- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #30.481
Canım nasıl bebeğinin hareket etti mi.Iki gündür benim de ağrılarım cok oldu. Yarin gidicem doktora bakalim ne diyecek. Kızımın hareket etmemesi beni korkutuyor.
Tansiyonun oynamıs olabilir canım dün sabah bende kotu oldum çarpıntım falan aynı sekılde ama ishal değildim inşallah bişey cıkmazGünaydın Kızlar ilk defa böyle kabus gibi bir akşam geçirdim . Yemek yedikten sonra üstüme bir ağırlık çöktü ve resmen nefes alamamaya başladım bir yandan da kalp çarpıntısı başladı. Bi yandan da ishal oldum tuvalet üstüne tuvalet. Ben fena oldukça bebekte karnımda deli gibi tam dört saat kendini bi oyana bi bu yana vurdu. Normalde asla bu kadar hareket etmezdi. Öyle güçlü tekmeler attıki ne oturtabildim ne yatabildim. Hareket etmesi en güzeli ama size nasıl tarif edeyim sanki kendini oradan oraya vuruyordu geceye kadar. Yarın kontrol var inşallah bi sıkıntı yoktur.
Benim ilk doğumumda öyle olmuştu canım doğum yapacağım gün tuvaletten çıkamamıştım meğersem doğum belirtisiymiş sonra da nişan gelmişti zaten hadi hayırlısıKızlar karnım ağrıyor .. çok afedersiniz sürekli büyük ve küçük tuvalete çıkıyorum,gaz sancım var sürekli ..sizce üşüttüm mü ? Yoksa sancı mı bunlar?? Akıntım falan yok 39+2 haftalığız
Sancılar şuan on dk bir geliyor .dayanılmayacak gibi değil tam..o yüzden daha geçmedik hastaneyeBenim ilk doğumumda öyle olmuştu canım doğum yapacağım gün tuvaletten çıkamamıştım meğersem doğum belirtisiymiş sonra da nişan gelmişti zaten hadi hayırlısı
İnşallah canım Allah yaşatmasın bi daha öyle bi akşam.. bi an önce alsaydık bebekleri kucağımıza böyle her gün panik atak geçiriyorum sanki artıkTansiyonun oynamıs olabilir canım dün sabah bende kotu oldum çarpıntım falan aynı sekılde ama ishal değildim inşallah bişey cıkmaz
Canım kilo ile yoğun bakımın hiç alakası yok. Benim kızlar yoğun bakımdan taburcu olduğunda biri 2 kg idi diğeri 2 kg bile yoktu. Solunum sıkıntısı ve emme refleksinde sorun olmadıkça kolay kolay kuvöze almıyorlar. Kuvöz yoğun bakım aynı şey. Yoğun bakımda kuvöz içinde kalıyorlar sonuçta. Allahın izniyle sıkıntı olmaz. Hastane değişimi için bir şey diyemeyeceğim. Ben güvendiğim doktorumu bırakamazdım sanırım.Kuvoz ve yoğun bakım arasında ne fark var? Malum bizim oğluşcuk epey küçükson 3 haftadır hic kilo almadi desek yanlış olmaz. Ctesi kontrol var yine kilo almadiysa daha fazla içerde tutmanın anlamı yok. Zaten ctesi 38.hafta olacak. Ama 2 buçuk kilonun altında bekliyoruz.
Sorum şu ki, benim hastanemde bebek yoğun bakımı yok. Arabayla 15 dk mesafede benim hastanemin başka bir şubesinde var. Acil durumlarda kuvoz ambulansla oraya gönderiyorlarmış bebekleri. Acaba direk doğumu orada mı yapsam diye düşünüyorum. Hem istanbul hali, yol uzar mı, vakit kaybeder miyiz diye düşünüyorum. Hem de, bebegimle aynı hastanede olmak daha mı iyi olur? Tabii 9 aydır memnun olduğum doktorumdan vazgeçmiş olacağım
Bir de, doktorum sadece düşük kilonun bir yoğun bakım sebebi olmadığını söylüyor. Yani 2 kilo doğan bebekte de, 4 kilo doğan bebekte de eğer solunum sıkıntısı varsa yogun bakima alinir, kilosu azsa ama bir problemi yoksa alınmaz diyor. Doktoruma göre de, bebeğin şu an görünen bir problemi yok, düşük kilo dışında. Düşük kilo da yoğun bakım sebebi değildir diyor. Of galiba hep ayni cümleleri tekrar ediyorum. Doktorum çok olumlu bir kadın. Ama bebek doğduktan sonra işi bitecek, nasıl bir çocuk doktoruyla karşı karşıya olacağımızı da bilmiyoruz. Yoğun bakımı olan bir hastane doğum için daha mı uygun olur
Doğumdan önceki iki gün ben de öyleydim. İshalden sürekli tuvaletteydim. Doğum belirtisiymiş sonradan anladım onu.Günaydın Kızlar ilk defa böyle kabus gibi bir akşam geçirdim . Yemek yedikten sonra üstüme bir ağırlık çöktü ve resmen nefes alamamaya başladım bir yandan da kalp çarpıntısı başladı. Bi yandan da ishal oldum tuvalet üstüne tuvalet. Ben fena oldukça bebekte karnımda deli gibi tam dört saat kendini bi oyana bi bu yana vurdu. Normalde asla bu kadar hareket etmezdi. Öyle güçlü tekmeler attıki ne oturtabildim ne yatabildim. Hareket etmesi en güzeli ama size nasıl tarif edeyim sanki kendini oradan oraya vuruyordu geceye kadar. Yarın kontrol var inşallah bi sıkıntı yoktur.
Canım ılık duş doğumu kolaylaştırıyor, istersen bi ılık duş al, dua et bol bolSancılar şuan on dk bir geliyor .dayanılmayacak gibi değil tam..o yüzden daha geçmedik hastaneyenişan da gelmedi ..ne yapacam bilmiom dua edin
İnşallah öyledir canımDoğumdan önceki iki gün ben de öyleydim. İshalden sürekli tuvaletteydim. Doğum belirtisiymiş sonradan anladım onu.
Ben de bildiklerini arasında miyim bilmiyorum ama inş yarın ben de gireceğim. Allah yardımcımız olsun hepimizin. İnş. sağlıcakla alırız kucaklarimiza bebislerimiziHayirli gunler canlar
Eflatunseker arkadasimizdan bir haber var mi gecmisi okumaya firsatim bile yok.
Bende bugun doktorumu aradim yarin sabah 9 gibi doguma girecegim insallah.
Dedim ki sondayi ameliyathanede taksak olur mu. Nasil istersen oyle yapariz dedi. İcime su serpildi vallahi. Simdi rahat rahat doguma girebilirim. Yarin 3 kisi varız diye biliyorum doguma girecek olan burada.
yani günde 2saat mi yürü dedi. Çok değil mi.Günaydın kızlar kontrolüm vardı bugün. Çatı muayenesi yaptı doktor normal doğuma uygunmuşum yalnız hiç açılma yok. Nst'de sancı da çıkmadı. Gününü beklicek gibi görünüyor inşallah geçmez. Doktor sabah akşam 1 er saat yürü dedi bi de günde 5 defa çömelme hareketleri yap dedi.
Maaşallah canım boyu da kilosu da çok iyi, hiç korktuğun gibi çıkmamış çok şükür. Gelişimleri aynı yine benim de bugün bebek ultrasonda 3200 gr 50 cm çıktı : )Bu arada boyu 50 cm ,kilosu 3100 grboyu bizi çok şaşırttı,doktor ben de şaşırdım bu kadar uzun beklemiyordum dedi,2-3 hafta geriden geldiği için.kilosu perşembe günü 3120 Gr di.ben grip olduğumdan belki kilo almadi hiç bikac günde diye düşünüyorum.ccok şükür sağlıklı dogdu yanımda ,besler buyuturum insallah
Aynen öyle. Hiç açılmam yok sanırım ondan fazla yürüyüş yapmam gerekiyor. Ne kadar hareket o kadar iyi dedi.Ya
yani günde 2saat mi yürü dedi. Çok değil mi.
Muhtemelen ölçümde hata vardır. Ya geçen haftakinde ya da bugünkünde. Ben hiç güvenmiyorum bu ölçümlere.Benimde moralim yerlerde kizlardoktordan ciktm gecen hafta gittigim ayni doktora gittim herseyine 38 haftalik demisti kilosuna 3200. Bugun ise kafasina 34 baska bi ölcümune 36 haftalik kilosuna 2700 dedi.. Bu nasl oluyor. Tahmini doguma 10 kasim dedi neden byle dedm ôlcmleri minyondur dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?