- 19 Mart 2010
- 21.479
- 15.166
-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #39.781
Ben hemen patates haslayip eline veriyorum benimki gunde 1 ya d 2 kere yapiyor isal sayilir mi bilmem ama sivi cikti mi veriyorum duzeliyor hemenBende bayadır girmiyormuşum yeni farkettim bi eksiklik var diyodum
Oğlumda sekiz bucuk aylık oldu hala diş yok. Ne zaman cıkacak diye bekliyorum.
Emeklemiyor ama koltuk kenarına falan turunup ayakta duruyor biraz ilerleyebiliyor bazen emeklemeden yürücek galba. Yani inşallah
Yarın doktorumuza gidicez kan tahlili için. Yaptıranlar damar zormu bulunuyor uzun sürüyormu kan alınması cok ağlayacak diye çok korkuyorum.
Birde geçen hafta tatildeydik ilk üç gün hava değişimi çarptı heralde ateşlendi. Döndğk şimdide ishal. Bugün resmen şortunun yanından sıvı sıvı çıktı günde 3 kere en az. İshal olunca ne yediriyosunuz bebişlere acaba
Bizim 5bucuk aylıktı kan alındı. Bir üniversite hastanesiydi ve bebek hemşireleri ayrıydı. Ve epey de kalabalıktı. Sanırım o yüzden elleri cok alışmış. Tık diye aldılar tek seferde. Tabii igne battığı icin agladi ama kucagima alir almaz sustu. Hic aramadılar yani. Bebek hemsiresi olmasina dikkat edinBende bayadır girmiyormuşum yeni farkettim bi eksiklik var diyodum
Oğlumda sekiz bucuk aylık oldu hala diş yok. Ne zaman cıkacak diye bekliyorum.
Emeklemiyor ama koltuk kenarına falan turunup ayakta duruyor biraz ilerleyebiliyor bazen emeklemeden yürücek galba. Yani inşallah
Yarın doktorumuza gidicez kan tahlili için. Yaptıranlar damar zormu bulunuyor uzun sürüyormu kan alınması cok ağlayacak diye çok korkuyorum.
Birde geçen hafta tatildeydik ilk üç gün hava değişimi çarptı heralde ateşlendi. Döndğk şimdide ishal. Bugün resmen şortunun yanından sıvı sıvı çıktı günde 3 kere en az. İshal olunca ne yediriyosunuz bebişlere acaba
Ben ayri da veriyorum, karisik da. Ama karışıgı bulamaç yapmıyorum. Kendi yemeklerimizi yapar gibi yapiyorum ama daha küçük doğruyorum. Sogan sarimsak patates kabak küçük doğradım, biraz da irmik koydum. Yoğurt ve meyve de gittiğiniz yerlerde kolayca bulabileceğimiz şeyler. Kurabiye ve pancake yaptim. Belki kabaklı kek falan yapılabilir. Baska da birsey gelmiyor aklıma
Gunubirlik denize giderken kabak ve havucla mucver yaptim yanimiza sevdigi meyveleri aldim. Patates kabak haslayip koydum eline veririm oyalanir diye. Benim amacim doymasi degil oyalanmasi yoksa hep emzirdim saat ve mekan sinirlamasi olmaksizin emziriyorum o nedenle bir yere giderken cokta sıkıntı yasamiyorum. Otele gittigimizde sabah kahvaltisinda eline salatalik kirmizi biber vs verdim oyalandi aksam yemeginde taze balik izgara cikiyordu onlardan yedirdim o anda pisiriyorlardi. Az az agzina pilav verdim eline makarna falan verdim dedigim gibi benim ek gida anlayisim karin doyurmak degil yemek disiplinine alismasi 1 yasina kadar ana besin anne sutu o nedenle bir yere giderken ne yedirip iciririm derdine dusmuyorum.
Ben de öyle düşünüyordum Bugün doktor %50 anne sütü %50 diğer besinlerden dedi günde 4 öğün ek gıdalardan verin dedi bnm bebeğim 8.5 aylıkGunubirlik denize giderken kabak ve havucla mucver yaptim yanimiza sevdigi meyveleri aldim. Patates kabak haslayip koydum eline veririm oyalanir diye. Benim amacim doymasi degil oyalanmasi yoksa hep emzirdim saat ve mekan sinirlamasi olmaksizin emziriyorum o nedenle bir yere giderken cokta sıkıntı yasamiyorum. Otele gittigimizde sabah kahvaltisinda eline salatalik kirmizi biber vs verdim oyalandi aksam yemeginde taze balik izgara cikiyordu onlardan yedirdim o anda pisiriyorlardi. Az az agzina pilav verdim eline makarna falan verdim dedigim gibi benim ek gida anlayisim karin doyurmak degil yemek disiplinine alismasi 1 yasina kadar ana besin anne sutu o nedenle bir yere giderken ne yedirip iciririm derdine dusmuyorum.
Anne sütü yaramıyor diye birşeyin doğruluğuna inanmıyorum. Ama artık bebeklerimiz büyüdü. Çok hareketliler. Anne sütü yetersiz kalıyor. Ben de 3 öğün veriyorum mutlaka, üzmeden sıkmadan yedirmeye çalışıyorum oyunla falan. Oyuna rağmen yemiyorsa israr etmiyorum ama o öğünün yerine anne sutu de vermiyorum. Ek gidanin da, anne sutunun de yeri ayri. Su an her ikisine de ihtiyaclari varBen de öyle düşünüyordum Bugün doktor %50 anne sütü %50 diğer besinlerden dedi günde 4 öğün ek gıdalardan verin dedi bnm bebeğim 8.5 aylık
4 ogun cok fazla 2 ana ogun vermeye yeni basladim bebegim 9 ay 5 gunluk 2 ana 1 ara ogun veriyorum ve ne zaman istersede emiyor.minicik bedenlerden neden bu kadar fazla sey bekliyorlar anlamiyorum. Gece mamalari tok tutan mamalar vs vs bunlar hep midelerini bagirsaklarini yormaktan ve asiri kilodan oteye gitmiyor.Ben de öyle düşünüyordum Bugün doktor %50 anne sütü %50 diğer besinlerden dedi günde 4 öğün ek gıdalardan verin dedi bnm bebeğim 8.5 aylık
Canım keçiboynuzu unu yerine ne koyabiliriz?Ben 7. Ayinda ozenip kurabiye yapmistim guzel bir tarif lezzetli zaten cogunu biz yedik cayla birlikte unlar icin erken oldugunu dusunup vermemistim. Ama yine yapicam 9 aylik oldu artik yesin
1 cay bardagi tambugday unu,
1 cay bardagi pirinc unu,
3 cay bardagi beyaz un,
2 tatli kasigi bebek irmigi,
2 yemek kasigi zeytinyagi,
2 yemek kasigi tereyagi,
1 tatli kasigi tarcin,
1 butun muz,
1 cay kasigi karbonat,
1 yumurta sarisi,
3 yemek kasigi yogurt.
ilk basta kuru malzemeleri karistirdim ardindan muzu ezdim, yumurta yogurt ve yaglari karistirdim sekil verip 170 derece firinda ustu alti kizarana kadar pisirdim.
Gecenlerde de kek yaptim cok sevdi buzluga atip tek tek cikardim oglen eline verdim.
1 yumurta sarisi
3 yemek.kasigi yogurt
1 yemek kasigi zeytinyagi
1cay kasiginin ucuyla karbonat
1 orta boy muz
2 yemek kasigi keciboynuzu unu
1 yemek.kasigi yulaf unu
Muzu catalla ezdikten sonra 1 yumurta sarisiyla iyice cirpiyoruz. Uzerine yogurdu zeytin yagini da ekleyip karistiriyoruz. Keciboynuzu unu yulaf unu ve karbonatida ekleyip kek hamuru kivamina gelene kadar karistiriyoruz. Muffin kalibinda 170 derecede 30 35 dk pisiriyoruz.
Tambugday unu koyabilirsin ya da yulaf unu miktarini arttirabilirsin ama o zamanda muz ekle icine keciboynuzu unu tatli oldugundan hem aroma hem tat veriyorCanım keçiboynuzu unu yerine ne koyabiliriz?
Benim bebeğimde 4 aylıkken sünnet oldu Ankara’da. Ben Mardin’de yaşıyorum doktora gösterme imkanım olmadı benim oğlanınkide sürekli içine kaçıyor öyle içine gidiyorki ucu bile gözükmüyor. Endişeleniyorum doktoru da burada değil. Ama bastırdığımda direk çıkıyor dışarı yapışma felan yokOglumunda oyle cok yagli oldugu icin öyleymiş bütün tombikligi oraya toplanmis :) bize sunnetten once doktor soyledi karar verin ona göre sunnet ederiz dedi ilk baslarda korktum ama zamanla alistim yapisir tekrar operasyon falan gecirr sizin elinizde dedi asiri iceri kaciyo çünkü ben surekli çıkartıyorum zaman zaman ufak yapismalar oluyo ama masajla aciliyo 2 yasindan sonra duzelir dedi doktor
Menenjit aşısını yaptıran varmı? 9. Ayda yapılırsa bir de sonrada 2. Dozunu yaptrnak gerekirmiş. Bir de sadece 13. Ayda yapılan tek dozluk varmıs. Doktorumuz 2 doz olanını tavsiye etti six ne düşünüyorsunuz
Benim bebeğim genellikle akşam 9:30 - 10:00 gibi yatıyor. Ortalama 9 saat uyuyor. Gündüz de toplamda 3 saat falan uyuyor. Eğer uykusunu tam almadan uyanırsa benim bebeğim de çok mızmız oluyor.8 bucuk aylk oglum gece uykusuna 7 bucuk gibi gecmek istiyor sabh 7 ye kadar uyuyor tabi gece uyaniyor emmek icin. Gundz 2 kere uyuyor gece cok uyudugundanmi bugun 2 kere uyuttm yarm saat snra kalkiyir ve butun gun huzursuz. Sizin bebekleriniz kacta uyuyor.
Aşı yeri Kırmızı görünümlü şuan. İçi bayağı akmıştı bizim...Kızlar bebeğinizin verem aşısı yerleri nasıl? Bizim 6 aylıkken ilk belirtileri vermeye başladı şişti kızardı sürekli kabuk bağlar gibi oldu inçe ince ama hiç patlamadı içi. Son bi haftadır da kırmızılık mor renge döndü doktoruna gösterdim kaşımış olabilir dedi ya da banyoda yıkarken lifi Fazla sürtmüş olabilirim deri altında kanama olmuş olabilir dedi. Ama içim hiç rahat değil bi türlü düzelmedi içi akmadı bu aşının