-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #38.861
Geçen göğüs pedi kan içindeydi valla bu gidişle emzirmeyi sonlandıricam çok da erken çıktı dişleri 6 7 aylık dolucak ağzı nasıl emziricem bilmiyorumAyy çok kötü oluyor. İlk kızımda hiç sıkıntı yaşamadım ama bu kızım direk sakız çiğner gibi çiğniyo. Daha diş çıkarmadı bide çıktımı benimde yara olucak kesin.
Geçen göğüs pedi kan içindeydi valla bu gidişle emzirmeyi sonlandıricam çok da erken çıktı dişleri 6 7 aylık dolucak ağzı nasıl emziricem bilmiyorum
Ne kadar ilgili ebeveynsiniz tebrik ederim. oğlunuzun oyun oynama şeklinden bilinçaltının nasıl etkilendiğini anlayabilmişsiniz. Ya farketmeseydiniz ya da umursamasaydınız çocuk daha ne kadar etkilenecekti kimbilir. İşte sırf bu yüzden hep şunu savunurum hamilelikten itibaren anne ve baba ülke genelinde ebeveyn eğitimine tabii tutulmalı.Ben oğlumda çok zorlanmıştım bu konuda, çok doluyumBizde bir de kendi rahatı için çocuğunun eline telefon verip ya da tv açıp oturan bir anne modeli olunca, telefon-tablet hepsini ‘mükemmel’ kullanan bir kuzen modeli olunca bazı büyükler benimle resmen dalga geçer gibiydi. Her seferinde microsoft yöneticilerinin çocuklarını gönderdiği okulları anlattım, çocuklarının dikiş dikmeyi falan öğrendiğini ama telefon gibi teknolojik şeylerle kısıtlı zaman geçirdikleri vs anlattım ama dinletemedim. Silikon vadisindekilerin “bizim amacımız her yaştaki insanların kolaylıkla kullanabileceği bir teknoloji üretmek” dediğini, bu tablet ve telefon kullanmanın zaten çocuk oyuncağı olduğunu, yapabilmelerinin bir zeka göstergesi olmadığını söylesem de geri kafalı anne olmuştum. Oğlum için; yaşıtlarından geri kalacak, okula başlayınca arkadaşlarıyla konuşacak bir çizgi film dahi bilmeyecek, bilgisayar çağında bilgisayar kullanamayan bir çocuk olacak vs vs bir sürü saçmalık dinledim.. Sonuç; maalesef ki teknoloji üstadı kuzen ancak 3,5 yaşında konuştu (konuşmaktan kastım cümle kurmak değil, baya anne-baba dışında kelime söylemek)(ki 4,5 yaşa yaklaştı halen daha net şekilde ifade edemiyor kendini), iletişim problemi var insanlarla etkileşime girmek istemiyor ve dikkat eksikliği problemi yaşıyor... Pedagog desteği alıyorlarmış, o söylemiş evde tv kaldırın falan diye ama olan oldu. Artık oğluma kimse gel sana video açayım gibi şeyler söylemiyor, hatta şimdi bebek de olsa kızım tv açıkken ilgisi televizyona kayarsa ben söylemeden kapatıyorlar. Bir musibet bin nasihattan iyidir oldu bizimki.. Neyin kafasını yaşıyor bazı büyükler anlamıyorum..
Çocuklar maalesefki etrafın etkisiyle merak ediyor telefonu, bilgisayarı, tableti. Benim artık bulabildiğim tek çözüm benim seçtiğim ve yüklediğim eğitici oyunlarla oynamasına müsaade etmekti. Etrafta bu kadar bilinçsiz insan olunca çocuklarının ellerine verdiği telefonda saçma sapan videolar, silahlı ateş etmeli öldürmeli oyunlar, küfürlü içerik olan çizgi filmler oluyor. Kısıtlıyayım derken diğer çocuklarla bu saçmalıkları izlemeye başlamıştı oğlum. Oyun oynarken o videoda gördüklerini yansıtıyordu mesela araba oynarken araba başka oyuncağı eziyormuş o da ağlıyormuş diye çeviriyordu oyunu.. ya da bisikletiyle üzerimizden geçmek istiyordu. Bu iki örnek araştırınca öğrendim ki malum video sitesinde baya fazlaca örneği olan saçma bir akımmış... Ailede herkes bunun bilincinde değilse maalesef tamamen uzak kalabilme diye birşey olamıyormuş.. Keşke olsa da çocuk gibi çocuk olabilseler...
Çok güzel olmuş canım güle güle kullansın minik gurme : )Merhaba kızlar mama sandalyesi ben bime gelmişti geçen haftalarda ondan aldım.son çocuk diye pahalı bişi almayim dedim.icine minder de kendim diktim :)Eki Görüntüle 2141281
Benim kızımın da ayakları çok terliyor çorapları ıslanıyor hatta. Gün içinde defalarca çorap değiştiriyorum. Havalar biraz daha ısınsın zaten çorap giydirmeyeğim için havalandıkça terlemez. Benim hiç aklıma gelmedi doktora sormak normal olduğunu düşünmüştüm.Arkadaşlar kızımın ayağının altı çok terliyor aile hekimine gosterdim normal dedi içim rahat etmedi başına böyle bir şey gelen oldu mu
Kızlar benim kızım saat akşam 7 de en geç 8 de uyuyor ve gece uyanmıyor. Saat 11 de mama veriyorum. Uyku öksürüğünden reflümü acaba diye şüphe ettim. Ama işte reflü olmaması için gece mama vermemek gerekiyormuş.vermesem aç kalacak diye korkuyorum. Aynı durumu yaşayan varmı. Bu gece saat 11 de mama vermedim gece acıkınca ağlar belki. Ağlamayınca ac ac uyuyor diye tedirgin oluyorum
Çok güzel olmuş canım güle güle kullansın minik gurme : )
Ben de ikeanın antilop modelini almayı düşünüyorum. Emsallerinden daha uygun fiyatlı ve kıllananlar memnun.
3 hafta sonra 6 aylık olacağız ve öyle başlayacağız ek gıdaya.
Blw yapan var mı? Ben tel süzgeçten geçirip kendim yedirmeyi düşünüyorum klasik yöntemle yani. Ama kendim yedirirken eline de yiyecekten bir parça vereceğim. Dokusunu öğrensin tutmasını geliştirsin diye. Yani bi yandan kendi kendine yesin bi yandan da ben yedireyim diye düşünüyorum.
Artık uykusunu bölmeye gerek yok,kendi ne zaman uyanırsa o zaman karnı doyurulur diye düşünüyorum.Çünkü gece uykusuda önemli gelişimi açısından...
Evet canım normal aynı belirtiler bizde de var:)Hanımlar herkese hayırlı kandiller. Sizin bebeklerinizin hareketleri nasıl bizde mi böyle bilmiyorum ama sanki çok hareketli gibi ( maşallah) eli ayağı hiç durmuyor normal mi bu? Pusete koyduğumuzda kendini atıyor resmen hoplaya hoplaya. Dün emzirirken bile eli kolu birtaraftan ayakları bir taraftan durmadı bi türlü. doktora gittiğimizde de unuttuk sormayı. Daha tam dönemiyor 5,5 aylık olduk. Bir de ağzında bir şey varmış gibi dilini çiğniyor alt dudağını emiyor ve emerken göğüs ucunu ısırmaya başladı resmen henüz diş yok ama. Ek gıdaya da geçmedik henüz. Normal mi ki tüm burlar
Canım krem bir işe yaramıyor çünkü ilk baştaki göğüs yarası gibi değil bu malesefÇok acıyordur. Krem kullanmıyor musun lansinoh krem çok iyi geliyor. Benimki de daha çıkmadan acıtıyo baya çıkmaya başlayınca muhtemelen aynı şekilde olucak. Aldım ben kremi yavaş yavaş kullanmaya başlıcam.
Göğüs kalkanı sulu bıraktığı için yaraları daha da arttırıyor. Yine göğüs pedi kuru bırakıyor bi nebzede olsa
Yani açlığa alışıldığıni zannetmiyorum.ama emme icgudusu açlığı bastırıyor olabilir. Normalde mama daha tok tutuyor ve bebekler bu aylarda 8 9 saat kesintisiz uyuyabilirler. Benim kızım mama yememesine rağmen 10.30 da yatıp 6.30 da emip uyumaya devam ediyor. Bence korkulcak bi durum yok canım ama yinede istersen bir doktoruna danisBu gece denedim saat 5 gibi telsizden baktım uyanmış ama ağlamıyor sonra yeniden daldı uykuya sadece yaptığı o an parmağını emmek. Onla açlığını bastırıyormu diye düşündüm. Aklımda olan sadece şu 4 ay yuvadaydı ya kızım o esnada belkide acıktı ağladı karşılık verilmeyince teselliyi parmağında buldu. Buna da üzülüyorum.
Benim de oğlum öyle. Altını açınca bile su gibi. Vücudu birşey e zorlanıyormu diye düşündüm ama doktora sormadım hiç. Acaba birşeyin belirtisi olabilir mi?Arkadaşlar kızımın ayağının altı çok terliyor aile hekimine gosterdim normal dedi içim rahat etmedi başına böyle bir şey gelen oldu mu