- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #36.121
Ben emzirirken en son hangi göğsümü emdiyse,yine ilk o göğsümden başlıyorum emzirmeye.diğer göğsüme de göğüs kalkanını takıyorum. Bu arada yağsız süt ona akıyor...Şöyle söyleyeyim canım. İlk başta elektrikli süt sağmapompasıyla ön sütü sağmayı denedim . Yani bebeği emzirmeden önce sütünü 2 dakika sağıyordum. Sonra emziriyordum. Yalnız bu seferde sütüm Sağdıkça Çoğalmaya başladı. Yani bende bir memeyi emzirirken diğer memeden ressmen süt akıyor. Bunları söylüyorum ki aynı şeyler sizde de olabilir veya olmayabilir bu farklar anlaşılsın. Sonra bu da çözüm olmadı. Baktım buzluk sütlerle dolmaya başladı maşallah diyeyim. Sonra nette okuduğum bir yazıda ada çayının sütü azalttığını gördüm. Abartmamak şartıyla üç gün her gün birer bardak adaçayı içtim. Öyle ki sütünün tamamen azalmasını da istemiyorum. Amacım sadece bebeğin biraz daha rahat Emmesini sağlamak. Adaçayı çözümüm oldu aynı zamanda süt yoğurt peynir Bunları yemiyorum şimdilik gazı ve kakası rahatladı.aman dikkat edin adaçayı sütüazaltıyor ben sütüm çok olduğu için içtim. Sizin sütünüz azsa içmeyin. Bu arada gaz ilacı sab simplex kullanıyorum.
Bana doktor soylemedi ama ben de bir öğünde tek meme veriyorum. En son solu verdiysem, sağı veriyorum. Ust uste ayni memeyi vermiyorum. 2 saatten sık emzirmiyorum. Hatta 4 saat gecse bile keyfi yerindeyse ben meme vermiyorum. Aglayip kendi isteyince veriyorum. Eğer 2 saatin içinde hic susturamazsam, ayni memeyi tekrar veriyorum. Digerini sonraki ögüne bırakıyorum. Bazen 10 dk emiyor bazen 30 dk belli olmuyor.Ben hep tek memeyi emziriyorum bir öğünde daha hiç iki memeyi emzirdiğim olmadı ki böyle de doyuyor bebeğim siz hep iki memeyi de emziriyor musunuz? Hatta bir memeyi iki öğünde emzirip diğerine öyle geçiyorum. Sağ-sağ-sol-sol şeklinde. Sütüm tazyikli olduğu için böyle önerdi doktorum. Bebeğim az ve sık besleniyor.
Canım edindiğim bilgilere göre sulu ve köpüklü yeşil kaka yapması hep ön sütü emmesindan kaynaklanıyor. Annelerde hem Özsüt hem de son süt bulunur. Öğün süt dediğimiz içinde süt şekeri dediğimiz laktoz bulunur. Bu süt daha şekerli ve daha suludur. Son süt ise daha yağlıdır . Eğer bebek sadece ön sütü emip doyarsa kakası sulu ve köpüklü olur. Aynı zamanda laktozu sindirmekte zorlanırcağı için gazı da çok olur. Bunun için ayni memeyi en az 15 20 dakika emmesi gerekiyor. Bazı annelerin buna ben de dahilim sütü çok hızlı iner. Bebek hatta sütü emmeye yetişemez boğulur gibi olur. Sık sık memeyi bırakır. Ben bu problemi çok yaşadım. Kendim bazı çareler buldum. Aynı zamanda bebeğim göğsümü iyi boşaltınmadığı için Must it de çok oluyordu. Şimdi birazcık rahatladık. Eğer sizde aynı problemleri yaşıyorsanız Yaptıklarımı paylaşabilirim. Üzülmeyin her şey geçecek. Ben de çok yıprattım kendimi ama çok şükür rahatladık
Merhaba benim bebegimin de dogdugundan beri emme şekli şöyle. Emerken hep süt bogazına kacıyor öksürür gibi yapıyor. iki üç defa cekip bırakıyor nefes alıyor sonra devam ediyor. Tekrar bogulacak gibi oluyor. Duruyor nefes alıyor cekiyor bırakıyor. Toplam emme süresi birkac dakika oluyor.Canım edindiğim bilgilere göre sulu ve köpüklü yeşil kaka yapması hep ön sütü emmesindan kaynaklanıyor. Annelerde hem Özsüt hem de son süt bulunur. Öğün süt dediğimiz içinde süt şekeri dediğimiz laktoz bulunur. Bu süt daha şekerli ve daha suludur. Son süt ise daha yağlıdır . Eğer bebek sadece ön sütü emip doyarsa kakası sulu ve köpüklü olur. Aynı zamanda laktozu sindirmekte zorlanırcağı için gazı da çok olur. Bunun için ayni memeyi en az 15 20 dakika emmesi gerekiyor. Bazı annelerin buna ben de dahilim sütü çok hızlı iner. Bebek hatta sütü emmeye yetişemez boğulur gibi olur. Sık sık memeyi bırakır. Ben bu problemi çok yaşadım. Kendim bazı çareler buldum. Aynı zamanda bebeğim göğsümü iyi boşaltınmadığı için Must it de çok oluyordu. Şimdi birazcık rahatladık. Eğer sizde aynı problemleri yaşıyorsanız Yaptıklarımı paylaşabilirim. Üzülmeyin her şey geçecek. Ben de çok yıprattım kendimi ama çok şükür rahatladık
Agzindan gaz cikarirken bomba patlar gibi ses çıkıyor resmen. Bazen kusuyor bazen kusmuyor. Bagirsak gazini zaten anlatmak bile istemiyorum surekli morararak ıkınıyorKızımın gaz sıkıntıları acayip arttı hafif soguk algınlıgı da var doktora goturdum kac kere bir suru tahlil yaptılar bir şey çıkmadı şükür.Ama gerek bagırsak gazi gerekse mide gazi cok fazla.Bagırsak gazını damlalarla cozuyoruz sukur ama mide gazı neden bu kadar cok anlamıyorum.Agzından gaz cıkarırken buyuk bir gurultuyle cıkıyor ve cogunlukla ne emdiyse kusuyor.Lansinoh biberon kullanıyorum anne sutu verıyorum.Hala bu kadar gazlı olması normal mı acaba biberondan mı.Sizin miniklerde durum ne bagırsak gazını anlıyorum ama bu mide gazı neden böyle oluyor.Sizinkiler nasıl
canım sen o felaket tellallarini takma hepimizin başında var emin ol. Ben de ayağımda sallamıyorum diye laf ediyorlaramin cnm bu günlerin geçmesini bende cok istiyorum cünku gercekten halim kalmadı benimde artik. Gerci yine felaket tellalları destek vericeklerine ayy daha dur büyüdükce neler görücen bu günlerine sukret diyolar.daha neler görucez bakalımBenimde ayni ya kucagımda ya ayagımda su an saat 06:49 gaz sancısi var uyuyamiyo ayagimda sallıyorum bende yapıcak bisey yok.. alısır sallama diyenlere de sinir oluyorun dalasım geliyo yahu napim cocuk durmuyo en son care sussun uyusun diye her yola basvuruyoruz.. neyse bakalım zaten doktora randevu aldım gidince hepsini sorucam cvp icin sagol cnm.. sanada kolay gelsin bu günlerde gecicek insallah.
Benim kizimin bu kadar degildi 3 ayindan sonra arttiAgzindan gaz cikarirken bomba patlar gibi ses çıkıyor resmen. Bazen kusuyor bazen kusmuyor. Bagirsak gazini zaten anlatmak bile istemiyorum surekli morararak ıkınıyorbiberon da vermiyorum ben. Tek umudum 3 aylik olmasi o zamsn gecer ınsallah
Biberon hangi marka canım.ben de kullanmayı düşünüyorum.bi de niye kullanıyorsun emziriyorum demişsin ya.Benim kizimin bu kadar degildi 3 ayindan sonra arttiAslinda memeden emdiginde de cok oluyor ama yine de acaba biberondan mi diye dusunmeden edemedim cunku bu aralar feci artti
Emin misin canım gelmediğinden emzirdikçe gelir derler ama. İnatla devam edip sütü gelenler var bilgin olsun. Sütüne sağlık bebişine bol bol yeter inşallahSagol cnm merak ettim yaptıklarını yalniz ben tek göğüsten süt veriyorum almadigi icin digerini sütte gelmiyo malesef
Seninkide doğru bir yöntem canım.nette süt terbiyesi ya da meme terbiyesi diye bir tabir var. Yani süt regüle olmadığı için akıp gidiyor. Bu sü terbiyesi yapılırken Ya senin yaptığın gibi veya 4 saat boyunca aynı memeyi veriyorsun. Sonraki 4 saatte de diğer memeyi veriyorsun. Böylece göğüsü boşaltmış oluyorsun.Zaten üçüncü ya da dördüncü aydan sonra süt akma durumu olmuyor. İlk aylarda problemBen hep tek memeyi emziriyorum bir öğünde daha hiç iki memeyi emzirdiğim olmadı ki böyle de doyuyor bebeğim siz hep iki memeyi de emziriyor musunuz? Hatta bir memeyi iki öğünde emzirip diğerine öyle geçiyorum. Sağ-sağ-sol-sol şeklinde. Sütüm tazyikli olduğu için böyle önerdi doktorum. Bebeğim az ve sık besleniyor.
Sunnetiniz nasil gectikızlar bizim ananemiz yarın gidiyor artık ve oğluşla başbaşa kalıcaz hem gazlıyız hem uyumuyoruz bakalım nasıl olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?