2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Ben hemen patates haslayip eline veriyorum benimki gunde 1 ya d 2 kere yapiyor isal sayilir mi bilmem ama sivi cikti mi veriyorum duzeliyor hemen

Bizim 5bucuk aylıktı kan alındı. Bir üniversite hastanesiydi ve bebek hemşireleri ayrıydı. Ve epey de kalabalıktı. Sanırım o yüzden elleri cok alışmış. Tık diye aldılar tek seferde. Tabii igne battığı icin agladi ama kucagima alir almaz sustu. Hic aramadılar yani. Bebek hemsiresi olmasina dikkat edin

F filmgibi tatil için b3n de kavanoz maması yapsam diyorum ama bizimki karışık şeyleri sevmiyor, kahvaltıyı felan hep ayrı veriyorum, yoğurdu seviyor ama içine ev yapımı bebe biskuvusi koyuyorum sevmiyor... bisküvi yapacağım, kurabiye vs
Tatil için önerisi olan var mı ne yaptınız ne yedirdiniz?

Ben ayri da veriyorum, karisik da. Ama karışıgı bulamaç yapmıyorum. Kendi yemeklerimizi yapar gibi yapiyorum ama daha küçük doğruyorum. Sogan sarimsak patates kabak küçük doğradım, biraz da irmik koydum. Yoğurt ve meyve de gittiğiniz yerlerde kolayca bulabileceğimiz şeyler. Kurabiye ve pancake yaptim. Belki kabaklı kek falan yapılabilir. Baska da birsey gelmiyor aklıma

Gunubirlik denize giderken kabak ve havucla mucver yaptim yanimiza sevdigi meyveleri aldim. Patates kabak haslayip koydum eline veririm oyalanir diye. Benim amacim doymasi degil oyalanmasi yoksa hep emzirdim saat ve mekan sinirlamasi olmaksizin emziriyorum o nedenle bir yere giderken cokta sıkıntı yasamiyorum. Otele gittigimizde sabah kahvaltisinda eline salatalik kirmizi biber vs verdim oyalandi aksam yemeginde taze balik izgara cikiyordu onlardan yedirdim o anda pisiriyorlardi. Az az agzina pilav verdim eline makarna falan verdim dedigim gibi benim ek gida anlayisim karin doyurmak degil yemek disiplinine alismasi 1 yasina kadar ana besin anne sutu o nedenle bir yere giderken ne yedirip iciririm derdine dusmuyorum.

Ben de öyle düşünüyordum Bugün doktor %50 anne sütü %50 diğer besinlerden dedi günde 4 öğün ek gıdalardan verin dedi bnm bebeğim 8.5 aylık

Ben de öyle düşünüyordum Bugün doktor %50 anne sütü %50 diğer besinlerden dedi günde 4 öğün ek gıdalardan verin dedi bnm bebeğim 8.5 aylık
Anne sütü yaramıyor diye birşeyin doğruluğuna inanmıyorum. Ama artık bebeklerimiz büyüdü. Çok hareketliler. Anne sütü yetersiz kalıyor. Ben de 3 öğün veriyorum mutlaka, üzmeden sıkmadan yedirmeye çalışıyorum oyunla falan. Oyuna rağmen yemiyorsa israr etmiyorum ama o öğünün yerine anne sutu de vermiyorum. Ek gidanin da, anne sutunun de yeri ayri. Su an her ikisine de ihtiyaclari var

4 ogun cok fazla 2 ana ogun vermeye yeni basladim bebegim 9 ay 5 gunluk 2 ana 1 ara ogun veriyorum ve ne zaman istersede emiyor.minicik bedenlerden neden bu kadar fazla sey bekliyorlar anlamiyorum. Gece mamalari tok tutan mamalar vs vs bunlar hep midelerini bagirsaklarini yormaktan ve asiri kilodan oteye gitmiyor.

Her anne kendi bebeği için en iyisini bilir. Benim felsefem bu. Bana göre de artık bebeğim için sütüm yeterli değil. Miktar olarak bahsetmiyorum içerik olarak. Doktorumuzla konuşarak beslenme düzeni oluşturuyorum. İstemediği hiç bir şey için ısrar etmiyorum yemek istediği sürece yedirip emmek istediği her an emziriyorum. Kilolu ya da obez bir çocuk da değil. Tatil için kavanoz mama yapılabilir sebzeli ve meyveli buzdolabında mak 3 gün gidebilir. Bebek biskuvisi bebek keki yapılabilir. Yogurt pilav otelde kolay olan şeyler verilebilir. Meyve zaten çokça oluyor yalnız bence sirke almak lazım ben evde de bekletiyorum hep.

Canım keçiboynuzu unu yerine ne koyabiliriz?

Bebeğim tam 8 aylık. Dün kontrole götürdüm, şehirdışında olduğumuz için farklı bi doktora götürdük. Doktor çok zayıf dedi. Kilosu alt sınırın çok altında dedi. Sen nasıl besliyorsun bu bebeği diye ayrıntılı olarak anlattırdı bana. Hiçbir şey yemediğini söyledim, hep emmek istiyor dedim, gece saat başı emiyor dedim. Emme bağımlısı olmuş bebeğin dedi. Genelde 15 ay civarı görülürmüş ama benim kızımın belirtileri de o yöndeymiş.
Günde 3 ana öğün besle dedi. Sabah kahvaltı, öğlen çorba, akşam etli sebze. Ara öğün olarak yoğurt ve meyve .
Tam 8 aylık ve sadece 6850 gr. 5 aylık bebeğin kilosunda dedi doktor. Ben sağlıklı ve hareketli olduğu için artık zayıf olmasını pek takmıyordum ama dünkü doktor yine strese soktu beni.
Bu arada birkaç defa zorla yedirmeye çalışmıştım ve bebeğim sanırım bu yüzden kaşıktan hepten soğudu. Yoğurdu, çorbayı hatta sebze yemeklerini bile bardakla yediriyorum.

T tulperde dr.a sordun mu canım hangi yöntemleri deneyim diye, önemli olan yöntem farklılığı yedirmek ama nasıl yedirmek... Birşeylerle oyalayarak, sevdiği oyuncağı elindeyken, ağzına birşeyler götürürken hazır ağzı açıkken alttan yiyecek vererek, sen değil de eşinin beslemesi(sende sütun varlığını biliyor çünkü), şarkı söylerek, güldürup keyfi yerine gelince vs vs vs...
Benim kızım isteyince çok güzel yiyor, istemeyince ne versen yok yok... Zorlamıyorum... uykusunu güzel aldıysa keyfi yerinde oluyor yiyor, aksam uyumadan önce yoğurdu seviyor, özellikle kendi eline alıp yemek istiyor vs... Biz yemek yerken bazen o da yemek istiyor
* Dışarıda dikkati çok dağıldığı için emmiyor 2dk göğsümde durup kalkıyor o zaman ac olduğu ve dikkatini çeken şeyleri izlemek istediği için güzel yiyor, parkta yemek yediren duymuştum :)
*değişik kaşık al incelesin oynasın, benimsesin iyice, sonra onunla azıcık azıcık ver..

Aklıma gelenler bunlar canım üzme kendini inşallah yoluna girer, sen stres yaptıkça ona da yansır...

8 bucuk aylk oglum gece uykusuna 7 bucuk gibi gecmek istiyor sabh 7 ye kadar uyuyor tabi gece uyaniyor emmek icin. Gundz 2 kere uyuyor gece cok uyudugundanmi bugun 2 kere uyuttm yarm saat snra kalkiyir ve butun gun huzursuz. Sizin bebekleriniz kacta uyuyor.

Benim bebeğimde 4 aylıkken sünnet oldu Ankara’da. Ben Mardin’de yaşıyorum doktora gösterme imkanım olmadı benim oğlanınkide sürekli içine kaçıyor öyle içine gidiyorki ucu bile gözükmüyor. Endişeleniyorum doktoru da burada değil. Ama bastırdığımda direk çıkıyor dışarı yapışma felan yok

Kızlar bebeğinizin verem aşısı yerleri nasıl? Bizim 6 aylıkken ilk belirtileri vermeye başladı şişti kızardı sürekli kabuk bağlar gibi oldu inçe ince ama hiç patlamadı içi. Son bi haftadır da kırmızılık mor renge döndü doktoruna gösterdim kaşımış olabilir dedi ya da banyoda yıkarken lifi Fazla sürtmüş olabilirim deri altında kanama olmuş olabilir dedi. Ama içim hiç rahat değil bi türlü düzelmedi içi akmadı bu aşının

Menenjit aşısını yaptıran varmı? 9. Ayda yapılırsa bir de sonrada 2. Dozunu yaptrnak gerekirmiş. Bir de sadece 13. Ayda yapılan tek dozluk varmıs. Doktorumuz 2 doz olanını tavsiye etti six ne düşünüyorsunuz

Ben yaptırdım, menveo diye bir aşı türkiye de yeni kullanılmaya başlanmış ve 9. Ayı beklemek gerekmiyor. 5. Ve 7. Ayda oldu, son dozu da 13. Ayda olacak.

Benim bebeğim genellikle akşam 9:30 - 10:00 gibi yatıyor. Ortalama 9 saat uyuyor. Gündüz de toplamda 3 saat falan uyuyor. Eğer uykusunu tam almadan uyanırsa benim bebeğim de çok mızmız oluyor.

Aşı yeri Kırmızı görünümlü şuan. İçi bayağı akmıştı bizim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…