2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar evde süt bırakırken tek içişte bebeğin kilosunun 56da 1 i olacak şekilde bırakın çünkü bebekler bir içişte kilosunun 56 da 1 ini içerek doyarlarmış bilimsel açıklaması hesaplaması var internette alması gereken kaloriyle alakalı mesela bebeğiniz 6000 gr ise 6000/56 =107,1 yapıyo yani 110 cc yapsanız bi öğün bebeğinize yeticektir ben çalışmıyorum daha ama bazen anneme bırakıyorum işlerim oluyo o zaman bu hesaba göre bırakıyorum kaç saat bırakıcaksam eğer işim 2-3 saate biterse 1 ölçü yeter mesela eğer 6-7 saat sürecekse 2 ölçü bırakırsınız bir süre sonra da bebeğinizin durumua göre ayarlarsınız zaten

Canım benim bebeğim 3 gün uyudu... sonra normale döndü...

Selam hanımlar,
Bugün 3. Ay kontrolümüz vardı. Herşey yolunda çok şükür. Rota aşısıda yapıldı.
Bebeğimin uykuda ağlamasını sordum, ağlayabilir normal dedi, kabus görüyordur, tedirgin uyumuştur öyle durumda sakin kalman gerekiyor dedi.
Bebeğim en son 9 Gün aradan sonra kakasını yapmıştı. Sütümün yağlı olmasından kaynaklanıyormuş, önemli olan kakanın şekli dedi. Afedersiniz keçi pisliği yada boru şeklinde olmadığı sürece seyrek yapması sorun değilmiş.
Bilmeden televizyona baktırdım bir süre dedim. Televizyon, tablet, telefon ekranlara kesinlikle baktırmaman gerektiğini söyledi. Radyo açabilirsin dedi.
Uyku düzeni oluşturmayı sordum, 6. Ayda oluşurmuş fakat şimdi akşamları uyutacağım zaman ışıkları kapatıp birlikte yatarsak daha çabuk öğrenirmiş. Şuan günde toplam 14 saat uyuması gerekiyormuş.
Bu arada bebeğimin gazı azaldı kızlar çok şükür. Çok daha rahat çıkartıyor artık. Doktor bundan sonra anlık gazı olur dedi. Yani emdikten sonra oluşur ve çıkartırmış. vücutta birikmiş gazı olmaz dedi. Darısı gazlı diğer bebeklerin başına inşallah :))
Kusura bakmayın uzun yazdım fakat öğrendiğim bilgileri paylaşmak istedim

Kızlar hava nemlendirici olarak tavsiye edeceğiniz buhar makinesi var mı? Bir de ilk sıralar şampuan kullanmadım sebamed sabun kullandım köpürmüyor diye sinir oluyorum siz banyosunda neler kullandınız
Ben naturalive diye bi markayı kullanıyorum duş jeli ve şampuanını. Doğal bi ürün.memnunum da.bu da öyle aman aman köpürmüyor.bitkisel olanlar zaten çok köpürmez

Canım sütünün yağlı olduğunu nasıl anlıyorsun.bisimki de 7-8gün sonra yapıyo kakasını.peki seninki 9gğnden sonra yaptıktan sonra rutine döndü mü kakası

Canım sütünün yağlı olduğunu nasıl anlıyorsun.bisimki de 7-8gün sonra yapıyo kakasını.peki seninki 9gğnden sonra yaptıktan sonra rutine döndü mü kakası
Dün yaptı kakasını canım daha henüz bişey yok. Bakalım bu sefer kaç gün sonra yapacak... ben göğüs kalkanı kullanırken sütüm onun içine akıyordu. Yağsız olan süt daha açık renk oluyor. Yağlı süt kıvamı daha yoğun oluyor rengi de biraz sarımsı gibi oluyor. Göğüsten gelen ilk süt yağsız oluyor emdikçe yağlı kısmı geliyormuş.

Kızlar hava nemlendirici olarak tavsiye edeceğiniz buhar makinesi var mı? Bir de ilk sıralar şampuan kullanmadım sebamed sabun kullandım köpürmüyor diye sinir oluyorum siz banyosunda neler kullandınız
Weewell kullanıyorum memnunum canım banyoda da mustela kullanıyorum köpürmeme konusuna gelince de ne kadar çok kimyasal o kadar çok köpük demek sebamed ürünleri bu yüzden fazla köpürmez zaten

Ben emziriyorum bi müddet sonra göğsümde uyuyo emmeyi tamamen bıraktıktan sonra kaldırıyorum gazını çıkartıyorum yerine yatırıyorum uyanıyo tabi gazını çıkartırken emzik veriyorum iki çekioyo sonra küt die uykuya dalıyo çok hoşuma gidiyo hareketliyken kollar bacaklar bi anda tık die duruyo sanki fişten çekmiş gibi :))) şimdiye kadar hiç sallamadım inş bundan sonrada gerek kalmaz bazen uyumamak için direnio gözler küçücük kalıo babasını çağırıyorum onun kokusunu alınca da hemen uyuyo çok çok çok şükür uykuyla problemimiz yok bizdeki sıkıntı gaz kusma başka dert yok şükür

Benimki ıngii die ağlıyo bitiyorum o ağlayışa yutasım gelio resmen bana anne değilde sevgi die hitap edecek sanırım

Ne güzel canım bebeğinle keyifli günler başladı desene darısı diğer annelere inş bütün anneler güzel bi uyku çeksin sıcak sıcak kahvelerini içebilsinler kocaman aminn

Canım saçları için sebamed şampuan, vucuduna da doğal yeşil sabun kullanıyorum, 2.5 yaşındaki kizimi da hala öyle yıkıyorum, küçüğün saçları pek olmadığından köpurmuyor

Bizimki kakasını yapınca sevinçten bi göbek atmadığımız kalıyor.Sevinçten uçuyorum resmen.artık bu hale getirdi bizi

bebeginiz kac kilo acaba ? Anne sutu yagli olursa bebege daha cok kilo aldirir diyolar. Gun icinde ne yiyosunuz. Yagli olmasi icin ozellikle yediginiz bisey varmi acaba? Ben sutumun yagsz oldugunu dusunuyorm aslinda bebegm ayda 900 gram falan aliyor ama gorenler cok zayif mamada ver deyip duruyorlar insanlar anlatamiyorm kilo alimi iyi die.. napalm tombis tombis yanaklarimiz yok bizim

Arkadaslar oglumun arka ust dis etleri bembeyaz damaginda da var hafif. Pamukcuk mu yayildi yapisimi öyle anlamadım . Bi bilgisi olan varmi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…