2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
F filmgibi canim gozunuz aydin Allah anali babali buyutmeyi nasip etsin.
benimde emziren annelere bir sorum olacakti ben her iki saatte 20 dk diger gogsu 20 dk digerini veriyorum sutum tam gelmedi bidahaki emzirdiginizde once hangi gogsu veriyosunuz en son emzirdiginizimi yoksa ayni onceki gogustenmi basliyosunuz
Canım en son emzirdigin göğüsten başlamalısın, çocukların ilk emdikleri süt daha suludur, emdikçe daha yağlı ve besleyici süt gelir....
En son emzirdiginden başladığında hem bebek besleyici olan sutten içmiş oluyor, hem de o açken verdiğin için sutu daha kuvvetli çekiyor... ha bi de Gazı da daha az oluyormuş
Eğitimde söylemişlerdi

Son düzenleme:
Ya benim hic gaz sıkıntım olmadi cok şükür. Daha anestezinin etkisi geçmeden, gaz cikardigimi hissettim af edersiniz. Ama uyusuk olduğu için emin olamadim. Sonrasinda defalarca oldu, anestezi de gecince emin oldum hissimden. Cok şükür o sıkıntım olmadı. Sonrasında olur mu bilmiyorum.
En zoru kanama kontrolü. Ilk bezi gormedim ama su an ikinci bezde sayılı damla kan var. Insallah hersey yolundadir
Ay sende benimbgibi masallah hemen gaz cikarmissin.kanamanin az olani makbul zaten ebeler gelip az mi cok mu diye bakiyorlardi bana birde karnina masaj yap hem kan cikisi kolaylasiyor hem rahminin asagiya inmesi icin gerekli gostermislerdir belki hatta kimi yerde kum torbasi koyuyorlarmis karna

Hic gecmicekmis sanilan agrilar acilar unutuluyor:KK48: annemde derdi dogumun zorlugu unutuluyor olmasaydi 2. 3. Yapilir miydi diye. Kucagina aldigin anda sanki 10 cocuk buyutmus hissi geliyor derdi de inanmazdim. Ben bebegimi hemen kucagima alamadim ama kuvezde gormeye gittigimde emzirme odasina gir bebegini emzireceksin dediklerinde bebegimi bekledigim kisacik zaman diliminde emziremem diye o kadar heyecanlanmistim korkmustum ki hala gozlerim dolarak hatirliyorum. Ama kucagima verdiklerinde hemen memeyi tutturunca gorevli kizlar bile sok oldu. Sukurler olsun annelik ic gudusuyle doguyoruz:KK36:Kizlar bizler cok sansliyiz minik mucizelerimiz kimimizin kucaginda kimimizin kucagina almasina az kaldi...
Rabbim hak eden ve isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu:dua:

Kizlar cok kotuyum sütum hala gelmedi bebegim küvezde. Her gittigimde kusmuş oluyo ve hic doymak bilmiyo :KK43: hemsirede mama cok iciyo verme dedi bende 1 bucuk saat emzirmistim gogsumü yalanci emzik temin et dedi cantamda vardi getirdim hemen hemsire düşürüyo die tutmus agzina bantlamis oyle gevsekfalanda degil kussa nolacakti acaba bebegm o kadar kotüyumki cikmak istiyoruz hastanedendevlet hastanesindeyiz. Solunum skntisi die dogumdan hemen snra almislar 3 oldu. Bugun doktorunu gordk bi dk bakarmisiniz dedik adam bizi tinlamadi bile eliyle hayr hayr yapti gitti. İdrar testi bekliyoduk sonunda yapmis hemsireye syledm kac gune cikar dedm 3 gun dedi 3 gun daha mi burdayz dedm zaten 7 gunluk antibiyotik tedavisi var dedi ben şok:KK11: napalm bilmiyoruz cikarp ozele gotürsek en azndan yaninda oluruz odamiz olur. Daha hic kimse gormedi bebegimi resmini cekmeyede izin yok

Kizlar cok kotuyum sütum hala gelmedi bebegim küvezde. Her gittigimde kusmuş oluyo ve hic doymak bilmiyo :KK43: hemsirede mama cok iciyo verme dedi bende 1 bucuk saat emzirmistim gogsumü yalanci emzik temin et dedi cantamda vardi getirdim hemen hemsire düşürüyo die tutmus agzina bantlamis oyle gevsekfalanda degil kussa nolacakti acaba bebegm o kadar kotüyumki cikmak istiyoruz hastanedendevlet hastanesindeyiz. Solunum skntisi die dogumdan hemen snra almislar 3 oldu. Bugun doktorunu gordk bi dk bakarmisiniz dedik adam bizi tinlamadi bile eliyle hayr hayr yapti gitti. İdrar testi bekliyoduk sonunda yapmis hemsireye syledm kac gune cikar dedm 3 gun dedi 3 gun daha mi burdayz dedm zaten 7 gunluk antibiyotik tedavisi var dedi ben şok:KK11: napalm bilmiyoruz cikarp ozele gotürsek en azndan yaninda oluruz odamiz olur. Daha hic kimse gormedi bebegimi resmini cekmeyede izin yok
Muameleye bak ben bir gün bile orada tutmazdım sanırım imkanın varsa bence sevkini yaptır canım
İnşallah kısa zamanda bebeğinle evine dönersin

Muameleye bak ben bir gün bile orada tutmazdım sanırım imkanın varsa bence sevkini yaptır canım
İnşallah kısa zamanda bebeğinle evine dönersin
esime soyledm canm msj attm bakalm sabh ne dicek oda en iyisi ister tabiki bebegimizin yaninda olmak isteriz surekli.. Yalnz byle bi durumda devlet hastanesi birakiyomu orasini dusünuyorm yani biz cikartmak istyrz falan dedigimizde.

esime soyledm canm msj attm bakalm sabh ne dicek oda en iyisi ister tabiki bebegimizin yaninda olmak isteriz surekli.. Yalnz byle bi durumda devlet hastanesi birakiyomu orasini dusünuyorm yani biz cikartmak istyrz falan dedigimizde.
Önce çıkacağı hastaneyi ayarlarsanız belki ambulanslarıyla alabilirler
Emziği ağıza bantlama fikri çok ürkütücü ya bence eşin özel bi hastaneyle önce gitsin görüşsün en azından dinleyip cevap verirler eşine şuan kaldığınız hastanede derdinizi anlatmak bile problem gibi

18 saat sonrasında artık tek başıma yuruyebiliyorum. Bebeğimi oturarak emzirmeye çalışıyorum. Inşallah daha da iyi olacak herşey. Ilk ayağa kalkmak biraz zor. Ama çok çok güzel herşeye değer. Inşallah daha da guzel olacak zaman gectikce
Korse bu yürüme ve yatakta rahat hareket etme konusunda çok yardımcı oluyor
Göbeği sıktığı için etlerindeki toparlayıp yürürken oturup kalkarken dikiş yerlerinin acısını hafifletiyor

Slm kızlar su meme ucu yarasına cozum bulan var mı canm cok yanıyo.lansınoh un kremını kullanıyorm ama gecmedı ve ara ara kanıyo.bızde bugun 12 gunluk olduk.
Onun tek çözümü memeyi doğru vermek cnm, bebeğim 11günlük ve göğüslerim ilk günden ikiye bölündü kanıyordu . En son 5 gece evvel ağlaya ağlaya acile gittim ve oradaki ebe doğru emzirme tekniğini anlattı. İşaret parmağı ve orta parmağımı göğsün kahverengi yerin bitimine alttan ve üstten yerleştir ve makas gibi sıkıp o alanı daralt ve Bebeğin ağzına öyle ver memeyi, canım İnan 5 günde göğüsleri iyileşti. Kabuk bağladı. Emzirdikten sonra krem sür ve göğsün açıkta kalsın birkaç dakika havalandır. Lansinoh çok iyi ti geldi ama ben bir günde soğan suyu sürdüm ve emzirecekken yıkadım. Soğan suyunu çok önermişlerdi bana ebeler. İnşallah iyileşir canım

Selam kızlar bizim de dün gece evde ilk gecemizdi şükür bu günleri yaşatana :dua:
Sezeryan olanların yorumlarını burda okuyunca bi de hastanede sezeryan olanların durumunu görünce diyorum ki yapabiliyorsanız normal doğum yapın :super:tabiki zorunlu durumları söylemiyorum kimsenin tercihine de karışmıyorum ama benim fikrim:KK54:
Bu arada dün sütüm ççok çok azdı doyuramadık bizim cimcineyi mecbur şırıngayla mama verdik :KK20: mecbur kaldım çünkü sütüm yoktu ve bebek çekemiyodu arkadaş süt sağma makinesini getirdi ve onunla 40dk boyunca çektik 2çay kaşıpı kadar çıktı şükür ve şimdi şimdi sütüm biraz gelneye başladı ilk iş gittimm sağma makinesi aldırttım sütünüzün artması için onu da kesinlikle tavsiye ediyorum bebeğin veremediği uyarıyı göğüslerinize veriyo ve sütün artmasını sağlıyo ben bir kere de bile farkettim bunu inş devam eder
Bi de süt arttırıcı olarak bira mayası tableti kullanıyorum humana çay içiyorum bi de bol bol su yemeği söylemiyorum zaten ister istemez iştah açık :mad::kk77:

Allah yar ve yardımcınız olsun benim de dört gün kaldı bebeğim yoğun bakımda iki güne bir görüş izni vardı özelde de çok sıkılar izin vermiyorlar resme. Biz çıktık çok şükür darısı bi an önce size

Herkesin iyi dilekleri icin cok tesekkur ederim.
Ameliyathane soğuktu dogal olarak. Biraz anestezi doktorunu bekledik. Epey üşüdüm. Çıktıktan sonra 2 saat sürdü titremem.
Anestezi doktoru geldi, spinal anestezi yaptı. Hic hissetmedim. Iğne bile batmadi desem yalan olmaz. Sonda taktilar, hissetmedim diyebilirim. Anında uyustu zaten. Doktorum geldi, başladılar. Cok hafif itip çekme hissi oluyor. Bebegi hemen çıkarıp gösterdiler. Sanırım hayatimda gördüğüm en guzel manzaraydi. Anestezi doktoruna uyumak istedigimi soyledim. Bebeği kokla sonra dedi.
Sonra hemen yanima alip temizlediler, cocuk doktoru kontrollerini yaptı o an. Doktorum da beni toparladi. Sonra bebeğimi verirler yanagima, öpüp kokladim. Bin şükür bunu gösteren rabbime. Allah isteyen herkese versin hayirlisiyla. Sonra cok cok az uyutmuslar. Yari uyaniktim herseyi duydum gordum.
Odama çıkardilar, biraz sonra bebegi getirdiler. Yaklasik saat başı hemsireler gelip karnima bastirarak kanama kontrolu yaptılar. Bu kısımla ilgili bir yorum yapmak istemiyorum. Sondayi çıkarırken sinek isirigi kadar basit bir his vardir sadece.
Ayaga ilk kalktığımda tamamen sesler ve ışıklar gitti tansiyonum düştü malesef. Sonrasında bir daha kalkamadim malesef :KK43: ama sonda cikarildi, tuvalete gitmem lazım nasıl olacak bilmiyorum. Hem tansiyonum düşüyor, hem ameliyat yerim cok aciyor dogrulamiyorum. Insallah hepsi gececek.
Ben yatar pozisyonda olduğum için emzirmek de biraz zor. Bebek tam yuzustu olmak zorunda kalıyor cok zor tutuyor.
Insallah hepsi geçecek hersey cok guzel olacak. Darisi bekleyenlerin başına.
Henuz bas agrim yok, umarim olmaz
Hayırlı olsun canım. Allah analı babalı büyütsün, darısı başımıza inşallah..

Kızlar elhamdulillah bende kurtuldum persembe sabah ezanında normal Doğum yaptım biraz erken ama küveze girmedi cok şükür darısı diğer gebelere rabbim olmayan herkese nasip etsinn
Sancilarin mi başladı . Nasıl anladin doğum sancısı old. Hafta miz yakın. Ben de normali istiorum . Nasıl gelişecek merak ediyorum. Vaktin olursa ayrıntıları yazar misin

Sütüm gelmeyince mama verdim sarılık olmasın diye. sonra sütüm az az gelmeye başlayınca tam doyamadığı için mama da verdim ilk hafta. 2. Hafta sadece akşamları mama verdim daha sonra ise sadece anne sütüyle beslemeye başladım.
ah cnm suan beni anlatmssn bende hem mama hem anne sutu veryorum suan peki sonra tam gelir mi sutum cok uzulyfm hep aglyrm

Back