2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Ben emzirirken en son hangi göğsümü emdiyse,yine ilk o göğsümden başlıyorum emzirmeye.diğer göğsüme de göğüs kalkanını takıyorum. Bu arada yağsız süt ona akıyor...

Ben de süt ve ürünlerini yemeden bir deniyim demiştim ama sonra kendi çapımda diyet yapmanın pek sağlıklı olmadığını düşündüm. Kalsiyuma da ihtiyacım var sonuçta. Yalnız doğumdan sonra çok abur cubur yemeye başlamıştım onları kestim sadece. 3.ay kontrolüne kadar bekleyeceğim bakalım bebeğim az kilo alırsa, kakasıyla ilgili ve diğer şikayetlerimiz devam ederse çocuk alerji uzmanına götüreceğim. Bir de zaten alerjiyle ilgili test yaptırmayı düşünüyorsanız süt ve ürünleri tüketmeye devam edilmeliymiş ki test yanıltıcı olmasın.

Ben hep tek memeyi emziriyorum bir öğünde daha hiç iki memeyi emzirdiğim olmadı ki böyle de doyuyor bebeğim siz hep iki memeyi de emziriyor musunuz? Hatta bir memeyi iki öğünde emzirip diğerine öyle geçiyorum. Sağ-sağ-sol-sol şeklinde. Sütüm tazyikli olduğu için böyle önerdi doktorum. Bebeğim az ve sık besleniyor.

Bana doktor soylemedi ama ben de bir öğünde tek meme veriyorum. En son solu verdiysem, sağı veriyorum. Ust uste ayni memeyi vermiyorum. 2 saatten sık emzirmiyorum. Hatta 4 saat gecse bile keyfi yerindeyse ben meme vermiyorum. Aglayip kendi isteyince veriyorum. Eğer 2 saatin içinde hic susturamazsam, ayni memeyi tekrar veriyorum. Digerini sonraki ögüne bırakıyorum. Bazen 10 dk emiyor bazen 30 dk belli olmuyor.
Meme haricinde pek sakinlesmiyor, meme haricinde asla uyumuyor. Ama yine de eğer acıktığını düşünmüyorsam oyalamaya çalışıyorum. Uyku aracı haline getirdi iyice meme vermeden uyumuyor

Biraz önce doktoru aradım. Gaz sorunu tekrar başladı, rota aşısıyla alakası olabilir mi diye sordum. Çok nadir görünürmüş 1000 bebekten 5 tanesinde .... oda bize denk geldi şaka gibi... maflor damla günde 1 kere 10 damla kullan dedi 2 hafta kullanacakmışım. 2 haftaya kadar geçermiş. Umarım geçer...

Sagol cnm merak ettim yaptıklarını yalniz ben tek göğüsten süt veriyorum almadigi icin digerini sütte gelmiyo malesef

Kızımın gaz sıkıntıları acayip arttı hafif soguk algınlıgı da var doktora goturdum kac kere bir suru tahlil yaptılar bir şey çıkmadı şükür.Ama gerek bagırsak gazi gerekse mide gazi cok fazla.Bagırsak gazını damlalarla cozuyoruz sukur ama mide gazı neden bu kadar cok anlamıyorum.Agzından gaz cıkarırken buyuk bir gurultuyle cıkıyor ve cogunlukla ne emdiyse kusuyor.Lansinoh biberon kullanıyorum anne sutu verıyorum.Hala bu kadar gazlı olması normal mı acaba biberondan mı.Sizin miniklerde durum ne bagırsak gazını anlıyorum ama bu mide gazı neden böyle oluyor.Sizinkiler nasıl

Merhaba benim bebegimin de dogdugundan beri emme şekli şöyle. Emerken hep süt bogazına kacıyor öksürür gibi yapıyor. iki üç defa cekip bırakıyor nefes alıyor sonra devam ediyor. Tekrar bogulacak gibi oluyor. Duruyor nefes alıyor cekiyor bırakıyor. Toplam emme süresi birkac dakika oluyor.

Agzindan gaz cikarirken bomba patlar gibi ses çıkıyor resmen. Bazen kusuyor bazen kusmuyor. Bagirsak gazini zaten anlatmak bile istemiyorum surekli morararak ıkınıyor biberon da vermiyorum ben. Tek umudum 3 aylik olmasi o zamsn gecer ınsallah

Benim kızım 14 ekimde doğdu 3.5 aylık oluyor sanırım gaz olayı öncekinden daha iyi artik hareket etmeye basladigı icin hareket ederken cıkartiyor gazinı ama simdide kaka problemimiz var kendi kendine yapamiyor cok zorlaniyor yapamayincada hep huzursuz hep mızmız bunuda atlatirsak rahatladik demek istiyorum ama herhalde ondan sonrada dis gelir

canım sen o felaket tellallarini takma hepimizin başında var emin ol. Ben de ayağımda sallamıyorum diye laf ediyorlar yaranamazsin kimseye

Benim kizimin bu kadar degildi 3 ayindan sonra artti Aslinda memeden emdiginde de cok oluyor ama yine de acaba biberondan mi diye dusunmeden edemedim cunku bu aralar feci artti

gunaydn herkese bisey sormak istiyorm.dunden carsiya cikmistik kucagmda full uyudu bebegm gunduz 3 3 bucuk saatte bir emdi cok sasirdm. Ama hala geceleri tam 2 saatte bir uyaniyor alarm kurmus gibi.. Geceleri neden byle 2 saat cok sık degilmi baska skntisida yok eminim emip emip uyuyor. Acaba sutümun tok tutms doyurucu ozelligimi yok

Benim kizimin bu kadar degildi 3 ayindan sonra artti Aslinda memeden emdiginde de cok oluyor ama yine de acaba biberondan mi diye dusunmeden edemedim cunku bu aralar feci artti
Biberon hangi marka canım.ben de kullanmayı düşünüyorum.bi de niye kullanıyorsun emziriyorum demişsin ya.
İnan gazın bi mantığı yok. Herşeyden olabiliyor.emerken hava yutmasından,yendiğin şeylerden,üşütmekten....biberonu duymadım hiç

Sagol cnm merak ettim yaptıklarını yalniz ben tek göğüsten süt veriyorum almadigi icin digerini sütte gelmiyo malesef
Emin misin canım gelmediğinden emzirdikçe gelir derler ama. İnatla devam edip sütü gelenler var bilgin olsun. Sütüne sağlık bebişine bol bol yeter inşallah

Seninkide doğru bir yöntem canım.nette süt terbiyesi ya da meme terbiyesi diye bir tabir var. Yani süt regüle olmadığı için akıp gidiyor. Bu sü terbiyesi yapılırken Ya senin yaptığın gibi veya 4 saat boyunca aynı memeyi veriyorsun. Sonraki 4 saatte de diğer memeyi veriyorsun. Böylece göğüsü boşaltmış oluyorsun.Zaten üçüncü ya da dördüncü aydan sonra süt akma durumu olmuyor. İlk aylarda problem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…