- 27 Şubat 2018
- 1.514
- 3.914
-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #39.981
Benim nazarım mı değdi acaba :/Ben hic hafif uyandirip koymadim yataga. Gece uykusunun icinde çünkü. Ama uzmanlar oyle öneriyor. Kesinlikle karanlik cok onemli ben panjuru kapali tutuyorum. Bi de müzik devamli açık uyudugu surece. O da uykuyu çağrıştırıyor. Yine de her gunleri bir olmuyor. Dun gece 12de zor uyuttum bebeğimi
Daha ilk gün :) merak etme alışacak. 3-3bucuk saat olsun uyaniklik suresi mutlaka. Daha erken yatirma zor uyuyabilir. Aslinda mümkün oldugu kadar evdeki duzeni disarida da saglamak onemli. Oinar sibirsky mesela siyah cop poşetleri tasiyacaksin yaninda ve gittigin yere cama yapistiracaksin diyor. Ama ben yapmadim oyle seyler. Gece ve gunduz uykusunun frekansi farklo zaten. Sen perde kapatsan da o ayirt eder. Perdeyi daha kaliteli uyku icin kullaniyoruz. 2 saati gecen gunduz uykulari gece uykusunu etkiler diyor pinar hanim. Uyandirin 2 saat dolunca diyor.Benim nazarım mı değdi acaba :/
Gündüz de 50 dakika sürdü uyuması ama zor uyuyor baya pes etmemek için direniyorum. 3 gibi tekrar uyku saati afakanlar basıyor vala
Peki başka bi yerde ? Misafirliğe gittiğinzde yada avm de arabasında hiç mi uyumuyorDaha ilk gün :) merak etme alışacak. 3-3bucuk saat olsun uyaniklik suresi mutlaka. Daha erken yatirma zor uyuyabilir. Aslinda mümkün oldugu kadar evdeki duzeni disarida da saglamak onemli. Oinar sibirsky mesela siyah cop poşetleri tasiyacaksin yaninda ve gittigin yere cama yapistiracaksin diyor. Ama ben yapmadim oyle seyler. Gece ve gunduz uykusunun frekansi farklo zaten. Sen perde kapatsan da o ayirt eder. Perdeyi daha kaliteli uyku icin kullaniyoruz. 2 saati gecen gunduz uykulari gece uykusunu etkiler diyor pinar hanim. Uyandirin 2 saat dolunca diyor.
Tek sorunum su ki, bebek arabasinda ve otomobilde asla uyutamiyorum
İlk önce şunu söylıyım 3. Uykusu memesiz ilk gece uykusu 40 dk gündüz 50 dk şimdide 20 dk sürdü uykuya dalmasıEğitim olayı hiç bize göre değil yaa.Benim tek sıkıntım kucakta ya da meme de uyuyor olması.Az önce ayağımda uyutucam ağlasa da sızlasa da kaldırmayacağım dedim.Önce biraz mızmızlandı,birde ninni açtım telefondan.Ara ara sakinleşti,dedim tamam,uyur bu birazdan.Sonra bir başladı içini çekerek ağlamaya,kalkmaya çalışıyor bir yandan,gözlerinden yaş akıyor bir yandan.Birde terlemiş...
Sonuç?
Banyo yaptırdım,şimdide emziriyorum ve uyuyor emerken...
Pazartesi günleri bu da sendroma giriyor galiba,çok huysuz.Geçen haftada böyleydi,sürekli emmek istiyor...
Kan damladını da nasıl vereceğim stresine giriyorum bende,emmeden durmuyor...
Artık öğrenmiş oluyorlar bence gündüz ile gece uykusu farkını çünkü gece emdikten sonra hemen uykuya dalarken gündüz tekrar uyutmak mümkün olmuyor dışarda evdeki kadar çabuk uyumuyor tabi çünkü herşey ilgisini çekiyor perdelerle alakalı bir durum değil yani bende başka yerlerde genelde emzirerek uyutuyorum tamamen kendi kendine uyuması zor bencedeAkşam 40 dk gündüz 50 dk da yattı birde akşam üstü yatırıcam çok ağlıyor ama böyle böyle alısca umarım :/ bu perdeler de dışarıda veya başka yere gittiğimizde sorun olmaz mı ben gündüz uykusu ile geceyi ayırt etsin istıyorum
Evde besiginde de uyuyabiliyor ama ayagimda sallamak daha isime geliyor benim. Ama onemli olan kismi, ayagimda sallamak sık uyanmasina sebep olmadigi ici boyle uyutuyorum. Avmde, misafirlikte vs hep ayagimda salliyorum. Otomobilde olmayi zaten asla sevmiyor, ama uyku aralığı 3 saatse mesela 5 saatten sonra uyuyabiliyor arabada. Ama neye yarar uykusu o kadar sarktiktan sonra. Tabii ki bu benim bebegim. Genelde desteksiz uyuyan bebekler arabada da uyuyabiliyor. Arabanin ustune bi ortu ortup, biraz muzik acarsiniz. Bebim bebegim cok deli yattigi ve donerek uyudugu icin uyuyamiyor belki de kisitli alanda.Peki başka bi yerde ? Misafirliğe gittiğinzde yada avm de arabasında hiç mi uyumuyor
Ben bayadır düşünüyordum hatta konum bile var ama birtürlü cesaret edemiyordum.Siz adım attırdınız bende size duacı olucamEvde besiginde de uyuyabiliyor ama ayagimda sallamak daha isime geliyor benim. Ama onemli olan kismi, ayagimda sallamak sık uyanmasina sebep olmadigi ici boyle uyutuyorum. Avmde, misafirlikte vs hep ayagimda salliyorum. Otomobilde olmayi zaten asla sevmiyor, ama uyku aralığı 3 saatse mesela 5 saatten sonra uyuyabiliyor arabada. Ama neye yarar uykusu o kadar sarktiktan sonra. Tabii ki bu benim bebegim. Genelde desteksiz uyuyan bebekler arabada da uyuyabiliyor. Arabanin ustune bi ortu ortup, biraz muzik acarsiniz. Bebim bebegim cok deli yattigi ve donerek uyudugu icin uyuyamiyor belki de kisitli alanda.
Uyku egitimi icin bana yardimci olan kişiye yatip kalkip dua ediyorum. O yuzden ben de her gordugume anlatiyorum. Benim psikolojim kurtuldu bu sayede. Yoksa elden gidiyordum.
İlk önce şunu söylıyım 3. Uykusu memesiz ilk gece uykusu 40 dk gündüz 50 dk şimdide 20 dk sürdü uykuya dalması
Bende sizin gibi düşünüyordum eğitim vermektense memede uyusun nolcak diyodum ama artık 15-20 olunca gece uyanmaları ikimiz içinde sağlıklı olmadığını düşündüm. Sizinki bukadar sık uyanmıyorsa anane, babane size bi yardımı dokunan kimse varsa şart değil ama benim gibi yalnız bakanlar için şart. Toplamda 3 uykuda 1 saat ağlamamıştr. Sadece biraz zorlandım özellikle ilk gündüz uykusunda ama her uykuda süre azalıyor keşke daha önce yapsaymışım şu eğitim işini
Sizin durum benimkine nispeten biraz daha iyi. Neler neler atlattık az kaldı geçicek bu günlerdeValla bende yanlızım.Annane zaten yokBabannesi Sivasta.Teyzesi evlendi baya uzakta... Gece uykusuna nasıl alıştıda öğrendi bu çocuk bilmiyorum ama o konuda rahatım.Bu sıcaklarda biraz daha sık uyanıyor ama 8 saat uyumuşluğuda var yani...
Gece uykusuna en geç 10 buçuk gibi geçiyor,bazen açsa emzirerek bazen yine kucakta gezdirerek...
Gündüz de öyle uzun süreli uyumuyor.Bazen memeyi çekince uyanıyor,bazen yanından kalkınca,bazen yerine yatırınca.Bazende 1 saat kadar uyuyor...
İşte benim sıkıntım kucakta uyuması daha çok.Belim ağrıyor,akşama kadar tepemde.Hele birde mızmızsa uyumuyorsa deliriyorum...
Canım tek başına bebek bakmak gerçekten güç kuvvet istiyor. Ben de tek bakıyorum. Çok minikler ses tonundaki değişiklikten bile urkuyorlar. Yanlış anlamazsan ben öyle gerildigim noktalarda bebegime karşı hiç sesimi çıkarmıyorum ve onun oyalanacagini bildiğim bir şeyle oyalayip kendim sakinlesmeye çalışıyorum. Bazen gerçekten zor oluyor ağladığı zamanlar olduğunda kucağıma alıp sakin annecim diye teselli etmeye çalışıyorum. Gergin anlarda bebekleri daha da germemwk lazım çünkü işler hayli zorlaşıyor. Yemek mi yemedi yemesin uyku mu uyumuyor uyumasin o an seninle yürümek mi istiyor bırak yurusun. Bebeğin ne kadar mutlu olursa sen de o kadar rahat ediyorsun. Benim bebegim de bana yapışık yaşıyor ama onun istedikleri olduğunda pek sorun kalmıyorDünde eşim baya vicdan yaptırdı bana.Bütün gün mızmızlığı beni deli ediyor,sakin olmaya çalışıyorum ama bi yerden sonra kendime hakim olamayıp kızıyorum,bağırıyorumFarkettim ki korkuyo bazı yüksek seslerden.Eşimde farketmiş dün,sen çocuğa çoo mu bağırıyorsun falan diye çıkıştı biraz.Sanki isteyerek olan birşey.Çok moralim bozuldu.Kendime kızıyorum zaten yeterince öyle bir durumda.Anlayan yok,herkes konuşuyor öyle yap böyle yap,yanımda olan yok
Anne olmayan anlamazDünde eşim baya vicdan yaptırdı bana.Bütün gün mızmızlığı beni deli ediyor,sakin olmaya çalışıyorum ama bi yerden sonra kendime hakim olamayıp kızıyorum,bağırıyorumFarkettim ki korkuyo bazı yüksek seslerden.Eşimde farketmiş dün,sen çocuğa çoo mu bağırıyorsun falan diye çıkıştı biraz.Sanki isteyerek olan birşey.Çok moralim bozuldu.Kendime kızıyorum zaten yeterince öyle bir durumda.Anlayan yok,herkes konuşuyor öyle yap böyle yap,yanımda olan yok
Canım tek başına bebek bakmak gerçekten güç kuvvet istiyor. Ben de tek bakıyorum. Çok minikler ses tonundaki değişiklikten bile urkuyorlar. Yanlış anlamazsan ben öyle gerildigim noktalarda bebegime karşı hiç sesimi çıkarmıyorum ve onun oyalanacagini bildiğim bir şeyle oyalayip kendim sakinlesmeye çalışıyorum. Bazen gerçekten zor oluyor ağladığı zamanlar olduğunda kucağıma alıp sakin annecim diye teselli etmeye çalışıyorum. Gergin anlarda bebekleri daha da germemwk lazım çünkü işler hayli zorlaşıyor. Yemek mi yemedi yemesin uyku mu uyumuyor uyumasin o an seninle yürümek mi istiyor bırak yurusun. Bebeğin ne kadar mutlu olursa sen de o kadar rahat ediyorsun. Benim bebegim de bana yapışık yaşıyor ama onun istedikleri olduğunda pek sorun kalmıyor
Anne olmayan anlamazdun cok ama cok huzursuzdu. Gece 1de bile uyutamadim. Saatlerce sinirden patladım. Tutunup ayaga kalkiyor sonra da dusuyor, o yuzden 1 saniye yalniz birakamiyorum tuvalete bile gidemiyorum. Inanilmaz yorgunum. Dun bebeğe bağırmamak icin elimi yumruk yapip yere vurdum. Serce parmagim kırıldı sabit durmasi icin atel gibi bir aparat takıldı. Valla keske bagirsaydim diyorum en azindan aglardi, ben sarilinca susardi
Annenleri filan cagirsan ya da kardeşin varsa o da olur iki gün gelip kalsalar sen rahat bir nefes alırsın sanki. Bir de bence esinle paylaşmak lazım sıkıntıları. En azından işten gelince eşin alsa bebeği bir saat bile olsa dinlenirsin, benim eşim sabahları alıyor mesela ben 8 e kadar bir saat uyuyorum zor dinleniyor insan aksi haldeİşte bazen sürekli kucak istiyor,emmek istiyor,ne yapsam kollarını açıp ağlıyor gün boyu,mız mız,memnuniyetsiz olunca ne yapacağını şaşırıyorsun.Çok yorgun ve mutsuz hissediyorum kendimi
Aynen,nereye koyarsam koyayım ayağa kalkmaya çalışıyor,yanımda oyuncakla oynasın diye yığıyorum herşeyi,bırakıp benim üstüme çıkıyor...
Çok geçmiş olsun.Bende saçımı başımı yolup elimi yüzümü tırnaklıyorum...
Birde bu ara yüzümde,burnumda kaşıtı oluyor,aynı şekilde oğlumda burnunu gözünü kaşıyıp duruyor.Çok sinir yapıyor bende burun kaşıntısı.Neye alerji oldu anlamadım.Gerçi evde doğru düzgün temizlik bile yapamıyorum ki...
Mevsimdendir. Benim de ileri derecede alerjik rinitim var başladı 2 3 gündür. Burnumun içini, genzimi hatir hatir kaşımak istiyorumİşte bazen sürekli kucak istiyor,emmek istiyor,ne yapsam kollarını açıp ağlıyor gün boyu,mız mız,memnuniyetsiz olunca ne yapacağını şaşırıyorsun.Çok yorgun ve mutsuz hissediyorum kendimi
Aynen,nereye koyarsam koyayım ayağa kalkmaya çalışıyor,yanımda oyuncakla oynasın diye yığıyorum herşeyi,bırakıp benim üstüme çıkıyor...
Çok geçmiş olsun.Bende saçımı başımı yolup elimi yüzümü tırnaklıyorum...
Birde bu ara yüzümde,burnumda kaşıtı oluyor,aynı şekilde oğlumda burnunu gözünü kaşıyıp duruyor.Çok sinir yapıyor bende burun kaşıntısı.Neye alerji oldu anlamadım.Gerçi evde doğru düzgün temizlik bile yapamıyorum ki...
Her gun mutlaka cikiyoruz biz. Hatta bazen 2 kere. Bebek arabasinda uyumadigi icin, yanima yastik alıp bankta ayagimda sallayarak uyutup bebek arabasina yatirdigim bile oluyor. Evde ben cok bunaliyorum durmadigi zaman. Disarida oyalamak cok daha kolay. Parkta oynayan cocuklara falan bakıyor, sesler hareketler ilgisini çekiyor. Ben de kitabimi okuyorum, telefonla ilgileniyorum. Gerçekten iyi oluyor. Evet evdeki işler kalıyorKızlar dışarı parka vs. Çıkarsanız çocukları, bir ara kızım durmayınca herşeyi bırakıp doğru parka gidiyordum, orada hava degisik, çocuk sesleri var, rengarenk etraf... evde de dursam bana yapısacağı için, dışarı çıkarıp hem ben hava alıyordum, hem büyük kızım oynuyordu, hem de küçük hanım dışarıyı çok seviyor, bazen balkon bile rahatlatabiliyor, ama en güzeli dışarı, gezip havasını aliyor, biraz yoruluyor enerjisini atıyor şiddetle tavsiye ederim...
Annenleri filan cagirsan ya da kardeşin varsa o da olur iki gün gelip kalsalar sen rahat bir nefes alırsın sanki. Bir de bence esinle paylaşmak lazım sıkıntıları. En azından işten gelince eşin alsa bebeği bir saat bile olsa dinlenirsin, benim eşim sabahları alıyor mesela ben 8 e kadar bir saat uyuyorum zor dinleniyor insan aksi halde
Biz alisverise gidiyoruz oglumla market alisverisi olur kiyafet olur. Parka hic goturmedim onumuz kis ablam her gun goturuyordu kisin eve sokamadi anlamaz gibi gorunuyorlar ama yok anliyorlar ve surekli disarisini istiyorlar. Evde aktiviteler yaparak cok guzel oyaliyorum oglum sayesinde benimde hayal gucum gelisti cok guzel oyunlar oynuyoruz. Pek oyuncak alma taraftari degilim lego disinda hayal gucunu gelistirebilecek pek oyuncak yok piyasada lego icinde cok kucuk. Duyusal.oyunlar oynuyoruz el goz koordinasyonunu gelistirecek oyunlar oynuyoruz ayaga kalkmasini yurumesine yardimci oyunlar oynuyoruz bazen guzel uyum sagliyor bazen cok cabuk sıkıliyor ama olsun ikimizde egleniyoruzKızlar dışarı parka vs. Çıkarsanız çocukları, bir ara kızım durmayınca herşeyi bırakıp doğru parka gidiyordum, orada hava degisik, çocuk sesleri var, rengarenk etraf... evde de dursam bana yapısacağı için, dışarı çıkarıp hem ben hava alıyordum, hem büyük kızım oynuyordu, hem de küçük hanım dışarıyı çok seviyor, bazen balkon bile rahatlatabiliyor, ama en güzeli dışarı, gezip havasını aliyor, biraz yoruluyor enerjisini atıyor şiddetle tavsiye ederim...