• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Hahaa benimkinden de sık sık anne diye ses çıkıyor ya da ben onun gevelemelerini kendimce öyle yorumluyor da olabilirim :d hatta eşimle şakalaşıyoruz bak önce anne dedi diye :dd ama cidden bildiğin anne diyor bebek.
O ısırma olayı dünden beri bizde de var. Hem de hırslı hırslı ısırıyor ben de şimdiden korkuyorum dişleri çıkınca nasıl emzireceksem. Aventin göğüs koruyucusu var ya onunla emziririm diye düşünüyorum. Emzirirken huysuzlanma nedeni bizde sütümün tazyikli olması. Su tabancasından çıkar gibi fışkırıyor sütüm.
Benimki de 2 gündür göğsümün ucunu damağının arasında sıkıştırıyor sonra yüzüme bakıp emmeyi bırakıyor bildiğin ağzında geveliyor.dişler çıkarsa yandık valla:KK17:

Benim kizim hic uyumuyo. 24 saatin 8 saatinu belki 10 saatini uyuyarak geciriyo. Ben de acaba ac mi diyorum. Ya da gorenler oyle diyo. Ama mama da vermek istemiyorum. Ilk bebegimdd mama verdim 6 ay guc bela emzirdirm. Kilo alimi da fena degil. Neden uyumuyor ki
Çok güzel soru. Cevaplıyorum :
Bilmiyorum;)))
Uyumamanın başka birçok sebebi olabilir. Benim kızım da aynen senin dediğin gibiydi. Sırf uyumuyor diye defalarca doktora götürdüğümü hatırlıyorum. Artık doktorum bİzi her gördüğünde "yine mi uyumadı" diye gülerdi. Bazı bebekler öyle uyumuyorlar. :işsiz:

Ne kadar süre için 120cc. Sen tam gün mü çalışıyorsun yarım gün mü
Sabah 9da başlıyorum özel sektörde öğretmenim. tam gün calışıyorum 12de öğle arası. Sabah emzirip cıkıyorum evden. Benden sonra 10 gibi içiyo sütü ama hepsini bitiremiyormuş. Öğle arası gelip ben emziriyorum. 2de işe dönüyorum tekrar. 2.30 gibi ikinci şişeyi içiyor. Yine aralarda cok huysuzlanırsa veriyor annem sütü 3. Şişeyi. 4.30da işten çıkıyorum. Ben her ihtimale karsı 4 şişe süt bırakıyorum evde 3 şişe kesin bitiyor 4. Şişe kalıyor cogunlukla.

Bana yardmci olursaniz cok sevinirim samirm grip olcam basim gozlerm bi agriyorki kolumu kldrack halim bile yok. Ve bbgmle tek ilgileniyorm. Ona bulaamadan nasl atlatabilirm:hasta::hasta:

Çok geçmiş olsun cnm ben hep minosetle atlattım hastalıklarımı çünkü başka ilaç içme imkanımız yok minoset iyide geldi. Ihlamur rezene falanda iç rahatlatsın.

Hahaa benimkinden de sık sık anne diye ses çıkıyor ya da ben onun gevelemelerini kendimce öyle yorumluyor da olabilirim :d hatta eşimle şakalaşıyoruz bak önce anne dedi diye :dd ama cidden bildiğin anne diyor bebek.
O ısırma olayı dünden beri bizde de var. Hem de hırslı hırslı ısırıyor ben de şimdiden korkuyorum dişleri çıkınca nasıl emzireceksem. Aventin göğüs koruyucusu var ya onunla emziririm diye düşünüyorum. Emzirirken huysuzlanma nedeni bizde sütümün tazyikli olması. Su tabancasından çıkar gibi fışkırıyor sütüm.
Benim oglumda aglarken sanki anne diyo gibi geliyo . Hatta eşim bile bak anne dedi diyo :KK48:

Bana yardmci olursaniz cok sevinirim samirm grip olcam basim gozlerm bi agriyorki kolumu kldrack halim bile yok. Ve bbgmle tek ilgileniyorm. Ona bulaamadan nasl atlatabilirm:hasta::hasta:
Once kesinlikle maske takmalisin. Bana nane limon iyi gelmisti. Onun disinda sicak suya limon sıkıp iciyodum ihlamur falan. Bol bol tuket canim bide ayaklarimi sicak tut. Tavuk corbasida iyi gelicektir Allahin izniyle

Sabah 9da başlıyorum özel sektörde öğretmenim. tam gün calışıyorum 12de öğle arası. Sabah emzirip cıkıyorum evden. Benden sonra 10 gibi içiyo sütü ama hepsini bitiremiyormuş. Öğle arası gelip ben emziriyorum. 2de işe dönüyorum tekrar. 2.30 gibi ikinci şişeyi içiyor. Yine aralarda cok huysuzlanırsa veriyor annem sütü 3. Şişeyi. 4.30da işten çıkıyorum. Ben her ihtimale karsı 4 şişe süt bırakıyorum evde 3 şişe kesin bitiyor 4. Şişe kalıyor cogunlukla.
Hımm benim öğlene kadar 7-1 arSı sabah emzirsem çıkmadan heralde 1şişe işimi görür gibi.bi 4-5gün öncesinden provasını yapacam. Birden bırakıp gitmeyeyim diye.Sağol canım cevabın için

Biz kızımla kalemizden hiç çıkmayarak kendimizi bütün hastalıklardan mikroplardan koruyorduk. Hatta kayınvalidem çağırıp duruyor oraya dahi gitmedim hasta olmayalım diye. Ama eşim sağ olsun getirdi hastalığı evimize. Bana da bulaştı haliyle. Maske de takmıyorum, 24 saat yapışık ikiz gibiyiz kızımla Allah'a emanet inşallah bulaşmaz. Belki de bulaşmıştır hapşururken burnu akmaya başladı ve huzursuz keyfi yok : ( sanırım bu durumda bol bol emzirmek gerekiyor daha çabuk atlatması için.

Oglumda 100 cc anca iciyo hatta bazen daha az doyuyo sanirim fazlasini kusuyo ama emerken daha cok iciyomus gibime geliyo. 100 cc bana az geliyo sanki daha fazla icmesi gerekiyo

Kolik diyince o ne diyolar bana da. Gazlı diyorum aglıyor uyumuyor aksamları diyorum. Biz gaz guz görmedik hiç diyorlar. Emzirir koyardık o kadar diyorlar. Bir moralim bozuluyor sorma canım Ben ayakta sallamaya başladım malesef. Uykusu oldumu memede uyurdu artık uyumuyor uykusu oldumu çok fazla huysuz hırçın oluyor agzına memeyi almıyor
Uyku aralığını kaçırmamak gerekiyormuş instagramda baldan anne diye birini takip ediyorum uykuyla ilgili güzel bilgiler veriyor. Bu aylarda bebeklerin her 1.15 saatte bir uyuması gerekirmiş ama bizimki uyumuyor uyuyamayınca da uykusuzluktan ağlayıp duruyor :( zaten gündüz uykusu da çok kısa. Off şu 3 4 ay geçse keşke sonra düzene girecek diye dört gözle bekliyorum.
Sallarken de yavaş yavaş salla canım aman dikkat et

1 haftadır sallamadan uyutmaya alıştırdım. Çok şükür. Gece boyu sallamaktan kollarım kopardı yarım saat uyuyup uyanırdı. Gündüzleri uyuyunca sallamaktan yanından ayrılamıyodum. Maşallah şimdi alışmaya başlattım zorda olsa sallamamaya:nazar:
Nasıl bir yol izledin peki anlatabilir misin :) pışpışlayarak mı uyutuyorsun

Bizim oğlan eğer uyursa ancak 2-3 saat emzirmeden durabiliyorum.O da ancak yüzüstü yatarsa o kadar uyuyor,yoksa en fazla 10 dk.Ağlayıp duruyor,kucağında gezdireceksin,aspiratörü açıyorum onun sesiyle sakinleşiyor.Gazı var diyorum ağladıkça ama bir türlü ayırt edemiyorum bazen açlıktanmı gazdanmı.Çünkü emziriyorum,bırakıp bırakıp alıyor,ayaklarını çekip duruyor,fazla hareketleniyor,bıraktırıyorum,ağlıyor.Birde birkaç gündür ısırmaya başladı,Aklımı başımdan alıyor valla.Dişi çıkınca ne yaparım bilemedim...

Ne güzel,annelerine atılan bebişler var.Bizimki atlasa atlasa memeye atlar.Emzireceğim zaman o ağlaması değişiyor,yüz ifadesi gülmeyle karışık bi ağlamaya dönüyor,elleriyle sıkıp sıkıp bırakıyor her yerimi :)

Birde bilinçli olmasada anne der gibi ağlıyor.Ama dün salıncakata oyalanırken sessizce,birden anneee dedi bildiğin.Tüylerim diken diken oldu o ses tonuna...
Benim oğlum da ınga yerine ange ange diyerek ağlıyor :) gelen herkes bu çocuk anne diyor diyorlar sürekli ağladığı huysuzlandığı için :D ben de efendim yavruum efendim canımın içi diye sıralıyorum mutluluktan :)
Emzik alıyorsa emme hazzını o şekilde alır belki. Açlıktan değil de rahatlamak için uyumak için de emmek istiyorlar çünkü. Emdikçe de fazlası gaz yapıyor o yüzden ben emziğe alıştırdım

Cok tesekkur ederim cevabin icin
Bize de motilium diye bi ilac yazdi doktor oda 3 kez ac karna veriliyo ama hala vermedim. Biraz daha beklim diyorum. InsAllah senin bebeginde toparlar kisa zamanda
Eğer çok kusuyorsa ver bence yazık rahatsız ediyor onları kusma.inşallah ikimizinkide toplar en yakın zamanda

Kızlar 2. Ay aşısı yaptirdiginiz gün bebekleriniz aç acına uyudumu?kafayı yiycem dünden beri sadece emiyor ve uyuyor göğsümde süt var mı yok mu belli değil aşı inanılmaz uyku yaptı biberon veremiyorum düne kadar biberon alan çocuk şimdi reddediyor. Aç kalıcak napicam sasirdim

Back