2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Doğru söylüyorsun canım doymasıyla alakalı olabilir bizimkisi az gelmeye başlayınca ağlıyor ben de mama vermemek için direniyorum uyuyor hemen kalkıyor :KK43:

Sütünün artması için dinlenmen gerek, dinlenmen için de bebeğin senin küpüne düşmemesi gerek.. o sana yapıştıkça dinlenemiyorsun sütün artmıyor, süt az geldikçe de o sana daha çok yapışıyor... kısır döngüyü kırmak için tek şansın en azından düzen oturtana kadar günde bir defa da olsa mama vermek bence canım. Yanında güvendiğin bir yardımcın varsa bebeği emzir ve ona ver. Sen en az 3-4 saat deliksiz uyu. Bu sürede de bebek acıkınca en az bir defa mama içer ve sakin durur. İkinci acıkmasına kadar zaten sen dinlenmiş olarak uyanırsın inşallah...

Ayrıca ev işlerine filan hiç elini sürme uyumasan bile devamlı dinlen, yatar pozisyonda takıl.

bir de sivi alimi cok onemli, ben emzirirken bile bir yandan su içiyorum. Devamlı canım kompostolar meyve suları istiyor. İnan doğru düzgün yemek yemiyorum ama cok sukur sutum yetiyor...

Bence 40ina kadar nasilsa oyle devam ediyor daha önce ki bebekten tecrübe ile sabittir kendi düşünceme göre ilk 4 ay bir düzen oluşmaz bebekte 4 aydan sonra ek gıda ve anne sutu ile bebek duzen3 girer zaten bir gün çok iyi doyuyorlarsa 1 gün yetmiyor oyle oyle zaman geçecek ekgıda dönemi kurtarıcı olacak bize sabırsızlanıyorum ben valla yemek yemeye başlaması için :)
Yaa öyle deme bizimkisi çok huysuz :KK43:

Sütünün artması için dinlenmen gerek, dinlenmen için de bebeğin senin küpüne düşmemesi gerek.. o sana yapıştıkça dinlenemiyorsun sütün artmıyor, süt az geldikçe de o sana daha çok yapışıyor... kısır döngüyü kırmak için tek şansın en azından düzen oturtana kadar günde bir defa da olsa mama vermek bence canım. Yanında güvendiğin bir yardımcın varsa bebeği emzir ve ona ver. Sen en az 3-4 saat deliksiz uyu. Bu sürede de bebek acıkınca en az bir defa mama içer ve sakin durur. İkinci acıkmasına kadar zaten sen dinlenmiş olarak uyanırsın inşallah...

Ayrıca ev işlerine filan hiç elini sürme uyumasan bile devamlı dinlen, yatar pozisyonda takıl.

bir de sivi alimi cok onemli, ben emzirirken bile bir yandan su içiyorum. Devamlı canım kompostolar meyve suları istiyor. İnan doğru düzgün yemek yemiyorum ama cok sukur sutum yetiyor...
Canım dinlenemiyorum işte dediğin gibi süt ondan olmuyodur annemin evindeyim yardımcı oluyorlar ama insanın evi gibi olmuyor düzenim yok eve gidince düzene girer mi bilmiyorum ama ümid ediyorum

Aklın yolu 1 :KK66: gece yikamiyorum sadece usur diye inşallah öyle giderler cnm bizde sıkıntısız buyuyoruz çok şükür

Bizim burda hava o kadar sıcak ki hiç üşütme gibi sorun olmadı elhamdülillah. Banyodan sonra bir süre camlar kapalı oluyor sonra onu bile açıyoruz. Karnına ince bir tülbent sarıp uyutuyorum bide o da sanırım rahatlatıyor. Benim de içim rahat oluyor çünkü bizim yaramaz ayaklarıyla tepinerek üstünü açmayı öğrendi :KK70: tülbenti açamıyor en azından.

Canım dinlenemiyorum işte dediğin gibi süt ondan olmuyodur annemin evindeyim yardımcı oluyorlar ama insanın evi gibi olmuyor düzenim yok eve gidince düzene girer mi bilmiyorum ama ümid ediyorum

Bak eve gidince eşinle anlaş. Akşam işten gelince o bebeği oyalarken ılık bir duş alır sonra güzelce emzirir uyursun. Sonra anlattığım gibi sen uyurken bir seans mama verir eşin böylece iyice dinlenirsin. Bak ben bunu sadece bir defa yaptım o günden sonra sütüm arttı, bebek sakince uyumaya başladı ve ben de kendime geldim. Belki senin birkac gun ust uste yapman gerekir bilmiyorum. Sonra zaten sutun artacak insallah. Bebeginin mama yemesi de dunyanin sonu degil. Bebeginin yiyecek icecekten önce psikolojisi sağlam bir anneye ve onun sonsuz sevgisine ihtiyaci var. Bunun icin de tek yol senin dinlenmiş ve zinde olman :)

Kizlar bi dogum
Parasi sut parasi hakkinda bilgisi olan varmi ben 22 haziranda dogum yaptim temmuzda yatmasi lazim degilmi rapordandoe dedim isyerine bela
Oldum onaylandi dediler 170 i ariyorum hala tik yok detaylari goremiyoruz diyorlar bide kac parca halinde yatiyor bi para isyeri 1 temmuza kadar olan raporlarinizo onayladim ben dedi agostos eylul ne olacak hep diger aydami yatacak ben memur degilim esim memur ama o farketmiyor sanirim e maas yatmayinca sikisiyor insan bilgisi olan varsa destek rica ediyorum.

Kızlar bugün 1 aylık kontrolümüzü olduk. 3300 kg 46 cm doğan oğlum 4280 kg, 52 cm olmuş :nazar:
Dr yaşıtlarına göre 2-3 cm ve 200 gr geride dedi. Ama pek sallamadım. 2. Ay içinde kakasını 4-5-6 gün yapmadığı olcak kafana takma sakın bişey yapma dedi. Bazı anneler makatı uyarıyor rahatlatıyor ama sakıncalı tembellik yaratıyor bağırsaklara dedi.
Sizlerle paylaşmak istedim.
Birde gözleri hala sarı oğlumun sarılığı çok yüksek değildi tedavi olmadı değeri yavaş yavaş düştü ama gözleri kaldı. Bebeği böyle olan varmı acaba?

Bak eve gidince eşinle anlaş. Akşam işten gelince o bebeği oyalarken ılık bir duş alır sonra güzelce emzirir uyursun. Sonra anlattığım gibi sen uyurken bir seans mama verir eşin böylece iyice dinlenirsin. Bak ben bunu sadece bir defa yaptım o günden sonra sütüm arttı, bebek sakince uyumaya başladı ve ben de kendime geldim. Belki senin birkac gun ust uste yapman gerekir bilmiyorum. Sonra zaten sutun artacak insallah. Bebeginin mama yemesi de dunyanin sonu degil. Bebeginin yiyecek icecekten önce psikolojisi sağlam bir anneye ve onun sonsuz sevgisine ihtiyaci var. Bunun icin de tek yol senin dinlenmiş ve zinde olman :)
Tamam canım uygulayacağım inşallah

Verince uyuyor zaten :KK43: yetmiyor belli neler içip yiyorum oysa
Canım yetmedigi zaman mama ver her bebek anne sutu alacak diye bisi yok sonuçta sanada yazık ilk bebekte psikolojim bozulmuştu 1 yetiyor 1 yetmiyordu sutum. Bulgur pilavı bana çok süt yapıyor mesela bol soğanlı bir dene inşallah senin de taşar. Zaten su 4 ay yetse allahın izniyle ek gıdaya geçince zaten yettiririz bir çorba 1 meme derken oyle böyle 18 ay en azından emziririz bebekleri

Gaz damlası olarak ne kullanıyorsun Can'ım ?

Benim de oyle canım 40 diye birsey yok oğlum nasıl doğdu 3 yaşında düzeni hala aynı bizler onlara ayak uydurur isek zaten oyle gidiyorlar
Yaa sürekli meme isteyecek desene ben beslenme aralığı uzar diye seviniyordum :KK43: Göğüslerim çok acıyor yaraları geçmedi hala emzirmek zor geliyor artık :KK43:

Gaz damlası olarak ne kullanıyorsun Can'ım ?

Nurse harveys şurup ile beraber maflor damla kullanıyordum. Maflor un bir şişesini bitirince eczacı daha fazla ondan kullanmayın diyerek sab simplex vermiş şimdi onu kullanıyorum.

X