2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
kızlar doktor dünki kontrolumde kesemin 8 mm oldugunu söyledi internetten gebelik kesesinin boyutuna göre hafta hesaplamasina baktim 7-10 mm arasi 6 haftalik diyor sata göre suan 5 hafta4 gunluk hamile olmam lazim 5 haftalik kese de 4 mm olurmus doktor da 4 haftalik gebesin dedi kafam karismis durumda

kızlar doktor dünki kontrolumde kesemin 8 mm oldugunu söyledi internetten gebelik kesesinin boyutuna göre hafta hesaplamasina baktim 7-10 mm arasi 6 haftalik diyor sata göre suan 5 hafta4 gunluk hamile olmam lazim 5 haftalik kese de 4 mm olurmus doktor da 4 haftalik gebesin dedi kafam karismis durumda
Canım böyle şeylere çok takılma erken döllenme geç döllenme ne bileyim genetik faktörler,bi sürü şey etkilidir böyle şeylerde, netteki bilgiler genel ortalama, mesela benim de geçen hafta 7.6mm 5+1hafta gösterdi usg, makineler bile farkediyo..

Ay yok ya o kadar da yüksek değil dimi kızlar korkutmayın beni :)
Bir de mol gebeliklerde falan yüksek oluyormuş değer sanırım.
Canim benim bati 1 gun gecmisti daha 2371 di degerim su an kalp atisini gorduk tek bebek dedi doktor yani bhcg belirleyici olmayabilir cogul gebeliklerde

Kızlaaaarrr, yaa sizde de sivilcelenme oldu mu? Benim özellikle yüzümde ve boynumda bi sürü sivilce var, hatta ensemde saç dibimde bile çıktı.. Moralim çok bozuk yaa aynaya bakasım yok..

Cenem dudagim ve dudak ustum sivilce dolu geciyo yeniden cikiyo

KIZLAR ACİLLLL ACİLLLL ...kanda FOLİKASİT ÖLÇÜMÜ YAPTIRANLAR LÜTFEN DEĞERİNİZİ YAZABİLİRMİSİNİZ? ???
folikasit ölçümü yaptırdım bugün sonucumu az önce aldım. Çok yüksek çıktı ölücem kaygimdannn....:KK43:(Fazlasının otizm riskini 17 kat artirdigini okudum bir yazida:"((((lütfen yardım. ..
Folik asit olcumu yapildigini ilk kez senden duyuyorum. Doktorun mu istedi bu testi. Doktorunla konustun mu canim herhangi bisey soyledi mi. Insallah korktugun gibi olmaz saglikli dogar yavrun.

Yaa kızlar bende de pek belirti yok ki 7. Haftam oluçak cuma günü sizde görünce kafaya takıyorum bende bide ben günlük ped kullanıyorum çünkü progestan çok akıyor o şekilde de gezemem çalıştığım icin de sık değiştirmem mumkun değil bana bi anlatın yaa

Canim hamilelikte gunluk ped kullanilmasini doktorlar tavsiye etmiyor. Ama sık sık degistirirsen bilemem yinede bu konuyu arastir derim.

Canım böyle şeylere çok takılma erken döllenme geç döllenme ne bileyim genetik faktörler,bi sürü şey etkilidir böyle şeylerde, netteki bilgiler genel ortalama, mesela benim de geçen hafta 7.6mm 5+1hafta gösterdi usg, makineler bile farkediyo..
kalp atisi icin ne zaman gittiniz ben gelecek hafta gitsem sizce erken mi olur

merhaba kasım anneleri :halay::emir_bebek::anneadayı: ben de dün kan testiyle öğrendim hamile olduğumu:KK200: bhcg 3400 çıktı son adet tarihim 14 şubat daha doktora gidemedim kasıklarımda hafif sancı oluyor sizlerde de var mı normal mi acaba:dua:

Canim ilac kullandigin icin akintini anlamiyor olabilirsin.gerci missagor yazmis herkesin hamileligi bir olmuyor baksana ben dun mide bulantisindan oluyorum dedim bugun yemekten catlicam bir gun bile ayni olmuyor

Dur sakin ol canim kac aydir kullaniyorsun ben temmuz agustos eylul kullandim sonra kimyasal olunca biraktim saldim cayira simdi hamileligi ogrenince tekrar basladim ilaca..bu arada ben folik asitin olculdugunu bile bilmiyordum. Ayrica yedigimiz yesil sebzelerde az miktarda folik asit var ilacta belli dozda kullaniliyor nasil fazlalik cikti ki
Canım ben aylardır saç dökülmesi icin bitkisel kapsül alıyordum. İçinde 600 mcg folik asit vardı hem hamilelige hazırlık olur diye Enson 13 şubattan progesteronum yuksek çıkıp hamilelik şüphesi oluşan güne kadar (10Mart) kullandım.DemiriM 52 yani sınırın altında çıktığı için birlikte ferrum Forte da kullandım. Ferrumda da 0,350mg Folikasit var.Ben mcg mg gibi değerlerin cevrimini bilmediğim için ferrum daki miktarı hep mcg gibi küçük bi düzey olarak algiladim. Yani toplamda 635mcg folikasit alıyorum diye düşünürken 950 mcg aldığım dank etti.
Her sabah ikide yumurta tüketiyorum 50mcg de o:KK43:( etti 1000 mcg :KK43:((
Devlet Hastanesindeki dr.umun vermeyeceğini bildiğim ve bekleyemeyecegim için özelde gittim bugün ölçtürdüm.
Üst sınır 12.2 ve benim 23.6 çıktı :KK43:((

Özel hastanenin acildeki Dr una göstermis esim ." Benim şahsi fikrim bişey olmaz ama aldığınız miktarı azaltın "demiş.
İçim hiiiiç rahat değil :KK43:

merhaba kasım anneleri :halay::emir_bebek::anneadayı: ben de dün kan testiyle öğrendim hamile olduğumu:KK200: bhcg 3400 çıktı son adet tarihim 14 şubat daha doktora gidemedim kasıklarımda hafif sancı oluyor sizlerde de var mı normal mi acaba:dua:
hayırĺı olsun insallah saglikli bir sekilde kucaginiza alirsiniz kasık agrilari normal akintinda kan olmadigi muddetce tabi benim halen devam ediyor

Cenem dudagim ve dudak ustum sivilce dolu geciyo yeniden cikiyo

Folik asit olcumu yapildigini ilk kez senden duyuyorum. Doktorun mu istedi bu testi. Doktorunla konustun mu canim herhangi bisey soyledi mi. Insallah korktugun gibi olmaz saglikli dogar yavrun.

Canim hamilelikte gunluk ped kullanilmasini doktorlar tavsiye etmiyor. Ama sık sık degistirirsen bilemem yinede bu konuyu arastir derim.
Canım vallahi sen bütün testlerimi yaptırdım demiştin ya bende en cok senden bekledim bir değer yazarsin da en azından kıyaslarim diye. ..
Demek senden de istemedi Dr :/
Ben daha tam olarak Dr bile edinemedim ki :KK43:
Devlet Hastanesinde bir dra gittim sadece iki kez.ilki zaten bebek olmuyor diye idi.Telefon edebileceğimiz bi Dr um olsaydı keşke :KK43:

hayırĺı olsun insallah saglikli bir sekilde kucaginiza alirsiniz kasık agrilari normal akintinda kan olmadigi muddetce tabi benim halen devam ediyor
sağolun amin sizlere de hayırlı olsun inşallah:dua: kan yok çok şükür ama ağrıdan korkuyorum böyle adet olma öncesi ağrıya benzer bir ağrı,her lavaboya gidişimde korkuyla bakıyorum Allah hepimizin bebişini esirgesin:KK200:

KIZLAR ACİLLLL ACİLLLL ...kanda FOLİKASİT ÖLÇÜMÜ YAPTIRANLAR LÜTFEN DEĞERİNİZİ YAZABİLİRMİSİNİZ? ???
folikasit ölçümü yaptırdım bugün sonucumu az önce aldım. Çok yüksek çıktı ölücem kaygimdannn....:KK43:(Fazlasının otizm riskini 17 kat artirdigini okudum bir yazida:"((((lütfen yardım. ..
Kanda direk folik asit olarak mı bakılıyor yoksa B12 ölçümü şeklinde mi?

kalp atisi icin ne zaman gittiniz ben gelecek hafta gitsem sizce erken mi olur
Ben yarın gidicem canım inşallah duyabiliriz.. Arkadaşları genelde doktorları 7.haftayı doldurduktan sonra çağırmış ama beni doktorum yarin yani sata göre6+2olduğumda çağırdı.. Ben de merakla bekliyorum sonuç ne olacak diye.. Eğer doktorun bisey demediyse 7. Haftayi doldurup gitmeni tavsiye ederim canim..

Tatlım bence hiç panik yapma, şu an yaşadığın stres bence bebisini daha çok etkiler.. Folik asit vücutta depolanan bisey değil bildiğim kadariyla, azaltirsan kısa sürede normale döner, ayrıca şu an bebislerimiz o kadar korunaklı bi yerde ki neye ihtiyacı varsa onu aliyo bizden.. Bizim haftalarimizda ne ilaçlar kullananlar oluyo hamileliğini farketmeyip, Allah'a emanet yavrularımız..

canım burda açıklama yapılmış 45 e kadar normalmiş

Eklentiler

• IMG_0452.PNG
    IMG_0452.PNG
    237,2 KB · Görüntüleme: 31
X