2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar ben ki blw yaparım vs diyodum bugün patates haşlayıp zeytinyağı koydum içine. Çatalla ezdım oğlum ilk nefes alamadı resmen sonra da kustu
Çok korktum ya. Sıvılarla başlayacam ilkin
Bende Blw yapacaktım blw yapmayı çok istiyordum geçen gün eline verdim ve bogazina durdu o an çok korktum iyi ki ilk yardım videolarını izlemiştim eşimden dolayı da bilgim
Vardı ve anladım ki blw bana göre değil en azından bir süre.. patates bende verdim çatalla ezip küçük küçük verirsen yer az çok az kaşığın ucunda sen ver o Zaman alır insallah

Kanguruyla ilgili merak ettiğim şey bacaklarının geçtiği yer sizlerde de dat mı?

Bize amerikadan hediye gelen kanguruyu kullandık birkaç kere ama bacak kısmı çok sıkıyor.Yani 2 kişi yerleştirebiliyor ancak,öyle hooopp diye alayım koyayım olmuyor.Ve erkek bebeğe zararı olur mu diye düşünmeden de edemiyorum...

Bu arada herkes ek gıdaya geçiş teşebbüsünde bulundu mu şimdi? Doktora gitmeden,onun bilgi vermesini beklemeden geçmek istemedim.Doktora da tam 6 ay dolunca,haftaya mı gitsem,şimdilerde mi gitsem bilemedim...

Ben beş aylık olunca tadım olarak başladım her gün ayni sebze yada meyveden iki cay kaşığı vererek alerjisi var mi diye onu denedik ve yarın altı aylık asimiz var sanırım önümüzdeki bu ay artık tadımlık değil doyumluk şekilde ek gıdaya başlarız :))

Bizde ek gıdaya 5.5 ayında başladık elma armut patates havuç bunlarla başladık henüz başka bişey vermedim 2 günlük süreçle ilerledik hepsinden sonra da bi öğünde elma armut karıştırıyorum bi öğünde patates havuç günde iki kez o şekilde veriyorum doktorun önerisi bu şekilde olunca hiç kafama göre ilerlemedim ama 5.5 ayında olup mercimek çorbası bile veren birini duydum acaba biz mi çok inçe eleyip sık dokuyoruz ben herşeyden tereddüt eder oldum

Bu sebze meyveleri nasıl veriyorsunuz? Yani örneğin havucu,haşlayıp mı verdiniz direkt,yoksa suyuyla mı başladınız? Patates ve kabak haşlanıp ezilir tabii de,bende meyveyi sebzeden sonra vermeyi düşünüyorum.Onlarında suyu olacak ama değil mi?

Ay inşallah ya.çok züldüm inanki.sulandırıp mı versem acaba ya da sütümü mü eklesem bilemedim ki.bnimki normalde de çok iştahlı bi bebek değil zaten

Peki ne şekilde verdin sulandırıp mı?

Son düzenleme:
Merhaba guzel annelee bende aralik annesiyim ama bizim grubumuz dagildi maalesef. 5.ay kontrolunde bebekleriniz kac gram aldilar acaba. Sanki oglum bu ay kilo almadi gibi merak ediyorum

Merhaba guzel annelee bende aralik annesiyim ama bizim grubumuz dagildi maalesef. 5.ay kontrolunde bebekleriniz kac gram aldilar acaba. Sanki oglum bu ay kilo almadi gibi merak ediyorum
Merhabalar ben de Aralık annesiyim ama bu grubu takip ediyorum. Benim bebeğim 3 gün sonra 5 aylık olacak 500 gram aldı gibi

Sizin bebeğiniz kendi kendine blw yapmış ek gıdaya da geçtiğine göre sünnet yarası iyileşti heralde :)

Kızlar ben ki blw yaparım vs diyodum bugün patates haşlayıp zeytinyağı koydum içine. Çatalla ezdım oğlum ilk nefes alamadı resmen sonra da kustu
Çok korktum ya. Sıvılarla başlayacam ilkin
Canım sadece blw değil klasik beslenme için de çünkü onda da her zaman ihtimal var internetten bebek ilk yardım videosu izlenmeli. Her şey olabilir Allah korusun.
Bebeğin öğürür gibi davrandıysa çok korkma. Bebeklerin öğürme refleksi dilinin ortasındadır o yüzden çok öğürür gibi yaparlar alışana kadar. Tıkandığından değil alışkın olmadığı için o refleksi gösterir. Ama patates nişastalı olduğu için boğaza yapışma riski de var tabii o da olabilir.
Yoğurtla da başlayabilirsin kolay yutulur. Sonra ben yoğurtla patatesi karıştırıp vermeyi düşünüyorum boğaza yapışma riski yüzünden.

Çok sağol cnm bende onu düşünüyorum gruptan birileri aldı hatırlıyorum ama kullanımı söylenen kadar iyi ve rahat mı onu merak ettim sizde memnunsanız bende ondan alıyım o zaman
Ben de solomombaby aldım kullanımı kolay memnunum. Tek sıkıntım bebeğim uzun boylu olmasına rağmen kafasının kangurunun dışına tam çıkamaması. O da sürekli etrafa bakmak istiyor yandan da olsa. Ben yenidoğan aparatlı almıştım onun küçük yastığını altına koyuyorum bu yüzden.
Eğer yenidoğan iken almasaydım tercihim mababy olurdu. Daha pahalı ama daha kullanışlı. Instagram sayfalarını görebilirsin. Youtube da ise akasya ana bu kanguruyu deneyip beğendiğini belirtmişti kanalında izleyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…