-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #39.801
Bizim bugün 9.ay kontrolümüz vardı. Doktor bu aşıdan hiç bahsetmedi...Menenjit aşısını yaptıran varmı? 9. Ayda yapılırsa bir de sonrada 2. Dozunu yaptrnak gerekirmiş. Bir de sadece 13. Ayda yapılan tek dozluk varmıs. Doktorumuz 2 doz olanını tavsiye etti six ne düşünüyorsunuz
Sunnet eden doktor bilgi vermedimi. Bizim doktor okadar anlattiki ben cok ciddi bisey zannettim cok şükür korkulacak bisey yokmus surekli bastirmam gerektigini soyledi oylede yapiyorum bezi degistirmeyi beklemeden aklima geldikce yapiyorum oglumunda cok icerde dedigin gibi ucu görünmüyo bastırınca cikiyo. Eger yapismiyosa doktorluk bi durum yok yapacak biseyleri yok cunku. Zamanla duzelir dedi doktorumuzBenim bebeğimde 4 aylıkken sünnet oldu Ankara’da. Ben Mardin’de yaşıyorum doktora gösterme imkanım olmadı benim oğlanınkide sürekli içine kaçıyor öyle içine gidiyorki ucu bile gözükmüyor. Endişeleniyorum doktoru da burada değil. Ama bastırdığımda direk çıkıyor dışarı yapışma felan yok
Menenjit aşısını yaptıran varmı? 9. Ayda yapılırsa bir de sonrada 2. Dozunu yaptrnak gerekirmiş. Bir de sadece 13. Ayda yapılan tek dozluk varmıs. Doktorumuz 2 doz olanını tavsiye etti six ne düşünüyorsunuz
8 bucuk aylk oglum gece uykusuna 7 bucuk gibi gecmek istiyor sabh 7 ye kadar uyuyor tabi gece uyaniyor emmek icin. Gundz 2 kere uyuyor gece cok uyudugundanmi bugun 2 kere uyuttm yarm saat snra kalkiyir ve butun gun huzursuz. Sizin bebekleriniz kacta uyuyor.
Kızlar bebeğinizin verem aşısı yerleri nasıl? Bizim 6 aylıkken ilk belirtileri vermeye başladı şişti kızardı sürekli kabuk bağlar gibi oldu inçe ince ama hiç patlamadı içi. Son bi haftadır da kırmızılık mor renge döndü doktoruna gösterdim kaşımış olabilir dedi ya da banyoda yıkarken lifi Fazla sürtmüş olabilirim deri altında kanama olmuş olabilir dedi. Ama içim hiç rahat değil bi türlü düzelmedi içi akmadı bu aşının
7.5 aylikken ilk dozunu yaptirdim doktorum dunyada 2 ayliga kadar dustu dedi yaptirmam icin acele ettirdi. Arabistan kokenli bir hastalik ve malum ulkemiz suriyeli dolu onlarin bu hastaligi tasidigini soyledi. 2. Dozuda 1 yasinda yaptiracagimMenenjit aşısını yaptıran varmı? 9. Ayda yapılırsa bir de sonrada 2. Dozunu yaptrnak gerekirmiş. Bir de sadece 13. Ayda yapılan tek dozluk varmıs. Doktorumuz 2 doz olanını tavsiye etti six ne düşünüyorsunuz
Kızlar miniklere cizgi film ızletıyormusunuz
Kizlar smear testi yaptirdiniz mi dogumdan sonra. Beni saglik ocagindan aradilar smear testi yaptirdiniz mi yaptirmaniz gerekli deyip
Ben de bu sekilde dusunuyorum. Ama aklıma hep cevremden bir kaç örnek geliyor. Örneğin görümcemin cocukları dogduklarından beri uyanık oldukları her an çizgi filmle buyuduler su an biri 4 biri 5 yaslarında. İngilizce bir cok kelime öğrenmişler gezegenlerden tutun hayvan turlerıne ülkelerin baskentlerınden tutun unlu ressamların resimlerine kadar her seyı biliyorlar. Dıksıyonları asırı duzgun cok kibar ve yaslarından olgun cumleler kurabılıyorlar.Nasıl ogrettın bunları cocuklara diyorum cizgi filmlerden ogrenıyorlar diyor.Gercekten oyle cunku bizzat biliyorum. Bunun dısında komsumuzun oglu var o da 6 yasında cok cizgi film izler dogdugundan beri çocuk eski yunandan Osmanlı'ya her seyı biliyor aynı gorumcemın cocukları gıbı oldukca diksiyonu duzgun ve olgun cumlelerle konusuyor. Nasıl ogrettın diyorum cizgi filmlerden ogrenmıs diyor. Acaba bu konuda biraz daha esnek mi olmalıyım bılemıyorm Z zuzumrvBebeğim doğduğundan beri bizim evde televizyon açılmıyor 8 bitti 9. ayın içindeyiz. Çizgi film için henüz erken olduğunu düşünüyorum. 1,5 yaşından sonra eğitici, gelişimini destekleyen tarzda programlar izletebilirim sınırlı olacak şekilde.
Ben yaptırdım canım ihmal edilmemeli bence. Doğumdan 3 ay sonra yaptırdım hatta ilkinde bazı hücrelerde bozulmalar çıkmıştı tekrar yaptırdım 1 ay sonra normal çıktı. Bir sene sonra tekrar yaptircamKizlar smear testi yaptirdiniz mi dogumdan sonra. Beni saglik ocagindan aradilar smear testi yaptirdiniz mi yaptirmaniz gerekli deyip
Ben evde hiç tv bile açıyorum. Telefon filan da gösteriyorum. 2 yaşina kadar tv telefon göstermeyin diye tavsiye ediliyor. Goturebildigim yere kadar izletmeyecegim. Ama illa izletecekseniz bence önceden izleyip içeriği kontrol edip öyle bebeginize izletin benceKızlar miniklere cizgi film ızletıyormusunuz
Bence ingilizce için çizgi film şart değil ben şimdiden belli başlı kelimelerin ingilizcelerini tekrar ediyorum. 1 yaşından sonra da türkçe karşılığını bildiği nesnelerin ingilizcelerini daha iyi öğrenebileceklerini düşünüyorum. Tv telefon çizgi film bunların her birinin avantajları dezavantajları tartışılır tabi ki en iyi anneler bilir ☺Ben de bu sekilde dusunuyorum. Ama aklıma hep cevremden bir kaç örnek geliyor. Örneğin görümcemin cocukları dogduklarından beri uyanık oldukları her an çizgi filmle buyuduler su an biri 4 biri 5 yaslarında. İngilizce bir cok kelime öğrenmişler gezegenlerden tutun hayvan turlerıne ülkelerin baskentlerınden tutun unlu ressamların resimlerine kadar her seyı biliyorlar. Dıksıyonları asırı duzgun cok kibar ve yaslarından olgun cumleler kurabılıyorlar.Nasıl ogrettın bunları cocuklara diyorum cizgi filmlerden ogrenıyorlar diyor.Gercekten oyle cunku bizzat biliyorum. Bunun dısında komsumuzun oglu var o da 6 yasında cok cizgi film izler dogdugundan beri çocuk eski yunandan Osmanlı'ya her seyı biliyor aynı gorumcemın cocukları gıbı oldukca diksiyonu duzgun ve olgun cumlelerle konusuyor. Nasıl ogrettın diyorum cizgi filmlerden ogrenmıs diyor. Acaba bu konuda biraz daha esnek mi olmalıyım bılemıyorm Z zuzumrv
Bizim evimizde tv yok zatenBen de bu sekilde dusunuyorum. Ama aklıma hep cevremden bir kaç örnek geliyor. Örneğin görümcemin cocukları dogduklarından beri uyanık oldukları her an çizgi filmle buyuduler su an biri 4 biri 5 yaslarında. İngilizce bir cok kelime öğrenmişler gezegenlerden tutun hayvan turlerıne ülkelerin baskentlerınden tutun unlu ressamların resimlerine kadar her seyı biliyorlar. Dıksıyonları asırı duzgun cok kibar ve yaslarından olgun cumleler kurabılıyorlar.Nasıl ogrettın bunları cocuklara diyorum cizgi filmlerden ogrenıyorlar diyor.Gercekten oyle cunku bizzat biliyorum. Bunun dısında komsumuzun oglu var o da 6 yasında cok cizgi film izler dogdugundan beri çocuk eski yunandan Osmanlı'ya her seyı biliyor aynı gorumcemın cocukları gıbı oldukca diksiyonu duzgun ve olgun cumlelerle konusuyor. Nasıl ogrettın diyorum cizgi filmlerden ogrenmıs diyor. Acaba bu konuda biraz daha esnek mi olmalıyım bılemıyorm Z zuzumrv
Ben yaptırdım doktora Doğumdan sonra kontrole gittiğimde yapmıştı rutin bir uygulama sanırım. ama sağlık ocağından falan aramadılar Seamer testi içinKizlar smear testi yaptirdiniz mi dogumdan sonra. Beni saglik ocagindan aradilar smear testi yaptirdiniz mi yaptirmaniz gerekli deyip