- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #36.021
Aslinda tum mesajlari okumaya çalışıyorum ama bazen gozden kaçıyor, söylendi mi bilmiyorum. Pompa sabit durabiliyorsa dursun, duramiyorsa biri pompayi tutsun. Sen göğsünün kahverengi bölgesi haricini yagla iyice. Ve iki elinle göğsünü sağ pompaya doğru. Anlatabildim mi bilmiyorum. Göğsünü iki elinle masaj yapar gibi, genis yerinden ucuna doğru sıvazla. Bi de oyle dene bakalimTeşekkürler bunu da denerim
Yine bir ağlama krizi atlattık.Bende sinirlerime hakim olamıyorum.Başım beynim çatladı...
Yine emmek isteyip ememedi,ısırdı vs... Mutfağa götürüp aspiratörü açtım,sakinleşince verdim memeyi,emdi ama çok sürmeden uyudu.Uyku arasında devam etti bir süre.Yatıracakken uyandı ve yine ağlamaya başlayıp meme aradı.Diğer göğsümü verdim,yine ısırıp almadı.Sinirlendim,bıraktım mama yaptım en son.Sakinleşince alıyor memeyi ama bir türlüde doymuyor,uyuyor birde...
Mamayıda verdim,kustu sonra,rahatladı uyuyor
Ne olacak,ne yapacağız böyle bilmiyorum.Sinirim geçmedi hala
Benim ailem yanimda cok sukur. Gercekten kimsenin olamaması, hatta olanlarin da yardimci olmak yerine surekli soylenmesi cok zor. Yani bir kadinin hayatta iki uc kez cocugu olur. Bu donemde idare etmek cok mu zor? Bazi babalar bundan bile aciz malesef.F filmgibi üşütüyor da olabilirmi ki acaba? Yani benimkide sürekli ağlayan bir bebek,senide çok iyi anlıyorum,aynı şeyleri yaşıyoruz hemen hemen.O yüzden sanada çözüm bulmaya çalışıyorum...
Farkında olmadan bende üşütüyorum galiba oğluşumu bazen.Kuzenim birkaç kere geldiğinde bu çocuk üşür böyle diye sarıp sarmalıyor,battaniyeye sardı ki ısınsın rahat çıkarsın diye,anaaa bi baktım bir süre sonra patır patır çıkardı...
Birde yanlız olmakta çok kötü.Mesela babamlardayım şimdi,emdi bir süre,sonra yine çekiştirmeye başladı,verdim kardeşime,azıcık ağladı,konuşarak oyaladı verdi,yine gayet güzel emdi.Sonra bırakıp bırakıp tutmaya çalışınca bıraktırdım,gazla birlikte kustu yine hep.Ama sonraki ağlaması açlıktan değilmiş,uyumak istediğinden ve uyurkende korktuğundan ağladı.
Evde olsam eşimde aç diye yine mama verirdik...
Tek başıma oyalayamıyorum,üzülüyorum
Cnm benim bebeğim de öyleydi hatta bazen yine bile öyle yapıyo.. bence bebis emmek istiyor ama o arada ya gaz sancisı vardır yada kustu diyosun belki reflü gibi midesi rahatsız oluyodur ondan ememiyodur. Ben öyle olunca rahat bırakıyorum hareket ettirmeye calısıyorum gazı varsa cıksın diye biraz rahatlayınca veriyorum memeyi o zaman senin dedigin gibi emiyor ve hemen uyuyor. Cünkü rahatlıyor. Bence bizim sorunumuz gercekten ne zaman acıkıyor ne zaman gaz sancısı cekiyor onu anlayamıyoruz her ağladığında meme verince sanırim rahatsız oluyor yavrucaklar.
Dun bebegimi yikarken kuvet filesinin kancasi kirildi. Tam başının olduğu taraf. Bebegim kafa ustu kuvetin icine dustu. Aklim cıktı. Ağlamaktan heder oldum. Emzirince o sustu ben susamadim dunden beri ağlıyorum ya birşey olsaydı diyecocuk bu aslinda duse kalka buyuyecek ama nasil dayanirim bilmiyorum. Bu kadar metanetsiz olacagimi tahmin etmezdim
Benim ailem yanimda cok sukur. Gercekten kimsenin olamaması, hatta olanlarin da yardimci olmak yerine surekli soylenmesi cok zor. Yani bir kadinin hayatta iki uc kez cocugu olur. Bu donemde idare etmek cok mu zor? Bazi babalar bundan bile aciz malesef.
Bilmiyorum usutuyor muyum, ev 23 24 25 derece arasinda. Iki kat penye alt ve üst giydiriyorum. Yelek patik hic yok. Sadece yatarken penye battaniye örtüyorum. Ben sicagi sevmiyorum, bebek de terlesin istemiyorum. Ama sirtini falan hep kontrol ediyorum soguk degil. Karnina kiraz çekirdeği de koyuyorum
Bu kakayla bizim de başımız dertte bi düzelemedi gitti. Yeşil ve sümüklü kaka. Sizin sorununuz ne? Doktor normal diyor, tahlilde de bir şey çıkmadı. Ben alerjiden şüpheleniyorum. 15 gün süt ve ürünleri tüketmeyeceğim bakalım düzelecek mi.
Arkadaşlar burayı bir derdim var bölümüne çevirmek istemiyorum ama bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.
Biz kayınvalidemlerle aynı binada oturuyoruz onlar alt kattalar. Bebeğim doğduğundan beri her daim yanımda tahmin edeceğiniz üzere. Kendisini çok severim. Allah razı olsun çok da yardımcı oldu hakkını yiyemem. Fakat davranışlarında gariplikler sezmeye başladım. Acaba ben mi yanlış anlıyorum yoksa hissettiklerim doğru mu kafayı yiyeceğim. Eşime de anlatamıyorum üzülür beni yanlış anlar diye.
Şöyleki bebeğin annesi kendisiymiş gibi davranıyor. Yıkanacağı günü, o gün dışarı gezmeye çıkılıp çıkılmayacağını hep o karar veriyor. Ben bebeğimle oynaşırken tatlı tatlı konuşurken inanılmaz yüksek tondan bağırarak bebeğin dikkatini çekmeye çalışıyor yani resmen susturuyor beni bebeğimle ilgilenirken. “Gel gel hadi” yapınca çok heyecanlanıyormuş hep ona gitmek istiyormuş. Ondan ayrılmak istemiyormuş vs hep bu tarz “bu bebek beni istiyor bana bağlanıyor” mesajlı konuşmaları var. Bugün de gelmiş bebeği benim tuttuğum pozisyonda iyice memesine yaklaştırmış “bak nasıl aranıyor” diyor. Yani benim kucağıma geldiğinde bebeğimin aranması bana özel bir durum değil onu demek istiyor herhalde :) bebeğin de bir şey arandığı yoktu ya neyse. O öyle hissetmek istiyor:) “ah kuzum bendekiler senim işine yaramaz” dedi ben de “süt olsa emzireceksin yani :)” diye takıldım ona artık napıyım, resmen bilerek memesine yaklaştırdı ağzını çünkü. Beni hep kendiyle karşılaştırıyor sürekli “şöyle bol sütüm vardı oğullarım her ay şu kadar kilo alırdı, doğum kilolarımı şu kadar zamanda verdim vs” biri bana deseki iamgroot ne çabuk zayıflamışsın veya bebeğin maşallah iyi büyümüş sütün yaramış dese hemen kendini anlatmaya başlıyor:)
Şu an çok şaşkınım ve de canım sıkkın. Ben işe başlayınca annem ve kayınvalidem dönüşümlü bakacaklardı çocuğa ama şu an inanın kafamda bir ton soru işareti belirdi. Eşime de bunları nasıl anlatayım ki ya beni çok hassas bulur abarttığımı söyler ya da olanlara üzülür
geçenler de kv ilgili sıkıntımı ben de yazmıştım hemen hemen benzer problemler aşırı sevgi ve aşırı bilmişlik anneden çok kv bilir tavırları. Sonrasında olanlari yazayım. Eşime söyleye söyleye evde huzur kalmadı o da en sonunda annesiyle konuştu. Bu çocuk bizim çocuğumuz falan filan annesi her şeyini düşünüyor biraz bizi rahat bırak 30 yaşında insanlariz sen gibi 16 yaşında doğurmadı bu kadın diye bir suru şey söylemiş. Velhasıl ortam gerilmiş kv çok kötü olmuş haliyle. Ertesi gün benim içim rahat etmedi konuşmaya gittik aramız bozulmasın diye. Bir çok şeyi konuştuk ettik ben söyledim o söyledi. Ama sunu anladım ki yaptıklarını kötülük olsun diye yapmıyor farkında bile degil. Dedik fazla abartma severken dünyada sadece sende torun yok ölçülü sev bana da anneligimden şüphe ettirecek şeyler söyleyip durma dedim alınıyorum ben de. Neyse biz konuştuk ettik mutlu mesut eve dönerken öğrendik ki aslında olay daha da kötüleşmiş. Konuşa konuşa anlaşamamışız. Dedik birkaç gün görüşmeyelim ve bu ise yaradı. Tabi yine de kotuyuz evde hala huzur yok eşimin morali çok bozuk falan. 3 gün sonra yemeğe çağırdım küslük olmasın diye o şekilde düzelttik. Simdi eskisi kadar sık boğaz etmiyor halden anlamaya çalışıyor. Biraz sancılı bir süreç oldu ama en azından sadece ben üzülüp de kendimi yemedim. Eğer esiniz anlayisliysa bu konuda annesiyle güzel bir dille konuşabilir kendinizi çok yıpratmayın. (Dipnot kv bir sure boyle devam eder ama zamanla yine bildiğini okur huylu huyundan vazgeçmezTorununu çok seviyor demekki canım, seninle de arası iyi olduğu için içinden geçenleri direk söylüyordur, bazen söylememesi gereken şeyleri bile, benimde kayinvalidemle aram iyi ama bazen sınırı bilmiyor, kendi evi gibi davranıyor sinir oluyorum, bi olayla ilgili kendinden bahsetme meselesi ise herkese karşı var, bi ortamda bi konu konuşuluyorsa, başkalarını dinlemek yerine hemen kendini anlatır alıştım artik ben de...
İyi bi insansa ne güzel bebeğine iyi de bakar inş, kim olursa olsun ne kadar iyi anlaşırsan anlaş illa ki arada bi sınır olacak, ben biraz sınır koydum, kendimi uzak tuttum simdi daha iyi,bir de önceleri aanlatmazdım eşime baktım olan bana oluyor, şimdi herşeyi olmasa da anlatıyorum ona da bak annen böyle yapıyor onu kırmak istemiyorum ama hoşlanmıyorum da diye, inan rahatladım ...
Bizim sorunumuz kakasını 7-8günde 1defa tek yapması. Sebebini bumlamadık.kimi doktor normal karşılıyor burada bikaç arkadaş paylaşmıştı doktorunun görüşünü.bizimki geç yaptığı içim Kaka rengi kına yeşili. Ve sümüklü gibi. Tahlil için yapmasını bekliyoruzBu kakayla bizim de başımız dertte bi düzelemedi gitti. Yeşil ve sümüklü kaka. Sizin sorununuz ne? Doktor normal diyor, tahlilde de bir şey çıkmadı. Ben alerjiden şüpheleniyorum. 15 gün süt ve ürünleri tüketmeyeceğim bakalım düzelecek mi.
Bizim için hassas olan şu dönemde nelerle uğraşıyoruz ah ah...geçenler de kv ilgili sıkıntımı ben de yazmıştım hemen hemen benzer problemler aşırı sevgi ve aşırı bilmişlik anneden çok kv bilir tavırları. Sonrasında olanlari yazayım. Eşime söyleye söyleye evde huzur kalmadı o da en sonunda annesiyle konuştu. Bu çocuk bizim çocuğumuz falan filan annesi her şeyini düşünüyor biraz bizi rahat bırak 30 yaşında insanlariz sen gibi 16 yaşında doğurmadı bu kadın diye bir suru şey söylemiş. Velhasıl ortam gerilmiş kv çok kötü olmuş haliyle. Ertesi gün benim içim rahat etmedi konuşmaya gittik aramız bozulmasın diye. Bir çok şeyi konuştuk ettik ben söyledim o söyledi. Ama sunu anladım ki yaptıklarını kötülük olsun diye yapmıyor farkında bile degil. Dedik fazla abartma severken dünyada sadece sende torun yok ölçülü sev bana da anneligimden şüphe ettirecek şeyler söyleyip durma dedim alınıyorum ben de. Neyse biz konuştuk ettik mutlu mesut eve dönerken öğrendik ki aslında olay daha da kötüleşmiş. Konuşa konuşa anlaşamamışız. Dedik birkaç gün görüşmeyelim ve bu ise yaradı. Tabi yine de kotuyuz evde hala huzur yok eşimin morali çok bozuk falan. 3 gün sonra yemeğe çağırdım küslük olmasın diye o şekilde düzelttik. Simdi eskisi kadar sık boğaz etmiyor halden anlamaya çalışıyor. Biraz sancılı bir süreç oldu ama en azından sadece ben üzülüp de kendimi yemedim. Eğer esiniz anlayisliysa bu konuda annesiyle güzel bir dille konuşabilir kendinizi çok yıpratmayın. (Dipnot kv bir sure boyle devam eder ama zamanla yine bildiğini okur huylu huyundan vazgeçmez)
Kesinlikle! Eşim her ağladığında oyalamak yerine "acıkmış annesi,bak karnı doyunca nasıl susuyor" dedikçe benide etkiliyor.Susturamadıkça meme vermeye çalışıyorum bende...
Üşüttü galiba birde,o yüzden sıkıntılıyız 2 gündür...
Az önce emerken patır patır gaz çıkardı,sonrada dönmüş gülüyor :) Biraz daha emdi,bırakmaya başlayınca kaldırdım,kustu yine bir sürü.Biraz durup yine kustu.Sonra yine açmış gibi hareketler,ağlama krizi,uykusu var ama uyuyamıyor,üstüne bi daha kustu,uyuyacak inşallah.Tabii bu kadar kusmaya insan geri acıkmış olabilir diye de düşünüyor...
Allahtan babamlara geldikte bi babam alıyor sakinleşiriyor bi kardeşim.Evde olsak mama vermiştik eşimin ısrarıyla...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?