Zalımın gızları 160 tane mesaj birikmiş oku oku bitmiyor dünden beri. Iki gundur gelenim gidenim bitmedi bir türlü şuraya giremedim. Paylaşmamı istediginiz birkac birsey vardı.
Salı günü spiral taktırdım. Agrı falan o kadar yoğun hissetmedim. Biraz ağrıdı evet. Ama asıl zor olan işlemin kendisiydi. O kadar gerildim ki anlatamam. Cuma günü oğlumu koydum arabasına düştüm yola. Ilk önce beta-hcg testi yaptirman gerekiyor dedi ebe. Doktordan sıramızı aldık. İçeri bebek arabasıyla girip adama beta hcg baktiracaktim deyince bir kaşını kaldırıo bu ne hiz abla dercesine bana baktı. "Gebelik şüphesi mi vardı?" dedi. Yok dedim ee ne yapacaksın o zaman dedi. Amma da uzattın işte sen de diye düşünerekten kibarca "Doğum kontrol için" dedim. "Hmm evet doğru" dedi, bir utandırdı beni doktor. Araya hafta sonu girdigi için ilişki yasak dediler. (Gebelik riskine karşı) sanki birşey olduğu var da

Salı günü tekear gittim taktırdım. Diş cektirmek ne kadar ağrılı ve gerilim doluysa bu benim için çok daha fazlasıydı. Bir defa o çatala çıkmak. Mahremimi göstermek falan, sürekli batikon püskürtmesi beni çok gerdi. Ebe benle konuşuyordu ama ben anlayacak durumda değildim. Zavallı oğluşum da bebek arabasında uyumuştu. Eve geldim elim ayağim titriyordu. Belimde adet sancısı gibi ağrı oldu o gün. Adet olmuş gibi halsiz düştüm o gün. Bebek uyanırsa ne yaparım diye düşünüyordum. Salıdan beri ped kullanıyorum. Ara ara kanamalarım decam ediyor. Ne zamana kadar böyle olacak bu dedkm, kişiden kişiye değişiyor dedi. Bir daha ne zaman çocuk düşünüyorsun diye sordu da ebe, sırf bu şeyi çıkartmak gözümde büyüdüğü için çocuk fikrim olmaz galiba. Ağrı pek yoktu, kısa sürdü ama bana göre değil.
Gelelim diğer bir konuya. Bebeğim ameliyat olduğu için aşıları bir hafta geç yaptırdık. Internette emerken yapılan aşilarda bebeklerin ağlamadığı yazıyordu. Ebeden bunu talep ettim. Verem aşısı çok hassas deri altına yapılıyor, onu dediğin sekilde yapamam dedi. Ilk aşıyı yaptı bebek ağladı. Ben hemen aldım memeye tuttum susturdum. Sonra diğer ikisini memedeyken yaptı. Çok daha fazla ağladı ve emerken boğazına kaçma riski var bu şekilde. Daha tehlikeli. Yani duy da inanma...