2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Kizlar bebislerinizin göbekleri kac gunde dustu? Bizim bgn 9 gun oldu her gun sabah aksam alkolle bakim yapiyorum ama dusmedi bi turlu, dusse de her gun yikasam kuzumj diyorum sicaklardan cok rahatsiz oluyor cunku. Batikon hemen düşürüyormuş ama onun icindeki iyot zararli dedikleri icin kullanmak istemedim

Kizlar bebislerinizin göbekleri kac gunde dustu? Bizim bgn 9 gun oldu her gun sabah aksam alkolle bakim yapiyorum ama dusmedi bi turlu, dusse de her gun yikasam kuzumj diyorum sicaklardan cok rahatsiz oluyor cunku. Batikon hemen düşürüyormuş ama onun icindeki iyot zararli dedikleri icin kullanmak istemedim
Benimkinin 8 günde düştü yakındır canım dusmesi beni de çok korktumustu göbeği kanadı falan biraz da kızarıklık vardı doktor antibiyotik verdi sadece oraya sur diye sanırım benimkinin düşmesini o da kolaylaştırdi alkol sık o.içindeki mendil le kurula iyice duser o

Ben hic birsey surmedim benimki birhafta da dustu kanama oldu dr onu kontrolde temizledi okadar

Bebeğim iki gündür, özellikle de dün, hiç durmadı ve hep emmek istedi. Meme uçlarım çok kötü olduğu için yorulmuştum ve kalmadı kalmadı diye hafif sitemkar şekilde söylüyordum ama tabii ki esirgemeyip veriyordum meme her istediğinde. Sonuç bugün sanki göğsümden süt zorla geliyor :KK43: Benim akılsız kafam ya.. Ama niyetim kötü değildi, ilk olunca da böyle tuhaf oluyor işte. Humana bile içiyorum, içmeden önce daha fazlaydı. Çok üzgünm çok, ne yapacağım bilmiyorum

Hanimlar fizyolojik serum var burun için kullandınız mi? Ben burnunu temizlemek için peçete kullanıyorum var mı başka bi önerisi olan ? Bir de benimki hapsiriyor Sizinkiler de böyle. Mi yoksa soğuk mu aldı benim minik kelebeğim?

Doğduğunda tikaliydi bebeğim burnu yaklaşık 10 gün kullandım serum fizyolojik, hicbir zararı yok demişti her mama öncesi önce onu sıkıp sonra yediriyordum yoksa boguluyordu nefes alamadığı için neyseki geçti. Ama en zararsizi serum fizyolojik, bebekler için olan deniz suyu almıştık hep genzini yaktı.

boşver canım olan oldu artık. olan bana oldı bebeğime oldu aama geçti gitti çok şükür gidiyorlar yakında.

maşallah canım kaç kilo kaç cm doğdu tosuncuk?
bir de doğumdan sonra ödemi atınca kaç kilo oldu?
Canım hastaneden aynı gün taburcu olduk ama sarılık için hastaneye gittik ertesi günler kilo kaybı olmadı hatta aldı.Diğer çocuklarımda da odem olmamıştı kilo kaybı yasamamistik.şimdi 63 cm 6.5 kiloydu 1 ağustosta.:nazar::emir_bebek:Kafa çapı da 41 cm

Hanimlar bebegini kundaklayan var mı? Ben ana dizinde yatiriyorum ne örtü ne kundak istediği gibi yatiyo
Canım benim bebeğim gazlı olduğu için kundaklayamadım hiç ama hep irkilip uyandığından uykusu derin olsun diye sadece kollarını hafif bağlıyorum, tabi ev klimalı serin olduğu için. Yoksa sıcakta bağlanmaz

Bence hiçbirşey yapma oluruna bırak, kızımda 5.gün düştü oğlumda 11.gün düştü. Her bebek farklı oluyor, hayırlısıyla düşecek elbet

Bu arada bi deneye var misiniz?
Un kurabiyesi yeyip o gun sutunuz cogalip cogalnadigini bi deneyin derim kızlar.
Ben ogluma yapmistim kurabiye. Tabi aksama kadar her mutfağa gidiste bende atistirdim. Bi farkli oldu o gün. Ben ona yordum. Paylasmak istedim belki faydasini goren olur

Yok canım sadece anne sütü ve mama yiyor masajı nasıl uyguluyorsun
Bebe yağı kantron yağı saf zeytinyağı ne olursa artık karnını yukardan asagi ilk önce sıyırır gibi 5 6 kez yap sonra saat yönünde 5 6 kez hafif bastırarak dizini bük karnına doğru götür getir 5 6 kez ayağının altını dairesel ov ellerinin içini ov bir kaç kez tekrarla Can'ım

Bu arada bi deneye var misiniz?
Un kurabiyesi yeyip o gun sutunuz cogalip cogalnadigini bi deneyin derim kızlar.
Ben ogluma yapmistim kurabiye. Tabi aksama kadar her mutfağa gidiste bende atistirdim. Bi farkli oldu o gün. Ben ona yordum. Paylasmak istedim belki faydasini goren olur
Bnce ne kadar yanlis dense bile tatli seyler sutu arttiriyor. Ben ne zaman tatli bisey yesem sut doldugunu hissediyorum

Selam arkadaşlar.ben ekim annesi olucam allah nasip ederse.ama sizin sayfanızı sürekli takip ediyorum ve çok faydalı bilgiler ögreniyorum.allah hepinizden razı olsun.hepinizin bebegi saglıklı sıhhatli olur inşallah.size bi sorum olacaktı.gecenlerde bi kaç arkadas foruma yazmıstı kurbanını kestikten sonra bebek emmeye basladı ya da sakinlesti uyumaya basladı tarzı seyler.sorum su: bu kurban adak kurbanı mı yoksa dinimizde sünnet olan kız bebege 1 erkek bebege 2 küçükbas kesilen akika kurbanı mı.simdiden tesekkur ederim :)

Kızlar çok Üzgünüm Adana'nın sıcağından neminden isilik olması yetmiyormuş gibi gobeginden kan geldi doktora gittik doktor kanı temizlendi bir cubukla birsey sıktı gobegine çok korkunctu bence o ağladı ben ağladım yetmiyormuş gibi K vitamini aşısı vurdurdu göbeği kanadigi için vuruluyormus kanın devamı iltihaplanma onu engelledim dedi bir de gaz sancimiz çok fazla kuzum ard arda tranva yaşadı resmen uyurken bile Üzgün sanki öyle işte arkadaşlarım :mad::mad:

Selam arkadaşlar.ben ekim annesi olucam allah nasip ederse.ama sizin sayfanızı sürekli takip ediyorum ve çok faydalı bilgiler ögreniyorum.allah hepinizden razı olsun.hepinizin bebegi saglıklı sıhhatli olur inşallah.size bi sorum olacaktı.gecenlerde bi kaç arkadas foruma yazmıstı kurbanını kestikten sonra bebek emmeye basladı ya da sakinlesti uyumaya basladı tarzı seyler.sorum su: bu kurban adak kurbanı mı yoksa dinimizde sünnet olan kız bebege 1 erkek bebege 2 küçükbas kesilen akika kurbanı mı.simdiden tesekkur ederim :)
o arkadas benim:)akika kurbaniydi kestirdigimiz.adagimizi hamile kalinca kestirmistik.o gun kizim emmeye basladi hic zorluk cikarmadan.annemin de kizim icin adagi vardi ayni gun ikisini de kestirdik.belki tesaduftur ama eskiler kurbanin bazen anne ile bebek arasina girdigini uzatmadan kestirmemiz gerektigini soylediler.

Göbek bağımız 9. Gün düştü, eczaneden bugün set aldık baby time diye. İçinde nasıl kullanılacağına dair de bir bilgi yok. Bu markadan kullanan var mı?
Bir de ben emzirdikten sonra göğüs hizama göre sırtımın o kısmında çok şiddetli ağrı yaşıyorum ve bir süre devam ediyor, bu durumda olan var mı hiç? :KK43:

X