2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Ay inşallah ama 40 cikmadan adet olunmuyor diye biliyorum hele ki de sürekli emziriyorum bebegi
Bilmiyorum ki herkese göre değişir herhalde benim ilk doğumda da kırkım çıkmadan başlamıştı sonraki ay biraz gecikmişti ondan sonra düzene girmişti belki böyle olan başkaları da vardır kimisi emzirdiği süre boyunca hiç olmuyo mesela 1 yıl herkese göre değişir bence

İyi aksamlar. Bebegim 33 gün erken dogdu premture. suan 32 günlüğüz 4 kilo olmuşuz 56 cm olmusuz 50cm dogmustuk uzun dogduk biraz sadece anne sütü aliyor.sizin bebekleriniz 1 aylikken kac kiloydu?amwcim kiyaslamak degil tabiki de yasitlrini yakalamasi onmliymis gelisim acisindan o nedenl merak ettigim icin soruyorum. Su verme konusuna gelince ogluma veriyorum mamada aliyordu çünkü kızimada 2 gundur veriyorum 2 gundur gz surubu iciyoruz damla fayda etmyince. gaz surubundan sonra 1 2 cay kasigi.abartmamak kaydiyla verilbilir çünkü surup yogun kivamli .sekerli su verdim ogluma ilk 2 gun 1 cay kasigi sarilik olmadi kizim kuvezde kaldigi icin vremdim v sarilik oldu yogunlastirilmis fototerapi aldi.fototerapi sekerli sudan daha tehlikeli. İsitme göz muaynesi haricinde fototerpi aldigi icin ekstra testler yapip canini acittilar.

Bebeğiyle aynı varlık gibi konusanlar biraz garip geliyor bana. 56 cm olmuşuz deyince bi gülme alıyor bizim bebiş 3090 gram ve 50 cm doğdu. Hastaneden çıkarken 170 gram vermişti. 1.ay kontrolünde 4060 gram ve 53 cmdi
Ben şekerli su vermedim, sarilik olmadi ama hastanede ağzına hurma ve zemzem sürdüm. 14.gün kimyon verdim. Bir sıkıntısını görmedim. Ama faydası da olmadı. Artık vermiyorum

Merhaba kizlar aranizda fucithalmic damla diye bir ilac kullanan var mi goze? Doktor bebegimin goz kanallarinin tikali oldugunu soyledi bu ilaci kullanmami.istedi ve her gun maaaj yapacakmisim var mi benzer durum yasayan?
Oglumda yasadim hergun msaj yaptim 1 bucuk ylikken gecti suan kizimda da var masaj yapiyirum kuvezde damla vermilrdi ama gecmesi icin masaj sart damlalara ek olarak

Haha :) 8 gun kuvezde kaldi yavruma eziyet cektirdilrr hr saat basi topuk knlari falan bir bütün oldum onunla sanirim. Ogluma annecim deyince ben senin annen degilim diyor :) 3kilo dogdu ama 7 gun hic beslenmedi 600 gr kilo vrrdi en son zorla cikarttik kuvezden kilo kaybetmesi onlenmiyorsa gerek yok biz evde besleriz dedik. 24 gunde 4 kiloya ulasmis. Masallah Allah anali babali büyütsün.

Gogus kalkani kullanan arkadaşlar bebeği emzirirken diğer memeden süt akıyor kalkanin içine ben o sütü dolaba koyuyorum sütüm azaldığı zaman bebeğe veriyorum bi sakıncası olmaz heralde di mi normalde birikeni dokuyorum ama emzirme esnasında birikeni veriyorum bebeğe kafama takılıyor ama yine de sonuçta vücudum ısıtıyor kalkani ve süt onun içinde birikmiş oluyor 10 dk 15 dk

Hurmadaki seker yetmistir bebegine bende gunde 1 cay kasigi verdim. Cok vermedim
Sadece dudagina sürdüm, ağzına gitmedi bile. Hani bereket olsun diye. Ama arkadaşım benden 2 ay once dogum yapti. Hemsire sekerli su vermis 1 cay kaşığı. Bebekler dogum esnasinda yorulup kan sekeri düşüyormuş, emmeye hali kalmıyormuş diye anlatmıştı. Ben biraz esnegim bu konuda. 1 cay kasığı öldürmez neticede

Abimin çocuklarıyla sut kardes yapmak istiyoruz. Sorun şu ki, biri 9 biri 5 yaşında. Bi daha nasıl süt gelir fikri olan var mi? Yengem her gun bizde, bebegin herseyiyle ilgileniyor ve tabiri caizse kendi çocuklarından daha çok seviyor. Cok istiyoruz sut anne olmasini, nasil yapabiliriz acaba

Emzik olarak nuk kauçuk uçlu emzik iyi diyorlar yada aventin emziği anne göğsüne yakın diyorlar bir dene istersen. Ben eldivenlerini çıkarttım tırnaklarını kestik çizmiyor yüzünü hem ellerini açtığım icin yüzünü tanımaya çalışıyor sanki burnuna dudaklarına dokunuyor sonra sanırım keşfetmeye çalışıyor en son da iki uç gündür elini emiyor çok iştahlı emiyo :)) tabii eldivenini 40indan sonra çıkardım canim. Şampuanı da bende direkt kafasına dökmüyorum dediğin gibi yapıyorum ve kızım da Konak olmadı şükürler olsun

Ben Aventi verdim emzik olarak almadı bir de çok ağır sanki çocuk tutamıyor. Nukun silikon olanını verdim damaklı. Damaklı önermiyorlar yenidoğan a ama onu sevdi oğlum maalesef

Ben Aventi verdim emzik olarak almadı bir de çok ağır sanki çocuk tutamıyor. Nukun silikon olanını verdim damaklı. Damaklı önermiyorlar yenidoğan a ama onu sevdi oğlum maalesef
Benimki de aventi tutmadı önce çekiyo sonra geri itiyo. Olmadı ben de seninkinden alayım. Damaklı ve damaksızın farkı ne

Biraz garip geldi aslinda. Sorunun cevabi degil ama merakimdan soruyorum sadece. Ailenizde mi var böyle bi gelenek. Neden istiyorsun peki böyle bir sey? Sonradan sut gelmesi sanki mumkun degil gibi geliyor bana. Nede olsa 9 ayın neticesinde vücut buna hazirlaniyor

Ben de aynen biriktiyorum. Hatta memeyi bırakmadığı uzun süre emdiği durumlar da oluyor 15 dk geçen.

Resmini gönderebilir misn biz yapamadık içine bebek yorganı koydum olmadı yastık koydum olmadı ama bi şekilde uyuyo şükr içinde
Içindeki yastık kaz tüyü sanıyorum ki çok yumuşak bebeği koydugumda çöküyor bebeğin şeklini alıyor özellikle kafası için iyi. Normal yastıklar yüksek geliyor be ek battaniye türü şeylerde de kafası rahat olmuyordu.

Fotoyu yukleyemefim bi türlü boyutu fazla geldi

Son düzenleme:
ben bebegi gun asiri yikiyorum kendim yikarim hep bebek ac olmasin banyo yaparken ben bebisi 10 dk tutuyom suda cok hosuna gidiyor sonra en az 3 saat uyku cekiyor :)

Benim kızım 3500 gr 51 cm doğdu 30günlükken 4250 gr 56 cm di maşallah sizin kızınızada

Ailede hic yok, ben istiyorum. Yakin oturuyoruz ve yengemle kardes gibiyiz. Onun çocuklarının zaten halasiyim. Benim bebegimle de onun arasinda bag olsun istiyorum. Ama yapabilecek miyiz bilmiyorum gelenler duydum hep. Fazla sevince falan,hani kanı kaynamak denir ya öyle sevince sut gelenler var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…