• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kizlar bazi bebekler bi göğsü tutmak istemezler benim ilk cocugumda tutmadi diye bende vermedim ve cok ama cok pisman oldum emzirdigim memem digerinden buyuk oldu sol memem sut vermedigim icin kucuk kaldi diger sorun ise buydukce bi meme cocuga yetmiyordu hep ayni memeyi tutuyordu ve cok aciyordu o yuzden bir yasinda sutten kesmistim size tavsiyem asla vazgecmeyin emiyorsa bile pompayla sutu cekin

ben zaten depresifim herşeye ağlayasım geliyor eşim de bu aralar bebeğe küstü sanki, hiç sevmek istemiyor artık sürekli suratı asık. doğmadığı için içten içe kızıyor gibi kafayı yicem:kızgın:
benm ikinci dogumum. Ilki normal oldugu icin bunu 1 hafta bekleriz dedi fakat bebek 3950 olmus. Kanala girmemisti 1 cm aciklik vardi persembe gunu. Pazartesi tekrar cagirdi konuscaz bakalim ikimizide riske sokacak bidurum varsa sezeryan olsun dicem. Size ne diyo dr

Ben de sürekli ağlıyorum. Cok kötü rüyalar görüyorum :( ne yaparsam yapayim uyuyamiyorum. Sağ olsun bebekle ilgilenen de var ama asla uyuyamiyorum. Dolayısıyla sut git gide azalıyor :( uykusuzluktan 2 sefer bayilmisim hatırlamıyorum. Yığılıp kalıyorum :(

Kızlar 5:15 te normal doğumla kızıma kavuştum şükür. İkimiz de çok iyiyiz. Darısı tüm bekleyenlere inşallah..

Çok şükür gözün aydın canım tebrik ederim, analı babalı büyüsün bahtı güzel olsun. Darısı bize inşallahh :)
Müsait olduğunda doğum sürecini de dinlemek isteriz :)

Ben de sürekli ağlıyorum. Cok kötü rüyalar görüyorum :KK43: ne yaparsam yapayim uyuyamiyorum. Sağ olsun bebekle ilgilenen de var ama asla uyuyamiyorum. Dolayısıyla sut git gide azalıyor :KK43: uykusuzluktan 2 sefer bayilmisim hatırlamıyorum. Yığılıp kalıyorum :KK43:
Allah iyiligni versn cnm bol dua et insirah suresini cok oku

Kızlar doğum yapacağı gün veya bir gün önce afedersiniz de cırcır olan var mı. Mide bulantım ve karnımda sorunum var. Daha dün tuvalete cikamayan ben bugün tuvaletten çıkamıyorum. Midemin hemen altında başlayan ve sağ - sol yanlara yayılan ağrı var. Ama ağrı araları çok düzensiz. Ne olur ne olmaz diye sormak istedim. Belki belirti felandır diye. :(

benm ikinci dogumum. Ilki normal oldugu icin bunu 1 hafta bekleriz dedi fakat bebek 3950 olmus. Kanala girmemisti 1 cm aciklik vardi persembe gunu. Pazartesi tekrar cagirdi konuscaz bakalim ikimizide riske sokacak bidurum varsa sezeryan olsun dicem. Size ne diyo dr
benim bebeğim de 3200 canım 3 haftadır gelişmiyor zaten. normal istediğimiz için bekledik doktor pazartesiye doğmazsa suni sancı veririm öyle de açılma olmazsa sezaryan dedi. zaten 41 olacak o zamana,
artık sabrımız kalmadı hayırlısı neyse o olsun

Lohusalık depresyonunu nasıl geçiriyosunuz kızlar ben ilk doğumumda hergün hava karardı mı ağlardım çok zor geçirmiştim
Şükür bu lohusalığım iyi geçiyo daha deneyimli daha rahatım ama ara ara gelmiyolar değil yani kv yanımda Allah razı olsun yardımcı oluyo ama çok konuşuyo acaba öyle mi böyle mi boğuyo beni sütümü artsın diye arada sağıylrum 75cc çıkmasına rağmen acaba çocuk bi ağladığında sütün az mı acaba yetmiyo mu acaba diye delirtiyo beni kırmamak için bişey de diyemiyorum herkes hayırlısıyla bi evine çekilseydi de düzenimizi kursaydık yavaş yavaş
Benim ilk hamileliğimde eşim kaza geçirmişti felçten dönmüştü lohusalığımdada rahatsızdı zor zamanlar geçiriyorduk sağlık açısından o yüzden depresyona gitmeye fırsatım olmamıştı.
Ama şimdi nerdeyse her gün eşime sarıçak yer arıyorum sonra başlıyorum ağlamaya eşim artık gelir gelmez bugünde aglıycakmısın diye soruyor. Sanırım yanlız olmamın etkisi çok var hemde sarılıktan dolayı hastaneye gidip geliyorum iki çocukla rezil oluyorum oralarda eşim izin alıp yanıma gelemiyincr ona patlıyorum.

Lohusalık depresyonunu nasıl geçiriyosunuz kızlar ben ilk doğumumda hergün hava karardı mı ağlardım çok zor geçirmiştim
Şükür bu lohusalığım iyi geçiyo daha deneyimli daha rahatım ama ara ara gelmiyolar değil yani kv yanımda Allah razı olsun yardımcı oluyo ama çok konuşuyo acaba öyle mi böyle mi boğuyo beni sütümü artsın diye arada sağıylrum 75cc çıkmasına rağmen acaba çocuk bi ağladığında sütün az mı acaba yetmiyo mu acaba diye delirtiyo beni kırmamak için bişey de diyemiyorum herkes hayırlısıyla bi evine çekilseydi de düzenimizi kursaydık yavaş yavaş
Benim ilk bebeğim depresyona girmedim hiç şükür sadece bebeğim gazlandığında üzülüyorum başka sıkıntımız yok şükür Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin cümlemize inşallah

Canım yanlış anlamış olabilirmisin? Kullanılmış yağ pek sağlıklı değil, yanma derecesine ulaşmış oluyor sonuçta. Eğer ki yanma derecesine ulaşmışsa kanserojen bileşenler içerebilir o yağ.
Benim bildiğim zeytinyağını hafif ısıtıyorsun ama kesinlikle duman çıkmayacak yani yağ yanmayacak. Elini sokabileceğin kadar ısıtacaksın, ılıtacaksın da denebilir. Bunu yapmak asitliğini kırıyor. Ardından içerisine istersen lavanta gibi aromatik yağlardan koyabilirsin. Anneannem, çevremdeki büyükler hep böyle anlattı. Ben de arkadaşlarım da böyle kullandık.
Ben denemedim hiç dediğim gibi komşumun önerisi kendisi bu şekilde kullanmış. Haklı olabilirsin zeytin yağını ısıtma konusunda söylediklerini dikkate alacağım

bende ilk cocukta cok deprasyona girmistim ama bu bebegimde cok huzurluyum mutluyum dogali bir hafta oldu ama cok cabuk toplarlandim gittim saclarimi kestirdim hic pijamalarla dolasmadim evde makyajimi bile aksatmadim esim beni boyle gorunce oda mutlu oluyor cevreden hep guzel seyler duyuyorum yani diyecegim kizlar once kendinizi bir gozden gecirin kendinizi iyi hissederseniz kafa olarakta rahatliyosunuz bende kizimda ölü gibi dolasirdim evde pijamalarla sac bas daginik acinacak haldeydim ama bu defa oyle yapmadim bir arkadasin tavsiyesiydi gercekten ise yaradi

Kayınpederim bizde kalıyor. Zaten emzirmeyi düzene oturtamadik, sürekli savaş halindeyiz. Yarı açık geziyorum, hangi kapidan çıkacak diye huzursuz oluyorum. Annem var, asla rahat edemiyor kayinpederimin yaninda, rahat oturup kalkamıyor, rahat giyinemiyor. Ben mi alınganlık gösteriyorum :( aynı sehirdeyiz, lohusa evinde yatılı erkeğin işi ne? Eşim git diyemiyor tabii. Gel ofise gidelim diyor, gitmiyor. Kimse kirilmasin uzulmesin diyorum ama herkes kendi rahatının peşinde

zor geciriyorum canm herseye aglyorm hastalk ckryrm kendme kafamda karamsar tablolar annem gelp bakyo bebegme bize 2 3 gun giderken cocuk gbi arksndan aglyrm kaynvaldemgl gelyo sorun bzdemi nie aglysn dylar annen yarn gelr diolar ama tatmn olmyrm habre aglyrm nasl olck blmyrm inan nezaman gececk tam 40 gun mu suruyo nasl atlatcm blmyrm :KK43:
Geçiyo canım benim ilk lohusalığım senin yaşadığın gibiydi sürekli ağlıyodum annem 20 gün kaldı sonrasında daha beter oldum kayınvalidemler geliyodu ağlıyodum halbuki onlarla alakası yoktu ama bu yüzden eşimle de aram açılıyodu berbattı ama gerçekten 40 ı çıkınca o bunalım da senin üzerinden gidiyo eee tabi biraz da herkesin elini eteğini yavaş yavaş çekmesi de etkili çünkü her kafadan bi ses çıkıyo o da insanı çok bunaltıyo ama emin ol geçicek çok bunaldığınzaman bi içinden oku ve geçicek de kendi kendine rahatlat biraz içini

Kayınpederim bizde kalıyor. Zaten emzirmeyi düzene oturtamadik, sürekli savaş halindeyiz. Yarı açık geziyorum, hangi kapidan çıkacak diye huzursuz oluyorum. Annem var, asla rahat edemiyor kayinpederimin yaninda, rahat oturup kalkamıyor, rahat giyinemiyor. Ben mi alınganlık gösteriyorum :KK43: aynı sehirdeyiz, lohusa evinde yatılı erkeğin işi ne? Eşim git diyemiyor tabii. Gel ofise gidelim diyor, gitmiyor. Kimse kirilmasin uzulmesin diyorum ama herkes kendi rahatının peşinde
Canim ne zor bir durum. Dua et Allah iclerine anlayis, merhamet nasip etsin.

Ben de depresyona girecek vakit bulamıyorum 3 çocukla.sadece eve kalabalık misafir geldiğinde çok bunalıyorum içime öküz oturuyor desem yeri.3 çocuk bana yetiyor bir de gelenlerin gürültüsü çocukları vs. çok geriliyorum.bir de misafir gelince bebekle hiç ilgilenemiyorum , emzirmek bile sıkıntı oluyor bana.uzun süre emmeye çalışsa çocuk ben biran evvel biraktirmaya çalışıyorum çocuğu ki gelenler yanlış anlamasın,odaya kapandı çıkmıyor demesin diye.misqfir bende stres yaratıyor özetle.yoksa depresyona girecek vakit yok,hatta WC ye gitmeye bile.bu yüzden iki gündür kabız gibiyim.firsatum olmuyor tuvaletim geldiği an gitmeye.:işsiz:
Aynı beni anlatmışsın bence bu dönem de gelen misafir yarım saat oturup kalkmalı ama kimsede o anlayış Yok hele bi gün komşular geldi hasta hasta çocuklarla öksürük hapşırık ne ararsan var öylece saatlerce oturdular içimden neler neler söylemek geçti de zor tuttum

Kayınpederim bizde kalıyor. Zaten emzirmeyi düzene oturtamadik, sürekli savaş halindeyiz. Yarı açık geziyorum, hangi kapidan çıkacak diye huzursuz oluyorum. Annem var, asla rahat edemiyor kayinpederimin yaninda, rahat oturup kalkamıyor, rahat giyinemiyor. Ben mi alınganlık gösteriyorum :KK43: aynı sehirdeyiz, lohusa evinde yatılı erkeğin işi ne? Eşim git diyemiyor tabii. Gel ofise gidelim diyor, gitmiyor. Kimse kirilmasin uzulmesin diyorum ama herkes kendi rahatının peşinde
Ay herkeste var herhalde benım annem yanımda şimdilik ama yarı kırkımız cıkınca gidecek eşimle kayınvalidem tek gelir diye konusuyorum ama kayınvalidem kayınpederimi getirmeye niyetli gibi benımle konusunca inşallah kayınpederim gelemez ya cok zor cidden kayınpeder meselesi

Hamd olsun canım yaa sevindim gerçekten her durumda halimize şükretmeliyiz beterin beteri var Rabbim beterlerinden korusun yarık dudak olupta ameliyetla farkedilmeyecek düzeyde olanları tanıyorum Rabbim şifa versin beyninde bir şey çıkmamış ya o da ameliyatla hallolur inşallah.

İnşallah canım sağol Allah razı olsun bizim de tamamen düzelir inşallah sorunumuz sadece konuşma tamamen düzelmiyormuş

F filmgibi parle parle
Kızlar ben doğumdan beri neredeyse hastanede yatıyordum. Önce bebeğin sarılığı sebebiyle sonrasındada dikiş yerimde anormal iltihaplanma sebebiyle. Benimde şişlik vardı sonra onlar taş gibi oldular. Ateşim çıkmaya başladı 40 lara toplam yara için 6 gün hastanede yatmış oldum. Yaramı açtılar ve sanah akşam pansumanda içindeki iltihabı boşalttılar. Çok acılı süreçlerdi. Dün diktiler tam iyi oldum derken daha 24 saat geçmeden tekrar etmeye başladı yine şişti, aynı önceki gibi başladı yani devamını nasıl yaşayacağımı biliyorum. Psikolojim o kadar bozuldu ki artık kaçıp gitmek istiyorum.

Back