• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar pazartesi ya da sali doğuma gidecek ve günü geçen kaç kişi var?ben pazartesi doktora gidim salı sezeryan olucam inatla gelmiyor ama ben baya panik durumdayım 2 gündür günüm geçti strese girdim cok
Bende salı günü sezeryan a giriyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun benim daha günüm geçmedi ama 38+4 uz biz henüz

Teşekkür ederim herkese.. anlatayım : )
Hatırlıyorsunuzdur belki perşembe günkü kontrolümde hiçbir doğum belirtisi yoktu. Cuma günü ise sabahtan kanlı akıntılarım başladı ve artarak devam etti. Akşam 8 gibi bazen 15 bazen 20 dk da bir belden tüm karnıma yayılan sancılarım başladı bu şekilde gece 12 ye kadar devam etti. Sonra düzenli bir şekilde 10 dk ya düştü ve ben hastaneye gitmeden önce evimde duş aldım. Sanırım duş olayı hızlandırdı ve sancılarım 5 dk da 1 e düşünce hastaneye gitmeye karar verdik. Hazırlanıp çıkıp hastaneye ulaşmamız gece 1 i buldu. Hastaneye geldiğimde sancılarım 3 dk da 1 e düştü ve açılmam sadece 1,5 cmdi. Eyvah dedim yine mi gelmiyor bebiş. Doktoru aradılar yatışını yapın demiş. Ebe saat 3 gibi tekrar kontrol etti bu sefer 5-6 cm dedi. Sancıların şiddeti artınca epidural istedim ama vermediler doğumu geciktirir zaten açılman hızlı oluyor birkaç saate doğurursun dedi ebe. Gerçekten de öyle oldu. Ebe suyumu açtığıyla 10 cm i bulmam bir oldu. Gece 5 gibi doğuma aldılar 15 dk da kızım kucağımdaydı.. : ) ben sancılardan ziyade doğum anından korkuyordum ama durum hiç de öyle değilmiş. Sancılar da çekilmeyecek kadar değil ama doğumum korktuğum gibi olmadı. Ne kesik acısı hissettim ne de dikişlerin acısını.
Normal doğum düşünenler ama korkanlar varsa hiç korkmayın derim hemen ayaklandım ve her işimi kendim görebiliyorum şükürler olsun, aynı gün hastaneden çıktık evimizdeyiz şükür.
10 cm e ulaşmam 4 saat gibi kısa bi sürede oldu bu da hamilelik boyunca hareketli olmamdan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Günde 3 saat yürüyüş ve ev egzersizleri doktorum doğumu kolaylaştırdığını söylerdi şu an minnettarım ona.
Bir de siz sancı çekerken birinin belinize masaj yapması az da olsa rahatlatıyor insanı. Sağ olsun annem ve eşim hep yanımdaydı..
Darısı tüm doğuramayanlara inşallah.
Henüz sütüm gelmedi bu arada mamayla beslemek zorunda kalıyoruz bebişi. Burda okuduğum önerileri uygulayacağım bakalım inşallah ben de anne sütüyle besleyebilirim kızımı..
Gözün aydın canım allah analı babalı büyütsün normal ve çabuk açılmalı bir doğum bana da nasip olur umarım:dua:

Kızlar pazartesi ya da sali doğuma gidecek ve günü geçen kaç kişi var?ben pazartesi doktora gidim salı sezeryan olucam inatla gelmiyor ama ben baya panik durumdayım 2 gündür günüm geçti strese girdim cok
Ben 38+5te akşam saat 5 gibi kontrole gittim. Ertesi sabah 11de sezeryana girdim :D çok ani oldu. Bugün 8.gun 3 gündür ağrı kesici bile almıyorum. Antibiyotik de bitti. Sezeryan olduğuma pişman değilim yani, zor olduğunu düşünme. Yavruna kavusmaya odaklan

Ben de yarın sabah gidiyorum hastaneye. Pazartesi gel dedi, e akşamın bu saati oldu hala bir sinyal olmadığına göre büyük ihtimalle yarın sezaryene gireceğim :( 40+3 oluyorum yarın. İçimde hep bi ümit diyorum bari kanala yaklaşmış olsun da en azından suni sancı deneyebilelim. Perşembe günü kanala inmemişti ve ne rahim ağzında yumuşama ne açıklık vardı:( Bu kadar takmam sanıyordum ama tüm haftasonu ağladım desem yeri :( napayım ama artık hayırlısı böyleymiş demek ki.

Ben 38+5te akşam saat 5 gibi kontrole gittim. Ertesi sabah 11de sezeryana girdim :KK70: çok ani oldu. Bugün 8.gun 3 gündür ağrı kesici bile almıyorum. Antibiyotik de bitti. Sezeryan olduğuma pişman değilim yani, zor olduğunu düşünme. Yavruna kavusmaya odaklan
Canım niye o kadar erken girdin?

Dün akşam eşim zili çaldı, ben çocuğu emziriyordum. Gorumcem kapıyı açmaya gitti. Kayinvalidem benim odamda. Pat diye kayınpeder girdi içeri. Şok geçirdim, kan beynime sıçradı. O anda eşim geldi, ben hüngür hüngür ağlıyorum. Ne oldu dedi. Baban odaya girdi ben bu vaziyetteyken dedim. Annesi de, görmemiştir falan diyor. Görüp görmemesi önemli degil, ben rahat edemiyorum dedim. Tek bi cümleyi kurdum aglayarak, başka birşey demedim. O zaman biz gidelim sen annenle otur dedi, hiç cevap vermedim.
Yavrumun ismi okundu dün kulagina, annem abimler geldi. Onlarla konusmadi, hosgeldiniz bile demedi, astı suratını oturdu öylece. Herkes anladi bi sorun olduğunu, rezil olduk. Sonra da gittiler. Bütün gecem ağlayarak geçti. Aklim hafsalam almıyor lohusa evinde yatılı erkegin ne işi var, hem de ayni sehirdeyiz.
Eşim de arada kaldi, annesinin evde cenaze varmış gibi suratı üzdü. Bi yandan ben haklıyım ona üzüldü. Ayy kimse olmasa çok iyi olacakmış ya :KK43: en azından kimsem yok deyip bagrima taş basardim. Olanların sorun çıkarması sinirime dokunuyor
Anneniz gelip kalsın sizde bu bahaneyle gidebilirler eşinize de annem yorgun ve biraz üzgün olduğumu görmüş kıyamamış gelmiş dersiniz eşiniz adım atacak gibi görünmüyor.

Ben de yarın sabah gidiyorum hastaneye. Pazartesi gel dedi, e akşamın bu saati oldu hala bir sinyal olmadığına göre büyük ihtimalle yarın sezaryene gireceğim :KK43: 40+3 oluyorum yarın. İçimde hep bi ümit diyorum bari kanala yaklaşmış olsun da en azından suni sancı deneyebilelim. Perşembe günü kanala inmemişti ve ne rahim ağzında yumuşama ne açıklık vardı:KK43: Bu kadar takmam sanıyordum ama tüm haftasonu ağladım desem yeri :KK43: napayım ama artık hayırlısı böyleymiş demek ki.
Benim bütün haftasonum ağlayarak geçti sinirlerim bozuk her an bebise bişey olucak gibi geliyor günü geçtiği icin

Dün akşam eşim zili çaldı, ben çocuğu emziriyordum. Gorumcem kapıyı açmaya gitti. Kayinvalidem benim odamda. Pat diye kayınpeder girdi içeri. Şok geçirdim, kan beynime sıçradı. O anda eşim geldi, ben hüngür hüngür ağlıyorum. Ne oldu dedi. Baban odaya girdi ben bu vaziyetteyken dedim. Annesi de, görmemiştir falan diyor. Görüp görmemesi önemli degil, ben rahat edemiyorum dedim. Tek bi cümleyi kurdum aglayarak, başka birşey demedim. O zaman biz gidelim sen annenle otur dedi, hiç cevap vermedim.
Yavrumun ismi okundu dün kulagina, annem abimler geldi. Onlarla konusmadi, hosgeldiniz bile demedi, astı suratını oturdu öylece. Herkes anladi bi sorun olduğunu, rezil olduk. Sonra da gittiler. Bütün gecem ağlayarak geçti. Aklim hafsalam almıyor lohusa evinde yatılı erkegin ne işi var, hem de ayni sehirdeyiz.
Eşim de arada kaldi, annesinin evde cenaze varmış gibi suratı üzdü. Bi yandan ben haklıyım ona üzüldü. Ayy kimse olmasa çok iyi olacakmış ya :KK43: en azından kimsem yok deyip bagrima taş basardim. Olanların sorun çıkarması sinirime dokunuyor

Bence emzirirken annen ve eşin haricinde kimseyi alma odana. Kayınvaliden bile gelse ört üzerini. Ay nolacak derse de ben çekiniyorum anne kusura bakma de. Başka türlü anlamıyorlar. Çık desen alınıyorlar, kal desen sen tedirginken çocuk rahat ememiyor. Suskun kaldıkça senden başka herkes lohusa depresyonuna girer de sen girmeye korkar hale gelirsin. Ben hastanede çıkardım herkesi odamdan. Bi eşim bi annem kaldı. Teyzemler, elticiğim falan surat astılar ama o hatayı oğlumda yapmıştım. Aman kırılmasınlar demiştim ama benim gönlümün kırılmayan yanı kalmamıştı. Boşver, yeni doğum yapmış ve yeni bir cana alışmaya çalışan sensin. Alınan alınsın, terbiye sınırını aşmamışsan takılma. Özür dileyecekleri yerde surat asmışlarsa onların hatası. Eşim hep sen doğru olan ol, yanlış yapan terbiyesizlik yapan sen olma kim ne derse desin diyor bana ailesi için. Doğru diyor aslında. Üzme canını. Sen niye rezil olmuşsun, kendilerini rezil etmişler. Boşver.
O gün eltim hasta oğluyla çıkmış gelmiş. Grip olmuş oğlu ama bebek sevecekmiş.. Kaynım da yanında maaile çat diye odama girdiler. Kapıyı tıklatmışlarmış; bir kere tık yapıp açtılar kapıyı. Oğlumun odasıyla yan yana odalarımız, eşim kardeşi oğlumla oynuyor sanıyormuş. Allahtan kızın altını değiştiriyordum, emziriyor olsam daha da çatardım herhalde. Kaynıma ben rahat edemiyorum kusura bakma dedim. Kendisi utandı çıktı, sevgili eltim ise aman nolacak sevecekti diyor.. Ya sabır çektim.. Oğluna da hadi bak bebek uyanıkmış sev de çıkalım yengen rahat etsin diyor :işsiz: yengecim sen iyileştiğin zaman gelir oynarsın şimdi bebek de hasta olmasın dedim çıkardım odadan, yanımdan eltim de bu kadar pimpiriklenme diyor.. Astı suratını çıktı odamdan. Annem de gelmiş bana kızıyor bişe mi demişim üzmüşüm. Saç baş dalacaktım eltime yemin ederim. Çıkmadım odadan. Erken kalktılar. Eşime de anlattım, hak verdi bana. Yenidoğmuş el kadar bebeden değil de milletin nazıyla uğraşmaktan yoruldum ama artık ben de etkiye tepkiye veriyorum. Yeter..

canım ben 40+5 im yarın yatış yapılacak suni sancı verecekler artık[/QUOTE
İnşallah kolay doğum olur canım. Allah kolaylık versin sonunda alabileceksin bebeğini kucağına :)
Benim de o kadar psikolojim bozuldu ki artık gidiyim sezeryan olup geliyim beklemek istemiyorum diye deli deli şeyler düşünüyorum

Canım bana Dr bi kaç gün daha devam et demişti ben de 3 4 gün daha devam etmiştim

Canım ben 3-4 gün daha teramisin sürdüm göbek etrafına,her ihtimale karşı.

Bizde 1 hafta sürdü o kanama. Her altını değiştirirken badisi kurumuş kan olmuş buluyordum. Doktorumuz normal buldu ve hiçbirşeye gerek yok dedi. Ben Yine de bezinin altına göbek üstüne gazlı bez koydum birkaç gün bez sürtünmesin diye. 1 hafta 10 güne de geçti.
Ben de her ihtimale karşı bir kaç gün alkol dökeyim o zaman iltihaplanmasın sağolun kızlar :KK54:

canım ya lohusa lohusa yaşadıklarına bak kesinlikle haklısın kayınpederin için diyorum aynı şehirde yatılı kalmak nedir bide lohusa evinde kapıdan patdanak girilir mi bu kadın emziriyor diye düşünülmez mi valla çok sinirlendim benim de doğumum hala olmadı annem de kayınvalidem de geldi memleketten. biri bişe diyor biri başka bişe geriliyorum ben de psikolojim bozuldu lohusalıkta napacam bilmiyorum doğum olunca babamla kayınbabam da gelecek hiç düşünemiyorum nasıl olacak memleket de uzak ha deyince gelip gidemezler doğumda kimseyi istemeyenler nasıl cesaret ediyor diyordum en doğrusunu yapıyorlarmış
Kızlar demek yalnız değilmişim ben de annemi çağırdım daha doğum yapmadan yardımcı olması için evet hakkını ödeyemem her işi yapıyor ancak evde huzur kaçtı diyebilirim çok da uzağız git de diyemem.Bu ders oldu olur da ikinci yavrum olursa kimseyi çağırmayacağım. Sizin işiniz daha zormuş hem anne hem kv.:KK11:

Bizim bebiste de birden kilo kaybı çok fazla oldu. Yarın 9 günlük kontrol var, bakalım en azından doğum kilosuna ulaşmayı bekliyoruz. 4 kere hastanede, 2 kere de evde mama verildi. Sonrasında vermedim. Mama vermenin bir şifresi var bence, yani en aklıma yatan bu oldu. Iki memeyi de 15er dk emdikten sonra, hala aç gibi ve aranarak agliyorsa 30 cc mama ver. Siringa veya kaşıkla. Hepsini iciyorsa gerçekten sut az demektir. Ama ikisini de 15er dk emiyorsa mamayi bitirmez büyük ihtimalle. Benim de sezeryan, ilk günler sut gelmedi, kilo kaybi da fazla oldu korktuk :KK43: zaten sarilik başladı. Humana ve inciri beraber içiyorum üstüne uyuyorum, gerçekten fark ediyor tavsiye ederim. Benimki memeyi cooooooooook zor tutuyor. Çoğunlukla sagip kaşıkla veriyorum. Ayni zamanda memeyi de tutmak zorunda kalsin diye, hem de süt kanallari aktifleşsin diye, gogsume siringayla damlatiyorum, yalanirken bir iki çekiyor. Hem sut uyariliyor, hem karni doyuyor. Bence meme agzindayken, kenardan kenardan siringayla agzina tut mamayi. Ne kadar çok emerse, o kadar sutun gelir hic merak etme
Kuzum tavsiyelerin için teşekkür ederim evet şırınga kullanıyorum göğsünü emiyor sıkıntı yok ama süt yok ne yaptıysam olmadı olduysa da bn anlamadım iki haftadır mamayı azalttim denecek kadar az açıkçası vermediğim gecelr gündüzlerdd oldu coksukur humana. Rezene lactamil kompostolar promalt ayriyeten de kullanıyorum ama yinede bazen maam veriyorum yarım saate bir emmek istiyor oda beni zorlaştırıyor vücudum dinlemeyi ve gecelerde uykusuzluk inşallah yavrum toparlar kendini sağlıkla kilo alsin kuzun

Ben de yarın sabah gidiyorum hastaneye. Pazartesi gel dedi, e akşamın bu saati oldu hala bir sinyal olmadığına göre büyük ihtimalle yarın sezaryene gireceğim :KK43: 40+3 oluyorum yarın. İçimde hep bi ümit diyorum bari kanala yaklaşmış olsun da en azından suni sancı deneyebilelim. Perşembe günü kanala inmemişti ve ne rahim ağzında yumuşama ne açıklık vardı:KK43: Bu kadar takmam sanıyordum ama tüm haftasonu ağladım desem yeri :KK43: napayım ama artık hayırlısı böyleymiş demek ki.
hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun canım ben de haftasonu ağladım hep insan bekledikçe geriliyor canını sıkmamaya çalış napalım kendileri gelmedi elimizden geleni yaptık

the mentalist the mentalist inşallah canım benim:dua: ben de bazen öyle düşünüyordum ama beklemesem de sonra vicdan azabı çekerdim sanırım. doktorun ne diyor bir sıkıntı yoksa senin de isteğin varsa biraz daha bekleyebilirsin bence ama yine de iyice düşün kendini tart en iyi doktorunla sen karar verebilirsin hakkımızda hayırlısı olsun:KK200:

Kızlar demek yalnız değilmişim ben de annemi çağırdım daha doğum yapmadan yardımcı olması için evet hakkını ödeyemem her işi yapıyor ancak evde huzur kaçtı diyebilirim çok da uzağız git de diyemem.Bu ders oldu olur da ikinci yavrum olursa kimseyi çağırmayacağım. Sizin işiniz daha zormuş hem anne hem kv.:KK11:

Evet haklarını ödeyemeyiz tabii ama herseye karısmaları gereksiz alınmaları ve evinin düzenini bozmaları cok sinir bozucu sanki cocuk ve ev onların onlar ne derse o olucak gibi davranıyorlar bencede yalniz olmak en iyisi..

Back