- 24 Şubat 2013
- 308
- 283
- 103
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #36.161
Benim oğluş 13günlükken grip oldu. Ablası okuldan getirdi. Kızım da 17günlükken ateşlenmişti. İnsan istemez tabi de Öyle böyle büyüyecekler merak etmeyin. Oğlum da 3 hafta önce balgam yumuşatmak için şurup kullanmıştıBizde oksuruk cok siddetli hatta gece uykusundan uyandirip uyutmayacak sekilde. Oyke olunca ilaclari kullandim. Ama bu kadar kucukken ilaca basladi diye de icim parcalaniyo
Antibiyotik kullaniyoruz simdi. Zaturre olup hastanede yatmasindan iyidir biliyorum ama antibiyotik te kullanmasaydik keske diyorumBenim oğluş 13günlükken grip oldu. Ablası okuldan getirdi. Kızım da 17günlükken ateşlenmişti. İnsan istemez tabi de Öyle böyle büyüyecekler merak etmeyin. Oğlum da 3 hafta önce balgam yumuşatmak için şurup kullanmıştı
4 gündür ayni ilk günlerdeki gibi kendini yırtarak ağlıyorben gaz geçecek diye beklerken gercekten tukendim. Gozunden sicim gibi yaş boşalıyor ikinmaktan patlayacak
Bende suan aynı durumdayım canım acaba sütüm mü azalıyor dedim hatta üzülmüştüm bunun için yapılması gereken bişey varmı kiAynen. Eskiden bir memeyi emzirirken diğer memeden akan sütlerle üstüm başım ıslanıyordu baya göğüs pedi takmadıysam eğer. Böyle emzirdiğimden beri diğerinden ya hiç akmıyor ya da biraz akıp duruyor. Zaten dediğin gibi emzirdikçe memeler terbiye olup ihtiyaca göre süt üretmeye başlarmış. Memelerin dolgunluğunun zamanla geçip yumuşası da bu yüzdenmiş. Bunu bilmeyen anneler sütüm azaldı sanıp mamaya başlıyorlar maalesef.
Canım ben bakmıştım ve inanıyorumKızlar bişey sorucam bebeklerinizin isimlerini verirken ebced hesabına baktınız mı inanıyo musunuz bunun çocukları etkilediğine merak ettim de
Canım ben kullanıyorum aldığım yer de testislere bi zararı olmadığını söyledi. Dr. A sordum kullanın bi sıkıntı olmaz dediKizlar erkek bebeklere 1 yasina kadar kanguru onermiyomus bazi doktorlar testis zarar görebilir diye. Bende almayi düşünüyodum araştırırken böyle biseyle karsilastim. Kullanan erkek anneleri siz ne düşünüyorsunuz bu konuda doktorunuza danisip alaniniz varmi
Cok tesekkur ederim canim. Bende bayagi arastirma icindeyim. Burda soylenen markalari not aldim almaya karar verdigimde bakarim diye. Sanirim sen solomonbayb kullaniyosun cokda memnunsun. Bende solomonbayb momfortbayb ve borooshbaby arasında kaldim oglum 4 bucuk aylik ama duzeltilmis 2 bucuk aylik duzeltilmis yasina göre alicam. 3 aya az kaldi sanirim yenidogan aparati ilk 3 ay icin sonra gerek olmuyomus. Fiyatda bayagi fark ediyo. Eger öyleyse aparat almim diyorum. Dogrumu acaba 3 aydan sonra kullanilmiyo mu. Bide nereden aldin bende istanbulda oturuyorum da cok soru sordum galibaCanım ben kullanıyorum aldığım yer de testislere bi zararı olmadığını söyledi. Dr. A sordum kullanın bi sıkıntı olmaz dedi
Bebeğin kaç aylık bilmiyorum ama göğüslerin bir zekası varmış. 3 aydan sonra bebeğin doyacağı kadar süt üretimis illa göğüslerin dolmasına gerek yokmuş. Eğer bebeğin emdikten sonra huzurluysa uyuyorsa aglamiyorsa çiş kaka da yapıyorsa doyuyodur. Bana böyle söylediler ben de hep aç bu çocuk diye geziyorum çünkü benim kızım açken aglamiyor. En büyük derdimiz aç olduğunu belli etmemesi o yüzden ben 24 saat aç bu çocuk diye geziyorum.bi konussalarda anlasak açlar mi toklarmi :))T tulperde bende bikacgun once aynisini düşünüyodum oglum kuvezdeyken sutum akardi üstüm mahfolurdu 3 saate agri yapicak kadar dolardi geldigi ilk zamanlar emerkende agzindan akardi ama simdi öyle degil emerken digerinden de akiyo kisa süreliğine okadar. Eger 2 sinide emerse 3 saat sonra süt cok az dolmus gibi hissediyorum doymuyo gibimede geliyo gittikce azaliyo kesiliyomu diye düşünüyodum korkuyorum tamamen kelimesinden
Oglum 4 bucuk aylik. Dedigin gibi sanki 3 aydan sonra böyle olmaya basladi. Doyup doymadigini kusmasindan anladigimi sanardim kusunca ha tamam doymus fazla bile gelmis derdim ama artik kusmasi bambaska bi olay doymakla alakasi yok onu anladim. Emdikden sonra yani kendisi biraktikdan sonra aglamiyo cisi iyi ama kakasini 10 gunde bir yapiyo genelde uzun zamandirda emme sonuna dogru kiziyo hem emmek istiyo hem kendisini itttiriyo sinirleniyo agliyo memeden mi soguyo sütü mu begenmiyo yada süt bitiyo doymuyomu diye düşünüyorum kaldirinca duzeliyo emzik veriyorum aliyo. Dedigin gibi doydugunu anlamak zor ama yedikden 2 3 saat sonra bazen avazi ciktigi kadar bagiriyo agliyo bi izaman anliyorum ac oldugunu :)Bebeğin kaç aylık bilmiyorum ama göğüslerin bir zekası varmış. 3 aydan sonra bebeğin doyacağı kadar süt üretimis illa göğüslerin dolmasına gerek yokmuş. Eğer bebeğin emdikten sonra huzurluysa uyuyorsa aglamiyorsa çiş kaka da yapıyorsa doyuyodur. Bana böyle söylediler ben de hep aç bu çocuk diye geziyorum çünkü benim kızım açken aglamiyor. En büyük derdimiz aç olduğunu belli etmemesi o yüzden ben 24 saat aç bu çocuk diye geziyorum.bi konussalarda anlasak açlar mi toklarmi :))
Benim kızım günde 2 kere yapiyotKizlar bebeginiz kakasını ne sıklıkla yapıyor. Bence kaka yapamadigı icin ve karni gaz dolduğu icin agliyolar. Bi sekilde kaka yaptırmaya calısmanız lazım. Fitıl veya ağrı kesici surup calpol filan verin tabii doktorunuza danisıp. Ben öyle yapiyorum kakasini yapinca cok rahatliyo..boşuna aglatmayın bebisleri aglamaktan fıtik olur cocuklar yazık günah. Ben agrı kesici surupda veriyorum fitilde saatlerce cocugumun aglamasina dayanamam gözyaslari dudaklarini bükmesi beni benden alıyo..
Ya aynı sıkıntıyı çekiyoruz mama veriyormusun? Bi de ayda kaç kilo aldiBenim de bebegim acikinca aglamayanlardan ve cok cok az yiyo 3 aylik bebek tabiki her bebege gore farklilik gisterir ama 3 saatte bir kac cc anne autu ile doyar acaba is dolayisiyla birakicam da o kadar az yiyoki 3 saatte bazen 60cc ile duruyo normal mi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?