2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Tatil önerileriniz için teşekkürler arkadaşlar... Küçük hanim dışarıda farklı ortamda pek emmedigi için aç kalmasın diye ne versem diye düşünüyorum az çok şekillendi aklımda...

Benim bebeğimde 4 aylıkken sünnet oldu Ankara’da. Ben Mardin’de yaşıyorum doktora gösterme imkanım olmadı benim oğlanınkide sürekli içine kaçıyor öyle içine gidiyorki ucu bile gözükmüyor. Endişeleniyorum doktoru da burada değil. Ama bastırdığımda direk çıkıyor dışarı yapışma felan yok
Sunnet eden doktor bilgi vermedimi. Bizim doktor okadar anlattiki ben cok ciddi bisey zannettim cok şükür korkulacak bisey yokmus surekli bastirmam gerektigini soyledi oylede yapiyorum bezi degistirmeyi beklemeden aklima geldikce yapiyorum oglumunda cok icerde dedigin gibi ucu görünmüyo bastırınca cikiyo. Eger yapismiyosa doktorluk bi durum yok yapacak biseyleri yok cunku. Zamanla duzelir dedi doktorumuz

Kızım 8 aylık,akşam 10 gibi uyuyor sabah 7-7:30da kalkıyor, gündüz 3 kere uyuyor toplam 3-4 saati buluyor, her zaman değil tabi genel olarak

8 bucuk aylk oglum gece uykusuna 7 bucuk gibi gecmek istiyor sabh 7 ye kadar uyuyor tabi gece uyaniyor emmek icin. Gundz 2 kere uyuyor gece cok uyudugundanmi bugun 2 kere uyuttm yarm saat snra kalkiyir ve butun gun huzursuz. Sizin bebekleriniz kacta uyuyor.

Oglumun uykuya gece 11 gibi geciyor sabahta 11 gibi kalkiyor. Ne yaptiysam oncesine cekemedim arada 8 9 gibi uyuyor ama cok nadir. Yenidoganligindan beri bu sekilde uyuyor bende cok zorlamak istemedim bende alistim bu duzene.

Kızlar bebeğinizin verem aşısı yerleri nasıl? Bizim 6 aylıkken ilk belirtileri vermeye başladı şişti kızardı sürekli kabuk bağlar gibi oldu inçe ince ama hiç patlamadı içi. Son bi haftadır da kırmızılık mor renge döndü doktoruna gösterdim kaşımış olabilir dedi ya da banyoda yıkarken lifi Fazla sürtmüş olabilirim deri altında kanama olmuş olabilir dedi. Ama içim hiç rahat değil bi türlü düzelmedi içi akmadı bu aşının

Benimkisinin pembe ten rengine yakin sanki seneler once vurulmus gibi bizim oyle akma kabuklanma kizarma olmadi ben ilk tutmadi sandim ama iz cikinca tuttugunu anladim.

Menenjit aşısını yaptıran varmı? 9. Ayda yapılırsa bir de sonrada 2. Dozunu yaptrnak gerekirmiş. Bir de sadece 13. Ayda yapılan tek dozluk varmıs. Doktorumuz 2 doz olanını tavsiye etti six ne düşünüyorsunuz
7.5 aylikken ilk dozunu yaptirdim doktorum dunyada 2 ayliga kadar dustu dedi yaptirmam icin acele ettirdi. Arabistan kokenli bir hastalik ve malum ulkemiz suriyeli dolu onlarin bu hastaligi tasidigini soyledi. 2. Dozuda 1 yasinda yaptiracagim

Kızlar miniklere cizgi film ızletıyormusunuz

Bebeğim doğduğundan beri bizim evde televizyon açılmıyor 8 bitti 9. ayın içindeyiz. Çizgi film için henüz erken olduğunu düşünüyorum. 1,5 yaşından sonra eğitici, gelişimini destekleyen tarzda programlar izletebilirim sınırlı olacak şekilde.

Bebeğim doğduğundan beri bizim evde televizyon açılmıyor 8 bitti 9. ayın içindeyiz. Çizgi film için henüz erken olduğunu düşünüyorum. 1,5 yaşından sonra eğitici, gelişimini destekleyen tarzda programlar izletebilirim sınırlı olacak şekilde.
Ben de bu sekilde dusunuyorum. Ama aklıma hep cevremden bir kaç örnek geliyor. Örneğin görümcemin cocukları dogduklarından beri uyanık oldukları her an çizgi filmle buyuduler su an biri 4 biri 5 yaslarında. İngilizce bir cok kelime öğrenmişler gezegenlerden tutun hayvan turlerıne ülkelerin baskentlerınden tutun unlu ressamların resimlerine kadar her seyı biliyorlar. Dıksıyonları asırı duzgun cok kibar ve yaslarından olgun cumleler kurabılıyorlar.Nasıl ogrettın bunları cocuklara diyorum cizgi filmlerden ogrenıyorlar diyor.Gercekten oyle cunku bizzat biliyorum. Bunun dısında komsumuzun oglu var o da 6 yasında cok cizgi film izler dogdugundan beri çocuk eski yunandan Osmanlı'ya her seyı biliyor aynı gorumcemın cocukları gıbı oldukca diksiyonu duzgun ve olgun cumlelerle konusuyor. Nasıl ogrettın diyorum cizgi filmlerden ogrenmıs diyor. Acaba bu konuda biraz daha esnek mi olmalıyım bılemıyorm Z zuzumrv

Son düzenleme:
Kizlar smear testi yaptirdiniz mi dogumdan sonra. Beni saglik ocagindan aradilar smear testi yaptirdiniz mi yaptirmaniz gerekli deyip
Ben yaptırdım canım ihmal edilmemeli bence. Doğumdan 3 ay sonra yaptırdım hatta ilkinde bazı hücrelerde bozulmalar çıkmıştı tekrar yaptırdım 1 ay sonra normal çıktı. Bir sene sonra tekrar yaptircam

Kızlar miniklere cizgi film ızletıyormusunuz
Ben evde hiç tv bile açıyorum. Telefon filan da gösteriyorum. 2 yaşina kadar tv telefon göstermeyin diye tavsiye ediliyor. Goturebildigim yere kadar izletmeyecegim. Ama illa izletecekseniz bence önceden izleyip içeriği kontrol edip öyle bebeginize izletin bence

Ben de bu sekilde dusunuyorum. Ama aklıma hep cevremden bir kaç örnek geliyor. Örneğin görümcemin cocukları dogduklarından beri uyanık oldukları her an çizgi filmle buyuduler su an biri 4 biri 5 yaslarında. İngilizce bir cok kelime öğrenmişler gezegenlerden tutun hayvan turlerıne ülkelerin baskentlerınden tutun unlu ressamların resimlerine kadar her seyı biliyorlar. Dıksıyonları asırı duzgun cok kibar ve yaslarından olgun cumleler kurabılıyorlar.Nasıl ogrettın bunları cocuklara diyorum cizgi filmlerden ogrenıyorlar diyor.Gercekten oyle cunku bizzat biliyorum. Bunun dısında komsumuzun oglu var o da 6 yasında cok cizgi film izler dogdugundan beri çocuk eski yunandan Osmanlı'ya her seyı biliyor aynı gorumcemın cocukları gıbı oldukca diksiyonu duzgun ve olgun cumlelerle konusuyor. Nasıl ogrettın diyorum cizgi filmlerden ogrenmıs diyor. Acaba bu konuda biraz daha esnek mi olmalıyım bılemıyorm Z zuzumrv
Bence ingilizce için çizgi film şart değil ben şimdiden belli başlı kelimelerin ingilizcelerini tekrar ediyorum. 1 yaşından sonra da türkçe karşılığını bildiği nesnelerin ingilizcelerini daha iyi öğrenebileceklerini düşünüyorum. Tv telefon çizgi film bunların her birinin avantajları dezavantajları tartışılır tabi ki en iyi anneler bilir ☺

Bizim evimizde tv yok zaten :KK70: telefon da sadece sünnet olurken gösterildi. Ama telefondan müzik falan açıyorum tabii.
Mümkünse 2 yaşa kadar bu sekilde devam etmek istiyorum, çünkü evde tv olmadığı için kolay olacak. Sonrasinda da benim sectigim öğretici şeyleri sure kisitlamasiyla izleyebilir. Sabah aksam 15er dakika gibi.

Inanın tv nörolojik ve psikolojik cok zararli etkilere sahip. Otizmi bile tetikliyor malum. Evet tvden cok sey öğrenen cocuklar olabilir cevrenizde. Ama ilgili ve oyun oynanan bir ailede büyüyen ve akabinde oyun gruplarina, kreslere giden çocuklar kesinlikle cizgi filmlerde görülenden cok daha fazlasini öğrenebilir.
Cizgifilm biraz kolaya kacmak açıkçası. Oynamak, parka bahceye havuza götürmek, surekli ilgi ve emek vermek zor. Umuyorum zoru basaranlardan olabiliriz her birimiz.
Küçücükken de çocuklara ingilizce kelimelerle konuşulmasını falan mantıklı bulmuyorum şahsen. Cocuklara cok fazla yuklenmemek, cocukluklarini yaşamalarına izin vermek lazım. Vakti gelince okulda öğrenir

Kizlar smear testi yaptirdiniz mi dogumdan sonra. Beni saglik ocagindan aradilar smear testi yaptirdiniz mi yaptirmaniz gerekli deyip
Ben yaptırdım doktora Doğumdan sonra kontrole gittiğimde yapmıştı rutin bir uygulama sanırım. ama sağlık ocağından falan aramadılar Seamer testi için

Bebeklerinize su nasıl içiriyorsunuz??? İçmiyor oğlum kaşıkla, bardakla, biberon ile her şekilde deniyorum yok içmiyor püskürtüyor oyun yapıyor salatalık rendeleyip veriyordum vişne suyu falan onları da püskürtüyor hatta d3 ve Demir Damla’yı bile püskürtüp oyun yapıyor. Su içermek hakkında önerisi olan var mı ?

X