- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #36.141
Sabah akşam aç karnına alıyorum benCorek otu yagi kapsulu kullanan varmi kizlar? Günde kac kez ac mi tok mu almam gerek?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sabah akşam aç karnına alıyorum benCorek otu yagi kapsulu kullanan varmi kizlar? Günde kac kez ac mi tok mu almam gerek?
sünneti kolay atlattık çok şükür ya kolik bebek olunca sünnet acısı hafif geldi bizimkine:) ama annem gidiyor bizimki sallanmaya alıştı gaz olunca nasıl normal bebekler gibi uyuyacak bu çocuk hiç bilmiyorumSunnetiniz nasil gecti
Bizim bebis de sadece ayakta sallandığı sürede uyuyor. Ağlaması ve ikinmasi cok fazla,o yuzden hala sunnete cesaret edemiyorumsünneti kolay atlattık çok şükür ya kolik bebek olunca sünnet acısı hafif geldi bizimkine:) ama annem gidiyor bizimki sallanmaya alıştı gaz olunca nasıl normal bebekler gibi uyuyacak bu çocuk hiç bilmiyorum
Bizim biraz azaldı gibi. Biz 80 günlük olduk. Gündüz nadiren sıkışıyo gazdan. Geceleri de sabah 6 yada 7 gibi biraz kıvranıyor.ya hareket ettiriyorum bacaklarını ya da beşikte sallayıp pışpışlıyorum sakinleşip yapıyo. Her geçen gün daha iyi olacak bebeklerimiz inşallahKızlar gazlı geceleri biten yazsında içime su serpilsin. Hiç o günler gelmicek gibi. Gece 12 oldumu kabus başlıyor. Korkuyorum artık gecelerden
Canım geceler ben de hala çok değişken. Bir bakıyorsun yalnızca 2 defa uyanmış bir bakıyorsun saat başı uyanmış. Umarım bir an önce uzun uzun uyurlargunaydn herkese bisey sormak istiyorm.dunden carsiya cikmistik kucagmda full uyudu bebegm gunduz 3 3 bucuk saatte bir emdi cok sasirdm. Ama hala geceleri tam 2 saatte bir uyaniyor alarm kurmus gibi.. Geceleri neden byle 2 saat cok sık degilmi baska skntisida yok eminim emip emip uyuyor. Acaba sutümun tok tutms doyurucu ozelligimi yok
canım valla gazlıysa oğlun hemen yaptır sünneti gerçekten şuan kolay atlatıyorlar sonra emekleme daha çok hareketlenme tehlikeli çünkü biz hemencilk atlattıkBizim bebis de sadece ayakta sallandığı sürede uyuyor. Ağlaması ve ikinmasi cok fazla,o yuzden hala sunnete cesaret edemiyorum
Aynen. Eskiden bir memeyi emzirirken diğer memeden akan sütlerle üstüm başım ıslanıyordu baya göğüs pedi takmadıysam eğer. Böyle emzirdiğimden beri diğerinden ya hiç akmıyor ya da biraz akıp duruyor. Zaten dediğin gibi emzirdikçe memeler terbiye olup ihtiyaca göre süt üretmeye başlarmış. Memelerin dolgunluğunun zamanla geçip yumuşası da bu yüzdenmiş. Bunu bilmeyen anneler sütüm azaldı sanıp mamaya başlıyorlar maalesef.Seninkide doğru bir yöntem canım.nette süt terbiyesi ya da meme terbiyesi diye bir tabir var. Yani süt regüle olmadığı için akıp gidiyor. Bu sü terbiyesi yapılırken Ya senin yaptığın gibi veya 4 saat boyunca aynı memeyi veriyorsun. Sonraki 4 saatte de diğer memeyi veriyorsun. Böylece göğüsü boşaltmış oluyorsun.Zaten üçüncü ya da dördüncü aydan sonra süt akma durumu olmuyor. İlk aylarda problem
Emin misin canım gelmediğinden emzirdikçe gelir derler ama. İnatla devam edip sütü gelenler var bilgin olsun. Sütüne sağlık bebişine bol bol yeter inşallah
Benim bildiğim kadarıyla, hic anne sutu alamayan bebekler 4 aydan sonra başlıyor ek gidaya. Ama siz kafaniza gore veya kulaktan dolma bilgilerle yapmayin. Baska bir doktora daha gidin. Persentil degerine gore de hareket etmek gerekir tabii ki. Sağlıklı olsun da, boyu kilosu icin cok erken aslinda, eminim 1 yaşında akranlarını yakalar uzmeyin kendiniziKızlar selam.Uzun zaman oldu yazmayalı.Bebeğim 37 haftalık doğdu yani bi 1 haftaya kadar 4 aylık olacak ama daha 6 kilo bile olmadı boyu da 58 cm boyu da uzamıyor ve maalesef beni emmedi mamayla besleniyor.Bu zamana kadar sağıp verdim ama hiç emmediği için sütüm iyice azaldı.Bi de yakın zamanda hastalık atlattı ondan sonra da iştahı tamamen kesildi.Mamayı bile güç bela yiyor devamlı öğün atlıyor.
4.ayda ek gıda işini doktora sordum ama daha çok küçük olduğunu 5 ay 2 haftalık gibi başlayabileceğimizi söyledi ama ben onun bu kararı verirken bebeğin kilosunu boyunu göz önünde bulundurduğunu sanmıyorum.Yavaş yavaş yese nolur sizce çok çaresizim ve çok üzülüyorum
Benim kızımda 4. Ayda sadece elma suyuna başlamıştık (her gün bir çay kaşığı özel cam rendede sıkılmış elma suyu), 5. Ay sebze denemeleri (sadece tadım) , 6. Ay yoğurt denemeleri olmuştu. Bunları deneme gibi düşünün her gün 1 çaykaşığı gibi. Sindirimi, boşaltımı yormak için çok erken çok minikler daha. Yani başlasanız bile ona gene öğün olarak geçmeyecek bu tattırmalar.Kızlar selam.Uzun zaman oldu yazmayalı.Bebeğim 37 haftalık doğdu yani bi 1 haftaya kadar 4 aylık olacak ama daha 6 kilo bile olmadı boyu da 58 cm boyu da uzamıyor ve maalesef beni emmedi mamayla besleniyor.Bu zamana kadar sağıp verdim ama hiç emmediği için sütüm iyice azaldı.Bi de yakın zamanda hastalık atlattı ondan sonra da iştahı tamamen kesildi.Mamayı bile güç bela yiyor devamlı öğün atlıyor.
4.ayda ek gıda işini doktora sordum ama daha çok küçük olduğunu 5 ay 2 haftalık gibi başlayabileceğimizi söyledi ama ben onun bu kararı verirken bebeğin kilosunu boyunu göz önünde bulundurduğunu sanmıyorum.Yavaş yavaş yese nolur sizce çok çaresizim ve çok üzülüyorum
Benim kızımda 4. Ayda sadece elma suyuna başlamıştık (her gün bir çay kaşığı özel cam rendede sıkılmış elma suyu), 5. Ay sebze denemeleri (sadece tadım) , 6. Ay yoğurt denemeleri olmuştu. Bunları deneme gibi düşünün her gün 1 çaykaşığı gibi. Sindirimi, boşaltımı yormak için çok erken çok minikler daha. Yani başlasanız bile ona gene öğün olarak geçmeyecek bu tattırmalar.
Mamayı falan değiştirdiniz mi? Ne kadar aç durabiliyor? Kabızlık, karın ağrısı gibi belki mamanın verdiği sıkıntı vardır? Bir de gelişim persentili nasıl?
Bize persentil diye bişeyden hiç bahsetmedi doktoru.Sadece değerlerin hep sınırda olduğunu söyledi.Bi süre keçi sütlü golden goat denedik, bi süredir de sma kullanıyoruz ama fark eden bisey olmadı.Yakınlarda bronşiolit geçirdi ve ondan sonra günde 7-8 öğün yiyen bebeğe 5 öğün anca yedirir olduk.Diliyle itmeyi öğrendi devamlı itiyor.
Mesela dün akşam 7 de beslendi ve 11-12 ye kadar bidaha yemedi sonra da gece uykusuna yattı.Az önce sabah 7de beslendi o kadar saatten sonra.Gündüz de öğlen 1’de yiyor sonra akşam 5-6’da anca.Napıcam böyle bilmiyorum.
Ek gidaya 6 aydan sonra baslamak lazimndiye biliyorum. Cunku sindirim olarak agir geliyomus diye duymustum. Ilk kizimda ben de mama aliyo diye erken baslamistin ek gidaya ama simdi keske 6 aydan sonra baslasaydim diyorum. Zaten ek gida baslarda tadimlik olacagi icin kilo alimina cok faydasi olmaz gibi.
Bi de bronsiolit oldu bebegim demissiniz ya tedavi nasil oldu. Benim kizim da cok kotu oksuruyo. Doktora goturduk ilerlemesin diye birsuru ilac verdi. Skz de ilac kullandiniz mi merak ettim
Canım peki senin bebeğinin sorunu neydiCocuklarinda sut allerjisi var mi diye deneyecek olanlar icin yazmak istedim. Birkac gun denemeniz hic bir ise yaramaz. Sut ve sut urunlerini kestiginiz andan itibaren, sut proteininin sizin vucudunuzdan atilmasi 2 hafta suruyor. Yani sutu biraktiktan sonra 2 hafta boyunca bebeginizde allerji devam edebilir. 3. haftadan itibaren sonuclarini gorursunuz. Bu sirada tabi ki sutlu cikolata, biskuvi vs gibi seyleri de tamamen kesmek gerekli. Hic tahmin etmeyeceginiz seylerin icinde sut olabiliyor, bazi tost ekmekleri gibi. Yediginiz her seyin icindekileri okuyun. Ben bebegim 2 haftalikken sut urunlerini tamamen biraktim. Simdi 3 aylik oldu, yavas yavas gunde 1-2 dilim peynir yemeye basladim. Bir sorun olmadi simdilik, o yuzden yogurda da gecis yapip biraz daha gozlemlicem.
Canım peki senin bebeğinin sorunu neydi