• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
kızlar 3 aylık olduk biz 7kg ı geçtik kanguru almayı düşünüyorum çünkü artık kucakta taşınmıyor ne önerirsiniz marka olarak kanguru için ???

Benim kızım da 2.ay kontrolünde 6.400dü. Oğlum da böyle kilolu gidiyordu. Bebek için ergonomik olması dışında kendin için de ergonomik olanı aramak durumunda kalıyorsun. Sırt desteği olan birşey bakmanı öneririm. Bende stokke kanguru var, oğlum 1 yaşındayken kullanmıştım hatırlıyorum. Bendeki hem önde hem sırtta taşımak içindi, eşim oğlum daha büyükken de kullandı. Yanılmıyorsam 12 kilo civarıydı o dönem, şakalaşmıştık ordan hatırlıyorum. Sırtta bi metal desteği var, yükü omurgana yayıyor. Omuzların falan ağrımıyor taşırken. Ben 2 sene önce almıştım, şu an fiyatı uçmuş.. ama belki benzer ürünlet vardır. Ben bu tip kanguru ile oğlumu rahat taşıdım, çalışma mantığı aynı olan bi kanguru bakmanı tavsiye edebilirim.

Maşallah 4 şişe 120 cc sütun nasıl çıkıyor valla nazar değmesin. Ne zaman sagiyosun benim süt birikmesi 6 saati buluyor o zaman da mecburen çocuğu emziriyorum ben hangi ara sağıcam ki
Ben 2 şişe sagıyorum 2 şişe buzluktan cıkarıyorum. 4 şişe sagmıyorum yani:) humana içiyorum günde 4-5 bardak

Bu sefer de benim yardıma ihtiyacım var :KK43:( bir hafta sonra ise başlayacağım kızım 3 aylık olmuş olacak sadece anne sütü alıyor ama biberondan emmiyor ve ben ise başladıktan sonra gün içinde nasıl beslenecek, biberona nasıl alışmalı, anne göğüs ucuna benzer biberondan bile aldım alışsın diye şimdiden aklıma takıldı üzülüyorum ben yokken saydığım sütleri nasıl verebiliriz diye biberonu kesinlikle ağzına almıyor diliyle itiyor :KK43:((
Biberonu sen degil de başkasının vermesi gerekiyor sanırım. Senden meme almaya alışık çünkü o şekilde biliyorum canım. Birde açken deneyin. Bir iki derken alışır inşallah

Ben 2 şişe sagıyorum 2 şişe buzluktan cıkarıyorum. 4 şişe sagmıyorum yani:) humana içiyorum günde 4-5 bardak
Ne zaman sağma işlemini gerceklestiriyosun ya da şöyle soriym göğsün kaç saatte dolup 120 cc şagiyor? Bi de humana içince pastırma yemiş gibi kokmuyomusun:))ben bi gün içtim evet süt yapıyor ama çok kokutuyor hem beni hem bebeği malesef icemiyorum

Kızlar bebeklerinizi uyanıkken nasıl oyalıyorsunuz tek başına durabiliyorlar mı benim oğlum uyanıkken hep kucakta uyurkende ufacık bir sesten uyanıyor bu yuzden hiç iş yapamıyorum sizler nasıl yetişiyorsunuz evin işine yemeğe
Sabah ilk uyandıgında keyifli oluyor bizimki canım. Oda 15 dk falan sürüyor. Altını acıyorum çok hoşuna gidiyor 10 15 dk oyalanıyor o kadar. Kucagıma alıyorum koyuyorum aglıyor geri alıyorum bi süre sonra tekrar koyuyorum durmayınca geri alıyorum o sekilde aksam oluyor canım. Uykusu hiç belli degil bazen uyuyor bazen 10 dk sonra kalkıyor geri uyumuyor. Dogru düzgün birsey yapamıyorum

benim kızıma hic belli olmuyor. Bazen gündüz uyuyor o uyurken işlerimi halletmeye çalışıyorum. Bazen de hic uyumuyor uyumadiginda aksam esim geldikten sonra yiyecek birşeyler hazırlıyorum. Uyanıkken de keyfi yerinde olursa oyun halısında vakit geçiriyor biraz, ya kucakta dolaşıyoruz ya da memede sürekli. Bu yüzden uyumasını dört gözle bekliyorum :anne::anne::anne:
beni görmezse maksimum üç dk yalnız duruyo
ben beşiğine götürüyorum genelde oynatmak için, sürekli benim kucagimda yattığından beşiğini sevsin alissin istedigimden yapıyorum öyle, önce uzun uzun konuşuyorum şarkı söylüyorum sıkılır aglamaya başlarsa cingiragiyla oynatiyorum, kitap almamistim ben onun yerine doğum albümünü açıp gösteriyorum bebek görünce mutlu oluyo seviniyo baba anne bebek ilgisini cekiyo anlatıyorum dokunmasini sagliyorum her gösterdiğim oynattim seye, ondan da sıkılınca evi gezdiryorum salonda oynatiyorum egzersiz yaptırıyorum
artık hali kalmiyo uyumak için agliyo bi saate kadar oyaliyorum genelde
evin işine yetişmek diye bisey yok zaten
yatak odasına gidiyorum yataga koyuyorum iki dk toplayıp beş dk kucağımda aglamasi dursun diye uğraşıyorum oda oda geziyorum öyle
her yer her yerde yapacak bisey yok maalesef:halay::KK76:
uyanıkken sagı solu toplıyım da uyuyunca vaktim bana kalsın biraz dinleneyim oturayım istiyorum ama imkanı yok sanırım su an canım. Kendi kendine oyalanmasını dört gözle bekliyorum.

Sabah ilk uyandıgında keyifli oluyor bizimki canım. Oda 15 dk falan sürüyor. Altını acıyorum çok hoşuna gidiyor 10 15 dk oyalanıyor o kadar. Kucagıma alıyorum koyuyorum aglıyor geri alıyorum bi süre sonra tekrar koyuyorum durmayınca geri alıyorum o sekilde aksam oluyor canım. Uykusu hiç belli degil bazen uyuyor bazen 10 dk sonra kalkıyor geri uyumuyor. Dogru düzgün birsey yapamıyorum
Benin kızım da sağolsun sabah hiç uyumuyor gece uykusu düzgün ama sabah büyük insan gibi dolaşmak istiyor. Oyun halısı ve çıngırak benim kurtarıcım oldu bazen aç Bile olsa açlığını unutuyor oyun halısıa koyuyorum cingiraklara bakıyor müzik ilgisini çekiyor. Bi de ana kucağına cingiraklar asıyorum onlarla konuşuyor sen de bi dene istersen canim

Ne zaman sağma işlemini gerceklestiriyosun ya da şöyle soriym göğsün kaç saatte dolup 120 cc şagiyor? Bi de humana içince pastırma yemiş gibi kokmuyomusun:))ben bi gün içtim evet süt yapıyor ama çok kokutuyor hem beni hem bebeği malesef icemiyorum
Gece yatmadan 12-1 gibi safıyorum iki gögsümden toplamda 120 cc cıkıyo hemen hemen. Yatmadan bir bardak daha humana içiyorum. Sabah 6bgibi tekrar sagıyorum. Kokuyorum ama ne yapalım mama vermek istemiyorum o yüzden çabalıyorum

Benin kızım da sağolsun sabah hiç uyumuyor gece uykusu düzgün ama sabah büyük insan gibi dolaşmak istiyor. Oyun halısı ve çıngırak benim kurtarıcım oldu bazen aç Bile olsa açlığını unutuyor oyun halısıa koyuyorum cingiraklara bakıyor müzik ilgisini çekiyor. Bi de ana kucağına cingiraklar asıyorum onlarla konuşuyor sen de bi dene istersen canim
Oyun halısı almanın zamanı geldi artık . Bakıyorum çok çeşit var. Sizinki nasıl hangi model?

Benim dogdugundan beri her gün defalarca kusuyor. Doktor reflü dedi. İlaç vermeye gerek görmedi. Sizin nasıl şikayetiniz?
benim oglumda dogdugunda 1 hafta kuvezde kaldi orda kusmaya baslamisti doktor reflu olabilir demisti film ultrasonda falan bakilacak die bilgilendirme yapmisti sukur snra degil dedi. Ama gecenlerde kusmasi yuzunden doktora tekrar goturdm mide kapakcigina baktilar yine bisey yok temiz.cok.sık emzirdigimden oldugunu farkettim suan okadar kalmadi.. Bugunde ailecek baya kalabalik toplandk o kadar cok kusmaz oldu dedm demez olaydm gercekten kusmayan bebegm ortaligi batirdi bi 10 kere kustu yarm saatte tortlu tortlu..nazara geldi yavrum cok nazarm degiyor allahm korusun hepsini saglk sifa versin miniklerimize.

uyanıkken sagı solu toplıyım da uyuyunca vaktim bana kalsın biraz dinleneyim oturayım istiyorum ama imkanı yok sanırım su an canım. Kendi kendine oyalanmasını dört gözle bekliyorum.

valla canim bana vakit kalmasını geçtim kucağımdan inip yatağında uyusa biraz keşke, sehpaya yiyecek atıştırmalık su falan koymasam aksama kadar aç susuz kaliyodum yakin bi zamana kadar
bide şimdi diş cikariyo gece aglama nöbetleri uykusuzluk gaz sancıları bitecek diye hayaller kurarken iki buçuk aylık oğlum yakında diş cikaracak iki tane:işsiz: huysuzluk ağrı sanci herşey birbirine karıştı bide yalnızım yardim edecek kimsem yok, bı saat esim oyalasa duş alıp bi bardak cay icsem benim için aşırı lüks:halay:

Kızlar merhaba bizim de bugün kontrolümuz vardı 4400 olmuş minik kuzum boyuda 56 cm olmuş :nazar: benim sabırsız kızımın dişleri kabarmaya başlamış doktor her an patlata bilir dedi
MasAllah kizina canim. InsAllah hep boyle devam eder.Senden bunu duyunca cok sevindim erken doganlarin gelisimi gec olur diyorlardi hep demekki bebekden bebege degisiyo. Dis konusunu okuyunca bizim o günlere cok var diye düşünüyorum artik umudum artti belki oglumda yasitlari gibi cikarmaya baslar :)

valla canim bana vakit kalmasını geçtim kucağımdan inip yatağında uyusa biraz keşke, sehpaya yiyecek atıştırmalık su falan koymasam aksama kadar aç susuz kaliyodum yakin bi zamana kadar
bide şimdi diş cikariyo gece aglama nöbetleri uykusuzluk gaz sancıları bitecek diye hayaller kurarken iki buçuk aylık oğlum yakında diş cikaracak iki tane:işsiz: huysuzluk ağrı sanci herşey birbirine karıştı bide yalnızım yardim edecek kimsem yok, bı saat esim oyalasa duş alıp bi bardak cay icsem benim için aşırı lüks:halay:
Beni anlatiyosunuz sandim. Emziriken yemegi karistiriyorum :) yalniz olmadigimi gorunce oh be bizde degilmis sorun diyorum

Back