Tam bir sokak kuşu oldı. Anneannesi günde 5 defa falan sokağa çıkarıyor evde tutamıyoruz kızı.
Kuşlar nerde diyorum havaya bakıyor. Baybay yapmayı, alkışı, eliyle gel gel yapmayı falan öğretmiş anneannesi. Bir de müzik duyunca oynamaya başlıyor : )
Sıfırdan insan yetiştirmek ne kadar güzel bir duyguymuş. Umarım vatana millete hayırlı, vicdanlı, iyi insan olurlar.

Oglum da cenelek anne baba dede allah mama gel diyor. Buyuyunce sorulariyla nasil bas edecegiz bakalim ben de her gün bir mucizeyle yaşıyor gibi hissediyorum kendimi. Gerçekten cok guzel bir duygu.

Artık gece uyumak fobi oldu bende çünkü 20 defa uyanıyor. Aynı odada bebeğim beşikte biz yatakta yatıyoruz her uyandığımda beşiğe gidip alıp yatakta emziriyorum uyuduktan sonra beşiğe tekrar koyuyorum 10-15 dakika sonra uyanıyor. Aynı şeyleri bir gecede en az 15 kez tekrarlıyorum. Yatağa alışmasın diye koymuyordum bu gece artık yanımda yatırdım en azından kalkıp tekrar yatmadım. 2 saat deliksiz uyusam seviniyorum. Memede uyusa bile neden bukadar sık uyanıyor?Nerde yanlış yapıyorum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…