2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar selam bizimde 6. Ayımız doldu başladım ek gıdaya önce sebze püresiyle başlanır dedi doktorumuz sonra meyve püresi sonra yoğurt gece bişey vermiyorum muhallebi tarzı bişey kilosu iyi boş kilo yapmasın diye hiç vermedim şimdi kahvaltıya geçmek istiyorum evde kendim cici bebe bisküvisi yaptım yoğurduna koyuyorum kahvaltı için önerilerinizi bekliyorum siz nasıl hazırlıyosunuz?

Ben de öyle düşündüm muhtemelen gece ağlayınca yanıt bulamadı orada ve öğrenilmiş çaresizlik oluştu bol bol sarılın kucaklayın yavrucağı kıyamam hiç.
Bebeğim olalı çok hassaslaştım bebeklerle ilgili kötü haberler okuyunca izleyince gözlerim doluyor direkt. Bir de çocuğuna ağlayarak uyku eğitimi verenler var. Onların karşısına çıkıp zararlarını anlatabilsem keşke diyorum.
Keşke beşiği odanıza alsanız öyle bi imkanınız var mı bilmiyorum tabii sizin kararınız bu ama aranızdaki ilişki çok daha kuvvetlenir bebek daha çok güven duygusu geliştirir bu hayata karşı.

Biz de 1 hafta oldu ek gidaya başlayalı. Önce armut, elma, patates verdim simdiye kadar. Cok az da muz tattirdim. Cam rende kullaniyorum ben, cok guzel bir kivami oluyor gercekten, yani tam blenderdan tel suzgecten gecmis gibi puruzsuz degil ama normal rende gibi taneli de degil. Cam rendeyi cok sevdim gercekten. Elmayi armutu can rendede rendeliyorum cig olarak. Biraz kaynar su dokuyorum ustune, hem sulansin hem yumuşasın diye. Tupperware kaşıklar var onlar da yumuşacık onunla yediriyorum. Ilk lokmalarda biraz öğürüyor ama sonra alışıyor.
Bizim de dun cıktı dişi, 5 buçuk ayı dolmadı daha.
Ve alerji sebebiyle hala cok cok yogun gaz sancilari devam ediyor malesef. Gece ikinarak, kivranarak uyaniyor gaz çıkarmaya çalışıyor. Cikarirsa rahatlıyor, cikaramazsa saatlerce ağlıyor

Zaten ideal olanı da bebek gece uyandığında kendi kendine yeniden dalabilmesi. Bebeğin bunu öğrenmiş, belki güzel bi yöntemle öğrenmemiş ama bence bozma böyle devam etsin. Gündüz uyanıkken bol bol sarılırsın zaten. 4 ay kaybınız var ama telafi edilmeyecek bir şey değil ki o bebek çok şanslı bence.

Kızlar sanırım ek gidaya en hızlı geçişi benim doktor yaptirdi. Sabah elma havuç armut suyu. Ben ezen katı meyve sikacaginda suyu sıkıp veriyorum 15 gün sonra cam rendeye gecicem öğleden sonra da patates havuç kabak içine irmik ve et koyup çorba yapıp veriyorum.15 gün sonra tahıl da koyucam içine ve 150 ml icicek hale gelince dedi. Bu arada 5 aylık kızım.

Çocuk gastroenteroloji bölümüne giden varmı aranızda. Nereye gittiniz her hastanede yok sanırım bu bölüm. Bebeğimin gazı tam geçmedi. Benimde şişkinlik ve gaz şikayetim var. Benden de geçiyor...çocuk kıvranıp duruyor... doktorumuz bu bölüme yönlendirdi...

Bakirkoy sadi konuk ve medipol megada var. Megadakinin muayenesi oldukca pahali. Bakirkoydekine gitmek icin de sevk gerekiyor. Biz cocuk alerji doktoruyla ilerliyorduk ama bagirsakta tikandigimizi hissediyorum, gastroentroloji doktoru baksa icim daha rahat edecek. Ama biraz zor ulasilabilir bi bolum

Evet devlet hastanelerinden direkt randevu alınmıyormuş. Medipol megayı aradım doktorun muayene ücreti 370 TL dediler. Tahlillerde eklenirse bayağı pahalı olacak. Ne yapıcam bilmiyorum

Haftaya 6 aylık olacak tadımlara basladık geçen hafta. Sebzeleri catalla eziyorum ama kaşıkla ben cerince agzını acmıyor. Önüne parmak büyüklüğünde koyuyorum anca ozman kendi agzına götürüyor. Bende minik minik avucuna veriyorum bakalım böyle alışıcak galiba. Bugün işe başladım çok zormuş hiç aklımdan çıkmıyor umarım bian önce alışırız çok zorlanıcam sanırım

Sadi konuk hastanesine götürüyorum ben oğlumu oradaki cocuk cerrahı sevk ettı. Yeşil bölge açtım dedi sanırım randevu alabilmek için daha sonra 182 den randevu aldım.

Özelde mi gidiyorsunuz doktora? Yoksa devlette götürdüğüm çocuk doktoru,çocuk cerrahiye randevu alabilmem için kayıt açtı ve mhrs den randevu alabilmiştim.

Medipol mega da alerjiye götürdüm ve 1000 tl harcadık,muayene ücreti,deri teati ve kan testine...

Kızlar ben ki blw yaparım vs diyodum bugün patates haşlayıp zeytinyağı koydum içine. Çatalla ezdım oğlum ilk nefes alamadı resmen sonra da kustu
Çok korktum ya. Sıvılarla başlayacam ilkin

Özele gidiyoruz canım. Medipol'e gidersek bizimde o kadar tutar sanırım...

Kızlar kanguru kullanan var mı hangi markaları tercih ettiniz bebek arabasıyla yalnız çıkmak çok sorun oluyor kanguruyla daha rahat ederim diye düşünüyorum ama karar veremdim kullanan var mı

Canım benim kızım da elini emdi 4 ay boyunca,simdi 5.5 aylık ve artik emmiyor ayni odadayız beşikte uyuyor, gece şapur şupur sesiyle uyanıyordum ben alıp emziriyordum, bi gün almayım belki uyur kendi kendine dedim ama 10-15 dk sonra ağlamaya başladı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…