- Emoji Skoru
- 1.570
- Puanlar
- 133
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #32.621
![Begumsav](/data/avatars/s/824/824369.jpg?1490569886)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yalnız olmanın etkileridir mutlaka en azından toparlanana kadar kv de olsa yanında biri olmalı insanın yoksa 2 çocukla çok zor anlıyorum canımBenim ilk hamileliğimde eşim kaza geçirmişti felçten dönmüştü lohusalığımdada rahatsızdı zor zamanlar geçiriyorduk sağlık açısından o yüzden depresyona gitmeye fırsatım olmamıştı.
Ama şimdi nerdeyse her gün eşime sarıçak yer arıyorum sonra başlıyorum ağlamaya eşim artık gelir gelmez bugünde aglıycakmısın diye soruyor. Sanırım yanlız olmamın etkisi çok var hemde sarılıktan dolayı hastaneye gidip geliyorum iki çocukla rezil oluyorum oralarda eşim izin alıp yanıma gelemiyincr ona patlıyorum.
Amin canın inş maşallah o zaman size gaz meselesi de geçici ondan sonra her şey daha iyi olur inşBenim ilk bebeğim depresyona girmedim hiç şükür sadece bebeğim gazlandığında üzülüyorum başka sıkıntımız yok şükür Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin cümlemize inşallah
Çok güzel bi taktik aslında ben de evdekiler gidince yavaştan toparlanmaya başlarım dediğin gibi insana moral veren şeyler bunlar hem eşler arasında mutluluğu da arttırırbende ilk cocukta cok deprasyona girmistim ama bu bebegimde cok huzurluyum mutluyum dogali bir hafta oldu ama cok cabuk toplarlandim gittim saclarimi kestirdim hic pijamalarla dolasmadim evde makyajimi bile aksatmadim esim beni boyle gorunce oda mutlu oluyor cevreden hep guzel seyler duyuyorum yani diyecegim kizlar once kendinizi bir gozden gecirin kendinizi iyi hissederseniz kafa olarakta rahatliyosunuz bende kizimda ölü gibi dolasirdim evde pijamalarla sac bas daginik acinacak haldeydim ama bu defa oyle yapmadim bir arkadasin tavsiyesiydi gercekten ise yaradi
Şahsen sen alınganlık etmiyorsun kesinlikle ben olsam ben de kötü olurdum kv de var mı kayın pederin yanında aynı şehirde ne gerek var düşüncesizlikKayınpederim bizde kalıyor. Zaten emzirmeyi düzene oturtamadik, sürekli savaş halindeyiz. Yarı açık geziyorum, hangi kapidan çıkacak diye huzursuz oluyorum. Annem var, asla rahat edemiyor kayinpederimin yaninda, rahat oturup kalkamıyor, rahat giyinemiyor. Ben mi alınganlık gösteriyorumaynı sehirdeyiz, lohusa evinde yatılı erkeğin işi ne? Eşim git diyemiyor tabii. Gel ofise gidelim diyor, gitmiyor. Kimse kirilmasin uzulmesin diyorum ama herkes kendi rahatının peşinde
Bunlarin bazilari var bazilari yok canim neden ki?domestic geçmeyen pisige ilave bebekte karın gurultusu, döküntü, yeşil sümüklü kaka, hırıltılı nefes, burun tıkanıklığı gibi belirtiler de var mi
Canım bir de sen yediklerine dikkat et.mesela asitli yiyecekler mandalina portakal limon aklıma gelenlerden bunlar da bebekte pişik yapıyor,ya da acılı baharatlı şeyler.insallaj kısa sürede iyileşir kuzucukKizlar son bir krem denedim sanki biraz iseyaradi gibi pisikte azicik da olsa fark ediyor insallah yanilmiyorumdur iyi geliyordur
Canım bende bi kere kullandım daha doktor kaka yapsın diye verdi ama daha yapmadi her gün veriyor musun o damlayi yoksa zorlandıkca mi veriyosun? Ben o seyle sormayı unuttumdaKızlar aranızda bebeğe gaz için biogaia kullanan var mı? İki gündür kullanıyorum ama bebeğe pek bir fark etmedi sanki.ayni kasılmalar sancılar devam ediyor.hatta kaka sıklığı azaldi,kaka yapmadan önce baya zorlanır oldu![]()
En önemlisi bebeğin doğru şekilde emmesi bütün kahverengi bölgeyi ağzına alması gerekiyor. Eğer almadıysa hemen çıkarıyorum memeyi ağzından. Emdikten sonra bi iki damla süt çıkarıp onu göğüs ucuna sürüyorum ve benim için kurtarıcı aventin göğüs kalkanı oldu. Göğsü kurutuyor bir tere deyip acımasını engelliyor. Sızılarımı dindirdi tamamen kesmesede. Hala bebeğimin yanlış tutuşundan acıyorlar her yolu araştırıp deniyorum ben demerhaba kasım anneleri size sorum var doğum yapıp göğüs ucu ağrısı için çare bulan varmı
Ayyy. Heyecan yaptım şimdiBen varım sancılarım başlamadan bi kaç saat önce ishal gibiydim ertesi gün de doğum yaptım dikkat et :)
Sab simplex kullandım 3 gün fayda etmedi, nurse harveys e geçtim. Sabah saat 10, akşam saat 10 da nurse verip arkasından sab veriyorum (sabah saat 11- akşam saat 11 gibi mesela) daha 2 gün oldu ama akşam 7 gece 2 arası çatlayan bebek gece 10-11 gibi yatmaya başladı.Kızlar aranızda bebeğe gaz için biogaia kullanan var mı? İki gündür kullanıyorum ama bebeğe pek bir fark etmedi sanki.ayni kasılmalar sancılar devam ediyor.hatta kaka sıklığı azaldi,kaka yapmadan önce baya zorlanır oldu![]()
Ben oğlum da doğar doğmaz sünnet ettirmedşğime öyle pişmanım ki bebekler acı hissetmezmiş ve iyileşmesi çok çabuk olurmuş ve de idrar yolu enfeksiyonu geçirme riski daha az şimdi oğluşum 5 yaşında hala yaptırmadık ve üzerimde bir yük bence oğluşu olanlar doğunca hemen yaptırın.☺ha bu arada oğlumun nefroloji dr.u derisini sıyırıp temizleme sakın ben kontrollerde temizlerim demişti.Erkek bebek annesi olup sünnet yaptırmayanlar, altını değiştirirken pipi derisini sıyırıp pipiye bakıyor musunuz?
Ben bakmıyordum, bugün özelde kontrolümüzde dr baktı, ucu kıpkırmızıydı, ilerde başınıza sorun açar dedi, antibiyotikli krem verdi, pipisi yapışık dedi, acil sünnet istedi. Doktora göstermesem haberim olmayacaktı. Haftaya sünnet ettiriyoruz.
Aklınızda bulunsun diye yazdım benim aklıma hiç gelmezdi.
Ben kıyamadım doğunca yaptırmaya. Bir de hem sezaryenliyim hem 2 yaşında kızım var , tekim , bir de pipi derdi olmasın demiştim.Ben oğlum da doğar doğmaz sünnet ettirmedşğime öyle pişmanım ki bebekler acı hissetmezmiş ve iyileşmesi çok çabuk olurmuş ve de idrar yolu enfeksiyonu geçirme riski daha az şimdi oğluşum 5 yaşında hala yaptırmadık ve üzerimde bir yük bence oğluşu olanlar doğunca hemen yaptırın.☺ha bu arada oğlumun nefroloji dr.u derisini sıyırıp temizleme sakın ben kontrollerde temizlerim demişti.
Teşekkür ederim herkese.. anlatayım : )
Hatırlıyorsunuzdur belki perşembe günkü kontrolümde hiçbir doğum belirtisi yoktu. Cuma günü ise sabahtan kanlı akıntılarım başladı ve artarak devam etti. Akşam 8 gibi bazen 15 bazen 20 dk da bir belden tüm karnıma yayılan sancılarım başladı bu şekilde gece 12 ye kadar devam etti. Sonra düzenli bir şekilde 10 dk ya düştü ve ben hastaneye gitmeden önce evimde duş aldım. Sanırım duş olayı hızlandırdı ve sancılarım 5 dk da 1 e düşünce hastaneye gitmeye karar verdik. Hazırlanıp çıkıp hastaneye ulaşmamız gece 1 i buldu. Hastaneye geldiğimde sancılarım 3 dk da 1 e düştü ve açılmam sadece 1,5 cmdi. Eyvah dedim yine mi gelmiyor bebiş. Doktoru aradılar yatışını yapın demiş. Ebe saat 3 gibi tekrar kontrol etti bu sefer 5-6 cm dedi. Sancıların şiddeti artınca epidural istedim ama vermediler doğumu geciktirir zaten açılman hızlı oluyor birkaç saate doğurursun dedi ebe. Gerçekten de öyle oldu. Ebe suyumu açtığıyla 10 cm i bulmam bir oldu. Gece 5 gibi doğuma aldılar 15 dk da kızım kucağımdaydı.. : ) ben sancılardan ziyade doğum anından korkuyordum ama durum hiç de öyle değilmiş. Sancılar da çekilmeyecek kadar değil ama doğumum korktuğum gibi olmadı. Ne kesik acısı hissettim ne de dikişlerin acısını.
Normal doğum düşünenler ama korkanlar varsa hiç korkmayın derim hemen ayaklandım ve her işimi kendim görebiliyorum şükürler olsun, aynı gün hastaneden çıktık evimizdeyiz şükür.
10 cm e ulaşmam 4 saat gibi kısa bi sürede oldu bu da hamilelik boyunca hareketli olmamdan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Günde 3 saat yürüyüş ve ev egzersizleri doktorum doğumu kolaylaştırdığını söylerdi şu an minnettarım ona.
Bir de siz sancı çekerken birinin belinize masaj yapması az da olsa rahatlatıyor insanı. Sağ olsun annem ve eşim hep yanımdaydı..
Darısı tüm doğuramayanlara inşallah.
Henüz sütüm gelmedi bu arada mamayla beslemek zorunda kalıyoruz bebişi. Burda okuduğum önerileri uygulayacağım bakalım inşallah ben de anne sütüyle besleyebilirim kızımı..