-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #39.961
Ben yanimda yatirdim, hatta meme ağzında uyudum. Yine de bu 15 20 dakikada bir uyanmasina bi care bulamadim. Benim de aksam olunca ellerim uyusmaya basliyordu, yine basladik diye. Anliyorum yani siziArtık gece uyumak fobi oldu bende çünkü 20 defa uyanıyor. Aynı odada bebeğim beşikte biz yatakta yatıyoruz her uyandığımda beşiğe gidip alıp yatakta emziriyorum uyuduktan sonra beşiğe tekrar koyuyorum 10-15 dakika sonra uyanıyor. Aynı şeyleri bir gecede en az 15 kez tekrarlıyorum. Yatağa alışmasın diye koymuyordum bu gece artık yanımda yatırdım en azından kalkıp tekrar yatmadım. 2 saat deliksiz uyusam seviniyorum. Memede uyusa bile neden bukadar sık uyanıyor?Nerde yanlış yapıyorum?
Bende sana bebeğinin reflüsünü soracaktım F filmgibi ne çekmiştiniz başlarda umarım şuan hersey yolundadır.. takip ediyodum bi ara ama uzun zamandır yoğunluktan takibi bıraktımBen yanimda yatirdim, hatta meme ağzında uyudum. Yine de bu 15 20 dakikada bir uyanmasina bi care bulamadim. Benim de aksam olunca ellerim uyusmaya basliyordu, yine basladik diye. Anliyorum yani sizi
Ben odasini ayirip uyku egitimi verdim. Ama tatile ciktik bir kac kez, yaz oldugu icin surekli parkta bahcedeyiz. O yuzden duzeni saglayamadim tam. Kendimize gore sekillendirdik. Ayagimda sallayarak uyutuyorum su an. Gece 1 veya en fazla 2 kere uyanıyor. Gunduz de 2 uykusu var. Uyku egitimi hayatimizi kurtardi yani. Uykusunu aldigi icin mutlu huzurlu gulec bi bebek oldu
Ahh ah alerji, reflu, gaz cok cektik cok. Ama uykusuzluk hepsinden zordu. Simdi bi duzeni var. Sabah uyaninca emiyor, sonrasinda kahvalti, 3 saat uyaniklik suresi dolunca uyutuyorum. Ilk uykusundan uyaninca emiyor, sonra oglen corbasi, 3 saat uyaniklik suresi dolunca ikinci uykuya yatiriyorum. Uyaninca emiyor, sonra aksam yemegi, sonra emiyor ve gece uykusuna geciyor. Gunde 5 6 kez emiyor, 3 ana öğünü var. Onun dışında elinde salatalik meyveyle dolasiyorBende sana bebeğinin reflüsünü soracaktım F filmgibi ne çekmiştiniz başlarda umarım şuan hersey yolundadır.. takip ediyodum bi ara ama uzun zamandır yoğunluktan takibi bıraktım
Uyku eğitimini nasıl yaptın anlatabilirmisin? gözüm öyle korkuyo ki ondan, kızım 8,5 aylık oldu büyüdükçe meme bağımlılıgı artıyor. Birşeyler yapmam lazım ruh sağlığım için :/
Sevindim sorunların bitip düzen oturtmanıza bizde düzen falan yok hala yenidoğan gibi nezaman isterse ozaman emiyor. Düzeni anladım peki ilk memesiz uyumayı nasıl yaptın yatağa yatırıyorum piş pat yaparak ama illaki o meme ağzına giricek yok olmuyorAhh ah alerji, reflu, gaz cok cektik cok. Ama uykusuzluk hepsinden zordu. Simdi bi duzeni var. Sabah uyaninca emiyor, sonrasinda kahvalti, 3 saat uyaniklik suresi dolunca uyutuyorum. Ilk uykusundan uyaninca emiyor, sonra oglen corbasi, 3 saat uyaniklik suresi dolunca ikinci uykuya yatiriyorum. Uyaninca emiyor, sonra aksam yemegi, sonra emiyor ve gece uykusuna geciyor. Gunde 5 6 kez emiyor, 3 ana öğünü var. Onun dışında elinde salatalik meyveyle dolasiyoryani duzen cok onemli bence. Ben kendi cocugumda boyle tecrube ettim. Obur turlu, bir sonraki adimi sen de bilmiyorsun bebek de bilmiyor. Hep bi kargaşa. Evet robot degiliz, elbette esnek davraniyorum. Ama bozulsa bile, geri donebildigimiz bir duzenimiz var
Gece 10 kere emdiği zamana gore, kilo alimi cok cok daha iyi. Surekli memede olmasina ragmen 6 hafta gram bile almamisti. Bu sekilde duzenli beslenme olunca kilo alimi da düzeldi. Uyku egiminden sonra 5 tane diş cikardi masallah hic uykusunu etkilemedi bile
Bir kac gun biraz direndi tabii ki. O aglamalarina dayanmak zordu malesef. Ama emse de agliyordu zaten. Bi amac icin ağladı en azından. Alisana kadar bir kac gun zor geciyor. Ama su an memede uyumayi unuttu tamamen. Uyaninca emziriyorum gündüzleri. Gece uykusundan once de emiyor ve ayagimda salliyorum. Bi ara besikte de uyuyordu ama o zaman disarida hic uyutamadim. Ayagimda sallamak su an isime geliyor. Gece de bazen o uyanmadan emzirip yatiriyorum. Bazen o uyanıyor emziriyorum. Eğer yeni emmişse ve acikmadigini dusunuyorsam, aglayinca odasina hic girmiyorum 2 3 dk mizmizlanip geri uyuyorSevindim sorunların bitip düzen oturtmanıza bizde düzen falan yok hala yenidoğan gibi nezaman isterse ozaman emiyor. Düzeni anladım peki ilk memesiz uyumayı nasıl yaptın yatağa yatırıyorum piş pat yaparak ama illaki o meme ağzına giricek yok olmuyor
Aynı durumu bende yaşıyorum yarım saatte bir uyanmalar insanı çok yıpratıyor F filmgibi arkadaşımızın desteğiyle kendimce bir uyku eğitimi vermeye çalıştım gerçekten işe yarıyor ilk gece uyuması bir saati buldu ama dört saat deliksiz uyudu eğitimedört gün devam edebildim ancak sık uyanmalar hemen azalıyor gerçekten denemekte fayda varArtık gece uyumak fobi oldu bende çünkü 20 defa uyanıyor. Aynı odada bebeğim beşikte biz yatakta yatıyoruz her uyandığımda beşiğe gidip alıp yatakta emziriyorum uyuduktan sonra beşiğe tekrar koyuyorum 10-15 dakika sonra uyanıyor. Aynı şeyleri bir gecede en az 15 kez tekrarlıyorum. Yatağa alışmasın diye koymuyordum bu gece artık yanımda yatırdım en azından kalkıp tekrar yatmadım. 2 saat deliksiz uyusam seviniyorum. Memede uyusa bile neden bukadar sık uyanıyor?Nerde yanlış yapıyorum?
Hepsi hemen düzene girecek merak etme sadece bakacak kişinin azıcık sabırlı olması lazım bende yeni başladım işe ilk sütü sağıp bıraktım biberona alışkın olmadığı için hiç içmedi şimdi 7 de emziriyorum sonrasında öğlen 1 de emziriyorum aralarda yumurta yoğurt meyve muhallebi tarzı şeyler yiyor o da zorla ama nerdeyse günlük yemesi gereken tüm ek gıdayı o arada yiyor ben geldikten sonrada sadece emziriyorum uyku konusuna gelincede aynen benimki de sadece memede uyuyordu babaannesi de kucağında sallayarak uyutuyor bazen kendi kendine uyuduğu bile oluyor ama tabi meme aradığı zamanlar oluyor çünkü emzikte almıyor o zamanlarda ayakta sallayarak falan hallediyorÇalışan anneler. Süt sağma, saklama, bebeğe verme zamanlarını falan nasıl ayarlıyorsunuz?
Eylülde işe döneceğim o kadar zor geliyor ki şimdiden stres yapıyorum. Rüyalarıma giriyor, her gece rüyamda ben işteyken bebeğim evde çok ağlamış ve acıkmış olarak görüyorum psikolojim bozuluyor. : (
Sadece yenidoğan döneminde biberon kullandık o da toplamda 3-5 kere anca. Biberon ve emzik almıyor. Alıştırma bardağına zor alıştırdım onda da sütümü içer mi bilmiyorum. Sizinkilere nasıl veriyorlar sütü? Bir de sadece emerek uyıyor ben işteyken nasıl uyuyacak hiç bilmiyorum ve çok üzülüyorum düşündükçe. Siz nasıl başa çıktınız bu durumla?
Sabah 6.30-13.30 saatleri arasında ayrı kalacağız. Düşüncesi bile bu kadar zorken nasıl ayrı kalacağım hiç bilmiyorum ama işe dönmem şart : (
Umutlandım hemen bu gece denicem.Yataga yatırıp şişt-pat yöntemiyle başlıyorum bakalım. Teşekkür ederimBir kac gun biraz direndi tabii ki. O aglamalarina dayanmak zordu malesef. Ama emse de agliyordu zaten. Bi amac icin ağladı en azından. Alisana kadar bir kac gun zor geciyor. Ama su an memede uyumayi unuttu tamamen. Uyaninca emziriyorum gündüzleri. Gece uykusundan once de emiyor ve ayagimda salliyorum. Bi ara besikte de uyuyordu ama o zaman disarida hic uyutamadim. Ayagimda sallamak su an isime geliyor. Gece de bazen o uyanmadan emzirip yatiriyorum. Bazen o uyanıyor emziriyorum. Eğer yeni emmişse ve acikmadigini dusunuyorsam, aglayinca odasina hic girmiyorum 2 3 dk mizmizlanip geri uyuyor
Kızım konuşuyor mu yoksa geveliyor mu bilmiyorum : ) gel diyor bazen. Bi de dış kapıya gidip hadi hadi diye bağırıyor :d sabah daha gözünü açar açmaz dışarıya çıkmak istiyor. Tam bir sokak kuşu oldı. Anneannesi günde 5 defa falan sokağa çıkarıyor evde tutamıyoruz kızı.
Kuşlar nerde diyorum havaya bakıyor. Baybay yapmayı, alkışı, eliyle gel gel yapmayı falan öğretmiş anneannesi. Bir de müzik duyunca oynamaya başlıyor : )
Sıfırdan insan yetiştirmek ne kadar güzel bir duyguymuş. Umarım vatana millete hayırlı, vicdanlı, iyi insan olurlar.
Oglum da cenelekanne baba dede allah mama gel diyor. Buyuyunce sorulariyla nasil bas edecegiz bakalim ben de her gün bir mucizeyle yaşıyor gibi hissediyorum kendimi. Gerçekten cok guzel bir duygu.
Olur olur hic merak etme. Yeter ki sen kendini guclu hisset, olacagina inan. Normalde aglamakla meme baglantisini kesmek gerekiyor. Yani mesela ağladım ve annem meme verdi dememeli. Bu sefer diger aglamalarinda meme vermedigin icin bocalar. Son emmesinden 4 saat sonra, o uyanmadan alarm kur. Gir odasina emzir. 7 aydan sonra tek gece beslenmesi yeterli zaten.
Odası yok bizimle aynı odada o biraz olumsuz etkilicek sanırım. Ben emzirdikten sonra kalkarsa nolucak ilk günler müsemma gösteriyim mi biraz? eşimde sabah işe gidicek gece tekrar ağlayarak uyuyamaz yani :)Olur olur hic merak etme. Yeter ki sen kendini guclu hisset, olacagina inan. Normalde aglamakla meme baglantisini kesmek gerekiyor. Yani mesela ağladım ve annem meme verdi dememeli. Bu sefer diger aglamalarinda meme vermedigin icin bocalar. Son emmesinden 4 saat sonra, o uyanmadan alarm kur. Gir odasina emzir. 7 aydan sonra tek gece beslenmesi yeterli zaten.
Ben pinar sibirskyle konustugumda ayri oda sart demisti. Cunku uyaninca sizi gorurse geri uyumaz. Ama odasinda olunca, biraz mizmiz yapip saga dola donup uyuyor. Kameradan izliyorum ben. Done done uyuyor. Beşiğin kenarlarina sizi görmeyeceği bir ortu ortun isterseniz. Aslinda pinar hanimda musamaha yok ama tabiki siz bilirsiniz. Ben kendi yaptığımı anlatiyorum, sifir toleransla ilerledim. 2.gun kendi kendine uyudu besiginde. Pis pat bile yapmadım.Odası yok bizimle aynı odada o biraz olumsuz etkilicek sanırım. Ben emzirdikten sonra kalkarsa nolucak ilk günler müsemma gösteriyim mi biraz? eşimde sabah işe gidicek gece tekrar ağlayarak uyuyamaz yani :)
Dün cennet gibiydi 9 da uyudu 11 buçuğa doğru kalktı pışpışlayarak geri yatırdım sonra sabaha kadar sadece 3 defa emdi.15-20 den sonra üçe düşünce bi afalladım saat başı kalkıp baktım :)Ben pinar sibirskyle konustugumda ayri oda sart demisti. Cunku uyaninca sizi gorurse geri uyumaz. Ama odasinda olunca, biraz mizmiz yapip saga dola donup uyuyor. Kameradan izliyorum ben. Done done uyuyor. Beşiğin kenarlarina sizi görmeyeceği bir ortu ortun isterseniz. Aslinda pinar hanimda musamaha yok ama tabiki siz bilirsiniz. Ben kendi yaptığımı anlatiyorum, sifir toleransla ilerledim. 2.gun kendi kendine uyudu besiginde. Pis pat bile yapmadım.
Uyanip agladiginda,kendi kendini sakinleştirip geri uyumasi icin ona firsat vermelisiniz. Ilk gun 20 dk agladi oglum, hic girmedim odasina. O gece bir daha da uyanmadi. Şimdi nadiren 1 2 dk mizmiz yapiyor geri uyuyor. Daha uzun aglarsa gidip emziriyorum
Işık geçirmeyen güneşlikler var onlar baya karartıyor odayı karanlıkta uyuyunca gündüz uykuları daha kaliteli oluyor yarım saatlik uykuları iki saate kadar uzattım karanlıkta yatırarakDün cennet gibiydi 9 da uyudu 11 buçuğa doğru kalktı pışpışlayarak geri yatırdım sonra sabaha kadar sadece 3 defa emdi.15-20 den sonra üçe düşünce bi afalladım saat başı kalkıp baktım :)
Şimdi yine memede uyudu hafif uyandırıp yatağına koydum kalktı yatakta oyun oynuyor :/ karanlık olunca işim daha kolay doğduğundan beri karanlık+ uyku demek onun için.
Gündüz uykusunda daha fazla zorlancaz sanırım
Bana göre bir faydası yok belki sadece salya azaltıyor olabilir ama iştahsızlık huysuzluk bizde de devam :) atak haftalarına bakabilirsinKehribar kolye kullanan var mı iki gündür oğlumda bir huysuzluk iştahsızlık başında bir sıcaklık dişi çıkacak herhalde acı çekiyor gibi kolye iyi geliyor mu
Ben hic hafif uyandirip koymadim yataga. Gece uykusunun icinde çünkü. Ama uzmanlar oyle öneriyor. Kesinlikle karanlik cok onemli ben panjuru kapali tutuyorum. Bi de müzik devamli açık uyudugu surece. O da uykuyu çağrıştırıyor. Yine de her gunleri bir olmuyor. Dun gece 12de zor uyuttum bebeğimiDün cennet gibiydi 9 da uyudu 11 buçuğa doğru kalktı pışpışlayarak geri yatırdım sonra sabaha kadar sadece 3 defa emdi.15-20 den sonra üçe düşünce bi afalladım saat başı kalkıp baktım :)
Şimdi yine memede uyudu hafif uyandırıp yatağına koydum kalktı yatakta oyun oynuyor :/ karanlık olunca işim daha kolay doğduğundan beri karanlık+ uyku demek onun için.
Gündüz uykusunda daha fazla zorlancaz sanırım
Ne kadar süre vermeye devam etti canımCanım bunu rkadaşım oğluna kullandı hiç kilo alamıyordu bunu kullanınca çocuk toparladı hatta süt allerjisi çıktı ama arkadaşım bu mamayı vermeti devam etti kilo alıyor diye o derece yani
Akşam 40 dk gündüz 50 dk da yattı birde akşam üstü yatırıcam çok ağlıyor ama böyle böyle alısca umarım :/ bu perdeler de dışarıda veya başka yere gittiğimizde sorun olmaz mı ben gündüz uykusu ile geceyi ayırt etsin istıyorumIşık geçirmeyen güneşlikler var onlar baya karartıyor odayı karanlıkta uyuyunca gündüz uykuları daha kaliteli oluyor yarım saatlik uykuları iki saate kadar uzattım karanlıkta yatırarak