How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Aynen cnm ben diyorum zaten rezeneye ekmek banıcam yakında.

Aynen cnm ya inan bana ne yiyecegimi şasirdım artık zaten bısey yemesemde gaz var ben anlamıyorum ki bu kadar gaz nerden oluyor üsütmüyorumda kendimi ya birde kakası köpük köpük oluyo bazen yesıl bazen sarı bu neden olur acaba. doktor randevuma da var daha ama merak ettim üsüttum mü acaba.. bisey daha sorucam benim kızın elleri hep aģzinda surekli agzından salya akıyo eline bisey verdigimde hemen agzina götürüp onu cıgnemeye calısıyo yani cignemede degilde nasil desem mesela parmagımi agzina tuttugumda sıkstıyo damagiyla birde dilini tuhaf yapıyo dil cıkariyo gibi ama tam cıkarmiyo acaba dismi cıkacak görünurde bisey yok dahada erken ama anlamadim cok huysuz bu aralar hep kucakta olmak istiyo ve agliyor elini agzina sokup agliyo cok üzüluyorum. Cok soru sordum ama bisey daha var kızımın iki gögsunun arasinda elledigin zaman fındık gibi bisey geliyo elime sert kemik gibi bu nedir acaba off ya cok zormus annelik Allahıma sükürler olsun rabbim 12 sene sonra verdi bizi sevindirdi isyan etmiyorum sikayet etmiyorum ama aklim cıkıyo bisey olucak diye ve çok yoruluyorum ona daha iyi bakmam icin benim iyi olmam lazim nasıl olcak bilmiyorum :(

Aynen cnm ya inan bana ne yiyecegimi şasirdım artık zaten bısey yemesemde gaz var ben anlamıyorum ki bu kadar gaz nerden oluyor üsütmüyorumda kendimi ya birde kakası köpük köpük oluyo bazen yesıl bazen sarı bu neden olur acaba. doktor randevuma da var daha ama merak ettim üsüttum mü acaba.. bisey daha sorucam benim kızın elleri hep aģzinda surekli agzından salya akıyo eline bisey verdigimde hemen agzina götürüp onu cıgnemeye calısıyo yani cignemede degilde nasil desem mesela parmagımi agzina tuttugumda sıkstıyo damagiyla birde dilini tuhaf yapıyo dil cıkariyo gibi ama tam cıkarmiyo acaba dismi cıkacak görünurde bisey yok dahada erken ama anlamadim cok huysuz bu aralar hep kucakta olmak istiyo ve agliyor elini agzina sokup agliyo cok üzüluyorum. Cok soru sordum ama bisey daha var kızımın iki gögsunun arasinda elledigin zaman fındık gibi bisey geliyo elime sert kemik gibi bu nedir acaba off ya cok zormus annelik Allahıma sükürler olsun rabbim 12 sene sonra verdi bizi sevindirdi isyan etmiyorum sikayet etmiyorum ama aklim cıkıyo bisey olucak diye ve çok yoruluyorum ona daha iyi bakmam icin benim iyi olmam lazim nasıl olcak bilmiyorum :KK43:

Yok cnm isyan etmek değil bizim yaptıklarımız. Hepimiz şükrediyoruz Rabbimin bi mucizesi onlar bize. Benim ilk kızımda çok gazlıydı acayip sıkıntılıydı ama 3. Ayı doldurduk bıçak gibi kesildi herşey. Şimdi burda sıkıntılarımızı yazıyoruz çünkü bizi ancak bu durumu yaşayan bizler anlayabilir. Elini ağzına götürmesi bilmiyorum ki bi refleksde olabilir diş çıkarmada olabilir. Geçenlerde biri yazdı hatırlamıyorum şimdi kim doktoru demiş heran patlatabilir diye. Süprizlerle dolu kuzucuklarımız. Benimkinin hem el sürekli ağzında hemde hep tepemde ne bacaklarımda nede belimde derman kaldı artık. Şu an mesela ayağımda uyuyor ama bi beşiğine yatırsam hemen uyancak. Çabuk geçsin şu günler valla konfeti patlatcam evde bol bol. 12 sene sonra Allah bağışlasın cnm baya uzun süreymiş. Göğüs arasındaki ne acaba doktora telefonla sor olmadı.

:KK48::KK48::KK48: Ya ben de yeni duydum isimlerin arapça harflerinden sayısal hesaplama mı yapılıyo çocuğun karekterini etkiliyo falan filan baya derin bi konuymuş aslında benim de çok bi bilgim yok bilen varsa diye sordum canım
dinimizce haram olan bişey canım fal o da bi çeşit, yani ben öyle biliyorum
isim çocuğun karakterini etkiler ona inanıyorum sonucta biseyi kırk kere dersen o olur diye bi söz var :dondurma: naz ismindeki kızlar nazlı oluyo gerçekten benim gördüğüm ama harfleri sayıya çevirdiği için etkileyeceğini düşünmüyorum
bi ara tv de bi adam cikiyodu hesaplayıp begenmediklerine ismini değiştir çocuğuna bu ismi koyma vs vs diyodu

Kızlar hemen hemen 3aylık olucaz bizde çok şükür gaz problemimiz çok çok azaldı ben Amerika’ndan getirilen bi ilaç kullandım ama o mu yaradı yoksa artık 3.ay geldi diye mi bilmiyorum gece uykusu uyuyoruz artık masallah diyeyim sadece 2den 3e kadar bazen oluyor onda da gözleri kapalı sadece ıkınma oluyor hafif dönmeye başladı bebişim omunda etkisiyle pıtır pıtır gaz çıkarıyor ben sadece anne sütü veriyorum ama dışarı çıkacaksak yada bazen arada medela biberonla veriyorum sütümü bence biberonun etkisi var meme reddinde çünkü ilk ayda Dr browns la veriyordum ve bi gün farkettim ki bebeğim memede duruyor emmek istemiyor sütün gelmesini bekliyordu ama medela da cektikçegeldiği için çok şükür hiç problem yaşamıyoruz umarım büyüdükçe de böyle gider tek sorunumuz suan beşiğinde uyulmaması yanımda uyuması beşiğine nasıl alıştırırım hiç bilmiyorum

Kızlar hemen hemen 3aylık olucaz bizde çok şükür gaz problemimiz çok çok azaldı ben Amerika’ndan getirilen bi ilaç kullandım ama o mu yaradı yoksa artık 3.ay geldi diye mi bilmiyorum gece uykusu uyuyoruz artık masallah diyeyim sadece 2den 3e kadar bazen oluyor onda da gözleri kapalı sadece ıkınma oluyor hafif dönmeye başladı bebişim omunda etkisiyle pıtır pıtır gaz çıkarıyor ben sadece anne sütü veriyorum ama dışarı çıkacaksak yada bazen arada medela biberonla veriyorum sütümü bence biberonun etkisi var meme reddinde çünkü ilk ayda Dr browns la veriyordum ve bi gün farkettim ki bebeğim memede duruyor emmek istemiyor sütün gelmesini bekliyordu ama medela da cektikçegeldiği için çok şükür hiç problem yaşamıyoruz umarım büyüdükçe de böyle gider tek sorunumuz suan beşiğinde uyulmaması yanımda uyuması beşiğine nasıl alıştırırım hiç bilmiyorum

Aman maşallah. Aynen o çook gazlı günler yavaş yabaş geride kaldı. Ama beşiğine geçme kısmında bende dertliyim. Neler neler denedim kıyafetimi falanda koydum yook düğme var sanki hop gözler açılıyor. Benimki yanımda da yatmıyor direk tepemde ve bu kadar süredir oturarak uyuyorum. O beşiğe alışmasını dört gözle bekliyorum.

Yok cnm isyan etmek değil bizim yaptıklarımız. Hepimiz şükrediyoruz Rabbimin bi mucizesi onlar bize. Benim ilk kızımda çok gazlıydı acayip sıkıntılıydı ama 3. Ayı doldurduk bıçak gibi kesildi herşey. Şimdi burda sıkıntılarımızı yazıyoruz çünkü bizi ancak bu durumu yaşayan bizler anlayabilir. Elini ağzına götürmesi bilmiyorum ki bi refleksde olabilir diş çıkarmada olabilir. Geçenlerde biri yazdı hatırlamıyorum şimdi kim doktoru demiş heran patlatabilir diye. Süprizlerle dolu kuzucuklarımız. Benimkinin hem el sürekli ağzında hemde hep tepemde ne bacaklarımda nede belimde derman kaldı artık. Şu an mesela ayağımda uyuyor ama bi beşiğine yatırsam hemen uyancak. Çabuk geçsin şu günler valla konfeti patlatcam evde bol bol. 12 sene sonra Allah bağışlasın cnm baya uzun süreymiş. Göğüs arasındaki ne acaba doktora telefonla sor olmadı.

amin cnm bu günlerin geçmesini bende cok istiyorum cünku gercekten halim kalmadı benimde artik. Gerci yine felaket tellalları destek vericeklerine ayy daha dur büyüdükce neler görücen bu günlerine sukret diyolar.daha neler görucez bakalım :kızgın: Benimde ayni ya kucagımda ya ayagımda su an saat 06:49 gaz sancısi var uyuyamiyo ayagimda sallıyorum bende yapıcak bisey yok.. alısır sallama diyenlere de sinir oluyorun dalasım geliyo yahu napim cocuk durmuyo en son care sussun uyusun diye her yola basvuruyoruz.. neyse bakalım zaten doktora randevu aldım gidince hepsini sorucam cvp icin sagol cnm.. sanada kolay gelsin bu günlerde gecicek insallah.:KK15:

Bugün kızımla ilk uçak yolculuğunu da yaptım maşallah diyeyim erken vakit olduğu için soryn çıkarmadı :nazar::nazar::nazar:ama dönüş şimdiden gözümde büyüyo ve korkuyorum
Bu arada 2 çocukla da ilk yolculuğumuzdu Allahım çok zoooor eşyaları taşı bebrği taşı diğeri terlemesin üşümesin diye giydir çıkar :silah::silah::silah:

Kızlar süt alerjisi konuşulmuş benim büyük kızımda vardı. Ben şöyle farketmiştim çokhuzursuz old bi gün kakasını sırf mukuslu yaptı ben de hemen tahlil yaptırdım ve Dr götürdüm kakasında kan hücreleri çıktı ve birşeye alerjisi old en yaygın da süt alerjisi old için önce süt ürünlerini bırakmam istendi ama sadece süt peynir değil çok sıkı bir diyet yapmak lazım ev dışında hiç birşey yenemek lazım mesela sen mercimek çorbası içiyorsun ama belki içinde tereyağ var ya da ambalajı birşey yenemek lazım mesela çubuk kraker yiyorsun ama içinde peynir altı suyu var gibi sonra benim bu sıkı diyete rağmen kızımı şikayetleri azalmadı kusma da eklendi benim diyete de dana eti tavuk eti balık ceviz fındık domates yumurta gibi alerjik olabilece bir sürü şey eklendi

amin cnm bu günlerin geçmesini bende cok istiyorum cünku gercekten halim kalmadı benimde artik. Gerci yine felaket tellalları destek vericeklerine ayy daha dur büyüdükce neler görücen bu günlerine sukret diyolar.daha neler görucez bakalım :kızgın: Benimde ayni ya kucagımda ya ayagımda su an saat 06:49 gaz sancısi var uyuyamiyo ayagimda sallıyorum bende yapıcak bisey yok.. alısır sallama diyenlere de sinir oluyorun dalasım geliyo yahu napim cocuk durmuyo en son care sussun uyusun diye her yola basvuruyoruz.. neyse bakalım zaten doktora randevu aldım gidince hepsini sorucam cvp icin sagol cnm.. sanada kolay gelsin bu günlerde gecicek insallah.:KK15:

Ay evet tsm emeklicrk emeklesin bak neler olcak sonra tam yürücek bsk işte şimdi ysndın yav bi bırakın sevineyim. Çocuğum büyüyor bi kursağımda bırakmayın sevincimi. Bende ayakta sallıyorum. İlk kızımıda ayakta salladım. Çok şey denedim olmadı ayakta sakinleştiler. Rabbim çocuklarımıza sağlık versin. Bende ayakta sallanarak büyümüşüm şükür herşeyim normal. Düzenli uyudukları günü iple çekiyorum. Ne demek cnm sen sağol.

Bu arada ben bir sürü Dr götürdüm hepsi benzer şeyler söyledi hatta anne sütü de süttür onu bırakmadan şikayetlerin bitmez diyen de oldu normal doğum ve sadece anne sütü alanlarda çok düşük bir olasılıkmış ben hep başka bir rahatsızlığı mı var diye şüphelenmiştim diyetle denemeyle yaşından sonra geçmişti ama çok sonra instagramda bir yazı gördüm
Gazlı olan bebeklerin bağırsak sistemi tam düzene girmeden bir de rota aşısı yapılıyor ve bağırsak proteinleri sindirmekte zorlanıyormuş benim şikayetim de tam rota sonrası başlamıştı acaba alerji değil miydi diye düşünmüştüm o yazıyı görünce acaba süt alerjisinden şüphelenenler rota aşısı yaptırdı mı merak ettim

Bir de bebekler elini emmekten çok hoşlanır deyip Dr yenini kıvırmıştı rahat rahat emsin sakın engel olma demişti diş de olabilir ama kaygılanacak bir durum yok

Bu arada ben bir sürü Dr götürdüm hepsi benzer şeyler söyledi hatta anne sütü de süttür onu bırakmadan şikayetlerin bitmez diyen de oldu normal doğum ve sadece anne sütü alanlarda çok düşük bir olasılıkmış ben hep başka bir rahatsızlığı mı var diye şüphelenmiştim diyetle denemeyle yaşından sonra geçmişti ama çok sonra instagramda bir yazı gördüm
Gazlı olan bebeklerin bağırsak sistemi tam düzene girmeden bir de rota aşısı yapılıyor ve bağırsak proteinleri sindirmekte zorlanıyormuş benim şikayetim de tam rota sonrası başlamıştı acaba alerji değil miydi diye düşünmüştüm o yazıyı görünce acaba süt alerjisinden şüphelenenler rota aşısı yaptırdı mı merak ettim

Aa evet bence olabilir biz rota aşısını yaptırdıktan sonra gaz degil ama cok rahat kaka yapan cocuk zorlanmaya yapamamaya basladi..

Aynen cnm ya inan bana ne yiyecegimi şasirdım artık zaten bısey yemesemde gaz var ben anlamıyorum ki bu kadar gaz nerden oluyor üsütmüyorumda kendimi ya birde kakası köpük köpük oluyo bazen yesıl bazen sarı bu neden olur acaba. doktor randevuma da var daha ama merak ettim üsüttum mü acaba.. bisey daha sorucam benim kızın elleri hep aģzinda surekli agzından salya akıyo eline bisey verdigimde hemen agzina götürüp onu cıgnemeye calısıyo yani cignemede degilde nasil desem mesela parmagımi agzina tuttugumda sıkstıyo damagiyla birde dilini tuhaf yapıyo dil cıkariyo gibi ama tam cıkarmiyo acaba dismi cıkacak görünurde bisey yok dahada erken ama anlamadim cok huysuz bu aralar hep kucakta olmak istiyo ve agliyor elini agzina sokup agliyo cok üzüluyorum. Cok soru sordum ama bisey daha var kızımın iki gögsunun arasinda elledigin zaman fındık gibi bisey geliyo elime sert kemik gibi bu nedir acaba off ya cok zormus annelik Allahıma sükürler olsun rabbim 12 sene sonra verdi bizi sevindirdi isyan etmiyorum sikayet etmiyorum ama aklim cıkıyo bisey olucak diye ve çok yoruluyorum ona daha iyi bakmam icin benim iyi olmam lazim nasıl olcak bilmiyorum :KK43:
Canım edindiğim bilgilere göre sulu ve köpüklü yeşil kaka yapması hep ön sütü emmesindan kaynaklanıyor. Annelerde hem Özsüt hem de son süt bulunur. Öğün süt dediğimiz içinde süt şekeri dediğimiz laktoz bulunur. Bu süt daha şekerli ve daha suludur. Son süt ise daha yağlıdır . Eğer bebek sadece ön sütü emip doyarsa kakası sulu ve köpüklü olur. Aynı zamanda laktozu sindirmekte zorlanırcağı için gazı da çok olur. Bunun için ayni memeyi en az 15 20 dakika emmesi gerekiyor. Bazı annelerin buna ben de dahilim sütü çok hızlı iner. Bebek hatta sütü emmeye yetişemez boğulur gibi olur. Sık sık memeyi bırakır. Ben bu problemi çok yaşadım. Kendim bazı çareler buldum. Aynı zamanda bebeğim göğsümü iyi boşaltınmadığı için Must it de çok oluyordu. Şimdi birazcık rahatladık. Eğer sizde aynı problemleri yaşıyorsanız Yaptıklarımı paylaşabilirim. Üzülmeyin her şey geçecek. Ben de çok yıprattım kendimi ama çok şükür rahatladık

Canım edindiğim bilgilere göre sulu ve köpüklü yeşil kaka yapması hep ön sütü emmesindan kaynaklanıyor. Annelerde hem Özsüt hem de son süt bulunur. Öğün süt dediğimiz içinde süt şekeri dediğimiz laktoz bulunur. Bu süt daha şekerli ve daha suludur. Son süt ise daha yağlıdır . Eğer bebek sadece ön sütü emip doyarsa kakası sulu ve köpüklü olur. Aynı zamanda laktozu sindirmekte zorlanırcağı için gazı da çok olur. Bunun için ayni memeyi en az 15 20 dakika emmesi gerekiyor. Bazı annelerin buna ben de dahilim sütü çok hızlı iner. Bebek hatta sütü emmeye yetişemez boğulur gibi olur. Sık sık memeyi bırakır. Ben bu problemi çok yaşadım. Kendim bazı çareler buldum. Aynı zamanda bebeğim göğsümü iyi boşaltınmadığı için Must it de çok oluyordu. Şimdi birazcık rahatladık. Eğer sizde aynı problemleri yaşıyorsanız Yaptıklarımı paylaşabilirim. Üzülmeyin her şey geçecek. Ben de çok yıprattım kendimi ama çok şükür rahatladık

Canim yazdiklarini okudum bende anlattiklarini yasiyorim rica etsem cozum yollarini yazabilirmisin

Canim yazdiklarini okudum bende anlattiklarini yasiyorim rica etsem cozum yollarini yazabilirmisin
Şöyle söyleyeyim canım. İlk başta elektrikli süt sağmapompasıyla ön sütü sağmayı denedim . Yani bebeği emzirmeden önce sütünü 2 dakika sağıyordum. Sonra emziriyordum. Yalnız bu seferde sütüm Sağdıkça Çoğalmaya başladı. Yani bende bir memeyi emzirirken diğer memeden ressmen süt akıyor. Bunları söylüyorum ki aynı şeyler sizde de olabilir veya olmayabilir bu farklar anlaşılsın. Sonra bu da çözüm olmadı. Baktım buzluk sütlerle dolmaya başladı maşallah diyeyim. Sonra nette okuduğum bir yazıda ada çayının sütü azalttığını gördüm. Abartmamak şartıyla üç gün her gün birer bardak adaçayı içtim. Öyle ki sütünün tamamen azalmasını da istemiyorum. Amacım sadece bebeğin biraz daha rahat Emmesini sağlamak. Adaçayı çözümüm oldu aynı zamanda süt yoğurt peynir Bunları yemiyorum şimdilik gazı ve kakası rahatladı.aman dikkat edin adaçayı sütüazaltıyor ben sütüm çok olduğu için içtim. Sizin sütünüz azsa içmeyin. Bu arada gaz ilacı sab simplex kullanıyorum.

Şöyle söyleyeyim canım. İlk başta elektrikli süt sağmapompasıyla ön sütü sağmayı denedim . Yani bebeği emzirmeden önce sütünü 2 dakika sağıyordum. Sonra emziriyordum. Yalnız bu seferde sütüm Sağdıkça Çoğalmaya başladı. Yani bende bir memeyi emzirirken diğer memeden ressmen süt akıyor. Bunları söylüyorum ki aynı şeyler sizde de olabilir veya olmayabilir bu farklar anlaşılsın. Sonra bu da çözüm olmadı. Baktım buzluk sütlerle dolmaya başladı maşallah diyeyim. Sonra nette okuduğum bir yazıda ada çayının sütü azalttığını gördüm. Abartmamak şartıyla üç gün her gün birer bardak adaçayı içtim. Öyle ki sütünün tamamen azalmasını da istemiyorum. Amacım sadece bebeğin biraz daha rahat Emmesini sağlamak. Adaçayı çözümüm oldu aynı zamanda süt yoğurt peynir Bunları yemiyorum şimdilik gazı ve kakası rahatladı.aman dikkat edin adaçayı sütüazaltıyor ben sütüm çok olduğu için içtim. Sizin sütünüz azsa içmeyin. Bu arada gaz ilacı sab simplex kullanıyorum.

Sagolasin canim cevabın icin maasallah diyeyim.bende :) canm benimde sutum cok şükür iyi fazla bu yuzden bes kes mastit.oldum artik ilac kullanmak istemiyorum her mastit sonunda iki gun sütun gelmesini beeklemek.korkuyla.ya kesilirmi demek istemiyorjm sagiyorum bende ama bazen süt az oldugunda bike.mastit oldum gunluk.dus.alirim.onun.disinda.yikarim goguslsrimi ama oluyo cok.bunaldim iki.aylik.kizim söyle kafa.rahat emziremedim nazardan olurmu bu diye dusunmeye baslasim.cunku.kizimin.gelisimi maşallah cok.cok onde goren resim.isteyen ki ben.atmam.istediklerinde aileme mecburi artik onuda atmiycam.dedim.kendimce :( bende gaz damlasini ayni kullanıyorum bizimkide gazdan.ziyade kusma.cok.reflu malesef ikinci.çocuğum ama.ben cok.zorlaniyorim bu.gibi.durumlarda nane maydanoz adacayi bemde.okudum azaltiyo.diye ama bazen cok.cok oluyo.sutum bazen.az sasirdim kaldim

Sagolasin canim cevabın icin maasallah diyeyim.bende :) canm benimde sutum cok şükür iyi fazla bu yuzden bes kes mastit.oldum artik ilac kullanmak istemiyorum her mastit sonunda iki gun sütun gelmesini beeklemek.korkuyla.ya kesilirmi demek istemiyorjm sagiyorum bende ama bazen süt az oldugunda bike.mastit oldum gunluk.dus.alirim.onun.disinda.yikarim goguslsrimi ama oluyo cok.bunaldim iki.aylik.kizim söyle kafa.rahat emziremedim nazardan olurmu bu diye dusunmeye baslasim.cunku.kizimin.gelisimi maşallah cok.cok onde goren resim.isteyen ki ben.atmam.istediklerinde aileme mecburi artik onuda atmiycam.dedim.kendimce :KK43: bende gaz damlasini ayni kullanıyorum bizimkide gazdan.ziyade kusma.cok.reflu malesef ikinci.çocuğum ama.ben cok.zorlaniyorim bu.gibi.durumlarda nane maydanoz adacayi bemde.okudum azaltiyo.diye ama bazen cok.cok oluyo.sutum bazen.az sasirdim kaldim
Şimdi bebeğim iki aylık kusması bizim de oluyor ama inan mastit dediğim gibi göğüslerin iyi boşalmadığı için bugün bir bardak adaçayı iç farkı göreceksin. Ben de iki sefer oldum ama antibiyotik kullanmadım bu yöntemle

Şimdi bebeğim iki aylık kusması bizim de oluyor ama inan mastit dediğim gibi göğüslerin iyi boşalmadığı için bugün bir bardak adaçayı iç farkı göreceksin. Ben de iki sefer oldum ama antibiyotik kullanmadım bu yöntemle

Deniycem canim sağolasın ins ise yarar berbat birsey acillik oldum ben artik mrcburen içiyorum yoksa cerrahi mudahale gerektirir dedi doktor :(

Benim bebeğimde geçtiğimiz cumartesi rota aşısı oldu. 3 gündür çok huzursuz. Sürekli ıkınıyor , ağlıyor vs. bildiğin gaz sancısı hareketleri yapıyor. Sürekli kucak istiyor.Gerçekten rota aşısıyla bağlantılı olabilir mi ? Gaz problemimiz bitti derken tekrar en başa döndük. Çok moralim bozuk...

Back