- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #35.661
Geçen hafta 580 gr almıştı ama 2.ay dolmamıştı daha. Dün tam 2 aylıkken tekrar tartıldı 750 gr almış bir ayda. 4800 gr olmuş 60 cm. Doktor normal diyor, zayıf ama olsun sağlığı yerinde çok şükür.Canım 2.ay kontrolünde 5200 idi.1 kilo almış maasallah.boyumiz da 59 cm di.sizin ölçümler nasil? Sakin mama verme dedi gelişimi şimdilik iyi dedi.hatta her istediğinde emzirme artık dedi,bebek reflumuz var malesef,midesi dinlensin,emzirdikten sonra en az 1 saat emzirme kilosu da iyi midesine de zararlı sık emmesi demişti doktorumuz.
Bu arada yarın ücretsiz izin için başvuru yapacağım.sen naptın dilekçe verdin mi?
Maşallah 4 şişe 120 cc sütun nasıl çıkıyor valla nazar değmesin. Ne zaman sagiyosun benim süt birikmesi 6 saati buluyor o zaman da mecburen çocuğu emziriyorum ben hangi ara sağıcam kiBenim annem bakıyo dogumdan beri biz annemle bakıyoruz zaten o yüzden sıkıntı yaşamadım cok şükür. Doktora sormuştuk 120 cc içer obursa dedi 4 sise 120 cc bırakıyorum. Dibinde bırakıyomuş biraz ama ac kalmasından iyi dibinde bırakması zaten öğle arası emzirmeye gidiyorum. İştende 1,5 saat önce cıkıyorum 4 şişe yetiyor.
Benim kızımın iki göz kapağında da kırmızı doğum lekeleri var. Sakinken pek belli olmuyor ama ağlarken iyice kızarıyor lekeler. Ben de sizin anneanne gibi tüh diyorum kız çocuğum ergenliğinde bunalıma girmese bari :d babanne anneanne de hamileyken gül mü kokladın yok çilek yedinde de ellerini göz kapaklarına mı sürdün diyorlar :d doktorumuz büyüdükçe geçer dedi bakalım 2 aylık olduk hala yerli yerindeler.Merhaba, kızımın bıngıldağı 25 günlükken kapanmaya başlamış. O korkunç şeyleri ben de okudum. Doktorumuz gayet sakin "D vitaminini kesmiyoruz. Baş çevresi takibine devam" dedi. Kontrolümüz vardı. Baş çevresi büyüyormuş. Siz de takibini yapın. Ferah olun.
Bu arada kızımın alt dudağında nohut tanesi kadar hemanjiom var. Kiraz renginde, ruj sürmüş gibi. Her gören "aa ne olmuş yara mı" diyor. Daha vahimi anneannesi "vah tüh kız çocuğu bir de üzülüyorum çok" diyor :) Doktora sıkı sıkı sordum. Sağlık açısından bir sıkıntı yoksa estetik görsellik çok önemli değil, beğenmezse ilerde kendisi operasyon yaptırsın. Şükür bir problem yokmuş.
Büyüdükçe geçiyorlar merak.etme benim ilk kızımda da vardı geçti bunda da var göz kapakları ense hafifte burnun altında.. henüz duruyorBenim kızımın iki göz kapağında da kırmızı doğum lekeleri var. Sakinken pek belli olmuyor ama ağlarken iyice kızarıyor lekeler. Ben de sizin anneanne gibi tüh diyorum kız çocuğum ergenliğinde bunalıma girmese bari :d babanne anneanne de hamileyken gül mü kokladın yok çilek yedinde de ellerini göz kapaklarına mı sürdün diyorlar :d doktorumuz büyüdükçe geçer dedi bakalım 2 aylık olduk hala yerli yerindeler.
utkumuz sizin 2.ay boy-kilo gelişiminiz nasıl canım? Bizim bebişler aynıydı diye soruyorum. Benim ki bu ay az gr aldı da.
Pek zayıf sqyilmaz canım.saglikli olsunlar da onemli olan o.az onceokuldan geldim.15 Şubat'ta başlatalım iznini maas iadesiyle uğraşma dediler.rapor nasıl alacaksam.bizi maaş iadesiyle uğraştırma dediler.Geçen hafta 580 gr almıştı ama 2.ay dolmamıştı daha. Dün tam 2 aylıkken tekrar tartıldı 750 gr almış bir ayda. 4800 gr olmuş 60 cm. Doktor normal diyor, zayıf ama olsun sağlığı yerinde çok şükür.
Dilekçeyi verdim ben geçen hafta. 5 şubatta başlayacak bitiş tarihine 9 haziran yazdım. Seminerlere katılacağım. Eylülde tekrar ayrılacağım ücretsiz izne, bakıcaz önce maddi durum zorlamicak gibiyse tabii.
Bebeğime bakacak hiçbir yakınımız yok burda. Bakıcı olayına da pek güvenemiyorum.
Canim bizim de kafa cevremjz buyuyor dogduinda 37ydi su an 40.5 olmjs. Senjn bebisin kac aylikMerhaba, kızımın bıngıldağı 25 günlükken kapanmaya başlamış. O korkunç şeyleri ben de okudum. Doktorumuz gayet sakin "D vitaminini kesmiyoruz. Baş çevresi takibine devam" dedi. Kontrolümüz vardı. Baş çevresi büyüyormuş. Siz de takibini yapın. Ferah olun.
Bu arada kızımın alt dudağında nohut tanesi kadar hemanjiom var. Kiraz renginde, ruj sürmüş gibi. Her gören "aa ne olmuş yara mı" diyor. Daha vahimi anneannesi "vah tüh kız çocuğu bir de üzülüyorum çok" diyor :) Doktora sıkı sıkı sordum. Sağlık açısından bir sıkıntı yoksa estetik görsellik çok önemli değil, beğenmezse ilerde kendisi operasyon yaptırsın. Şükür bir problem yokmuş.
Bana da tam tersi rapor alma maaşı geri ödersin dediler. Onlar uğraşmıyo ki ben uğraşicam. Rapor almak daha kolaydı benim için.Pek zayıf sqyilmaz canım.saglikli olsunlar da onemli olan o.az onceokuldan geldim.15 Şubat'ta başlatalım iznini maas iadesiyle uğraşma dediler.rapor nasıl alacaksam.bizi maaş iadesiyle uğraştırma dediler.
Kafa çevresi büyümek zorunda zaten 2 cm civarı her ayCanim bizim de kafa cevremjz buyuyor dogduinda 37ydi su an 40.5 olmjs. Senjn bebisin kac aylik
Elbette buyumeli. Hemsire hanim ayda 1.5 cm civari buyumus gayet iyi dedi bu oranlarda buyurse sorun olmaz bingildagin kapanmasi dedi. Buyume orani az mi bu durumda enfiselendim.2.cm.degil cunkuKafa çevresi büyümek zorunda zaten 2 cm civarı her ay
Ben de rapor alacagim 5 ile 15 arasi icin. Hatta rapor alamazsam 10 gun okula giderim dedim. Cunku geri odeme yapimca baya farkediyo
Bebekten bebeğe değişir bizim ilk ay 3 cm ikinci ay 1.5 doktur kontrolünde kızım sağlık ocağı harici dokoru çok normal dedi endişe etme gayet normalElbette buyumeli. Hemsire hanim ayda 1.5 cm civari buyumus gayet iyi dedi bu oranlarda buyurse sorun olmaz bingildagin kapanmasi dedi. Buyume orani az mi bu durumda enfiselendim.2.cm.degil cunku
Arkadaşlar oyun halısı hangi markayı kullanıyosunuz benim bebek 2.5 aylık artık kullanabilir miyiz
Benim 7den 1e kadar okul. Cc dediğin biberonun üstündeki ml yazan değil mi?. Benim eşim bakacak inşallah becerebilirBenim annem bakıyo dogumdan beri biz annemle bakıyoruz zaten o yüzden sıkıntı yaşamadım cok şükür. Doktora sormuştuk 120 cc içer obursa dedi 4 sise 120 cc bırakıyorum. Dibinde bırakıyomuş biraz ama ac kalmasından iyi dibinde bırakması zaten öğle arası emzirmeye gidiyorum. İştende 1,5 saat önce cıkıyorum 4 şişe yetiyor.
canım bende alıştırma bardağı aldım 2farklı markanın. İnşallah alır onlardanMemeden çekiyor aslında ama diliyle ittirmesene cozum bulmam lazım az kaldı ise başlamama. Bardakla da deneyeceğim olmaZsa sende dene istersen canim eger sende ise başlama durumun varsa
Aynen bizimki de 2 aylikken kapanmaya baslamis dedi bizfe cok korktuk cocuk doktorumuzda ayni sizin gibi d vitamine devam dedi. Rabbim tum bebekleri korusunMerhaba, kızımın bıngıldağı 25 günlükken kapanmaya başlamış. O korkunç şeyleri ben de okudum. Doktorumuz gayet sakin "D vitaminini kesmiyoruz. Baş çevresi takibine devam" dedi. Kontrolümüz vardı. Baş çevresi büyüyormuş. Siz de takibini yapın. Ferah olun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?