• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Nurse harveyi 5 ml mi veriyosun yada 2,5 2,5 böldün mü canım bide bebegin kaç günlük ben emzirmeden önce saat akşam 9 gibi veriyorm emip uyuyo bizide biraz rahatlattı
Benimkisi damla.
20 damla sabah 10da, 20 damla akşam 10da veriyorum.
Şurup ölçüsünü bilmiyorum ama damla ölçüsü günde 20-40 damla diyor ben 40 damlayı 2ye böldüm sabah akşam.
Ek olarak da sabah akşam 15er damla sabsimplex veriyorum.

Oğlum 42 günlük.

KV var olmaz mı hemde aynı apartmanda ama ne eve geldi ne durumdasın diye üstüne üstlük hastaneye ilk gidişimde yanımda gel diye aradım işi varmış bende bir daha aramadım kendi işimi sürünerektr olsa kendim görüyorum. İki gündür annemdeyim yeni dinlendim 10 gündür yarın koşturmaya devam.
Çok haklısın canım aman bırak ondan gelcek yardım Allahtan gelsin napalım vicdan lazım biraz insanlara Allah sana güç kuvver versin inş halledersin hepsini

Dün akşam eşim zili çaldı, ben çocuğu emziriyordum. Gorumcem kapıyı açmaya gitti. Kayinvalidem benim odamda. Pat diye kayınpeder girdi içeri. Şok geçirdim, kan beynime sıçradı. O anda eşim geldi, ben hüngür hüngür ağlıyorum. Ne oldu dedi. Baban odaya girdi ben bu vaziyetteyken dedim. Annesi de, görmemiştir falan diyor. Görüp görmemesi önemli degil, ben rahat edemiyorum dedim. Tek bi cümleyi kurdum aglayarak, başka birşey demedim. O zaman biz gidelim sen annenle otur dedi, hiç cevap vermedim.
Yavrumun ismi okundu dün kulagina, annem abimler geldi. Onlarla konusmadi, hosgeldiniz bile demedi, astı suratını oturdu öylece. Herkes anladi bi sorun olduğunu, rezil olduk. Sonra da gittiler. Bütün gecem ağlayarak geçti. Aklim hafsalam almıyor lohusa evinde yatılı erkegin ne işi var, hem de ayni sehirdeyiz.
Eşim de arada kaldi, annesinin evde cenaze varmış gibi suratı üzdü. Bi yandan ben haklıyım ona üzüldü. Ayy kimse olmasa çok iyi olacakmış ya :KK43: en azından kimsem yok deyip bagrima taş basardim. Olanların sorun çıkarması sinirime dokunuyor
Boşver canım kendini hiç üzme sen haklısın sonuçta. Onların düşüncesizliği. Alınan alınsın kırılan kırılsın. Başkası üzülecek diye anca kendimizi üzüyoruz. Hem senin duyguların bebeğe de geçer ve ondan önemlisi yok şu an. Boşver umursama sonra her şey unutulur merak etme olur öyle şeyler

Dün akşam eşim zili çaldı, ben çocuğu emziriyordum. Gorumcem kapıyı açmaya gitti. Kayinvalidem benim odamda. Pat diye kayınpeder girdi içeri. Şok geçirdim, kan beynime sıçradı. O anda eşim geldi, ben hüngür hüngür ağlıyorum. Ne oldu dedi. Baban odaya girdi ben bu vaziyetteyken dedim. Annesi de, görmemiştir falan diyor. Görüp görmemesi önemli degil, ben rahat edemiyorum dedim. Tek bi cümleyi kurdum aglayarak, başka birşey demedim. O zaman biz gidelim sen annenle otur dedi, hiç cevap vermedim.
Yavrumun ismi okundu dün kulagina, annem abimler geldi. Onlarla konusmadi, hosgeldiniz bile demedi, astı suratını oturdu öylece. Herkes anladi bi sorun olduğunu, rezil olduk. Sonra da gittiler. Bütün gecem ağlayarak geçti. Aklim hafsalam almıyor lohusa evinde yatılı erkegin ne işi var, hem de ayni sehirdeyiz.
Eşim de arada kaldi, annesinin evde cenaze varmış gibi suratı üzdü. Bi yandan ben haklıyım ona üzüldü. Ayy kimse olmasa çok iyi olacakmış ya :KK43: en azından kimsem yok deyip bagrima taş basardim. Olanların sorun çıkarması sinirime dokunuyor
Canim yanlış anlama lütfen az cok seni anlayabiliyorum. hele de gogus ucu yarası problemin var ve devam ediyorsa benim gibi durduğunu da tahmin edebiliyorum. Madem anlamiyorlar daha farklı hareket et. Kayinpederin oz baban gibidir. Başı açık vs durabilirsin. Hatta sen rahat hareket ettikçe kayinvaliden belki rahatsız olur:) kendi uyarır. Tabi söylemesi kolay diyeceksin ama ben de hoslanmadim bu durumdan. Madem anlamiyorlar..

Kızlar bişey sorucam bebeğimin göbeği perşembe günü düştü düşmeden önce alkolle temizliyordum göbek düştükten sonra da alkollemeye devam ettniz mi ufal ufak kanamalar devam ediyo iltihaplanmasından korkuyorum

Bizde de kanama değil de leke gibi oluyor citcitli badisinde leke gibi ,cuma doktora sordum normal dedi,çok abartı kanama ve iltihap olmadigi sürece dedi.nokta sekklinde siyahlık var yara başı gibi göbeğinde,sanirim o kurudukça iyulestikce leke oluyor kan lekesi gibi

Canım kanlı değil ama sarı akıntısı olmuştu büyükkuzımın göbek tam kurumadan düşmüş meğer ben normal zamanla kurur sanmıştım Dr 1 aylık kontrolde gümüş nitratla yakmıştı acısız 2 dk bir işti temiz vakmasaydın enfeksiyon kapabilirdi demişti çok şükür sorun yaşamamıştık
görümcede de hafif kanlı akıntı olmuştu enfeksiyon çıktı ama çok düşük düzeyde old için antibiyotiksiz atlatmışlardı sorabilirsin Dr ulaşabilirsen fotoğraf atıp sorabilirsin göbeği geç düşen bebeklerde sorun olabiliyor korkutmak istemem ama Dr görene kadar duş aldırma bence
Tesekkurler kızlar.bizdeki de badisine bulaşmış küçük kan lekeleri ve göbek deliğinin altında da kanama hafif kurumus..göbek temizleme losyonu ile temizleyeceGiz kan lekelerini devam ederse de doktora götüreceğiz artık. İnş. enfeksiyon falan oluşmaz

F filmgibi parle parle
Kızlar ben doğumdan beri neredeyse hastanede yatıyordum. Önce bebeğin sarılığı sebebiyle sonrasındada dikiş yerimde anormal iltihaplanma sebebiyle. Benimde şişlik vardı sonra onlar taş gibi oldular. Ateşim çıkmaya başladı 40 lara toplam yara için 6 gün hastanede yatmış oldum. Yaramı açtılar ve sanah akşam pansumanda içindeki iltihabı boşalttılar. Çok acılı süreçlerdi. Dün diktiler tam iyi oldum derken daha 24 saat geçmeden tekrar etmeye başladı yine şişti, aynı önceki gibi başladı yani devamını nasıl yaşayacağımı biliyorum. Psikolojim o kadar bozuldu ki artık kaçıp gitmek istiyorum.
Canim cok geçmiş olsun Son durumun nasil ? Daha iyisindir inş.

Kızlar bişey sorucam bebeğimin göbeği perşembe günü düştü düşmeden önce alkolle temizliyordum göbek düştükten sonra da alkollemeye devam ettniz mi ufal ufak kanamalar devam ediyo iltihaplanmasından korkuyorum
Canım bana Dr bi kaç gün daha devam et demişti ben de 3 4 gün daha devam etmiştim

Canım ben 3-4 gün daha teramisin sürdüm göbek etrafına,her ihtimale karşı.

Kizlar benimde bebegimin gobegi yuksek duruyor baya. Acaba baglama sekliyle mi alakali olabilir. O sekilde yuksek kalirsa kotu bir gorunum olacak. Bugun 20 gunluguz. 10 gun sonra kalca ultrasonu icin gittigimde doktora sorucam bakalim ne diyecek.

Bu arada lohusalik kanamalariniz ne durumda arkadaslar. Benim bazen duruyor bazen cogaliyor her gun farkli sanki. Hastanede ikinci gun hemsire geldi alttan 7-8 defa saglam bir sekilde temizledi. En korktugum durum basima geldi anlayacaginiz. İlk dogumumda tam 40 gun surmustu bakalim bu ne kadar devam edecek..

Kızlar Merhaba kızımın göbeğinde ufak bi kanama olmuş. Yaklaşık 10 gün once göbeği düşmüştü yaşayan var mı böyle bir sey

Bizde 1 hafta sürdü o kanama. Her altını değiştirirken badisi kurumuş kan olmuş buluyordum. Doktorumuz normal buldu ve hiçbirşeye gerek yok dedi. Ben Yine de bezinin altına göbek üstüne gazlı bez koydum birkaç gün bez sürtünmesin diye. 1 hafta 10 güne de geçti.

Merhaba herkese 40miz çıktı çok şükür size birşey sormak istiyorum yardimmm bizmilk başlarda mama verdik yavrumuza ama şöyle sezeryan doğum.malum süt az ve halada az geliyor bana çünkü yavrum beni emince 2saat uyumuyor ordan anlıyorum :KK43:1saat oda belki kızlar 2haftadir mamayı azalttim coknsukur iki gün vermediğini gün dahi oldu ama sonrasında mamayı yine verdim aç jalmasinda da dedim evolvia mama kullannalr 40gunnluk bebeklerimize nekadar mama veriyorsunuz ama öncesinde emziriyorum bn 60dan 75cikardim enjektör ile veriyorum emzik almadı biberon hiç kullanmadım gaz sorunu yaşıyoruz sabaha karşı çok ağır geçiyor onun içinde nurse harveys kullanıyorum bebekler için olanı bitkisel şiddetle tavsiye ederim onuda ve uykusuz geceler edevam:KK43::KK43::cry::cry:

Erkek bebek annesi olup sünnet yaptırmayanlar, altını değiştirirken pipi derisini sıyırıp pipiye bakıyor musunuz?

Ben bakmıyordum, bugün özelde kontrolümüzde dr baktı, ucu kıpkırmızıydı, ilerde başınıza sorun açar dedi, antibiyotikli krem verdi, pipisi yapışık dedi, acil sünnet istedi. Doktora göstermesem haberim olmayacaktı. Haftaya sünnet ettiriyoruz.
Aklınızda bulunsun diye yazdım benim aklıma hiç gelmezdi.
nasil yani canim benim oglum 9 gunluk nasil siyirip bakiyosun anlamadim

Cnm hic üzme kendini biliyorum kolay degil ama bebegini düsün benim kayınvalidem gelmedi ama alt katta oturuyo hamileyken bi istegin varmi diye arayip sormayan kadin cocuk oldugunda hergün gelmeye basladı sinir oluyodum bende..kimseyi takma kafana inan ben kendi annemle bile yeri geldi tartistim ben lohusayim ben alınacagima onlar alındi benim ilgi görmem gerekirken onlar benden ilgi bekledi en sonunda patladim bende alınan alınsın dedim aglamaktan üzulmekten sütüm azalmısti cünku..alınmalarin sebebide herseye karismalari. Sütüm cok fazla olmadigi icin mecbur mama takviyesi yapiyorum. Cocuk doymuyor cünkü.diger memede ucu olmadigi icin ondada zorlaniyordum. Ve aventin meme ucundan almistim. Beni deli ettiler yok mama verme yok plastik uc kullanma onu yapma bunu yapma herseye karisir oldular bisey dedigin zamanda alindilar. Esim desen ayri telden caliyor ne desem aliniyo. Esim sigara kullaniyor soruyorum tabiki ellerini yikadinmi filan diye o da herseye aliniyor cocugumu sevemiyorum diye bendemi anormallik var acaba ben alinacagima herseye onlar alındi cok da tın simdi cektum resti hic umurumda degil alinan alinsin arkadas onun annesi benim ve kimse onu benden daha cok düsunemez bu nedenle uzülecekler diye kasma kendini asıl senin üzulmemen lazim bunu unutma esinle konus tatli dille cunkü yaninda olacak olan esin her zaman. Beraber üstesinden gelmeye calisin evde cok kalabaliga gerek yok bence.

nasil yani canim benim oglum 9 gunluk nasil siyirip bakiyosun anlamadim
baş ve işaret parmağınızla pipiyi tutup derinin içinden pipiye baktınız mı deriyi sıyırıp demek istedim. Ay yazarak anlatması saçma oldu, aylık kontrole gittiğinizde doktorunuz bakar bir sorun varsa söyler sanırım şimdi pipileri tahriş etmeyelim.

Kızlar pazartesi ya da sali doğuma gidecek ve günü geçen kaç kişi var?ben pazartesi doktora gidim salı sezeryan olucam inatla gelmiyor ama ben baya panik durumdayım 2 gündür günüm geçti strese girdim cok
canım ben 40+5 im yarın yatış yapılacak suni sancı verecekler artık

Merhaba herkese 40miz çıktı çok şükür size birşey sormak istiyorum yardimmm bizmilk başlarda mama verdik yavrumuza ama şöyle sezeryan doğum.malum süt az ve halada az geliyor bana çünkü yavrum beni emince 2saat uyumuyor ordan anlıyorum :KK43:1saat oda belki kızlar 2haftadir mamayı azalttim coknsukur iki gün vermediğini gün dahi oldu ama sonrasında mamayı yine verdim aç jalmasinda da dedim evolvia mama kullannalr 40gunnluk bebeklerimize nekadar mama veriyorsunuz ama öncesinde emziriyorum bn 60dan 75cikardim enjektör ile veriyorum emzik almadı biberon hiç kullanmadım gaz sorunu yaşıyoruz sabaha karşı çok ağır geçiyor onun içinde nurse harveys kullanıyorum bebekler için olanı bitkisel şiddetle tavsiye ederim onuda ve uykusuz geceler edevam:KK43::KK43::cry::cry:
Bizim bebiste de birden kilo kaybı çok fazla oldu. Yarın 9 günlük kontrol var, bakalım en azından doğum kilosuna ulaşmayı bekliyoruz. 4 kere hastanede, 2 kere de evde mama verildi. Sonrasında vermedim. Mama vermenin bir şifresi var bence, yani en aklıma yatan bu oldu. Iki memeyi de 15er dk emdikten sonra, hala aç gibi ve aranarak agliyorsa 30 cc mama ver. Siringa veya kaşıkla. Hepsini iciyorsa gerçekten sut az demektir. Ama ikisini de 15er dk emiyorsa mamayi bitirmez büyük ihtimalle. Benim de sezeryan, ilk günler sut gelmedi, kilo kaybi da fazla oldu korktuk :( zaten sarilik başladı. Humana ve inciri beraber içiyorum üstüne uyuyorum, gerçekten fark ediyor tavsiye ederim. Benimki memeyi cooooooooook zor tutuyor. Çoğunlukla sagip kaşıkla veriyorum. Ayni zamanda memeyi de tutmak zorunda kalsin diye, hem de süt kanallari aktifleşsin diye, gogsume siringayla damlatiyorum, yalanirken bir iki çekiyor. Hem sut uyariliyor, hem karni doyuyor. Bence meme agzindayken, kenardan kenardan siringayla agzina tut mamayi. Ne kadar çok emerse, o kadar sutun gelir hic merak etme

Back