- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #35.761
Katılıyorm sözlerine . Ben de 2. Dönem ise başlıcam. Bebem 2 aylık . Babaannesi bakacak ama şükr ki benim 4 saati gecmez onà bırakmam.Kimseyi uzmek gibi bir amacim yokuzduklerimden ozur dilerim. Ben de anneyim, benim de meslegim var. Ama bir de fikrim, dusuncem var. Bunu yazdim.
Akilli telefon maddi durum gostergesi demedim. Çalışmayınca aç kalacak kadar sıkıntıda olanın binlerce liralık telefon kullanması pek mumkun degil dedim. Ihtiyac farkli birsey. Ama cocuga daha iyi olanak sağlamak için 3 aylik bebegi birakmak, sağlanan olanak ne olursa olsun anne kokusundan kıymetli olamaz. Aslinda anlatmak istediğim tam olarak bu.
Biri yukarida acik acik yazmis. Calismaya ihtiyacim yok ama ev kadini olmak istemiyorum demis. Ev kadini olmamak icin 3 aylik bebegi annesiz birakip gitmek ne kadar dogru? O bebekleri hayatimiza katan bizleriz. Onlar seçmedi gelmeyi, bizler getirdik dunyaya. O yuzden asgari ihtiyaçlarını karsilamak için kendi hayatımızdan ödün vermek zorundayız.
Tabii ki çalışmadığı halde bebegiyle yeterince ilgilenmeyenler oldugu gibi, çatışmasına ragmen bebegine yeterli vakti ayiranlar vardır. Ama bu çalışmakla degil, insanin kendisiyle alakali birşey.
Ben 3 aylik bir bebegin gunde 12 saat bırakılmasını cok zaruri bir durum olmadıkça dogru bulmuyorum. Ama bu benim şahsi fikrim. Herkesin kendi hayati ve kendi bebeği. Gönül ister ki, hepimiz evlatlarimiza en iyisini verelim. Ama verebilecegimiz en degerli sey sutumuz, kokumuz, kucagimiz, sevgimiz
Kızlar memeyi sağıma alıştırmak gerekiyor diyorlar 15 gün önceden sağıma başlamak gerekirmisValla sanki mesajları yazan benmişim. Bu kadar aynı durumdayız. Ben de makinayla sağıyorum ama çıldıracam . Hiç gelmiyo ya. Ya beceremiyorum ya hiç süt yok. Göğsün ucunu elimle sıkınca geliyo.çocuk emdikten sonra bile elimle sıkınca geliyo.ama makinayla tık yok ya.
Maşallah kaç aylık bebeğin seni görünce sana doğru atliyorsa baya cingoz bisey:))
Ağzıyla aranıyorsa,yada şöyle kucağına aldığında yanağını emmeye çalışıyorsa,ya da ağlıyorsa. Bazen anlamadığım zamanlar da oluyo.Kızlar saçma olabilir ama bebeklerinizin acıktığıni nasıl anliyorsunuz
Canım solomombaby aldım ben gayet güzelkızlar 3 aylık olduk biz 7kg ı geçtik kanguru almayı düşünüyorum çünkü artık kucakta taşınmıyor ne önerirsiniz marka olarak kanguru için ???
Bi içişte yaklaşık kaç cc içiyo bebekler.göğüsten emince. Bunun bi ortalaması var mı kiAlinti yapamadm. Sut sagmayla ilgili..Bende uykuluyken bigun gece sadece tek gogsumden emzirmisim. Cunku gogsumun biri.digerine gore buyuk onda emzirmesi daha zor oluyor. Neyse gece 3 kere falsn soldan emzirmism 4. Cüde emzirdikten snra aynada tesedus gordum sag gogsumden sut akmisti normalde hic akmaz. Arakdasn dedigi gibi 3 4 emzirmedr ayni gogsunuzden emzirin snra sagin benmki zar zor 25 30 cc cikiyordu byle olunca 100 cc cikiyor sutüm umarim ise yarar
ben biyere gidrken lazm olur die sagiyorm daha hic kullanmadm bilmiyorm kac cc iciyor. bu daha 3 oldu sagiyorm 130 150lik falan koydm eksik gelmesinde cok olsun. Hic bilmiyorm kac cc iciyor bebegm 70 gunluk her bebek farklidir tabi.Bi içişte yaklaşık kaç cc içiyo bebekler.göğüsten emince. Bunun bi ortalaması var mı ki
Dün bir arkadaş 120cc bıraktığını söyledi bir seferlik olarak dört paket süt bırakıyorum demişti hatta ama bebekten bebeğe değişir mi bilmiyorumBi içişte yaklaşık kaç cc içiyo bebekler.göğüsten emince. Bunun bi ortalaması var mı ki
Canım yazına üzülen benim.kendimi kötü hissettim çünkü iznin bitmesine az kaldı kafayı yiyecem. Çeşit çeşit biberon almaktan vs,yarama dokunmuş oldun bi nebzeözellikle yaptın demiyorum birbirimizi tanımıyoruz bile. Artı herkesin kendi fikri kendi düşüncesi var.Dediklerinde haklısın bi nebze.ben de senin gibi düşünüyordum nasıl bi anne küçücük bebeğini bırakabilir diye.ben hayatta bırakmam diye. ama hayat işte. Napıyorum onu yerine verebilecekleri en asgari ders saatini istedim.ne kadar çocuğumla olsam o kadar kar.Kimseyi uzmek gibi bir amacim yokuzduklerimden ozur dilerim. Ben de anneyim, benim de meslegim var. Ama bir de fikrim, dusuncem var. Bunu yazdim.
Akilli telefon maddi durum gostergesi demedim. Çalışmayınca aç kalacak kadar sıkıntıda olanın binlerce liralık telefon kullanması pek mumkun degil dedim. Ihtiyac farkli birsey. Ama cocuga daha iyi olanak sağlamak için 3 aylik bebegi birakmak, sağlanan olanak ne olursa olsun anne kokusundan kıymetli olamaz. Aslinda anlatmak istediğim tam olarak bu.
Biri yukarida acik acik yazmis. Calismaya ihtiyacim yok ama ev kadini olmak istemiyorum demis. Ev kadini olmamak icin 3 aylik bebegi annesiz birakip gitmek ne kadar dogru? O bebekleri hayatimiza katan bizleriz. Onlar seçmedi gelmeyi, bizler getirdik dunyaya. O yuzden asgari ihtiyaçlarını karsilamak için kendi hayatımızdan ödün vermek zorundayız.
Tabii ki çalışmadığı halde bebegiyle yeterince ilgilenmeyenler oldugu gibi, çatışmasına ragmen bebegine yeterli vakti ayiranlar vardır. Ama bu çalışmakla degil, insanin kendisiyle alakali birşey.
Ben 3 aylik bir bebegin gunde 12 saat bırakılmasını cok zaruri bir durum olmadıkça dogru bulmuyorum. Ama bu benim şahsi fikrim. Herkesin kendi hayati ve kendi bebeği. Gönül ister ki, hepimiz evlatlarimiza en iyisini verelim. Ama verebilecegimiz en degerli sey sutumuz, kokumuz, kucagimiz, sevgimiz
Anladım canım geçmiş olsun kuzuna. Bizim dogdugundan beri hep agız dolusu kusuyor. Altını alırken bile ayaklarını biraz fazla kaldırayım kusuyor.benim oglumda dogdugunda 1 hafta kuvezde kaldi orda kusmaya baslamisti doktor reflu olabilir demisti film ultrasonda falan bakilacak die bilgilendirme yapmisti sukur snra degil dedi. Ama gecenlerde kusmasi yuzunden doktora tekrar goturdm mide kapakcigina baktilar yine bisey yok temiz.cok.sık emzirdigimden oldugunu farkettim suan okadar kalmadi.. Bugunde ailecek baya kalabalik toplandk o kadar cok kusmaz oldu dedm demez olaydm gercekten kusmayan bebegm ortaligi batirdi bi 10 kere kustu yarm saatte tortlu tortlu..nazara geldi yavrum cok nazarm degiyor allahm korusun hepsini saglk sifa versin miniklerimize.
Canım ya Allah hepimize kolaylık versin. Bebişlerimize bol bol uyku versin inşallahvalla canim bana vakit kalmasını geçtim kucağımdan inip yatağında uyusa biraz keşke, sehpaya yiyecek atıştırmalık su falan koymasam aksama kadar aç susuz kaliyodum yakin bi zamana kadar
bide şimdi diş cikariyo gece aglama nöbetleri uykusuzluk gaz sancıları bitecek diye hayaller kurarken iki buçuk aylık oğlum yakında diş cikaracak iki tanehuysuzluk ağrı sanci herşey birbirine karıştı bide yalnızım yardim edecek kimsem yok, bı saat esim oyalasa duş alıp bi bardak cay icsem benim için aşırı lüks
Aynı şeyi bende geçen hafta yasadım. Ama ben bebegimle gittim korka korka. Bana sorun çıkarmadı çok şükür. Bakındı kucakta durdu sonra uyudu. İki muhabbet ettik insan yüzü gördüm iyi geldiKızlar bugün bir arkadasimin kızının 1. Yas günü vardı oraya gittim. İnanın insanlar kalabalık sohbet muhabbet o kadar farklı geldi ki sanki mağaradan gün yüzüne çıkmış gibi hissettim. Tuhaf oldum. Moralim yerine geldi. Kızımı bırakmak çok koyuyor hemen özlüyorum onu ama boyle de kendimi iyi hissetmek çok iyi. Havalar ısınsa da bebislerimizle insan içine karışsak çok güzel olmaz mi
Canım bilgilendirme için teşekküler artık herhalde su vermemizin bi zararı olmazcanim benim bebegimdede hirilti vardi hep doktor sutten oluyor dedi bogazda balgam yaparmis her ictikten sonra 3 kasik su ver dedi ise yaradi bayagi azaldi hirilti
Teşekkür ederim canım bekliyorum
Aynı benbiz bebek değil miydik diye düşünüyorum annem de kaynanamda biz emzirir yatirirdik ne gaz ne aglama bilmiyoduk diyolar annem sallamamis bile beni uyurmusum koyduğu yerde
benimki de koklaya koklaya kucakta uyicak kemiklerim birbirine girdi artık ağrıdan eğilip dogrulamiyorum, insanın sırtı karincalanir mi yaama sevgisi kokusu o gülüşü beni tanıyıp yüzüme atlamasi herşeye değer, her gün yeni biseyler öğrenerek uyaniyo Allah her isteyene nasip etsin evlat bambaşka biseymis
Ayy canım yaa maşallah nasıl güzel betimlediniz :)Benimki çok ağlıyor, eli ayağı titriyor, ellerini dürüm yer gibi zurna yapıp boğazına kadar sokuyor, kucağımda dikineyse omzumu hunharca dişliyor, çok huysuz ve mutsuz oluyor.
Ben de açken çok suratsız ve huysuz olurum, bana çekmiş.
Kolik diyince o ne diyolar bana da. Gazlı diyorum aglıyor uyumuyor aksamları diyorum. Biz gaz guz görmedik hiç diyorlar. Emzirir koyardık o kadar diyorlar. Bir moralim bozuluyor sorma canım Ben ayakta sallamaya başladım malesef. Uykusu oldumu memede uyurdu artık uyumuyor uykusu oldumu çok fazla huysuz hırçın oluyor agzına memeyi almıyorAynı benannem ayağında salla diyor ama sallamaya alıştırmak istemiyorum. Kucağımda pış pışla uyutmaya çalışıyorum ama onda oturarak yaparsam ağlar hemen :) annem kayınvalidem biz böyle çocuk görmedik diyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?