2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Alerji kan testi sonucumuz çıktı.Çok hafif yumurta beyazı yüksek,orta değerde.O da bizim diyet önereceğimiz kadar değil,zaten bebeklere de 1 yaşına kadar verilmiyor dedi doktor...
Bağışıklığımız düşüktü,onu da 3 ay sonra tekrarlayın testi dedi...
Dün yoğun mukuslu kaka vardı,tek başına mukus bizim için yeterli değil,kan görülmüyorsa olabilir dedi.Zaten ek gıdaya geçince mukusta yavaş yavaş kaybolacaktır dedi...
Kan testi sonuçları ne kadar da çıkıyor bir de deri testi nasıl yapılıyor hemen sonuç veriyor mu ayrı ayrı şeyler için mi yapılıyor iki test

Kan testi sonuçları ne kadar da çıkıyor bir de deri testi nasıl yapılıyor hemen sonuç veriyor mu ayrı ayrı şeyler için mi yapılıyor iki test

Deri testinde sırtına alerjenleri damla olarak damlatıyor.Ayrıca yumurta ve süt istediler,sarısı beyazı ve sütüde ayrıca damlattı.15 dk bekliyor,kızarıklık oluşursa o besine alerjisi var demek oluyor.Bizde çıkmadı...
Sonrada kan testi aynı besinlere.1 hafta dediler ama ertesi gün çıkmış bizimki,medipolde yaptırdık...

Deri testinde sırtına alerjenleri damla olarak damlatıyor.Ayrıca yumurta ve süt istediler,sarısı beyazı ve sütüde ayrıca damlattı.15 dk bekliyor,kızarıklık oluşursa o besine alerjisi var demek oluyor.Bizde çıkmadı...
Sonrada kan testi aynı besinlere.1 hafta dediler ama ertesi gün çıkmış bizimki,medipolde yaptırdık...
Çok teşekkür ederim bizde de çıkmaz inşallah

slm kizlar oglum bugun sunnet oldu cok sukur iyi gecti ama cok agladi ve cok panikledi korktu cok uzuldum cok pisman oldum 3 aylik olmadan yaptirsaydik diye neyseki atlattik baya bir huzursuz haftayada mevlidimiz var camiide yapacacagiz yemekli olacak bunun icin mevlid sekeri yaptirdim cocuklara dagitilmasi icin kucuk posetlere karisik sekerlerden yaptirdik mevlid cikolatasi cevizli baklava verecegiz acaba baska ne olmasi gerekiyor aranizda sunnet mevlidi yaptiran oldumu
Hayirlisi olsun canim carsamba gunu bizimde mevludumuz var biz tavuklu pilav yapacagiz kayinvalidemde asure yapmak istedi oyle ozendi diye bisi demedim bende. Ben mavi beyaz puantiyeli kagit torbalarin icine hazirladigim kokulu tastan hediyelikleri kutulu kokulu tehbihleri ve kullah icine koydugum mevlit sekerlerini koydum

Ben de kahveyi bırakalı gündüz 1.5 ya da 2 saatte bir 40 dk ya da biraz üzeri uyuyor. Ama şu sorun ben yanından kalktıktan 10 dk sonra uyanıyor. İlk zamanlar ben de dinlenip uyuyordum yanında iyi oluyordu ama şimdi bütün işler kalıyor . bir türlü alıştıramadım.
Gece uykusu da gecede 3 ya da 2 kez uyanıyordu sadece en azından biraz düzene girdi diyordum şimdi o da bozuldu. Atak haftası da değil. :KK43:
Beni en çok yoran bebek bakımında uykusuzluk oldu. Bi uyuyabilsem gerisi vız gelir sanırım artık :KK53: ileride neden kardeşim yok derse senin yüzünden diyeceğim çünkü eşim de ben de 2.çocuğu göze alamıyoruz artık. Suratım patates gibi. Gözaltlarımda kalıcı morluklar çizgiler oluştu. Allah başka dert vermesin ama anne olunca anlarsın hakkı ödenmez anaların dedikleri buymuş

Ya kızlar salı günü alerji randevumuz var. Ben de bi on gündür süt diyetini bıraktım bebeğim iki gündür neredeyse beyaza yakın inanılmaz kötü kokulu koyu kıvamda kaka yapıyor neden olabilir acaba. Önceden hiç böyle yapmamıştı çok endişelendim
sut diyetini biraktiktan sonra degistiyse sute alerjisi vardir cok acik. zaten kakanin beyaz olmasi sindirimsizlik demek. ayrica doktorun sut tuketin bebek besinsiz kalmasin demesi biraz sacma olmus. siz sut tuketseniz de tuketmeseniz de bebek yeterli kalsiyumu alir. ki sut diyeti yaparken kalsiyum vitamini kullanmalisiniz zaten. ayrica ek gidaya gecince duzelir dusuncesi de yanlis, bazi bebeklerde sut alerjisi 2-3 yasina kadar grcmiyor.

sut diyetini biraktiktan sonra degistiyse sute alerjisi vardir cok acik. zaten kakanin beyaz olmasi sindirimsizlik demek. ayrica doktorun sut tuketin bebek besinsiz kalmasin demesi biraz sacma olmus. siz sut tuketseniz de tuketmeseniz de bebek yeterli kalsiyumu alir. ki sut diyeti yaparken kalsiyum vitamini kullanmalisiniz zaten. ayrica ek gidaya gecince duzelir dusuncesi de yanlis, bazi bebeklerde sut alerjisi 2-3 yasina kadar grcmiyor.
Vallahi doktor böyle söyledi salı günü bi an önce gelsin inşallah ben de bileyim ne yapacağımı. Böyle bilmeden çok zor

Kizlar merhaba, ben aslinda Aralik annesiyim, ama grup artik aktif degil, ben de size yazayim dedim. Hem siz daha tecrubelisinizdir.

Bebegim 3,5 aylik. 3 ayi doldugundan beri gece 8 saat beslenmeden uyuyor. Normal mi? Doktor gece 5-6 saat beslenmeden durabilir, uyandirmayin demisti. Onceleri 2 aylikken filan oyleydi 5-6 saat uyuyordu, o ne zaman uyanir aglarsa o zaman emziriyordum. Sonra saatler uzamaya basladi ve simdi artik 8 saat deliksiz uyuyor. Uyandiginda da aglayip feryadi koparmiyor, azicik kipirdanmalar derin derin nefes alip verisler filan yapiyor. Kalkipemziriyorum bakiyorum en son emdigininuzerinden 8 saati gececek neredeyse. Cok mu yanlis yapiyorum? Alarm kurup 5 saatte bir filan uyandirip emzirmeli miyim?

Bu soruyu bir aydır ben de soruyorum. Benim kızım mama yiyor ondan dolayı diye düşündüm ama bazı mama yiyen bebekler avazı çıktığı kadar bağırıyor. Benim de 8 saat uyuyor sabah uyanınca da kendi kendine mırıldanıyor. Parmağını şapur şupur emiyor ben de anlıyorumki aç ama bir aydır sabah hiç ağlamadı.

Aramıza hoşgeldin. Allah kızına sağlıklı bir yaşam nasip etsin. Gerçekten çok yuce gönüllülük bence evlat edinme ilk çocuk mu ?

Evet ilk çocuğumuz. Ama nasıl anlatayım hergün ağlar oldum. Tek dediğimiz şey iyiki oldu. Bu kadar derin olduğunu bilmiyordum anneliğin. Tahmin ettiğimden. Daha da kuvvetliymiş

Bu soruyu bir aydır ben de soruyorum. Benim kızım mama yiyor ondan dolayı diye düşündüm ama bazı mama yiyen bebekler avazı çıktığı kadar bağırıyor. Benim de 8 saat uyuyor sabah uyanınca da kendi kendine mırıldanıyor. Parmağını şapur şupur emiyor ben de anlıyorumki aç ama bir aydır sabah hiç ağlamadı.
Seninki yine 1 aydır benimki doğduğu günden beri aglamadi acikınca :)hala ağlamıyor ya..sabah kendi kendine uyanıyor konuşuyor kendi kendine havalara bakarak açlık belirtisi bile göstermiyor doğduğu günden beri tahmin edip doyuruyorum o yüzden sürekli sağlık ocağında bebek tartiyoruz 5 aylık olcak nereye hala her hafta tartiyorum

Ben hep gelişimini kontrol etmeye çalışıyprum mesela 5 aylık bebekte ne gibi hareketler olur gibi.sonuçta yuvada çok bir aktivitesi olacağını sanmıyprum. Eve geldiğinden bu yana yüzü yanakları doldu gözlerindeki gülümseme değişti sevildiğini o da biliyor. Hareket olarak neleri yapması gerekiyor.

X