-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #38.841
Simdikiler doğuştan teknolojik oglumda tlfnu seviyor görünce hemen elini uzatiyo almak istiyo. Aslinda böyle konularda hemfikir olmak gerek yasak deyipde baba izletirse nolcak yasak masak dinlemicek.
Biraksalar da herkes kendi çocuğunu istediği gibi yetistirse dagildimi toplamak cok zor oluyo bu sozum anne baba disindakilere esler yine birbirini bir sekilde uyariyor. 3. Kisilere bisey desen olmaz demesen hic olmaz
Nefes alırken sıkıntı yok da . Böyle öksürme si hiriltili gibi oluo. Büyükler gbi katıla katıla öksürük var. Bugün doktira götrcemBebeği öksüren anneler Allah ş,ifa versin, inşallah biran önce iyileşirler, öksürük boğazdan mi göğüsten mi geliyor, yani nefes alırken göğsü hırıltılı mı, eğer öyleyse vakit kaybetmeden dr.a gitmenizi öneririm...
CNım göğüsler sağıma alışık olmadığı içim o kadar süt çıkıyordur en az 15gün sağımdan sonra göğüsler Makinaya alışırlar. Üzülme yanı :)Bir sağımda nekadar süt gelıyor sizlerde?
yanı çıkan kadar olsa bende benim kızın doyması imkansız zaten sütte var dokununca anlıyorum ama makinayla gelmıyor
Evet öyleymıs. Teşekkür ederimCNım göğüsler sağıma alışık olmadığı içim o kadar süt çıkıyordur en az 15gün sağımdan sonra göğüsler Makinaya alışırlar. Üzülme yanı :)
TV konusunda doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama Doğumdan beri anneler sese alışsın diye sürekli açtılar. Gürültüye alışsın sürekli sessiz ortam bulamazsın diye. ama hiç izletmedim hep arkası dönük oldu tv.ye şimdiye kadar 2-3 kez ilgisini çekip baktı ama hemen döndü kendisi öyle uzun uzun bakmadı. Malüm artık sesleri keşfediyorlar sesin nerden geldiğini öğrenince bırakıyor bakmayı. Bu ay uykusundan ağlayarak uyanmaya başladı acaba tv. Yüzünden mi diye endişe de ediyorum açıkcasıBen oğlumda çok zorlanmıştım bu konuda, çok doluyumBizde bir de kendi rahatı için çocuğunun eline telefon verip ya da tv açıp oturan bir anne modeli olunca, telefon-tablet hepsini ‘mükemmel’ kullanan bir kuzen modeli olunca bazı büyükler benimle resmen dalga geçer gibiydi. Her seferinde microsoft yöneticilerinin çocuklarını gönderdiği okulları anlattım, çocuklarının dikiş dikmeyi falan öğrendiğini ama telefon gibi teknolojik şeylerle kısıtlı zaman geçirdikleri vs anlattım ama dinletemedim. Silikon vadisindekilerin “bizim amacımız her yaştaki insanların kolaylıkla kullanabileceği bir teknoloji üretmek” dediğini, bu tablet ve telefon kullanmanın zaten çocuk oyuncağı olduğunu, yapabilmelerinin bir zeka göstergesi olmadığını söylesem de geri kafalı anne olmuştum. Oğlum için; yaşıtlarından geri kalacak, okula başlayınca arkadaşlarıyla konuşacak bir çizgi film dahi bilmeyecek, bilgisayar çağında bilgisayar kullanamayan bir çocuk olacak vs vs bir sürü saçmalık dinledim.. Sonuç; maalesef ki teknoloji üstadı kuzen ancak 3,5 yaşında konuştu (konuşmaktan kastım cümle kurmak değil, baya anne-baba dışında kelime söylemek)(ki 4,5 yaşa yaklaştı halen daha net şekilde ifade edemiyor kendini), iletişim problemi var insanlarla etkileşime girmek istemiyor ve dikkat eksikliği problemi yaşıyor... Pedagog desteği alıyorlarmış, o söylemiş evde tv kaldırın falan diye ama olan oldu. Artık oğluma kimse gel sana video açayım gibi şeyler söylemiyor, hatta şimdi bebek de olsa kızım tv açıkken ilgisi televizyona kayarsa ben söylemeden kapatıyorlar. Bir musibet bin nasihattan iyidir oldu bizimki.. Neyin kafasını yaşıyor bazı büyükler anlamıyorum..
Çocuklar maalesefki etrafın etkisiyle merak ediyor telefonu, bilgisayarı, tableti. Benim artık bulabildiğim tek çözüm benim seçtiğim ve yüklediğim eğitici oyunlarla oynamasına müsaade etmekti. Etrafta bu kadar bilinçsiz insan olunca çocuklarının ellerine verdiği telefonda saçma sapan videolar, silahlı ateş etmeli öldürmeli oyunlar, küfürlü içerik olan çizgi filmler oluyor. Kısıtlıyayım derken diğer çocuklarla bu saçmalıkları izlemeye başlamıştı oğlum. Oyun oynarken o videoda gördüklerini yansıtıyordu mesela araba oynarken araba başka oyuncağı eziyormuş o da ağlıyormuş diye çeviriyordu oyunu.. ya da bisikletiyle üzerimizden geçmek istiyordu. Bu iki örnek araştırınca öğrendim ki malum video sitesinde baya fazlaca örneği olan saçma bir akımmış... Ailede herkes bunun bilincinde değilse maalesef tamamen uzak kalabilme diye birşey olamıyormuş.. Keşke olsa da çocuk gibi çocuk olabilseler...
Kızlar bebeğim 5. Ayını dolduracak . Hasta değil ama öksürük çok şiddetli . Gecer sandım bi hafta olacak. Bide arka arkaya öksürüyor. Sanki balgamli gibi de ses çıkarıyor . Neden oldu acaba. AğZi çok akio göğsünu mu usuttum ki
Bebeği öksüren anneler Allah ş,ifa versin, inşallah biran önce iyileşirler, öksürük boğazdan mi göğüsten mi geliyor, yani nefes alırken göğsü hırıltılı mı, eğer öyleyse vakit kaybetmeden dr.a gitmenizi öneririm...
Kizlar bisey soracagim adetiniz duzene girdimi sizin. Ben gecen ay 24 gunde oldum. Bu ay hala olmadim 28 gun oldu aklima diger ihtimali getirmek istemiyorumtest yapmayada korkuyorum insaallah duzene girmeye calisiyodur dogru durust beraber bile olmadik bebegimizden dolayi. Biraz daha bekliycem gelmezse test yapicam esimde bukadar kolay olamaz heralde digerine nekadar ugrastik da oyle oldu diyor. Dua edin de adet olayim
Hanımlar herkese hayırlı kandiller. Sizin bebeklerinizin hareketleri nasıl bizde mi böyle bilmiyorum ama sanki çok hareketli gibi ( maşallah) eli ayağı hiç durmuyor normal mi bu? Pusete koyduğumuzda kendini atıyor resmen hoplaya hoplaya. Dün emzirirken bile eli kolu birtaraftan ayakları bir taraftan durmadı bi türlü. doktora gittiğimizde de unuttuk sormayı. Daha tam dönemiyor 5,5 aylık olduk. Bir de ağzında bir şey varmış gibi dilini çiğniyor alt dudağını emiyor ve emerken göğüs ucunu ısırmaya başladı resmen henüz diş yok ama. Ek gıdaya da geçmedik henüz. Normal mi ki tüm burlar
Saolun kızlar cevaplarınız için, içim biraz daha rahatladı..
Bu arada benim hastalığım ilerledi.. burnum çok akıyor başım gözüm kemiklerim agriyor. Sicak seyler icip terlemeye calistim cok az terledim. Ilacsiz olmayacak gibi. Biz emzirirken bisey kullabiliyor muyuz?
Ben daha olmadım. Diğer ihtimali aklıma bile getirmek istemiorum.Kizlar bisey soracagim adetiniz duzene girdimi sizin. Ben gecen ay 24 gunde oldum. Bu ay hala olmadim 28 gun oldu aklima diger ihtimali getirmek istemiyorumtest yapmayada korkuyorum insaallah duzene girmeye calisiyodur dogru durust beraber bile olmadik bebegimizden dolayi. Biraz daha bekliycem gelmezse test yapicam esimde bukadar kolay olamaz heralde digerine nekadar ugrastik da oyle oldu diyor. Dua edin de adet olayim
Kizlar bisey soracagim adetiniz duzene girdimi sizin. Ben gecen ay 24 gunde oldum. Bu ay hala olmadim 28 gun oldu aklima diger ihtimali getirmek istemiyorumtest yapmayada korkuyorum insaallah duzene girmeye calisiyodur dogru durust beraber bile olmadik bebegimizden dolayi. Biraz daha bekliycem gelmezse test yapicam esimde bukadar kolay olamaz heralde digerine nekadar ugrastik da oyle oldu diyor. Dua edin de adet olayim
Teşekkür ederim canım tavsiyelerin için. Sana da geçmiş olsun..hastaliklar bizden uzak dursun ins.Çok geçmiş olsun. Bende taze atlattım hastalık sabah akşam bitki çayı içtim bide minoset çok iyi geldi bi de bol bol su iç. İnşallah atlatırsın biran önce.
2 dışı var goguslerim yara icinde hergün 2 3 kere kaniyorO hareketlilik bizde de var. Hatta dün izlerken tansiyonum düştü. Helikopter gibi kollar bacaklar. Benim kızımda 5.5 aylık oldu. Ek gıdalara başladık biz çünkü kilo alımı çok yavaşladı. Tam dönememede her bebekte farklıdır. Doktora sorarsın yine. O emerken ısırma ve dil çiğneme bizdede var dişler geliyor sanırım. Bu arada sanada hayırlı kandiller.
Hiç sanmam.izlemediyse herkesin evinde tv acikTV konusunda doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama Doğumdan beri anneler sese alışsın diye sürekli açtılar. Gürültüye alışsın sürekli sessiz ortam bulamazsın diye. ama hiç izletmedim hep arkası dönük oldu tv.ye şimdiye kadar 2-3 kez ilgisini çekip baktı ama hemen döndü kendisi öyle uzun uzun bakmadı. Malüm artık sesleri keşfediyorlar sesin nerden geldiğini öğrenince bırakıyor bakmayı. Bu ay uykusundan ağlayarak uyanmaya başladı acaba tv. Yüzünden mi diye endişe de ediyorum açıkcası
2 dışı var goguslerim yara icinde hergün 2 3 kere kaniyor(