2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar bebeklerinizi kaç saatte bir kaç dk süre ile emziriyorsunuz. Oğlum 5.ayını bitirecek zor zahmet 5 dk emiyor 3 saatte bir niye böyle yapıyor anlamıyorum
Benimki surekli memede. Ilk zamanlar 2 saatten sık emzirmiyordum gaz ve refluden dolayi. Ama su an kesinlikle 2 saat durmuyor surekli memede olmak istiyor. Nadiren kusuyor. Yani demek ki aç olduğu icin emiyor. 5 6 dk, taş catlasın 10 dk emiyor. Ve geneldr 2 saatte tekrar emiyor. Valla memeden kesme zamani gelecek neredeyse. Ben hala doydu mu doymadi mi anlamiyorum

Bizimkide hep memede durmak istiyor.Emiyor,biraz midesine bişey gidince etraftaki seslere duyarlılaşıyor ki bu da ancak akşam,kardeşim,eşim seslenirse dönüp bakıp tekrar memeye dönüyor ama emdiğinden değil,oyun oynuyor gibi.Tamam diyorum,demekki doymuş,yoksa ilk memeye saldırınca ses falan umrunda olmuyor.Kaldırıyoruz,iki gülüyo konuşuyor,tekrar huysuzlaşıp meme arıyor.
Emerken uyuyup ağzından çekincede uyanıp ağlıyor bazen.Valla bende anlayamıyorum,ne zaman doyup doymadığını,hep mi aç...
Gerçi şimdide bişey diyemiyorum,çok huzursuz,kaşıntısı oluyor,uykuya dalamıyor,mecbur memede uyutuyorum geceleri...

Sağol canım. Biz daha ek gıdaya başlamadık. Tam 5aylık. 1ay sonra inşallah. Ben blwyi denemek istiyorum ama kayınvalidem bakıyo çocuğa ben okuldayken zor gibi
Ek gidaya baslamaninda zorluklari varmış en rahat zamaniymis emme zamani diyorum yapmasa bile sadece süt ictigi icin normal diyodu doktor alismistim o duruma simdi yediklerinden alerji mi oluyo yoksa baska problemi mi var anlamis degilim.

Bende blwyi denicem ama onun icin tamamen desteksiz oturması gerekiyo yaziyodu internette biz dogdugu aya göre basladik ek gidaya doktoru alismasi acisindan basla dedi daha yeni yeni kasigi gördüğünde agzini acmaya basladi tamamen anlamaya basladiginda bende blwye baslamayi düşünüyorum.

Calisinca zor tabi bakaninda senin düzenini devam ettirmesi gerek aslinda diger türlü düzene oturması zor olabilir seninle beraber bütün çalışan annelere Allah yardimci olsun insAllah

Kizlar bebekler dis cikardigi zamanlarda da memede durmak isternis acaba ondan da kaynakli olabilirmi benimkide bi ara oyleydi sonra baktim alttan disimiz geldi

Ek gidaya baslamaninda zorluklari varmış en rahat zamaniymis emme zamani diyorum yapmasa bile sadece süt ictigi icin normal diyodu doktor alismistim o duruma simdi yediklerinden alerji mi oluyo yoksa baska problemi mi var anlamis degilim.

Bende blwyi denicem ama onun icin tamamen desteksiz oturması gerekiyo yaziyodu internette biz dogdugu aya göre basladik ek gidaya doktoru alismasi acisindan basla dedi daha yeni yeni kasigi gördüğünde agzini acmaya basladi tamamen anlamaya basladiginda bende blwye baslamayi düşünüyorum.

Calisinca zor tabi bakaninda senin düzenini devam ettirmesi gerek aslinda diger türlü düzene oturması zor olabilir seninle beraber bütün çalışan annelere Allah yardimci olsun insAllah
Amin canım sağol inşallah bu süreçleri de hayırlısıyla atlatırız.gerçi bişey bitiyo yeni bişey başlıyo:)

Bebeğim dün sünnet oldu. Sünneti rahat geçti çok şükür. Eve gelince 1 saat kadar ağladı. Bandajı açılmış belki o yüzden ağladı. gerçi doktor 1 saat sonra ağrısı olur ağlayabilir demişti.
Gece sıkıntısız geçti, bugünde iyiydi.
Sabah akşam fitil kullanıyoruz. Doktor yıka, kremle, bezle dedi.
Pipisi hafif mor, şişti ve bir tarafı kan topladı. Resmini çekip doktora gönderdik normal mi bu görüntü diye, olabilir normal dedi.
Sünnet yaptıran arkadaşlar; sizinde böylemi oldu pipisi ?

Dün çocuk immünoloji bölümüne randevu almıştım,ona gittik.Alerji bölümüyle beraberdir sanıyordum ama değilmiş.Bilmeden aldığım bu bölüm neyse ki ilgilendi.Acile götürdüğümüzde doktorun yazdığı kağıtla da alerji bölümüne 9 mayısa gün aldık.İmmünolojide yönlendirdi ama kadının biri ekime gün verdiler deyip duruyordu.İyiki acilden aldığım kağıtla gitmişim önce...

Her neyse,baya bir sordular soruşturdular,baktılar vee 3 tüp kan istenmiş.Başımdan aşağı kaynar sular döküldü sanki,toplasan 3 tüp var mı bakalım :KK43:

Biri alerji için total ige,birini bilmiyorum iga,igg,igm ve biride tam kan sayımı.Evet onuda yaptırmak istiyordum kanı var mı yok mu,demir ilacına başlanmalı mı diye ama 3 tüp yaa.Ki bide alerjiye gidince isterler :KK43:

Allahtan babamla kardeşim vardı,biri bacaklarını biri kolunu tuttu,sıkıya gelemiyor zaten bizimki,o ağladı ben ağladım :KK43: Bi de sırada küçük bi kız vardı,oda korktu bizimkinin ağlamasına,diyorum kıza diyim o daha küçük,bilmiyor bişey ondan ağlıyor,sen korkma,ama bende ağlıyorum.Canımdan can gitti sanki,iğneyi çıkarır çıkarmaz kaptığım gibi dışarı attım kendimizi...

Yine kabarmaya başladı eski yerler,bu kez sırtındada var.Damlaya devam ediyoruz,nemlendiriciye devam,coresatin kullanabilirsin ama kortizonluya gerek yok dedi.Soyulma gibi durum olursa o zaman 2 gün kullanabilirsin dedi,enfeksiyona açık olur o zaman dedi...

Birde muayeneye girdik,oda hep doktor dolu,asistandır çoğu da.Bi tane orta yaşlı kadın baktı baktı bizimkine,gözlerine taktı.Yanındakine gösteriyor,bak gözler mongol tipi gibi diyor.İyice baktı,sonra ellerin açtı avuç içine baktı mongol izi varmı diye,solda yok,sağda hafif var gibi ama bendede var o kadar diye gösteriyor yanındakine.Tabii ben bunları herşey oluo bittikten sonra eve dönerken idrak ettim.Neyse bi de konuştu falan,gülüyor musun sen dedi ve bizimki gülücük attı da,o zaman dedi çaktırmadan zeka testi yapıyorum diye.Sensin mongol deyip çıksaydım keşke.Ailede çekik gözlü var mı diyerek bana ve kardeşime baktı,küçüklüğünüzde,ki ikimizin gözüde çekik,şimdilerde belli olmasa da.Oğlumda aynı benim küçüklüğüm,tıpatıp...

Şöyle dışardan gözlemleyip iki dakikada insanın aklını karıştıranlara sinir oluyorum...

Ne uzun yazmışım bee :)
Benim bebeğimin gözleri de çekik canım. Yeni doğduğunda daha da çekikti. Genelde gözlerine takılıyorlar Japon, Tatar vs. diyorlar. Doktor geçen kontrolünde ailede Çerkez varmı diye sordu gözlerinden dolayı...
Bir ara down sendromlu mu diye paranoyak düşüncelerim olmuştu hatta..
Alıştım sonra :)

Arkadaşlar pirinç unu hiçbir besleyiciliği olmayan, sırf tok tutsun diye verilen fazlaca işlenmiş bir gıda.Bebeklerinize vermeyin.Googleda kısa bi araştırma yapın yeter.Pişen şeylere de bal konulmaz.45 derece üstünde bal bütün besleyici içeriğini kaybeder.

Kızlar merhaba bizde 6 aylık olduk dün kontrolümüz vardı. Ek gıdaya başlıyorız. Ama benim kafam çok karışık çorbalarla başlıcaz dedi doktorumuz 1 saatne yapmam gerektiğini anlattı şuan kafamda bir sürü şey var. Nasıl yapıcam neleri karıştırıcam bilmiyorum yaa. Siz çorba fln yapıyor musunuz?

Kızlar merhaba bizde 6 aylık olduk dün kontrolümüz vardı. Ek gıdaya başlıyorız. Ama benim kafam çok karışık çorbalarla başlıcaz dedi doktorumuz 1 saatne yapmam gerektiğini anlattı şuan kafamda bir sürü şey var. Nasıl yapıcam neleri karıştırıcam bilmiyorum yaa. Siz çorba fln yapıyor musunuz?
Bebeğin ne zaman doğmuştu canım.benim oğlum 5 Kasım doğumlu bu ay ek gıdaya başladık 250 Gr aldığı icin. Sadece ben kaşık maması ve sebze püresi veriyorum iki gune bir o da. Sırf tatlara alissin diye.arada elma armut muz püresi veriyorum ,daha yoğurt hiç denemedim.bu hafta baslicam inş.corba için bence erken.omce sebzelerle yogurtla tanıştırmak lazım ki alerjik durumjna gore çorbaya gecebilesin.6.ay tadımlık ay.7.ayda kahvaltı ve çorba için müsait hem bağırsak gelişimi yönünden.tabi benim kendi fikrim ve tecrübem. 3.oglum benim .diğer çocuklarımda da 6.ayin sonunda başlamıştım çorbaya sebzelerle tanıştıktan sonra

Bebeğim dün sünnet oldu. Sünneti rahat geçti çok şükür. Eve gelince 1 saat kadar ağladı. Bandajı açılmış belki o yüzden ağladı. gerçi doktor 1 saat sonra ağrısı olur ağlayabilir demişti.
Gece sıkıntısız geçti, bugünde iyiydi.
Sabah akşam fitil kullanıyoruz. Doktor yıka, kremle, bezle dedi.
Pipisi hafif mor, şişti ve bir tarafı kan topladı. Resmini çekip doktora gönderdik normal mi bu görüntü diye, olabilir normal dedi.
Sünnet yaptıran arkadaşlar; sizinde böylemi oldu pipisi ?
Nornal canim bizimde mor ve kanliydi bezine bile siziyodu bikacgun oyle olabilir 5. Gunden sonra morluk geçmeye basladi zaten doktorda normal demis bikacgune toparlar insAllah

kızlar biz 6.aya girdk oğluşla artık yatmak istemiyor sürekli ayakları üzerine basmak istiyor baya da sert basıyor yürüteç için erken mi sizce ???

Kızlar bebeklerinizi kaç saatte bir kaç dk süre ile emziriyorsunuz. Oğlum 5.ayını bitirecek zor zahmet 5 dk emiyor 3 saatte bir niye böyle yapıyor anlamıyorum
Benim oğlum da 4 buçuk aylık biz de aynı öyleyiz. En ufak ses duysun biri gelsin içeri hemen ilgisi dağılıyor almıyor . şimdilik böyle yapsın kilo alımı azsa müdahale edicem sanırım .

Arkadaşlar pirinç unu hiçbir besleyiciliği olmayan, sırf tok tutsun diye verilen fazlaca işlenmiş bir gıda.Bebeklerinize vermeyin.Googleda kısa bi araştırma yapın yeter.Pişen şeylere de bal konulmaz.45 derece üstünde bal bütün besleyici içeriğini kaybeder.
Bal ayrıca 1 yaş öncesi de sakıncalıymış. Pirinç unu da aynen dediğin gibi sadece tok tutuyor bebek uzun süre acıkmıyor ondan iyi biliyor anneler

kızlar biz 6.aya girdk oğluşla artık yatmak istemiyor sürekli ayakları üzerine basmak istiyor baya da sert basıyor yürüteç için erken mi sizce ???
Canım yürüteç başlı başına tavsiye edilmiyor zaten. Hele de erken zamanda kalça yapısı tam gelişmemişken tüm ağırlık kalçaya biniyor bu da kalçadan bazı rahatsızlıklara sebep oluyormuş.

Bebeklerimizin kaçıncı aya kadar dönebilmesi lazım bileniniz var mı? :) 4buçuk aylık oldu çok da hareketli bir bebek erken döner diyordu gören ama yan duruyor genelde bir bacağını atsa ileri dönecek tam ama yapmıyor kendini geri atıyor :) ben de birkaç gündür zorladım çocuğu sanırım .Hadi dön oğlum lafımı duyup ben arkadan destekleyince hemen homurdanmaya başlıyor direniyor :KK70:

X