- 2 Nisan 2024
- 2.022
- 2.093
- 48
Banyoda biraz kalıp, biraz da sert masaj yaparak yumuşattıktan sonra koltuk altınıza alıp emzirin uzun uzun.Sabahtan beri ikisini de denedim geçmiyor sağdığımda süt çok az geliyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Banyoda biraz kalıp, biraz da sert masaj yaparak yumuşattıktan sonra koltuk altınıza alıp emzirin uzun uzun.Sabahtan beri ikisini de denedim geçmiyor sağdığımda süt çok az geliyor
Ay avokado iyi gelmiypr sanırım anlamışsın bariAvokadoya olan şüphelerim artmaya başladıdöküntülerin çıktığı dönem avokado yemeye başlamıştım hatta bebe de minicik tadına bakmıştı. Mustela losyonların içinde de avokado yağı var. Normalde vücudunu nemlendirirken kollara bacaklara elimde kalanı şöyle bir yalandan sürüyodum. Dün akşam özenle her yerine iyice sürdüm ve bu sabah kolları da kızarmış ayağının üstünde de hafif var
bioderma geldi onu kullanmaya başladım bugün
Umarım yanılmıyorumdur ama sabah kızarık olan yerler şu an kızarık değil mesela. Bugün sadece bioderma kullandımAy avokado iyi gelmiypr sanırım anlamışsın baribenim biodermada bugün geldi sizin önerinizle aldım kızçelerim
Halledersin canım benim yardımcı olurum. Benim kızçede derin uykuya 11 12 arası dalmaya başladı onu çözemedim. 8 buçuk uyku saati yatıyor ama daldıktan sonra hafif uykuda uyanıyor emziği alıp dalıyor. Bazen bu 11 12 buluyor. Dün 12 de daldı 3 de uyandı emdi kalktı 6 30 da geri uyutmadım gündüz uykusunu etkiler. Şimdi 8 çeyrek gibi Uyutucam yarım saat kestirsin. 8 45 gibi kalkar 10 45 11 gibi uyur uzatırım 12 12 30 arası kalkar. 2 de tekrar uyur 3 buçuğa doğru kalkar. Son uyku kestirmedir yarım saat uyur 6 ya doğru kalkar. Erken kalkınca 4 uyku yapıyor 3 uykuda mızmızlanır 6. Aydan sonra geçsin diye düşünüyorum. Toplam uyku 3 4 saat oluyor ama gece uykusuna neden geç geçiyor bilmiyorum. Gündüz tam doymuyor ondan diye düşünüyorum hala sütle besleniyor sıvı sonuçta. Az uyuttum kısa uyuttum geceyi çözemedim. Eşimde takılma şükret geri uyuyor çocuk diyor ama ben bunu çözmek istiyorum. Ben uykusunu uzatıcaksam koşuyorum 5 dakka önde başına pişş pişş kızım uyanmadın devamm diyorum. Dalmazsa hemen kucağıma alıyorum kapasın dalsın diye.Uyku eğitimi ver sen bize canımbilgilisin bu konuda
şimdi söyle benim oğlum 1,5 saatte uyumak istiyor kesin dışarıdaysa falan dikkati dağılır etrafa bakıcam derse ancak 2-2,5 olur o uyanık kalma süresi. Evde beni çok zorluyor oynatıyorum oynatıyorum mızmızlanmaya başlıyor hemen uykusu geliyor eğer o anda uyutmaz o süreyi de geciririsem ağlama krizine giriyor ve uyutmak zor oluyor. O uyku sinyalini kacirmamaya çalışıyorum. Maşallah senin kizceyee
bizimkilere de öğretsin ya
bu uyku işi cidden çok zormuş bebekten bebeğe de fark ediyor kesinlikle ben şimdi saatlerini düzenlemeye çalışıyorum daha sonra da beşiğinde dediğin gibi pispişleyerek uyutmayı denemek istiyorum bakalım
Bizimde durum aynı böyle 20.30 da yatmaya geçiyoruz uyuyor ama derin uykuya geçmesi 2 saati buluyor. Aralarda 2-3 kez uyanıp ya emiyor ya emzik istiyor. Gece de bazen çok uyanıyor bazen de 2-3 kez kalkıyor sadece sabahları 6 gibi bi uyancak giibi oluyor tekrar uyutuyorum sonra 8 de kalkıyoruz artık. Uyandıktan 1 saat sonra bir uyku yapıyor sonra her 2 saatte bir yine uyuyor en son uykuyu 18.00 da yapıyor yarım saat dayanamıyor çünküHalledersin canım benim yardımcı olurum. Benim kızçede derin uykuya 11 12 arası dalmaya başladı onu çözemedim. 8 buçuk uyku saati yatıyor ama daldıktan sonra hafif uykuda uyanıyor emziği alıp dalıyor. Bazen bu 11 12 buluyor. Dün 12 de daldı 3 de uyandı emdi kalktı 6 30 da geri uyutmadım gündüz uykusunu etkiler. Şimdi 8 çeyrek gibi Uyutucam yarım saat kestirsin. 8 45 gibi kalkar 10 45 11 gibi uyur uzatırım 12 12 30 arası kalkar. 2 de tekrar uyur 3 buçuğa doğru kalkar. Son uyku kestirmedir yarım saat uyur 6 ya doğru kalkar. Erken kalkınca 4 uyku yapıyor 3 uykuda mızmızlanır 6. Aydan sonra geçsin diye düşünüyorum. Toplam uyku 3 4 saat oluyor ama gece uykusuna neden geç geçiyor bilmiyorum. Gündüz tam doymuyor ondan diye düşünüyorum hala sütle besleniyor sıvı sonuçta. Az uyuttum kısa uyuttum geceyi çözemedim. Eşimde takılma şükret geri uyuyor çocuk diyor ama ben bunu çözmek istiyorum. Ben uykusunu uzatıcaksam koşuyorum 5 dakka önde başına pişş pişş kızım uyanmadın devamm diyorum. Dalmazsa hemen kucağıma alıyorum kapasın dalsın diye.
Bazen direniyor ama eşimde annemde görümcemde uyutabiliyor kızımı. Öğrendiler hatta uykusu geldi diyorlar. Sende ufak ufak uzat ve düzen oluştır. Uyandı mesela yatakta biraz oyala hanimişş hanimişşş diye. Oyuncak ver konuş. 15 dakka orda oyalansın. Kaldır biraz dolaştır 10 dakka sonra emzir ya da mama derken 40 45 dakka. Koy yere ya da ana kucağına takılsın mutfakra ya da odada oynasın 1 buçuk saat. Mızmızlandı mı al kucağına dolaştır 5 dakka. 5 dakka bez al derken 15 dakka uzat. Sonraki uykuda 10 dakka uzat derken uzar alışır o da :)
Halledersin canım benim yardımcı olurum. Benim kızçede derin uykuya 11 12 arası dalmaya başladı onu çözemedim. 8 buçuk uyku saati yatıyor ama daldıktan sonra hafif uykuda uyanıyor emziği alıp dalıyor. Bazen bu 11 12 buluyor. Dün 12 de daldı 3 de uyandı emdi kalktı 6 30 da geri uyutmadım gündüz uykusunu etkiler. Şimdi 8 çeyrek gibi Uyutucam yarım saat kestirsin. 8 45 gibi kalkar 10 45 11 gibi uyur uzatırım 12 12 30 arası kalkar. 2 de tekrar uyur 3 buçuğa doğru kalkar. Son uyku kestirmedir yarım saat uyur 6 ya doğru kalkar. Erken kalkınca 4 uyku yapıyor 3 uykuda mızmızlanır 6. Aydan sonra geçsin diye düşünüyorum. Toplam uyku 3 4 saat oluyor ama gece uykusuna neden geç geçiyor bilmiyorum. Gündüz tam doymuyor ondan diye düşünüyorum hala sütle besleniyor sıvı sonuçta. Az uyuttum kısa uyuttum geceyi çözemedim. Eşimde takılma şükret geri uyuyor çocuk diyor ama ben bunu çözmek istiyorum. Ben uykusunu uzatıcaksam koşuyorum 5 dakka önde başına pişş pişş kızım uyanmadın devamm diyorum. Dalmazsa hemen kucağıma alıyorum kapasın dalsın diye.
Bazen direniyor ama eşimde annemde görümcemde uyutabiliyor kızımı. Öğrendiler hatta uykusu geldi diyorlar. Sende ufak ufak uzat ve düzen oluştır. Uyandı mesela yatakta biraz oyala hanimişş hanimişşş diye. Oyuncak ver konuş. 15 dakka orda oyalansın. Kaldır biraz dolaştır 10 dakka sonra emzir ya da mama derken 40 45 dakka. Koy yere ya da ana kucağına takılsın mutfakra ya da odada oynasın 1 buçuk saat. Mızmızlandı mı al kucağına dolaştır 5 dakka. 5 dakka bez al derken 15 dakka uzat. Sonraki uykuda 10 dakka uzat derken uzar alışır o da :)
Bizimde durum aynı böyle 20.30 da yatmaya geçiyoruz uyuyor ama derin uykuya geçmesi 2 saati buluyor. Aralarda 2-3 kez uyanıp ya emiyor ya emzik istiyor. Gece de bazen çok uyanıyor bazen de 2-3 kez kalkıyor sadece sabahları 6 gibi bi uyancak giibi oluyor tekrar uyutuyorum sonra 8 de kalkıyoruz artık. Uyandıktan 1 saat sonra bir uyku yapıyor sonra her 2 saatte bir yine uyuyor en son uykuyu 18.00 da yapıyor yarım saat dayanamıyor çünkü![]()
En iyisini sen bilirsin canım benimBen de 20.30 da uyutuyordum ama derin uykuya geçmiyor sürekli başında beklemek zorunda kalıyorum diye 22.30 da çektim20.00 gibi kestirme yapıyor dayanamadığı için tabii. 22.30 da gibi de ilk uyuduğunda derin gibi uyuyup yarim saat sonra tabii ki uyanıyor hemen geri uyutmaya çalışıyorum ve yanından hiç ayrılmıyorum alışana kadar böyle olacak muhtemelen ne kadar uyanırsa o kadar devam ettirmeye çalışıyorum. Şimdi kendi kendine bir düzen kurdu gibi 22 gibi uyku sabah 8-8.30 kalkış. Akşam çokta erken yatırma taraftarı değilim ben çünkü babasıyla hiç vakit geçirmemiş oluyor işten geldikten sonra 22 ideal oluyor gibi bu açıdan bize. Sizde nasıl tabi bilmiyorum ama.
Gündüz uykularında da dediğin gibi deniyorum uzatmayı ama yatağında kendi kendine yatırma işini çözmek çok istiyorum. Çünkü her şeyi bana bağlı başkaları uyutamadığı için hiçbir şey yapamıyorum, başka yerde uyumadığı için bir yere bile gidemiyorum
Aynı canım uyandıktan bir saat sonra tekrar uyumak istiyor sabah ilk kalktığında. Sonra 1-1,5 saati zorluyoruz 4 uyku bazen 5 uyku istiyor gün içinde. Sanki çok uyuyacakmış gibiuyutma işi beni çok geriyor çünkü benim ki hem uyumak hem uyumamak istiyor direnç gösteriyor.uyuyamadığı zaman da huysuz oluyor aşırı yoruyor bu beni
![]()
Aynı şeyler 1 saatten sonra başliyoruz mızmızlanmaya 2 saati zorluyorum şu bi kaç gündür hem uykusu geliyor hem uyumak istemiyorBen de 20.30 da uyutuyordum ama derin uykuya geçmiyor sürekli başında beklemek zorunda kalıyorum diye 22.30 da çektim20.00 gibi kestirme yapıyor dayanamadığı için tabii. 22.30 da gibi de ilk uyuduğunda derin gibi uyuyup yarim saat sonra tabii ki uyanıyor hemen geri uyutmaya çalışıyorum ve yanından hiç ayrılmıyorum alışana kadar böyle olacak muhtemelen ne kadar uyanırsa o kadar devam ettirmeye çalışıyorum. Şimdi kendi kendine bir düzen kurdu gibi 22 gibi uyku sabah 8-8.30 kalkış. Akşam çokta erken yatırma taraftarı değilim ben çünkü babasıyla hiç vakit geçirmemiş oluyor işten geldikten sonra 22 ideal oluyor gibi bu açıdan bize. Sizde nasıl tabi bilmiyorum ama.
Gündüz uykularında da dediğin gibi deniyorum uzatmayı ama yatağında kendi kendine yatırma işini çözmek çok istiyorum. Çünkü her şeyi bana bağlı başkaları uyutamadığı için hiçbir şey yapamıyorum, başka yerde uyumadığı için bir yere bile gidemiyorum
Aynı canım uyandıktan bir saat sonra tekrar uyumak istiyor sabah ilk kalktığında. Sonra 1-1,5 saati zorluyoruz 4 uyku bazen 5 uyku istiyor gün içinde. Sanki çok uyuyacakmış gibiuyutma işi beni çok geriyor çünkü benim ki hem uyumak hem uyumamak istiyor direnç gösteriyor.uyuyamadığı zaman da huysuz oluyor aşırı yoruyor bu beni
![]()
Allah kolaylık versin bacımBizimkide 2500![]()
Muhtemelen sağını tercih ediyordur. Benim kız da sağ ile başladı, nadiren soldan dönüyor ama sağdan dönerken daha atik. Solu pek tercih etmiyor. Ben anormallik olduğunu sanmıyorum. :)Kızlar benim bebe sadece sırt üstünden 100 üstüne dönüyor bir aydır ve sadece sağdan dönüyor asla soldan dönüyor. Bu anormallik mi yoksa sadece sağını mı tercih
Uyku meleği kim west metoduBir de uyku eğitimi ile alakalı bildiğiniz sizin yararlandığınız kaynak var mı PDF falan olması lazım ben Türkiye’de olmadığım için Türkçe kitap alamam YouTube’da bunla alakalı nedense çok videoda bulamadım
Biz sağlık sigortası yaptırdık 48 bin tuttuAllah kolaylık versin bacımvalla muayeneleri bitmiyor ya doğduğundan beri 3 kere göz muayenesi 2 kere kalp muayenesi üstüne normal rutin kontrol muayenesi bide üstüne aşıları ekle dünyanın parası gitti doktor önümüzdeki ay menenjit a menenjit b aşıları yapılacak dedi kara kara düşünüyorum ya
![]()
Ben baby plus tako aldım dengesi iyi olsun yeter diğer çok fonksiyonluların temizliği zor oluyomuşKızlar mama sandalyesi alanlarınız var mı? Varsa neler aldınız? Bu konuyu da bir toparlayalım, ufaktan lazım olacak.![]()
Zaten mama sandalyesinin çok fonsiyonları neye yarıyormuş ki hiç bilmiyorum? En nihayetinde oturtup yemek yedirmeyecek miyiz gün sonunda, bilemedim... Bu senin aldığın modele uygun ayak koymak için aparat satılıyor mu acaba bilgin var mı? Mama sandalyesine çok para yatırmanın bir manası yok diye anlıyorum.Ben baby plus tako aldım dengesi iyi olsun yeter diğer çok fonksiyonluların temizliği zor oluyomuş
19 uncu haftayı geçeli çok oldu ya. Yani 4 ay uyku gerilemesi bugün beşinci ay bitti bu zamana kadar sürer mi emin değilim.Sadece havuç ve patates denedim ek gıda tadımında, harika haftalar kitabına baktım da 19. Hafta atağı olabilir sanırım
Bizimki de öyle sol koldan dönüyor sürekli. Bence de bir anormallik yok.Kızlar benim bebe sadece sırt üstünden 100 üstüne dönüyor bir aydır ve sadece sağdan dönüyor asla soldan dönüyor. Bu anormallik mi yoksa sadece sağını mı tercih
Ben hamileyken almıştım bilsem o zaman ayak koymalı olanlara bakardım ama varmış ben de yeni sipariş verdim ayak aparatını. Dengede duruşu çok iyi sallanmıyo benim için önemli olan oydu. Çok fazla durmuyolar ki zaten ya kuzenim 5 bin verip joie mimzy aldı çocuk hiç oturmadı yok pahasına sattı. 5 dakikada yiyo kalkıyo zaten ne gerek varZaten mama sandalyesinin çok fonsiyonları neye yarıyormuş ki hiç bilmiyorum? En nihayetinde oturtup yemek yedirmeyecek miyiz gün sonunda, bilemedim... Bu senin aldığın modele uygun ayak koymak için aparat satılıyor mu acaba bilgin var mı? Mama sandalyesine çok para yatırmanın bir manası yok diye anlıyorum.