2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar bugün doktor kontrolümüz vardı 3 aylık olduk. Doktora aile hekiminin verdiği monovit damlayı içeriği sebebiyle kullanmak istemediğimi başka bir d vitamini vermesini istediğim. Vitasanol yazdı bilginiz olsun. Monovit istemeyenler doktorunuza danışabilirsimiz

Bende çok duygusallaşıyorum bebeğime bakarken, ağlıyorum. O kadar masum o kadar güzel ki... gülüşü bütün dünyaya bedel... Gazı,kakası,uykusu derken 3 ayı bitirdik zaman ne çabuk geçiyor. Bebeğim hızla büyüyor ve nedense üzülüyorum bazen büyüdüğüne. Gün gelecek bu tatlı yorgunlukları bile özleyeceğim. Hep bebek kalsaydı, kollarımda, korumam altında olsaydı diyeceğim belkide.. Rabbim hiçbir anneyi evladıyla sınamasın.

Merhaba, bebeğim 3 aylık oldu , iki haftadır meme de huysuz sanırım meme grevine girdi meme de çuldırıyor. Ne yapabilirim , lütfen yardımcı olun:

Valla bende gece uykusunu 8 de yatiranlara hayranım 23.30 a kadar naparsam yapiym uyumuyor

23:30 yine iyiymiş,biz 2 ye kadar ağlıyoruz.Emiyoruz,emerken uyuyoruz,yerine koyarken uyanıp ağlayıp tekrar emmek istiyoruz...

Vallahi ağlayarak vakit geçiriyoruz biz.Doyuramıyor muyum ben bu çocuğu diyorum ama yok,oyalayamıyorum,asıl mesele bu galiba.Çünkü ağlamaya başlayıp emmek isteyince eğer kardeşim yada babam varsa yanımda konuşarak dikkatini dağıtarak oyalıyorlar.Tabii ayakta kucakta olması lazım.Ben tek başıma malesef yetemiyorum.Sürekli araştırma halindeyim,neyle oyalanır,ne yapmalı etmeli.Hayır oyun halısı alayım,dönence alayım diyorum,güvenemiyorum ki,2-3 dk salıncağına bağladığım küçük dönenceyle ancak oyalanıyor,alsam yüzüne bakarmı bilmiyorum...

Doktora da bir sürü sormak için liste yaptım.Ve acaba bu oyalama konusunda da cevap verir mi,ilgilenir mi bilmiyorum...

Canım saat kaçtan kaça kadar çalışıyorsun bişey soracağım da
Günde bir buçuk saat iznim var canim sabah 8:30da mesai başlıyor 17;30da bitiyor mesai. Arda’da istediğim zaman 1.5 saat iznim var sende çakışmaya başlayacaktın sanırım benden tavsiye mutlaka biberona alıştır canim benim kızım hala biberon almıyor

Aa teşekkür ederim araştırdım da şimdi cidden öyleymiş sağolun. Ben de sütüm azaldı diye üzülüyordum :) inşallah sizin de sütünüz daha da artar :)

Merhaba, bebeğim 3 aylık oldu , iki haftadır meme de huysuz sanırım meme grevine girdi meme de çuldırıyor. Ne yapabilirim , lütfen yardımcı olun:
Benim kızımda aynı durumda göğüs ucum küçük olduğu için silikon kullanıyorum emzırırken son çagre olarak onu pekmeze batırıyorum öyle alıyor sonra süt gelince kendisi devam ediyor ama onud alana kadar zıplıyorum kucağımda

Oyalama konusu benimde sıkıntım ilk çocugumda dönence almamıştım ama pusetine asmıştım eliyle çarpınca hareket edecek şekilde baya oyalıyordu onu sürekli değiştiriyordum çıngırakları hevesi taze kalıyordu ve bol bol konuşuyordum tabılı aglamadıgı zamanlar çünkü oğlunda çok ağlayan bir bebekti. Ama şimdi kızımı pusetr koyamıyorum abisi düşürcrk diye korkuyorum salıncakta aynı şekilde hatta yere bile koyamıyorum ki oyun halısı alıyım abisi sevicem diye zarar verebiliyor. Bugün çok sıkıştıgım bir anda 5 dk lık yürüteçe koydum ama kızım çok sevdi abisidd onu sürdü oda sevdi

Ya bizimkinin gözünde ne oyuncak var ne bişey.Atılmıyor,tutmaya çalışmıyor,bir noktaya odaklanıyor ne dersen de duymuyor.İçten içe huzursuz oluyorum,korkuyorum...
Hep bi sıkıntılı,güldüğü anlar çok nadir,altını açınca,kapatıp üstünü giydirene kadar.Birde emdikten sonra kısa bir süre...

Ishal nedir, nasil anlasilir, kac kez olursa veya rengi, civikligi mi önemli
Valla bende merak ediyorum,hep ishalmiş gibi geliyor.Ama bazen kakasını yapmak için zorlanıp bir anda yaparken çıkan sesten sulu olduğu anlaşılıyor.Ve o zaman zaten belinden çıkmış oluyor...
Dünde önce midesinden gurultular geldi,sonra sesli bir şekilde yaptı.Ama mukus diye tabir edilen şeyler vardı.Neden oldu bilemedim...

Benim oğlum da dinlemezdi hep kendi havasındaydı oyuncaklara ilgi duymasıda her çocuk sevmiyor oyuncakla oynamayı. Ama bebeğine telefondan sesler yada video ile oyalamayın onlar sonradan daha sıkıntı yaratıyor.

Ben başladım canım. Haftada 3güne zar zor indirttim. Sabah 7den öğlem 1.20ye kadar.ev biberon ve alıştırma bardağı ile doldu.Lansinohun biberonunu tuttu ama
Biberonu Kv zorlaya zorlaya verdirtiyor.ama çok içmiyo. 60-70ml anca tek seferde. Seninki me kadar içiyo tek seferde

canım küçükken ben de oyuncakla oynamzdim sevmezdim oyuncakları, bazılarından korkarmisim hatta bebekken

ve oğlum da oyuncaktan ziyade etrafı eşyaları izleyip dokunmayı seviyo
mesela üzerimde olan tişörtün dikiş yerlerine bakiyo perdenin deseni avize desen aşık avizeye

ilk oyuncakla oynatmaya çalıştığımda o oyuncağa değil mindere bakıyodu
şu an kucağımza alıyoruz neye bakmak isterse uzanıyo ona doğru gidip yakından bakmasını sağlıyoruz çok egleniyo
buna da ilk neye baktığını anladığımızda uzatarak o seye doğru havada bizden ayrı bekletip uzamasını saglayarak başladık

şimdi kucaktan kucağa gidip gelmeyi babaya gitmemek için anneye saklanmayi falan öğrendi
belki senin minnos da sevmiyo oyuncak
ben oyun halısı almadim mesela. sıkılıyo çünkü hemen oyuncaktan, bana aşırı renkli karışık geliyo sevemedim ben oyun halılarını hem
krapon kağıt aldık renkli, kedi merdiveni yapıyorum onla da oynuyo çok seviyo izlemeyi
çok istersen al dört tane çıta çadır mantığıyla birleştir rengarenk boya süsle biseyler as güvenli hale getirip bakalim ilgisini çekecek mi, ben bize hediye gelen hamagin asılması için olan profili kullanıyorum zaten duracağı on dk onla

ama önemli olan biseye odaklanıp kaldığında ne olduğunu bulup yaklastirmayi dene konuşarak sonra geri çek, tekrar uzat konuşarak sonra geri cek, biraz zaman geçince cekme beni ona götür diye mizmizlanacak
bizimki tavan da izliyodu bi baktim hakkaten kabarıklık çizgi vs vs bi sürü detay var dümdüz pürüzsüz değil bebek farkediyo hakli olarak ilgisini cekiyo o da

Benimki de avize aşığı:)) bi de duvar saati bazen sırf onlara bakmak için emmeyi bile bırakıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…