-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #39.661
Ben 5 aylık ek gıdaya başladım çok güzel yiyordu 1 kaşe çorba bile yediği oluyordu. Bir dış çıkarma evresine girdik tak diye kesildi ağzını actiramiyorum 4 gündür yapıp döküyorum sinirlerim laçka oldu anne sütü artık onun için yeterli değil ek gıda almak zorunda et peynir yumurta yemesi şart ama yemiyor. En son bugün yoğurt çorbası yaptım yine yemiycek ama neyse yapım dedim ve yedi istersen bir dene yoğurt çorbasını çok sıcak verme dişlerinden dolayı yemek istemiyorlar biraz da labne verdim arada onu da yedi.
Bu arada ilk dışı değil bizimkinin ilk dis ise daha da zor olur sanirim
Yumurta sarısı ve pekmez veriyorum. Bir de evde bebe biskuvisi yapıp buzluga attim, ondan katiyorum icine.ben fazla ek gida veremiyorum. dis doneminde . daha hic disi cikmadi su ara cikacak galiba yemiyor bisi. oncesinde de ben fazla bisi vermemistim anne sutu daha cok alsin diye. simdi napcami bilemez vaziyetteyim. kahvalti da ne veriyorsinuz en cok onu merak ediyorum
Goz kararı yaptım. 2 yumurta sarısı, eger alerjisi yoksa beyazini da koyabilirsiniz. Ben alerjisi olduğu için zeytinyağı koydum ama siz tereyağı koyabilirsiniz.bebe buskivisinin tarifi var mi.
Ben sabah çıkamadan emziriyorum öğlene kadar ek gıda yiyor kahvaltı öğlen gelince yine emziriyorum bir buçukta tekrar ise gidiyorum sağma işlemi yapmıyorum öğleden sonra yine meyve çorba falan yiyor ben gelince emmeye kaldığımiz yerden devam ediyoruz :))Çalışmaya başlayan arkadaşlar süt sağma işini nasıl yapıyorsunuz gitmeden hemen önce emziriyor musunuz kac saatte bir sağıyorsunuz eşyaları nasıl bir çantayla götürüyorsunuz pompaj yıkıyor musunuz? Yardımcı olur musunuz
Canim ben blw usulu besliyorum yani normal bizim yedigimiz gibi hazirliyorum tabi tuzsuz sekersiz domatessiz salcasiz ve daha az baharatli.ne yediriyirsun oblo
Yesede yemesede sen yap sen yediriyorsan 1 2 kasik teklif et zorlama kendi yiyorsa onu e koy oynasin minciklasin ama ogunleri ogrensin hep anne sutu aliyorlar ama dis donemi diye artik ek gidaya gectigini sunduklarinida yemesi gerektigini bilsin. Eger simdiden disipline etmezsen hep memeye guveniyorlar 1 yasina kadar sadece anne sutu verenler bile var ama ben farkinda olmasi acisimdan dizenli olarak ek gidanin bebege sunulmasi taraftariyim yesin yemesin...sart olmadigini belirten gorusler de var aslinda. bazilari 8. aydan sonra ogun seklinde olmasi gerektigi gorusunde. bende biraz ondan gevsek davrandim sanirim. buyuk oglumda bende baya corbalar ogunler hazirliyordum. bunda pek oyle yapmadim. buyugu mama da aliyordu. bu sirf anne sutuyle beslendi iyice alsin diye fazla vermedim. ogunlere simdi baslamak istiyorum ama dise denk geldi
Yumurta akini ben biraz biraz birakiyorum artik omlet falan yaptigimda git gide arttircam oglum alerjik bir bebek degil 9 aylik olmamiza az kaldi kimi doktorlar 8 aylikken bile denettirin dokunmazsa yedirin diyormus ama bizim doktor domates yumurta avokado konusunda cok hassas tamam bal sut findik fistik riskli ama ben yasina dogru en azindan sebze olarak hepsine baslamis olmak istiyorum avokadoya 6 ay gidasi diyorlar bizim doktor alerjikler arasina koyunca vermeye korktum agustosta yeni mahsuller cikinca vercemYumurta sarısı ve pekmez veriyorum. Bir de evde bebe biskuvisi yapıp buzluga attim, ondan katiyorum icine.
Bugün ilk defa pancake yaptım kahvaltida, severek yedi karpuz suyuyla.
Bir kac gündür de kuzu kiyma veriyorum çok şükür bi alerji emaresi yok.
Bebeğimin ağzını yoğurtlu görebilmek hayaldi benim için ama cok şükür alerjimiz bitti. Bir haftadır miktari artirarak yoğurt veriyorum, öyle mutluyum ki anlatamam.
Artık bebe bisküvilerine tereyağı da koyabilirim.
Yumurta akı deneyen oldu mu aranizda kizlar?
Aldın mı arabayı? Ben de litetrax 4 aldım çok rahat ve konforlu ama çok ağır maalesefkızlar merhaba joie litetrax3 bebek arabası kullanan varmı aranızda eğer varsa memnunmusunuz almayı düşünüyorumda karar vermeden size sormak istedim
Bebekler buyudu artik canim tra el sistemden ziyade baston baksan daha iyi degil mi? Benim oglan 10.5 kilo travel sistemle artik tasiyamiyordum 9 tane basamagimiz var ama tambir iskenceydi bacaklarim morarmisti arabayi bacagimdan destek alarak tasiyordum sonra canima tak etti gittim chicco lite way 3 aldim cok kullanisli geldi bana ozellikleride guzel bak istersenkızlar merhaba joie litetrax3 bebek arabası kullanan varmı aranızda eğer varsa memnunmusunuz almayı düşünüyorumda karar vermeden size sormak istedim
Ben 5 aylık ek gıdaya başladım çok güzel yiyordu 1 kaşe çorba bile yediği oluyordu. Bir dış çıkarma evresine girdik tak diye kesildi ağzını actiramiyorum 4 gündür yapıp döküyorum sinirlerim laçka oldu anne sütü artık onun için yeterli değil ek gıda almak zorunda et peynir yumurta yemesi şart ama yemiyor. En son bugün yoğurt çorbası yaptım yine yemiycek ama neyse yapım dedim ve yedi istersen bir dene yoğurt çorbasını çok sıcak verme dişlerinden dolayı yemek istemiyorlar biraz da labne verdim arada onu da yedi.
ben fazla ek gida veremiyorum. dis doneminde . daha hic disi cikmadi su ara cikacak galiba yemiyor bisi. oncesinde de ben fazla bisi vermemistim anne sutu daha cok alsin diye. simdi napcami bilemez vaziyetteyim. kahvalti da ne veriyorsinuz en cok onu merak ediyorum
peyniri kendim yapacam diye daha baslayamadim. birnkac kez hazir labneden verdim. annemlere gectim simdi. burda koy sütü var yarin yaocam ins hem lor hem labne. pekmezi marketten mi aliyorsunuz.kahvaltida yumurta sarisi peynir pekmez salatalik zeytin tereyağ
bazen krep yapiyorum
gecen bi buçuk corba kaşığı pekmezi biraz suyla acip krep yaptim onu oynaya oyanaya yedi, üç tane cikmisti o hamurdan
alerjisi oldugu icin kahvalti veremedim once, sadece meyve veriyodum, muzu ikiye boluyodum karşısına da oturuyodum onun elinde muz ben de muz oynaya oynaya eglene eglene yiyodum o da heveslenip mutlu mutlu yiyodu hala da beraber yemeyi cok seviyo daha çok gaza geliyo
hatta bugün hep birlikte kahvalti yaptik onu biraktim iki lokma yedim diye aglamaya basladi
salataligi rendeliyorum cam rende de onu acayip cok seviyo, istersen öyle dene iki kaşık salatalik verirsin bi kaşık peynir verirsin bi kasik salatalik verirsin sonra azcik pekmez
Oglan cocuklarinin geneli cok terliyor benim oglanda ayni emerken kolumdan ter damliyor resmen mama sandalyesinde azcik hareketli olsun tum kafasi sirilsiklam ekstrada yaz ayinda olunca terleme kacinilmaz malesef. Cok sukur oglum daha 2 kere hasta oldu hafif olur gibi oldu mu burnunu acik tutmaya ozen gosteriyorum surekli serum fizyolojik sıkıyorum burundan nefes almak onlar icin cok onemli agizdan nefes alma tek basina kalinca yani burun tikaninca hrmen bogazlari sisiveriyor ardindan omsuruk hirilti geliyor tavsiyem burnunu surekli kontrol et oglununKızlar oğlumda hırıltı var perşembe doktora gittik boğaz kulaklar ve ciğerler temiz şükür ama hırıltı arada gıcık tutması şeklinde öksürük var. Özellikle sabah uyardığında çok öksürüyor nerdeyse nefes alamayacak gibi tıkanıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Doktorumuz ilaç vermedi kendisi öksürerek atacak dedi.önerisi olan var mı??? Bir de sürekli terliyor özellikle de emerken. Ne giydirsem bilemedim.
Yumurta tadimini omletle yapabilirsin illa haslama vermek gerekmiyor.peyniri kendim yapacam diye daha baslayamadim. birnkac kez hazir labneden verdim. annemlere gectim simdi. burda koy sütü var yarin yaocam ins hem lor hem labne. pekmezi marketten mi aliyorsunuz.
bir de ben yumurta sarisini iki kez verdim ama iki seferinde de cok cok az yedi. sevmiyor tadini haslama olarak. tadimini tam yapmadim diye de omlet olarak vermedim henuz. artirarak gideyim diye. direkt omletle baslayan var mi. yoksa klasik yontem azar azar tattirarak mi ilerlediniz